X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wymiotuje każdorazowo po moim mleku. Po mm jest wszystko w porządku, nawet nie ulewa.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące, jeśli któraś z Was nie ma pomysłu na posiłki, to znalazłam fajne przepisy, co ciekawe, wszystko brzmi smakowicie :P Taki przykładowy jadłospis dla matki karmiącej. Myślę, że sama skorzystam, bo to proste rzeczy, a czasem pomysłów brak, zwłaszcza jak mało czasu przy dziecku..

http://fasolkowo.pl/jadlospis-dla-matki-karmiacej-na-2-tygodnie-t160.html

weronikabp, NataliaK, justyna14, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziewczyny karmiące, jeśli któraś z Was nie ma pomysłu na posiłki, to znalazłam fajne przepisy, co ciekawe, wszystko brzmi smakowicie :P Taki przykładowy jadłospis dla matki karmiącej. Myślę, że sama skorzystam, bo to proste rzeczy, a czasem pomysłów brak, zwłaszcza jak mało czasu przy dziecku..

http://fasolkowo.pl/jadlospis-dla-matki-karmiacej-na-2-tygodnie-t160.html

Hahahaha!!super przepisy :) ale obawiam sie ze poki nie ogarniam jeszcze na tyle zeby takie strawy sobie robic ;-) poki co jem w locie bo jak cos rozgrzebie tp Franek sie budzi :D moim sukcesem jest rosol ktory ugotowalam na samej wloszczyznie 2 dni temu xd

Galanea, Duchess, Modelka lubią tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisy fajne, ale troszkę pracochłonne. Nie sądzę, abym miała czas aby takie cudeńka sobie przygotowywać :)

Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam krem z brokułów, trochę warzywnych kremów trzeba pojeść, żeby dawać wartości małej. Jutro spróbuję pomidorów, zobaczymy jaka będzie reakcja.
    A za 2 dni maliny :) oby nie było alergii, bo marzę o nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 14:06

NataliaK, Galanea, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ta herbatke polecil mi wczoraj pediatra,takze spokojnie ;) pomaga tez na brzuszek :)

Natalia przypomnij proszę co to za herbatka, to sobie zapiszę i będzie na zaś :) fajnie tak móc korzystać z czyjegoś doświadczenia :)
    A pytałaś wcześniej o leżaczek-bujaczek, ja mam zamiar kupić taki http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4341480157.html koleżanka go miała i była bardzo zadowolona.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Natalia przypomnij proszę co to za herbatka, to sobie zapiszę i będzie na zaś :) fajnie tak móc korzystać z czyjegoś doświadczenia :)
    A pytałaś wcześniej o leżaczek-bujaczek, ja mam zamiar kupić taki http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4341480157.html koleżanka go miała i była bardzo zadowolona.
    Herbatka Hipp spokojny sen :-) dzieki,sprawdze ten lezaczek :)

am lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Duchess szykujesz sie na jutro z porodem? :-))

Hej :)
    ja to se mogę hihi byłam dziś na ktg a tam zero skurczu, serduszko Oskarka bije słodko ale na poród się nie zanosi. Cała rodzina w napięciu i pod telefonami a nasz niunio nic sobie z tego nie robi ;)
    dzięki za pamięć Weronika!

weronikabp, NataliaK, Galanea, czekajajaca, Karola:), Paulina1986, Mucha, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w takim razie jecie np. na obiady, nawet jeśli na szybko? Bo ciekawa jestem, co mnie czeka :P To co w ciąży czy zmieniłyście dietę?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Co w takim razie jecie np. na obiady, nawet jeśli na szybko? Bo ciekawa jestem, co mnie czeka :P To co w ciąży czy zmieniłyście dietę?
    Ja poki co srednio sie ogarniam ze wszystkim,jak Franek spi to najchetniej leze,wierze ze mi to minie niebawem. Mam dni kiedy mam duzo energii ale np. Dzis procz kapieli i zjedzenia sniadania nie robie nic procz szukania tego bujaczka dla niego. A jem zaleznie od tego czy mam chwile zeby siasc,czy musze szybko. Jak mam chwile zjem jakas zupe czyt, rosol :Da jak nie mam czasu to moim przyjacielem staly sie wafle bezcukrowe bezglutenowe :-) ,serki homogenizowane,jablka,banany,ewentualnie jakas kanapka. Swoja droga w ogole nie chce mi sie jesc a jem tylko po to zeby miec sile i zeby mleko mialo jakies wartosci.

Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam dietę tzn nie radykalnie ale smażonego nie jem za to gotowane duszone i grillowane bez tłuszczu mięso.. w ciąży codziennie zupa mleczna rano, a teraz nie chcę tak dużo mleka bo mój Kuba miał skazę białkową i wspominam to jako istny koszmar więc wolę być ostrożna ;) nie jem nic wzdymającego i to wszystko co może uczulać też odpadło.. powoli coś tam próbuję jak np. mój własnej roboty dżem truskawkowy i małej nic nie jest więc go jem. :)
    Ja obiady gotuję normalnie codziennie no bo mąż i dzieci więc wymyślam.

Nie wiem czy wy też tak macie ale ja ciągle coś podjadam.. po prostu jak nie mam nic w buzi to mi dziwnie hahah i się śmieję, że nigdy nie spadnę na wadze jak tak będę podjadała.

Galanea, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, nie powinnaś się martwić, Ty nawet w ciąży byłaś zgrabną laską :)

Idę chyba poodkurzać, może wykurzę małego trolla :P

Tusia84, NataliaK, weronikabp, Karola:), Paulina1986, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem teraz bardzo mało. Czasami w ogóle zapomnę coś zjeść i cały dzień na jednej czy dwóch kanapkach. Obiadów nie mam kiedy gotować, bo mała w dzień strasznie aktywna jest. Wczoraj pierwszy raz udało mi się ugotować obiad.
    Tusia podziwiam, że znajdujesz na wszystko czas.

NataliaK lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Galanea ale nie chciałabyś mnie teraz zobaczyć :P :D

Kobiety które piją Femaltiker pijecie raz czy dwa razy dziennie?? bo jest napisane że 1-2 saszetki dziennie i nie wiem czy wystarczy jedna czy na początek lepiej dwie jak u Was się sprawdziło??

Dochodzę do wniosku, że moje piersi nabierają coraz mniej bo Gabi śpi coraz dłużej no od ran dzisiaj to już jakaś masakra z tym jej spaniem.. chyba zacznę ją budzić.. w nocy by mogła tak spać ;) jak w dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 14:27

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK czy ta herbatka, o której mówisz to ta?

http://www.babyranking.pl/produkty,3309,na-dobranoc-spokojny-sen-herbatka-ziolowa-hipp.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    NataliaK czy ta herbatka, o której mówisz to ta?

http://www.babyranking.pl/produkty,3309,na-dobranoc-spokojny-sen-herbatka-ziolowa-hipp.html
    Polskim odpowiednikiem od 1 mca jest herbatka hipp uspokajajaca

czekajajaca lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem dokładnie to samo, co przed porodem, wyłączając słodycze, bo to młodemu nie potrzebne.

Sama nigdy nie przygotowywałam obiadów, bo tego nie lubię, nie umiem, denerwuje mnie to, niezależnie od tego, czy miałabym czas, czy nie. Ale bez obiadu nie dałabym rady przetrwać dnia, przy karmieniu Artura szybko robię się głodna, nie ma mowy o głodowaniu cały dzień.

Jeżeli mąż nie ugotuje obiadu, to zamawiam do domu, wpadamy do rodziców, albo wychodzimy z Arturem do pobliskiej knajpki ze zdrową żywnością, w której jadłam zestawy obiadowe również w ciąży. Dziś też tam byłam po wizycie u pediatry.

A po wizycie jestem trochę przybita. Artur duży (5kg), dorodny i... żółty! Cholera jasna, czy to się kiedyś skończy? Wizja szpitala wróciła jak bumerang, jutro idziemy na pobieranie krwi rano, potem do lekarki na interpretację, ale już wiem, że jeżeli bilirubina będzie powyżej 10, to będziemy się naświetlać. Dżizzzz... Lekarka była zdziwiona, że w szpitalu nikt mi nie powiedział, żeby przepajać syna między posiłkami przegotowaną wodą, bo wypłukuje bilirubinę... ja się trzymałam tego, co mówili w szkole rodzenia, tj. tylko pokarm, bez przepajania, skąd ja mogłam wiedzieć, że po przebytej żółtaczce trzeba jeszcze przepajać, żeby nie wróciła? O losie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 14:57

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika my też wyszliśmy z żółtaczką i nam też nic nie mówił o wodzie. Łukaszowi dopiero teraz niemal zupełnie zeszła żółtość, w białka oczu już ma niemal całkowicie białe, a wcześniej miał żółto-zielone więc jest duża poprawa:)

Widze, że tylko Tusia ogarnia się sama z 3!dzieciaków i jeszcze obiadami! PODZIWIAM I SZACUN!!!

Ja jak mam czas to robie rosół na udkach, czyli dwa dania, rosół i udko gotowane:D i na tym żyje przez dwa dni, ale na szybko robie też naleśniki(Łukasz zaakceptował), makaron ze szpinakiem, kopytka i chyba tyle, reszty nie chce mi sie nawet robić, bo czasami wole poprostu posiedzieć i robić nic(czyli siedzieć na forum)!

Natalia, z czasem głód sie pojawia, przez pierwszy miesiąc też jadłam tylko śniadanio-obiado-kolacje, później nie ze jestem głodna, ale fajnie zjeść coś innego:D

A aktualnie wcinam głównie truskawki:D w każdej postaci:D

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Jeśli chodzi o ten leżaczek, to najlepiej obejrzyj go na żywo gdzieś w sklepie. Jako leżaczek może być dla maluszka, ale jako bujaczek już nie. Ma bardzo wysoko uniesione oparcie. Jak chcemy żeby było bardziej płasko to trzeba zablokować funkcję bujania.

Moim zdaniem dla maluszka lepszy jest ten model:
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-cudowna-planeta-t4145-tv-i4330704600.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4341479729.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4341480064.html

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo jak się ma więcej niż jedno dziecko to niestety człoweik musi, dziecko też musi zjeść normalnie :) stąd i Tusia i inne dzieciate dziewczyny robią więcej i sobie radzą :) mus to mus :) ja też teraz żeberka w sosie robię. Mam jeszcze zupę ugotowaną. A dzisiaj tak mi głowa boli, że masakra

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ