X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea oby się rozkręciło! Trzymamy kciuki. :) W końcu od lipca maja wrócić upały. Musicie się dziewczyny pośpieszyć.. jakoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:25

Galanea, Duchess, Martynika lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Najgorsze, że ja to nawet nie będę pewnie wiedziała kiedy jechać. Położna mi mówiła, że jak skurcze co 7-10 min :P Brzuch mnie nie boli, tylko krzyż co jakiś czas. Najprościej by było, jakby wody odeszły, to by się człowiek nie zastanawiał ;)

No i niestety nie mam internetu w tel, wiec jakbym pojechała rodzić, to raczej zniknę. Co najwyżej smsem poinformuję kogoś ;)

to zycze Ci zeby odeszly wody i zebys nie miala dodatkowych stresow czy juz jechac czy nie. Postaw torbe przy drzwiach i czekaj na rozwoj myslac pozytywnie o porodzie:-) a i wejdz do wanny i sprawdz czy skurcze sie nie wyciszaja.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a wiidzisz A NIE MOWILAM =D

Co do pogody w wawie i ubierania to Franek byl dzis(rano)w bodziaku a na to dresiwo,bluza z kapturem i spodenki. Kaptur na glowe bo przeciez czapke udalp mu sie zalozyc tylko raz jedyny i to poloznej zaraz po porodzie xD niestety kazda czapka nie zabawi dluzej niz 5 minut bo sie wierci zeby sciagnac ja. Swoja droga super ze nie jest zima!;))

Galanea, Karola:), Bankierka, weronikabp, Agusia2312, Mucha, madamama lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Tak, do tego cienka czapeczka. A Ty co zakładasz, że piszesz że przegrzewasz ?

:(
    tak jak Ty na spacer to ja syna w domu ubieram

sjr9qqa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    :(
    tak jak Ty na spacer to ja syna w domu ubieram

Mój w domu to albo w rampersie (pajac bez stóp) albo w całym pajacu, juz bodziaka nie.zakladam bo duszno u nas jest.

madamama lubi tę wiadomość

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

U Nas niestety kolka. Stasiu codziennie po kąpieli tak płacze, że aż się serce kraje :(. Taki szał trwa nawet 3-4h
    Dzisiaj kupiliśmy kropelki na kolkę Sab Simplex sprowadzane z Niemiec, mam nadzieje, że to pomoże.
    A tak poza tym to Staś rośnie jak na drożdżach, cały czas na cycku :).

NataliaK ja dzisiaj z moim byłam na dworku BEZ CZAPECZKI bo mały dostaje wtedy szału. A poza tym było tak ciepło a nie chcemy go przegrzewać.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kolejny maly sukces na koncie- mala bierze smoczka ! :) ii w zwiazku z tym udalo mi sie uniknac jej wiszenia na cycku, pomarudzika, poplakala ale wziela smoka i uwaga- zasnela :)

Karola:), Nalka, czekajajaca, Martynika, Paulina1986, madamama, MonikaS lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, jak tam rozwoj sytuacji?

Galanea lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Galanea, jak tam rozwoj sytuacji?

Dzięki za pamięć kochana :) Trochę leżałam, ale chyba nie mogę sobie miejsca znaleźć. Twardnienia takie co 5-6 min, a przy tym łapie ból krzyża, chyba mocniejszy niż wcześniej. Jak tak dalej pójdzie, to wejdę do wanny.

Dopiero zauważyłam, że Belly na dzisiaj mi wyliczyło termin porodu, hehe, nie wiem skąd ta rozbieżność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:48

weronikabp, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Najgorsze, że ja to nawet nie będę pewnie wiedziała kiedy jechać. Położna mi mówiła, że jak skurcze co 7-10 min :P Brzuch mnie nie boli, tylko krzyż co jakiś czas. Najprościej by było, jakby wody odeszły, to by się człowiek nie zastanawiał ;)

No i niestety nie mam internetu w tel, wiec jakbym pojechała rodzić, to raczej zniknę. Co najwyżej smsem poinformuję kogoś ;)
    Mnie, mnie :-)))

Galanea, Tusia84, Duchess, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mnie, mnie :-)))

Właśnie Ciebie miałam na myśli :>

weronikabp, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Właśnie Ciebie miałam na myśli :>
    Mua mua :-) idź do tej wanny bo nie zasnę ;-)

Duchess, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpoczelam akcje powrotu do wymiarow przedciazowych- z kg nie jest zle, zostaly tylko 2 do zrzucenia. A od wczoraj wbijam sie w meeegaciasne majtki poporodowe siegajace biustu. Ledwie moge oddychac ale trzeba pomoc skorze sie wciagnac :)

czekajajaca lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pewne zasnę (czytaj: padnę na twarz po całym dniu).. tj. moje ciało ale włączę czuwanie. Będziemy czekać!

Duchess, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mua mua :-) idź do tej wanny bo nie zasnę ;-)

wlasnie, Weronika dobrze gada :-) szoruj do wanny i wroc z relacja czy skurcze sie nasilily! ;-) trzymam.kciuki!

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dziękuję Ci bardzo za przesłanie wniosku do macierzyńskiego :)

Galanea trzymam kciuki kochana za Ciebie :)

A ja dzisiaj byłam w szkole z dziećmi na zakończeniu roku Kuby i tak długo to trwało, że już lekkiego nerwa łapałam. Gabi zaczęłam marudzić i domagać się już piersi.. więc zaraz szybko po skończeniu do samochodu i do domu.. bo po tym femaltiker moje piersi tak nabrały, że nie wiem kiedy wkładka nie dała rady i cały stanik i bluzka mokre od mleka :/ masakra heheh dobrze że miałam taka bluzkę na której nie było widać że mokra plama.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:16

Galanea, Duchess, NataliaK, Nalka, czekajajaca, Agusia2312, Martynika, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten femaltiker to chyba cuda czyni jak czytam Wasze relacje:-) tez pewnie bede pila.

Martynika lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ale nie polecam pić na noc. Piersi jak bomby budziłam się z bólu i napięcia. Natychmiast musiałam spuścić z nich trochę mleka..

Zaczynamy mieć mały problem, mianowicie: Anna traci szyję..

Duchess, Martynika, Makcza, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja w majtkach do cyca chodzę od kiedy wróciłam ze szpitala. Tak mi poleciła moja siostra i widzę, że w połczeniu z kremem ujędrniajacym jest efekt :) Skóra jest bardziej ściagnięta, choć zapewne bez ćwiczeń się nie obejdzie,
    ale po cc to dopiero za miesiąc będę mogła sobie pozwolić. Mi zostało do zrzucenia 4kg, ale w sumie chciałabym tak z 8 zrucić, żebym czuła się dobrze :)

Na kolki używam Infacol, ale jak mała skończy 28 dni to przejdę na Bobitic Forte, też z polecenia mojej siostry, Skład podobno taki sam jak Sab simplex.

Ja też jestem zadowolona z Femaltikeru, choć dopiero do wczoraj go piję.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja tak czytam, o tym że dziecko powinno ciągnąc pierś przez 20 czy 30 minut aktywnie.. Moja Gabi nawet nie wiem czy 10 minut aktywnie ciągnie, a ja jej nie dokarmiam z butelki i już w 3 dobie mimo, że byłam po cc zaczęła przybierać na wadze. Wiem, że mam więcej przy tym roboty bo ona zaczyna ciągnąc pociągnie z 5 -10 minut aktywnie i zasypia.. więc biorę ją do odbicia, odbije a czasem nawet nie i już się denerwuje i szuka bo sobie przypomina, że nie pojadła więc znowu ją przystawiam i znowu to samo i tak z 3 razy a dziś w nocy to była akcja taka od 2 do 4 w nocy że już odbiła odkładałam ją, a ona zaczynała szukać i tak przez te 2 godziny. Jednak jak już poje tym swoim sposobem to śpi pięknie naprawdę.. czasem już piersi mnie bolą mam ochotę ją wybudzić, żeby zjadła i dała trochę ulgi moim nabrzmiałym balonom :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:34

Nalka, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: