X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje! :)

Ivv super opis porodu, aż się wzruszyłam.

Zbliża się kolejna noc, a ja pierwszy raz jestem przestraszona. Życzę Wam i sobie, żeby była ona spokojna, bez niespodzianek i w miarę przespana przez dzieciaczki i przez nas.

Natalia miłej podróży, żeby wam Franek za bardzo nie marudził. :)

Agusia2312, ivv, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu mam nadzieję, że Monalisę udało się wybudzić.
    Mój Piotruś smacznie śpi - najedzony - chociaż nie na tyle jak bym chciała, ale dzisiaj i tak bardzo ładnie jadł :)

cieszę się bo jutro sobota i mąż zostanie w domu :) będzie troszeczkę lżej choć dzisiaj było i tak super :)
    ja mam nadzieję, że i dzisiaj mały da mi pospać. Mąż właśnie usypia Michasia :) a ja mam chwilę wyłącznie dla siebie :)

NataliaK życzę udanego wypoczynku i super pogody :) pozostałym dziewczynom przespanych nocy, dziewczynom nierozpakowanym skurczy i porodów :)

Mykam spać :) dobranoc :)

monaaa, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dziękuję za troskę :) tak jesteśmy zdrowi.. Kuba czuł już się dobrze i pojechał z moimi rodzicami i z bratem moim na weekend i wraca w niedzielę.

Jak czytam o waszych przebojach to nie wiem czy chwalić Gabi.. bo znowu jej się coś pozmienia.. moja dzień śpi pięknie zje odbije i śpi.. wieczorem od 3 dni czy już 4 ma tak, że po kąpieli jest dosyć aktywna tzn ma otwarte oczka i nie w głowie jej spanie trochę chce być na rękach no a najlepiej przy piersi i trwa to tak do 22 codziennie po 22 zasypia na noc i budzi się między 2 a 3 na karmienie.. po nim zasypia i śpi tak do 5, 6 rano.

Jedynie ten czas po kąpieli jest trudny bo ona jest najedzona, a chce być przy piersi.. a z piersi jej leci więc się złości i zaczyna tym ulewać i wymiotować z przejedzenia.. walczę trochę z nią i ze smoczkiem bo może to by zaspokoiło na trochę potrzebę ssania skoro jest najedzona ale ciężko nam idzie ona nie toleruje smoka i już!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 22:37

Duchess, NataliaK, weronikabp, Galanea, madamama lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa, i jak tam? porod sie rozkreca? :-)

monaaa lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bedzie cos wiadomo o monalisie to dajcie znać na kwietniowych bo sie martwimy i trzymamy za nia kciuki <3

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,wiem ze ten wyjazd dobrze mi zrobi
    A ze jedziemy w bliskoe strony to rak dla nas do pomocy bedzie duzo i do noszenia tego mojego klopsika tez :)
    Po kapaniu od razu zasnal,wstrzachnal 130 ml mleka i kimka na calego ;-))
    Swoja droga tak mi go szkoda...:(( jeszcze jak ta kupe zielona zobaczylam to juz w ogole kaplica :(

Jedyny pozytyw dnia dzisiejszego,wcisnelam sie w spodnie sprzed ciazy :D cisna wszedzie a szczegolnie w pasie,ale krok do przodu ;-))

madamama lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:

Eta, ta przychodnia to Mediq ale teraz chyba nie jest tak rozowo z terminami bo kuzynka umawiala jakas kontrolna wizyte i dostala termin na koniec sierpnia:-( ale nie wiem czy to ta sama kolejka co do usg takze musisz to sprawdzic :-)

Duchess dzięki, sprawdzę co mi szkodzi :)

Duchess lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny jak bedzie cos wiadomo o monalisie to dajcie znać na kwietniowych bo sie martwimy i trzymamy za nia kciuki <3

będziemy dawać znać jak tylko coś bedziemy wiedzieć!

Miriam lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - dobrze że jedziesz, przyda Ci się pomoc i chwilowy oddech. mój Ignaś też daje popalić więc wiem co znaczy czyjaś pomoc.
    dzis rano i popołudniu był o dziwo grzeczny, a teraz spać nie chce i siedzę z nim od 8 bo stęka, jęczy i ulewa. masakra:/

madamama - widzę że u Ciebie Ignaś też daje wycisk ;) Na to wygląda że Ignasie tak mają ;)

Tusia chyba wszystkie zazdrościmy grzecznej Gabi ;)

weronikabp, madamama, Tusia84 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że Monalisa udało się dziś wybudzić codziennie się o to modlę.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Martynika lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kurde Franek walnął trochę zieloną kupę, wiecie coś może na ten temat? Wasze dzieci też miały?

Niech ten dzień już się skończy...
    Mój tak czasem ma. Już ze trzy razy taka zielona kupę zrobił. Zarówno położna jak i pediatra stwierdzili ze to normalne i że wszystko jest ok.
    I polecam do poczytania :-)
    http://m.babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1.html

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, nie mogę "atlas kupek" :D.Boska nazwa, zabieram się do lektury.

Mam taką ogromną nadzieję, że monalisa się dziś odezwie...albo Laura. j
    Jeśli nie, to napiszę do Niej wieczorem, ale wierzę, że cieszy się już obecnością mamy...

Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, bo Ignasie to dziarskie chłopaki :)

Moje dziecko śpi bez problemów po mieszance. Po moim mleku ma przeboje z brzuszkiem :((

sjr9qqa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc zdecydowanie lepsza niż wczorajszy dzień. Synek budził się tylko 2 razy, raz po 3 godzinach i drugi raz po 3,5! Więc i ja w końcu sobie trochę pospalam. Teraz je i może jeszcze pójdzie spać, to ja bym w końcu coś w domu zrobiła.

Pytanie do dziewczyn, które miały cc - smarujecie już czymś blizny?
    Bo ja sobie kupiłam serum na blizny i miałam zacząć smarować. Ale moja położna twierdzi, że to dopiero 3 tygodnie i jest za wcześnie. Mimo, że rana ładnie mi się zagoila, nie ma już żadnych strupkow, ona twierdzi że tak wcześnie to ewentualnie specjalnymi kremami do świeżych blizn...
    A mi się wydawało, że im wcześniej tym lepiej :|
    Wiecie coś na ten temat? Wy coś stosujecie? Lekarza mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem czy można smarować czy nie...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna ja pisałam ze używam tego które poleciła pani zdejmujaca mi szew, scar serum z palmersa.

Niesforna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

U nas wczoraj sukces kupkowy :) Mała zrobiła sama, bez żadnych wspomagaczy. Zmieniłam jej mleko na bebiko przeciw zaparciom i kolkom i mam nadzieję, że teraz będzie już dobrze. Chociaż dopiero spokojna będę po wizycie i badaniu 11 lipca.

Wczoraj miałyśmy ciężki dzień. Maa praktycznie cały dzień nie spała. Jak przebudziła się o 10tej, to do 18tej nie spała.Była już tak wymęczona, że marudziła strasznie. Natomiast jak o 18tej poszła spać, tak śpi do teraz. Budzi się tylko na jedzenie. Dziś też ją trochę przeciągnę, żeby w nocy ładnie spała.
    Ja natomiast od 6.30 na nogach. Wykapałam się, pomalowałam i nawet pierwszy raz od 3 tygodni zjadłam śniadanie o normalnej porze ( przed 14tą :) ).
    Słoneczko z rana pozytywnie nastraja :)

Co do blizn moja położna poleciła mi krem Cepan i powiedziała, że moge stosować go jak tylko zejdą strupki. Od dziś zaczynam się smarować.

Weronika - sąsiadka także polecała mi te krople, w poniedziałek mamy wizytę u pediatry to o nie zapytam. Podobno są bardzo skuteczne.

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc czy długo krwawiłyście? U mnie wygląda na to, że koniec połogu i nie wiem czy to nie za szybko, choć położna powiedziała, że to normalne po cc.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny po cc czy długo krwawiłyście? U mnie wygląda na to, że koniec połogu i nie wiem czy to nie za szybko, choć położna powiedziała, że to normalne po cc.
    U mnie też już praktycznie chyba koniec. Aczkolwiek jak mam bardzo aktywny dzień, to coś tam jeszcze leci...
    weronikabp wrote:
    Niesforna ja pisałam ze używam tego które poleciła pani zdejmujaca mi szew, scar serum z palmersa.
    No właśnie też to serum kupiłam. I skoro Ty smarujesz już to i ja zaczynam. Nie wiem o co tej mojej położnej chodziło że za wcześnie...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Monaaa, i jak tam? porod sie rozkreca? :-)
    Nic z tego :/
    Dziś MAM W PLANACH upiec drożdżówki z truskawkami, zrobić obiad już na jutro, pomyć podłogi, "ubrać" łóżeczko (mam nadzieję, że się już nie zakurzy!) i zakisić ogórki. a najlepiej, to w ogóle nie będę siadać tylko chodzić, bo tylko wtedy boli mnie brzuch! o!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 11:07

Karola:), Duchess, weronikabp, Nalka, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca mi się jeszcze zdarza, że coś poleci, no niby do 6 tyg może, więc nie panikuję. Choć już tylko sporadycznie.

Niesforna, gdyby serum było zabronione pewnie nie polecali by nam go w szpitalu ;)Moja położna też różne rzeczy gada totalnie od czapy, sama stwierdziła, że tylko odbębnia tę pracę, bo musi :)

O 9 poszłam na spacer, żeby zdążyć przed upałami, to był dobry pomysł, przyjemnie bardzo na dworze, właśnie wróciłyśmy, spać mi się chce masakrycznie a tu tyle roboty w domu, choć K mnie zaskoczył i odkurzył cały dom pod naszą nieobecność :)

Duchess, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ