X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zaraz zabieram się za kąpiel :) teraz mała leży sobie obok i ogląda świat :)

Dzisiaj z Hanią byłyśmy na spacerku z wózkami :D ona z lalką, a ja z Gabi ;) oj jaka Hania była szczęśliwa <3

Galanea, weronikabp, Karola:), evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    dzielna Mamusia :) tez już raz kąpałam sama, ale umówiliśmy się że to moment Tatusia, ja tylko pomagam :)chcę kąpać tak o 19:30, żeby około 20 stej zasypiała.
    Ja kapie miedzy 18-19 bo tak od tyg mamy taki rytm dnia ze spi i budzi sie w tych samych godzinach :) teraz wlasnie odpadl znow na mojej klacie ;) taki to ms zycie ;))

• Nalka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zaniepokojona co z Sunset.. nie odzywa się znowu. :( na sms'a też nie odpowiedziała. Mam nadzieje, że wszystko u nich w porządku..

Tusia84, weronikabp, Galanea, NataliaK, Duchess, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu i jak sie wózek sprawuje? :-) moj radzi sobie bardzo dobrze na naszych 30 letnich chodnikach. ;)

Martwimy sie o Monalise, Sunset..

Edyta jak tam?? Aisak ??

Galanea, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka też się nie odezwała od wczoraj. Mam nadzieję, że wszystkie już z dzieciaczkami :)

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC, jak długo używacie octeniseptu na ranę? Nie wiem kiedy zakończyć te obrzędy z octeniseptem, papierem kuchennym, gaciami z dziurkami itp ;-)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny mam pytanie jestem tydzień od porodu a od 3 dni boli mnie łono ale to strasznie :-( nie mogę leżeć na boku, czasem jak chce usiąść to nie mogę bo boli jakby macica źle się ułożyła czy co ? Może to być rozejście spojenia łonowego ? Was też tak bolało ? Jutro mam wizyte położnej środowiskowej to jej zapytam. Kurcze zamiast lepiej się czuć to ja czuję się jak dzień po porodzie.

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, jak nie masz strupków i rana zagojona to możesz przestać.

ja już w domku. Zostawiłam grzecznego syna, który miał ustalony rytm dnia, a zastałam niespokojnego dzieciaka, który nie umie sam zasnąć (wcześniej go kładłam i spał). Ma lekki sen, ciągle otwiera oczy i chce płakać. Cały czas go głaszcze i do niego mówię. Mam nadzieję że się uspokoi i wrócimy do tego co było.
    dalej jestem osłabiona. Ledwo chodzę, wszystko mnie męczy. Przez najbliższe 3 dni nie mogę karmić.

Duchess, Tusia84, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny odezwijcie sie,sunset,monalisa?Monalisa zawsze sie odzywala kurcze...mam nadzieje ze poprostu dzidziak pochlonal bez reszty :)

W czasie ciazy mowilam ze brakuje mi juz okresu,wypluwam te slowa! Jutro 3 tyg od porodu a ja dalej krwawie ;-/ raz mocniej,raz slabiej,ale podpaska musi byc. Wrrrr...

weronikabp lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jetsem od 3 godzin w domu. Mam problemy z karmieniem. Mala ma duze potrzeby na jedno karmienie teraz chce 60 ml! Jako, ze mialam cesarke pozno to wieczorem mi ja zabrali i dokarmiali z butelki mm, drugiej nocy tak samo. Efekt jest taki, ze mala nie chce ssac piersi bo leci za wolno i za malo i sie tylko wkurza strasznie przy cycku. Ja mam dzisiaj nawal mleka, cycki jak kamienie, ona nie chce ssac :( Kupilismy laktator, ale udalo mi sie odciagnac najpierw 25 recznym, ale bolalo wiec dalam sobie na wstrzymanie a elektrycznym za chwile jeszcze dociagnelam 30 ml. Nie wiem co robic. Chcialabym ja karmic piersia, ale nie dam chyba rady. Zastanawiam sie czy nie odciagac caly czas laktatorem i nie podawac z butelki?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ja jetsem od 3 godzin w domu. Mam problemy z karmieniem. Mala ma duze potrzeby na jedno karmienie teraz chce 60 ml! Jako, ze mialam cesarke pozno to wieczorem mi ja zabrali i dokarmiali z butelki mm, drugiej nocy tak samo. Efekt jest taki, ze mala nie chce ssac piersi bo leci za wolno i za malo i sie tylko wkurza strasznie przy cycku. Ja mam dzisiaj nawal mleka, cycki jak kamienie, ona nie chce ssac :( Kupilismy laktator, ale udalo mi sie odciagnac najpierw 25 recznym, ale bolalo wiec dalam sobie na wstrzymanie a elektrycznym za chwile jeszcze dociagnelam 30 ml. Nie wiem co robic. Chcialabym ja karmic piersia, ale nie dam chyba rady. Zastanawiam sie czy nie odciagac caly czas laktatorem i nie podawac z butelki?
    Ja tak w duzej mierze robie,ze odciagam i daje Frankowi z butelki,karmie tez piersia ale nigdy nie zje tyle zeby byl zadowolony bo za chwile sie wscieka. Podejrzewam ze to wlasnie od butelki,takze jesli mozesz to tego unikaj bo roboty z tymi butlami i wyparzaniem...lepiej karmic piersia,mniej zachodu :-) ja na poczatku mialam mega problemy z pokarmem i po karmieniu piersia odciagalam to co zostalo,zeby tez wiedziec ile tego jest.
    A co do nawalu ktory teraz cie wlasnie pewnie spotkal to dziewczyny radza przystawiac jak najczesciej dziecko,ja tak nie dalam rady i odciagalam,ale Weronika pisala zeby tak nie robic bo podobno wiecej biedy z tego moze byc niz pozytku...

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu i jak sie wózek sprawuje? :-) moj radzi sobie bardzo dobrze na naszych 30 letnich chodnikach. ;)

Martwimy sie o Monalise, Sunset..

Edyta jak tam?? Aisak ??
    Weronika wózka jeszcze tego właściwego nie mam.. miały być 20.06 a się okazuję, że będą 30.06 jeśli jeszcze raz zmienią datę to już nie kupię go tylko inny.. teraz mam od siostry quinny i w nim jeździ Gabrysia :)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, cieszymy sie ze juz Cie wypuscili ze szpitala i jestes z naluszkiem! Dbaj teraz kochana o siebie i nadrabiaj brakujace chwile z synkiem. Buziaki :-*

alexast, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast synek pewnie stęskniony.. dlatego taki niespokojny.. przytulajcie się.. całujcie.. nadrabiajcie to co wam odebrała rozłąka.. Najważniejsze, że już razem w domku.. powoli dojdziesz do siebie kochana :)

alexast, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 2.30 powitalismy na świecie naszą cudna córeczkę Martynke :-)

Duchess, Galanea, NataliaK, Martynika, alexast, Tusia84, Karola:), RewolucjaSięDzieje, weronikabp, Nalka, MagdaO, Bea_tina, madamama, Paulina1986, Agusia2312, MonikaS, czekajajaca, Paula222, Mucha, evas lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Dziś o 2.30 powitalismy na świecie naszą cudna córeczkę Martynke :-)

Serdeczne gratulacje Onka dla calej Waszej rodzinki! Mamy kolejna czerwcowa dziewczynke :-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, gratulacje! :) Jak będziesz miała czas i siłę, to napisz jak się czujesz i jak córeczka.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka Serdeczne gratulacje dla Was :)

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - serdecznie gratuluję

a tak uśmiecha się mój synuś

0e212b8e82ff2d82med.jpg

Tusia84, Karola:), NataliaK, Duchess, RewolucjaSięDzieje, Martynika, Galanea, weronikabp, Bea_tina, madamama, kambel, Paulina1986, Agusia2312, MonikaS, misia_k1, czekajajaca, Paula222, Mucha, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam te uśmieszki przez sen i wszystkie grymasy twarzy naszych cudnych dzieci :)

alexast, Martynika, Galanea, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ