X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, przy Michasiu też nie miałam
    chyba jakiś wybryk jestem natury. albo taki to nawał był, ze nie zauważyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:02

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda mi sie przydaly dopiero w domu,bo tak jak pisalam nie za wiele tego mlesia bylo w szpitalu,ale w domu to sie zaopatrz solidnie ;-) ja raz w nocy (1 noc w domu)spalam bez stanika(hahah)i sie obudzilam zalana mlekiem,jakze czulam sie obrzydliwie ;-) smierdzialam cala mlekiem,takim skislym,a fu;-) pd tamtej pory mam caly czas stanik,takk do karmienia,bez fiszbin,mega wygodny ;-)

Karolina,jesli problemem jest znalezienie transportu zeby dojechac te 60 km to ja juz nie wiem co mam napisac... nie pojedziemy tam za Ciebie, a Ty sama musisz chciec sobie pomoc,widze ze we wszystkim widziss problem,rozumiem przeciwnosci losu,ale chyba warto cos zakombinowac nizeli sie meczyc...

Jutro juz koniecznie musze kupic ten femaltiker,kurde w aptece obok nie ma,a wieczorem zawsze zapomne :P a rano sie wsciekam ze znow zapomnialam kupic... jutro objade apteki az do skutku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:03

Martynika, Karola:) lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polozna wazyla ja dwa razy a wizyte mamy. za 1,5 tyg. mamy pierwszy postep- wypila mi 60 ml mm :) moj blad ze zrobilam za malo i musialam dac cycka. ale jest sukces :) co do nawalu to mi trafil sie w szpitalu od 4 doby, gdyby nie badania dodatkowe to bylabym juz w domu. Co prawda to zadna roznica bo polozne nie mialy na to zadnej rady poza " to minie" :) jedna noc wcale nie moglam sie ulozyc na boku tak mnie bolaly piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:08

Karola:) lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, objedź, objedź, bo warto :).I jeszcze smaczny jest, skubaniec.

NataliaK, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No, objedź, objedź, bo warto :).I jeszcze smaczny jest, skubaniec.
    Przekonalas mnie :D
    No to moze jak maz wroci to pojade jeszcze dzis... o ile nie zapomne haha ;-)

Martynika lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nawału nie da się nie zauważyć ;).Moja kuzynka też nie miała, zresztą od niej mam wkładki-jej się nie przydały.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no to w takim razie wybrykiem natury nie jestem ;)
    to prada, pychota ten femlatiker :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie czego uzywacie do kapieli? mydelko, jakis plyn?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie krochmal, dopóki wysypka nie zniknie.Poza tym Ziajka.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam mydełko bambino a teraz mediderm emulsja do kąpieli
    mój Piotruś ma tak łuszczącą się skórkę od urodzenia i jeszcze jej do ładu nie udało się doprowadzić. Strasznie suchy jest :) muszę go nawilżać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:45

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mydelko oilatum. A poza tym to uzywalam tez oliwki ziajki do kapieli i bylo spoko. A myje raz tym,raz tym. To mydelko lepiej myje bo moj Franek ma 3 brody i domyc tam to...jest wyczyn. Lubi sie kapac bardzo dopoki nie poleje mu glowy i nie dobieram sie do szyji. Zawsze robie to na koniec,taki zadowolony cala kapiel a na sam koniec krzyk. W ogole chowa ta szyje jak moze, z reszta specjalnie sie starac nie musi,moj maly czlowiek kciuk :D
    Smialam sie z mezem ze mury kosciola popekaja jak mu sie ksiadz dobierze do lania glowki jak bedziemy chrzcic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:56

MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Hej dziewczyny! O 3:05 odeszły mi wody, sporo tych wód :-) Właśnie jadę z mężem do szpitala. Trzymajcie &&&. Nie będę tam miała jednak internetu ;-( Ala mąż ma w komórce. Odezwę się co jakiś czas ;-)

Cześć dziewczyny, czy macie może jakieś wieści od Edyty84? Pisała że nie będzie mieć netu, ale może któraś z Was wie jak tam u niej?

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am ja nie wiem, może jak któraś z dziewczyn zajrzy to będzie wiedziała :)

am lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam wlasnie odpadł kikut. Jupi !

MonikaS, Galanea, Paulina1986, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcczyny jak mylyscie pepuszek z resztek po kikucie.Bo to taki strupek

relganli3wx3d6wm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Zalecil jedynie zeby uniesc lozeczko od strony glowki. Ale jak ona tak marudzi to w lozeczko jej przeciez nie poloze zeby tam lezala i plakala. Powiedzial ze ulewanie jest czeste u noemowlat karmionych piersia i jedne dzieci ulewaja sporadycznie i niewiele a inne wiecej. Jakby to sie zdarzalo po KAZDYM karmieniu i utrzymywalo dluzszy czas to wtedy mozna podejrzewac refluks ale tego i tak sie nie leczy bo wynika z niedojrzalosci czegostam. Jedynie mozna podawac mleko antyrefluksowe.

Mój pierwszy syn ulewał po każdym karmieniu. Pranie musialam robic codziennie bo co chwila sie zalewał. Byliśmy z tym u pediatry bo stało sie to uciążliwe. Powiedziała ze jest to normalne, jeśli dziecko sie tylko ulewa chyba że zacznie chlustać tym mlekiem to wtedy od razu do lekarza. Takie chluśnięcie zdarzło sie może parę razy. Wrocilismy.do pediatry i wzielismy skierowanie do gastrologa. Gastrolog zlecił podawanie mleka ENFAMIL AR. Oraz przed karmieniem piersia podać Małemu BEBILON NUTRITON. Nie wiem czy nam to coś pomogło. Zaczelam Młodego karmić czesciej i krócej. Z czasem to ulewanie przeszło i refluks został wykluczony. Zreszta nam gastrolog od razu powiedziala ze u tak malutkich dzieci cieżko stwierdzic refluks, dopiero jak dziecko zacznie przyjmowac stałe pokarmy i ulewanie bedzie sie utrzymywać.

• excella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Dziewcczyny jak mylyscie pepuszek z resztek po kikucie.Bo to taki strupek

My dużą iloscia octeniseptu i wacikami.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Wiem, że ciążowe wieści są już dla Was mało ciekawe, ale podzielę się kolejną wizytą na ktg ;)

Żadne skurcze się nie zapisały, ale po zbadaniu mam już rozwarcie na 2 palce (2 położnej, więc 1 lekarza), szyjka prawie zgładzona, główka niziutko i położna powiedziała, że wszystko wygląda pięknie jak u wieloródki, że rzadko się zdarza, żeby u pierworódki szyjka tak ładnie się przygotowywała :) Powiedziała, że tylko czekać na akcję skurczową i będę rodzić ;) A jak nie, to za 2 dni kolejne ktg ;)
    Dzisiaj mi trochę gmerała palcami w szyjce, powiedziała, że celowo to robi, żeby jeszcze bardziej rozruszać. No i oczywiście znów krwawię, jakbym miała okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:05

czekajajaca, MonikaS, Paulina1986, Martynika, Tusia84, weronikabp, Duchess, Agusia2312, Mucha, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Podczytuje Was czasami, ale nie mam czasu nic pisać.
    Mojemu Jasiowi coś dolega, tylko jeszcze nie wiem co :-(

Od poniedziałku wymiotuje prawie po każdym jedzeniu (karmię już tylko piersią), i to potrafi nawet 6 razy w ciągu pół godziny po jedzeniu. Przy tym jest straszny krzyk i widać że mu to strasznie przeszkadza, bo się strasznie pręży przy tym i krzywi. Byliśmy we wtorek u pediatry i dzisiaj znowu. Wszyscy twierdzą ze wszystko jest w porządku i nic mu nie jest. A ja się z tym nie zgadzam bo to nie jest normalne że dziecko po karmieniu wymiotuje i drze się zamiast spać.
    Jutro kolejna wizyta u pediatry i usg jamy brzusznej. Mam nadzieję, że w końcu coś się wyjaśni bo ja już siły nie mam... :-(

Karmienie i usypianie małego trwa ponad 2 godziny, a on śpi po tym maks godzinę. Nie wiem już co mam robić... :/
    Może moje mleko mu nie pasuje? Może to refluks? Ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:02

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny filmik podeślę, jak mężulek zwolni drugiego kompa, bo tam amm zgrany.

Mam takie dwa pytanka.

Moja mała nie chce pić żadnych herbatek, nic po za mlekiem. Udało mi się ją jakoś oszukać i wypiła dziś 10ml herbatki, którą polecała Natalia. Czy znacie jakieś sposoby na zachęcenie dziecka do picia czegoś innego niż mleko?

Czy Waszym dzieciaczkom też tak łuszczy się skóra? Nie wiem czy to normalne, czy czasami od kosmetyku do kąpieli - Oilatum.

‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ