X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, aaaale mu dobrze mamusiu :)

Topa,Borysek ma cudne królestwo!

Buziaki dla Waszych synków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 16:43

MonikaS lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj ma słaby dzień - dużo czuwania zamiast spania :) a mi głowa tak boli, że masakra. Może on czuje, że ja mam gorszy dzień. Czekam z niecierpliwością na męża aż mnie trochę od obowiązków oswobodzi :) chociaż po kawę bym wyszła bo jakoś ciężko mi się zmobilizować żeby z dziećmi wyjść...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ślicznie :) a Borysek słodki :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra zaznaczała, że jest żółtaczka(położna też), jednak pisała, że żółtaczka schodzi i nie widziała potrzeby kontroli krwi. Przynajmniej nic takiego nie mówiła.

Ja to znowu słyszałam, żeby nie podawać wody z glukozą, że łatwo dzieciaka przyzwyczaić do słodkiego:P eh, ile ludzi tyle opini, masakra!!

Monika mnie też dziś głowa boli, może zmiana ciśnienia znowu:/

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bolem glowy tez walcze od rana. Wzielam apap, potem plaster chlodzacy, kawe wypilam a glowa jak bolala tak boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie dolaczam do bolu glowy!
    Franek spi,mucha zabita w koncu :D
    Kurde nie bardzo rozumiem tej teorii z glukoza hmmm...woda,herbatki,ziolka,owszem. Ale woda i glukoza?musze sie zaznajomic z tym.

Bea_tina, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to pielęgniary też podawały niektórym maluszkom wodę z glukozą. Widziałam jak jednemu chłopczykowi podawały to na uspokojenie przed badaniem echa serca, bo strasznie wrzeszczał.

NataliaK lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja takie madrosci mam ze szpitala, to samo potwierdzila polozna srodowiskowa i moja ciocia polozna

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    No ja takie madrosci mam ze szpitala, to samo potwierdzila polozna srodowiskowa i moja ciocia polozna
    Tylko ciekawe na co pomaga :) moze faktycznie uspokaja?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym, że woda z glukozą obniżają poziom bilirubiny, to i ja czytałam. I że to się niekiedy stosuje z zalecenia lekarza zamiast naświetlania przy powracającej/przedłużającej się żółtaczce. Nie wiem, na jakiej zasadzie to działa. Na razie jednak przepajam samą wodą, chociaż jak Arturowi z butelki leci woda zamiast mleka, to nagle zapomina jak się z tej butelki je...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chciałam napisać, że jestem szalenie miło zaskoczona naszą NFZ-owską pediatrą. Wcześniej był u niej mąż, sam, po skierowanie do poradni otolaryngologicznej. Przygotowałam go od A do Z, miał wszystkie dokumenty, wypisy, wyniki badań, ale ani mnie, ani syna lekarka nie widziała, mąż poszedł tylko, żeby wydębić skierowanie - i dała.

A dziś ledwo weszłam do gabinetu, nie musiałam się przedstawiać, a lekarka zapytała, jak kontrola słuchu, czy udało się dostać. I którego mamy hospitalizację w Centrum Zdrowia Dziecka. Wiedziała wszystko! Nic nie musiałam mówić, nic tłumaczyć, była przy tym bardzo uprzejma, delikatna, czuła dla Arturka. Miło było patrzeć, że na fundusz nie dzieje się coś z łaski.

Galanea, weronikabp, czekajajaca, Bea_tina, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to ja mam takiego gina na nfz:)

Teraz tylko mówię, że przyjadę w ten dzien(nie umawiam się na godzinę), tylko mówię że jestem i wchodzę(przywilej matki karmiącej), a zawsze pogadamy, sprawdzi wszystko, wytłumaczy jak "debilkowi", da wszystko co sie chce, super gościu, a trafiłam przez przypadek:) i zawsze mnie kojarzy, to sobie pogadamy na luzie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja mam pecha i na nfz trafiam tylko na same ścierwojadki :P
    Jedynym odstepstwem byl szpital ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:25

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to jeszcze tu pokazuje mojego Łukaszka:)

Mam nadzieje, że nie macie nic przeciwko;P

2i7ah50.jpg

2mysu4k.jpg

Martynika, NataliaK, Nalka, weronikabp, Duchess, Tusia84, Paulina1986, Galanea, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a jak ja nie zjem słodyczy, to nie jestem w stanie funkcjonować. Nie podnoszą mnie ani warzywa, ani rosół, ani mięso. Jem kaszę, mleko, mięsko, warzywa i obowiązkowo jakieś ciastka lub białego kit kata. No niestety, przez lata diet mam zakwaszony organizm, który domaga się węgli. Głupota boli. :]

Poród = trauma? nie u mnie. Ja chcę rodzić jeszcze raz. Cieszę się, że teraz już wiem na czym to polega i, że bardziej nie będzie bolało jak już wybije krytyczne 7 cm. Niedługo po porodzie pomyślałam: "Ja chcę jeszcze raz!"

Ps. A film cudowny, przeryczałam cały. Pół ze śmiechu a pół ze wzruszenia i smutku. Mąż cudownie sobie poradził z Anną. Nawet czekali na mnie na przystanku jak wracałam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:45

Martynika, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam gina na NFZ i musze go tu wyslawic pod niebiosa- nigdy zaden lekarz nie byl taki mily, kompetentny i zainteresowany losem pacjentki jak on. Za to pediatrzy w naszej przychodni- masakra. Nazwac ich idiotami to malo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze pogoda w wawie sie poprawi...ja chce na dwór, do ludzi :<

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    mam nadzieje ze pogoda w wawie sie poprawi...ja chce na dwór, do ludzi :<
    u mnie dziś super od 14, byliśmy na długim spacerku, a to tylko 40 km od Wawy, aż tak źle?
    kurcze wykąpałam się i padam na twarz, a przed nami cały wieczorny obrzęd, kąpiel itd..ufff

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    u mnie dziś super od 14, byliśmy na długim spacerku, a to tylko 40 km od Wawy, aż tak źle?
    kurcze wykąpałam się i padam na twarz, a przed nami cały wieczorny obrzęd, kąpiel itd..ufff
    no tu zimno i cholerny wiatr :/ mieszkam przy lesie,niewiem moze bardziej sie odczuwa czy jak... ;)
    ja juz po wieczornych obrzedach, od dwóch dni kapie sama, nie chce mi sie czekac na meza;)

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    no tu zimno i cholerny wiatr :/ mieszkam przy lesie,niewiem moze bardziej sie odczuwa czy jak... ;)
    ja juz po wieczornych obrzedach, od dwóch dni kapie sama, nie chce mi sie czekac na meza;)
    dzielna Mamusia :) tez już raz kąpałam sama, ale umówiliśmy się że to moment Tatusia, ja tylko pomagam :)chcę kąpać tak o 19:30, żeby około 20 stej zasypiała.

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ