X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do krwawienia to lepiej nic nie mowic, wczoraj minely 3 tyg od porodu a ja nadal nie moge rozstac sie z podpaskami. Jeszcze troche i sie w nich zaparze :/ a Oliwka od rana wymiotuje jak kot, wszystko idzie z powrotem. A kazdy lekarz mowi "to jest normalne"

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka było jej coś odparować. Tydzień po porodzie i chcieliby żeby jak nowonarodzona była... ehhh
    ja miesiąc po porodzie a brzuch dalej jest :) i się tym nie martwię :) powoli zejdzie :)

a właśnie mój Piotruś dzisiaj skończy miesiąc :)

muszę się pochwalić - dzisiaj w nocy wstał tylko raz do karmienia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:42

weronikabp, Modelka, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po pierwszej cesarce krwawilam rowne 6tyg jesli to kogos pocieszy :)

karolina ja bym na Twoim miejscu podjechala na izbe z Mala powiedziala co jest grane i ze lekarze mowia ze to normalne i zobaczysz co w szpitalu Ci poradza
    a nikt nie moiwl Ci nic zeby dodawac zageszczacz do mleka? bo z reguly przy refluksie jest zalecany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:47

weronikabp lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polozna o tym mowila ale brzuch ja po tym bolal, wolalam nie dawac nic sama. Dodatkowo ona za cholere nie chce pic z butelki, chwile pije i jest ryk. Chce ciagle cycka i koniec. Niewiem co mam robic

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja wczoraj na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia miłam metody uspokajania dziecka. Położna opowiadała o dzieciach, które non stop chcą być przy cycu. Nie jest to żadna anomalia, po prostu niektóre dzieci są bardziej wymagające, inne mniej. Mała jest tylko z Tobą, czy ktoś ją też nosi? Bo może mieć zaburzone poczucie bezpieczeństwa.
    Pokazywali metody zawijania dziecka, odwracania na brzuszek, szumu, kołysania, ssania - jeżeli to nie pomaga a dziecko nie jest głodne, ma sucho no to nie jest normalne że ona płacze i jest niespokojna. Ja na Twoim miejscu naprawdę bym zadzwoniła chociażby do poradni laktacyjnej, skoro nie masz możliwości podjechania.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosza ja inne osoby, wiec tego jej nie brakuje. Od paru dni marze o tym, zeby pila mleko z butelki, kregoslup mi wysiada a i tak nie mozna nazwac tego lezenia przy cycku karmieniem bo nie wypija praktycznie nic. A jakakolwiek polozna czy lekarz slyszac o tym ze chce dac butelke zamiast poradzic to krytykuja i mowia zeby karmic piersia

• topa42 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Ponawiam moje pytanie bo widzę, że nikt mi nie odpisał :-( Czy po porodzie bolało Was bardzo spojenie ? Mnie czasem tak boli że nie mogę usiąść, położyć się na boku. Trochę mnie to martwi bo szwy są już wygojone a tu boli od miejsca powyżej cewki moczowej aż do końca włosów łonowych. Sorki za tak szczegółowy opis.

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa- moim zdaniem to nie jest normalne. Mnie nie bolalo ani teraz ani zeszlym razem.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam takiego bólu.Bolała konkretnie rana, a przez pierwsze dwie doby miałam skurcze w związku ze zwijającą się macicą i tyle.Skontrolowałabym to na Twoim miejscu.
    Karolina, a tak swoją drogą-masz poduszkę/rogal do karmienia? W pozycji klasycznej jest nieoceniony, koleżankę chyba będę po rękach całować, że mi go kupiła w prezencie.Bardzo ułatwia, nie trzeba się nad dzieckiem pochylać, ręce nie mdleją.
    A to, że dziecko wymiotuje z taką częstotliwością NIE jest normalne, ja też bym podjechała do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:26

weronikabp lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka opinie odnosnie ulewania dostalam od ordynatora oddzialu noworodkowego szpitala w ktorym rodzilam. Musze wyrazic sie jasniej- chce przestawic ja na butelke bo jak juz teraz chce sobie ciagle lezec przy cycku to potem moze byc tylko gorzej. Jestem zdania ze mleko modyfikowane w niczym dzieciom nie szkodzi. A ja pokarmu i tak mam bardzo malo, wiec nie widze sensu zeby mala lezala i ssala sobie pusta piers. I tu jest klopot- jak to zrobic?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nam się urodziło jeszcze? Jak tam Brzuchatki?

Mamusie, zazdroszczę Wam. Ja już ledwie chodzę z tym brzuchem, w nocy to mam poważny problem, żeby wstać i dowlec się do toalety :(

Zbieram się na KTG, miłego dnia wszystkim.

Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Taka opinie odnosnie ulewania dostalam od ordynatora oddzialu noworodkowego szpitala w ktorym rodzilam. Musze wyrazic sie jasniej- chce przestawic ja na butelke bo jak juz teraz chce sobie ciagle lezec przy cycku to potem moze byc tylko gorzej. Jestem zdania ze mleko modyfikowane w niczym dzieciom nie szkodzi. A ja pokarmu i tak mam bardzo malo, wiec nie widze sensu zeby mala lezala i ssala sobie pusta piers. I tu jest klopot- jak to zrobic?

Ordynator powiedział, że uporczywe wymioty są normalne...? Matko... no to w takiej sytuacji naprawdę nie wiadomo co robić, ostatnią deską ratunku jest chyba ta poradnia laktacyjna. Sądzę, że będzie pomocna nawet jeżeli chcesz zupełnie zrezygnować z karmienia piersią i przestawić Oliwkę na butelkę, a masz z tym po prostu problem.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 15 jadę po wyniki krwi do jednej przychodni (tam krew była wysłana), a o 16 mamy konsultację w naszej, trzymajcie kciuki, dziewczyny, żeby bilirubina była poniżej 10...

Znów jestem bardzo miło zaskoczona naszą NFZ-owską przychodnią. Pobieranie krwi dzieci jest tylko we wtorki i czwartki rano, dlatego my musieliśmy pójść do punktu pobrań dla dorosłych, bo sprawa jest pilna. Nie było najmniejszego problemu, weszliśmy pierwsi, jeszcze panie uspokajały, że Artur żółty jest tylko na buzi, a z buzi przecież najpóźniej schodzi i żebym się nie martwiła (oby tak było). Płakał, a ja w kącie po cichu razem z nim (mąż-twardziel go trzymał, którego to nie rusza ;) ), potem go utuliłam i już był spokojny. Nie pobierali tej krwi tak jak w szpitalu z piąstki, czy piętki, tylko z żyły na przedramieniu, normalnie, jak dorosłemu... i jeszcze nie chciała lecieć na początku. Mój bidulek.

Podeszłam też do wejścia dla dzieci chorych zapytać, czy ktoś by go dzisiaj nie przyjął na konsultację wyniku - oczywiście, że tak, koniecznie, jeszcze mogłam sobie wybrać godzinę...

Nie wiem, czy tata będzie mógł mnie obwozić po tych przychodniach, więc podjedziemy sobie autobusem, oby tylko było gdzie zostawić wózek pod przychodnią, gdzie mają być te wyniki i nikt mi go nie podpieprzył...

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecil jedynie zeby uniesc lozeczko od strony glowki. Ale jak ona tak marudzi to w lozeczko jej przeciez nie poloze zeby tam lezala i plakala. Powiedzial ze ulewanie jest czeste u noemowlat karmionych piersia i jedne dzieci ulewaja sporadycznie i niewiele a inne wiecej. Jakby to sie zdarzalo po KAZDYM karmieniu i utrzymywalo dluzszy czas to wtedy mozna podejrzewac refluks ale tego i tak sie nie leczy bo wynika z niedojrzalosci czegostam. Jedynie mozna podawac mleko antyrefluksowe.

Modelka lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wszystkim.
    ja czekam na męża aż wróci z pracy i jadę na ip bo tak mnie boli kość od spojenia ze nie daje już rady ;( a teraz mi siostra mówi ze to może jest rozejście spojenia i może nie będę mogla rodzic sn :/ troszkę się boje :(

Modelka, Duchess lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda, nie ma co bać się na zapas, pojedziesz - sprawdzą, a może wrócisz już z dzidziusiem, tak sobie myśl :).

Karolina, a tej poradni laktacyjnej jednak nie chcesz wziąć pod uwagę?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak daleko masz do większego miasta? Ja bym na Twoim miejscu pojechała tam i poszła do pierwszego lepszego szpitala z oddziałem noworodkowym, przy nim też poradnia powinna być. My tu nic nie pomożemy - pomoże tylko specjalista. Zawsze można poszukać też tel do takiej poradni i teleonicznie opisać jaki masz problem - na pewno znajdzie się ktoś kto się zainteresuje Twoim problemem i zechce Ci pomóc. Tak czytam i czytam jak się kobieto męczysz - przecież samo nie przejdzie. Może najzwyczajniej w świecie brak Ci techniki przy podawaniu butelki. Mój też zanim smoka załapie to i on się nadenerwuje i ja. A jak już załapie to za chwilę puści i na nowo szukanie... Z tym, że ja butlę sporadycznie mu podaję a tak cyckę ssie.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mnie tak bolało, jak się przeforsowalam. Przeszło po kilku dniach. Ale jeśli tak mocno boli, to dobrze, że jedziesz do lekarza.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka pogoda to ja rozumiem ;) my juz po porannym spacerku bo Franiowi nie chcialo sie spac a na dworzu zasnal w minute :D tak mnie te wyjscia do ludzi nastrajaja ze az chce az chce sie zyc. Zdecydowanie dom to nie dla mnie ;-)
    Maggda powodzenia ;-)
    Karola my juz chyba nie wiemy co poradzic...ogarnij ta poradnie?

• maggda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie miałam gdzie i czym się przeforsować szczerze mówiąc a ten ból jest już od 3 dni i przybiera na sile.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ