MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Eta tez sie odzywala chyba tylko po porodzie i od tamtej pory cisza
Ciekawe tez jak Ivv
Martynika, Limerikowo udziela sie na wątku irlandzkim chyba.
Galanea, i jak i jak? Jestescie juz razem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 06:06
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Oby Galanea też już tuliła swoje maleństwo
U mnie nadal cisza, tylko mała tak daje czadu wieczorami, że z bólu chodzę po ścianach i i gryzę tynkNie wiem skąd ta hiperaktywność i chęć doprowadzenia matki do łez
Owocnego dnia w porody dla brzuchatek i spokojnego, pełnego uśmiechów Waszych maluszków dla mamusiekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 05:58
Duchess, Martynika, Tusia84, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGalanea: O 5 rano urodzila sie Zosia. 4200g, 59cm silami natury
wciaz nie moge w to uwierzyc. Kocham ja ponad wszystko
Buziaki dla Was, dolaczam do grona Mamus
Gratulacje kochana!!! Ale duża Zosienka!!! I dałaś radę!!! Jestes mega dzielna! Buziaki dla Was))
Tusia84, Paulina1986, Duchess, Limerikowo, Mucha, Bea_tina, szczessciara, Camilia, NataliaK, Karola:), Nalka, MonikaS, Agusia2312, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Natalia mi mówiła polozna ze do dwóch dni powinna wystąpić reakcja alergiczna. Moja chyba toleruje truskawki
Ja też slyszałam że reakcja alergiczna może wystąpić po paru godzinach jak i po trzech dniach.
Na mojego syna zle dziala owsianka, szkoda bo lubie. Boli go brzuch po niej.
Wczoraj zjadłam w miarę normalny obiad i jak byliśmy na spacerze to poszliśmy na lodymoja pierwsza slodkosć od porodu:)
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
fakt ciezko juz regular sledzic nasze forum, mala absorbuje nasza uwage i 4 rece na full:-)
wczor poznym wieczorem wrocilismy z chrzcin u brata 3 mc ej Nikoli, 500km pokonane , mala ok w sumie zniosla po 3 stopy w kazda str na pampera i butle, auto srednio ja, uspokaja, usypia, spiewalismy b rozne szlagiery pol drogi na zmiane, radio nie budzilo zainterseowania i gadajace glowy w przerywnikach muzycznych
na 2 kierowcow trasa ok, chrzciny udane, wrocilismy z torbami prezentow dla malej plus kaska na pieluszkiweronikabp, Bea_tina, Paulina1986, Martynika, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
wywołana do tablicy przez Duchess - odpowiadam
najpierw - Gratulacje dla Galanea!
a pozostałe na placu boju brzuchatki - do boju
Dziewczyny ja Was czytam na telefonie jak karmię albo odciągam pokarm, tylko nie wiem dlaczego przez telefon nie mogę zalogować sie na swoje konto, cały czas mnie wyrzuca, wiec tylko jako obcy mogę czytać. beznadzieja:/ nie wiem czy to wina telefonu czy co.
teraz odpaliłam kompa, mały śpi więc mam chwile.
ogólnie Ignas jest grzeczny tylko mamy jeden problem, wielkie gazy ktore po jedzeniu męczą go strasznie!
wczoraj bylismy na usg jamy brzusznej i lekarz powiedział ze jest mocno zagazowany, to bylo akurat po jedzeniu i sie potwierdza bo po kazdym posiłku on nie zasypia spokojnie tylko strasznie sie prezy, jeczy, marszczy.
tak mi go żal!
dajemy mu delicol, espumisan, dicoflor
karmie go piersia, odciagnietym moim pokarmem i dokarmiamy mieszanka bebilon ha 1
jak je butelka to przy kącikach ust robi mu sie szparka i zaciaga powietrze. i jest odgłos cmokania.
chyba smoczek nie umie chwytac, ma butelke avent natural, chce kupic inna i zobaczyc czy bedzie lepiej.
mamy które uzywaja butelki może mi powiecie czy taki odgłos cmokania jest też u Was? bo to chyba jednak tak nie powinno być. i jakie butelki używacie i jest okej?Duchess, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Makcza wrote:Przepraszam, że się wtrącam, ale rzuciło mi się w oczy to pytanie, jak zajrzałam do Was zdjęcia pooglądać. Czy lekarz zalecił Ci dopajanie dziecka? Są jakieś konkretne wskazania? Jeśli nie, to nie ma powodu dawać maleństwu wody, a tym bardziej herbatek. Pomyśl, że ludzkość jakoś przetrwała do czasów wynalezienia butelki
Natura jest mądrzejsza od nas. I Twoja córeczka też jest mądra, wie, że jej herbatki niepotrzebne
Powodzenia!
Jedziemy na kropelkach i dopajamy miedzy karmieniami i jest ok, najlepiej wchodzi rumianek, eoda i koper nie za bardzo bo plujetakue male a ma swoj smak i tyle, czk nie oszuka malej pchelki
Poza tym na mm dzieci maja wieksze pragnienie z tego co wyczytalam w poradnikach (nie wyguglowalam), mleko z cyca ma juz w sobie duzo wody wiec dopajanie nie jest niezbedne ale na mm juz tak -
Galanea wielkie gratulacje dla dzielnej mamy.
Ja niestety musialam odstawic surowizne, bo mala po niej bolal brzuszek. Maja jest strasznym glodomorem, je az pod korek dopoki nie zasnie i niestety przez to ulewa. We wtorek idzie do lekarza to zobaczymy co na to powie. Wczoraj tak sie najadla, ze nie moglismy jej dobudzic po 4 godzinach snu, a mi piersi prawie wybuchaly...staram sie nie uzywac laktatora (robie to tylko w koniecznosci). Wasze maluchy tez potrafia tak mocno spac?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja mialam pas na imprezie rodzinnej i bylam super laska, wszyscy sie dziwili a nikt o pas nie pytal czyli bielizniana sztuczke ha ha ha
mama mowi ale ty z wagi spadlas a brat odpowiedzial za mnie: to ze stresu
Nie powiem, apetyt mi oslabl sporo i je sie 1na reka jak glod juz przypili
ja na razie sie goje jeszcze te 3 tyg, a potem akcja hemoroidy beda , znowu na pupie chyba nie usiade a do brzuszka nie przywiazuje big wagi, w koncu dziecko z niego wyszlo, kochane malenstwo, cos za cosWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:43
Bea_tina, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Galanea GRATULUJEMY jeszcze raz !!!!!!!!
Jesteś dzielna
My dziś jedziemy na grillaAle i trak chyba nic z niego nie zjem ze względu na kolki Franka, ale miło sobie posiedzimy
Wczoraj byliśmy w trasie 250 km łącznie, jedna przerwa, a tak to Franek cały czas spałUwielbia jeździc
-
Mucha mój to najmocniej po spacerze śpi, a tak to raczej sam się budzi na karmienie.
Ale mój też jest okropny żarłok i też chce jeść "pod korek". nawet z mężem zastanawiamy się czy nie iść do pediatry bo niby dziecko ma przyrastać 26-31 g na dobę, a u nas (mamy wagę dla niemowląt) Mały przyrasta 40-50 g na dobe.. nie wiem czy nie za dużo.. nie chce go przekarmiac, ale jak ewidentnie szuka i rzuca się na butlę to mu dajemy. sama nie wiem co robić, dziś też go zważymy i sprawdzimy jaki przyrost.