X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, aaaale mu dobrze mamusiu :)

Topa,Borysek ma cudne królestwo!

Buziaki dla Waszych synków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 16:43

MonikaS lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj ma słaby dzień - dużo czuwania zamiast spania :) a mi głowa tak boli, że masakra. Może on czuje, że ja mam gorszy dzień. Czekam z niecierpliwością na męża aż mnie trochę od obowiązków oswobodzi :) chociaż po kawę bym wyszła bo jakoś ciężko mi się zmobilizować żeby z dziećmi wyjść...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ślicznie :) a Borysek słodki :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra zaznaczała, że jest żółtaczka(położna też), jednak pisała, że żółtaczka schodzi i nie widziała potrzeby kontroli krwi. Przynajmniej nic takiego nie mówiła.

Ja to znowu słyszałam, żeby nie podawać wody z glukozą, że łatwo dzieciaka przyzwyczaić do słodkiego:P eh, ile ludzi tyle opini, masakra!!

Monika mnie też dziś głowa boli, może zmiana ciśnienia znowu:/

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bolem glowy tez walcze od rana. Wzielam apap, potem plaster chlodzacy, kawe wypilam a glowa jak bolala tak boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie dolaczam do bolu glowy!
    Franek spi,mucha zabita w koncu :D
    Kurde nie bardzo rozumiem tej teorii z glukoza hmmm...woda,herbatki,ziolka,owszem. Ale woda i glukoza?musze sie zaznajomic z tym.

Bea_tina, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to pielęgniary też podawały niektórym maluszkom wodę z glukozą. Widziałam jak jednemu chłopczykowi podawały to na uspokojenie przed badaniem echa serca, bo strasznie wrzeszczał.

NataliaK lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja takie madrosci mam ze szpitala, to samo potwierdzila polozna srodowiskowa i moja ciocia polozna

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    No ja takie madrosci mam ze szpitala, to samo potwierdzila polozna srodowiskowa i moja ciocia polozna
    Tylko ciekawe na co pomaga :) moze faktycznie uspokaja?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym, że woda z glukozą obniżają poziom bilirubiny, to i ja czytałam. I że to się niekiedy stosuje z zalecenia lekarza zamiast naświetlania przy powracającej/przedłużającej się żółtaczce. Nie wiem, na jakiej zasadzie to działa. Na razie jednak przepajam samą wodą, chociaż jak Arturowi z butelki leci woda zamiast mleka, to nagle zapomina jak się z tej butelki je...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chciałam napisać, że jestem szalenie miło zaskoczona naszą NFZ-owską pediatrą. Wcześniej był u niej mąż, sam, po skierowanie do poradni otolaryngologicznej. Przygotowałam go od A do Z, miał wszystkie dokumenty, wypisy, wyniki badań, ale ani mnie, ani syna lekarka nie widziała, mąż poszedł tylko, żeby wydębić skierowanie - i dała.

A dziś ledwo weszłam do gabinetu, nie musiałam się przedstawiać, a lekarka zapytała, jak kontrola słuchu, czy udało się dostać. I którego mamy hospitalizację w Centrum Zdrowia Dziecka. Wiedziała wszystko! Nic nie musiałam mówić, nic tłumaczyć, była przy tym bardzo uprzejma, delikatna, czuła dla Arturka. Miło było patrzeć, że na fundusz nie dzieje się coś z łaski.

Galanea, weronikabp, czekajajaca, Bea_tina, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to ja mam takiego gina na nfz:)

Teraz tylko mówię, że przyjadę w ten dzien(nie umawiam się na godzinę), tylko mówię że jestem i wchodzę(przywilej matki karmiącej), a zawsze pogadamy, sprawdzi wszystko, wytłumaczy jak "debilkowi", da wszystko co sie chce, super gościu, a trafiłam przez przypadek:) i zawsze mnie kojarzy, to sobie pogadamy na luzie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja mam pecha i na nfz trafiam tylko na same ścierwojadki :P
    Jedynym odstepstwem byl szpital ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:25

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to jeszcze tu pokazuje mojego Łukaszka:)

Mam nadzieje, że nie macie nic przeciwko;P

2i7ah50.jpg

2mysu4k.jpg

Martynika, NataliaK, Nalka, weronikabp, Duchess, Tusia84, Paulina1986, Galanea, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a jak ja nie zjem słodyczy, to nie jestem w stanie funkcjonować. Nie podnoszą mnie ani warzywa, ani rosół, ani mięso. Jem kaszę, mleko, mięsko, warzywa i obowiązkowo jakieś ciastka lub białego kit kata. No niestety, przez lata diet mam zakwaszony organizm, który domaga się węgli. Głupota boli. :]

Poród = trauma? nie u mnie. Ja chcę rodzić jeszcze raz. Cieszę się, że teraz już wiem na czym to polega i, że bardziej nie będzie bolało jak już wybije krytyczne 7 cm. Niedługo po porodzie pomyślałam: "Ja chcę jeszcze raz!"

Ps. A film cudowny, przeryczałam cały. Pół ze śmiechu a pół ze wzruszenia i smutku. Mąż cudownie sobie poradził z Anną. Nawet czekali na mnie na przystanku jak wracałam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:45

Martynika, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam gina na NFZ i musze go tu wyslawic pod niebiosa- nigdy zaden lekarz nie byl taki mily, kompetentny i zainteresowany losem pacjentki jak on. Za to pediatrzy w naszej przychodni- masakra. Nazwac ich idiotami to malo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze pogoda w wawie sie poprawi...ja chce na dwór, do ludzi :<

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    mam nadzieje ze pogoda w wawie sie poprawi...ja chce na dwór, do ludzi :<
    u mnie dziś super od 14, byliśmy na długim spacerku, a to tylko 40 km od Wawy, aż tak źle?
    kurcze wykąpałam się i padam na twarz, a przed nami cały wieczorny obrzęd, kąpiel itd..ufff

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    u mnie dziś super od 14, byliśmy na długim spacerku, a to tylko 40 km od Wawy, aż tak źle?
    kurcze wykąpałam się i padam na twarz, a przed nami cały wieczorny obrzęd, kąpiel itd..ufff
    no tu zimno i cholerny wiatr :/ mieszkam przy lesie,niewiem moze bardziej sie odczuwa czy jak... ;)
    ja juz po wieczornych obrzedach, od dwóch dni kapie sama, nie chce mi sie czekac na meza;)

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    no tu zimno i cholerny wiatr :/ mieszkam przy lesie,niewiem moze bardziej sie odczuwa czy jak... ;)
    ja juz po wieczornych obrzedach, od dwóch dni kapie sama, nie chce mi sie czekac na meza;)
    dzielna Mamusia :) tez już raz kąpałam sama, ale umówiliśmy się że to moment Tatusia, ja tylko pomagam :)chcę kąpać tak o 19:30, żeby około 20 stej zasypiała.

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ