X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie bardzo pomaga taki masaż: http://www.youtube.com/watch?v=ciQEuwhyaH0 nie ma kolek raczej ale bywa niespokojna i to ja wycisza, chętnie współpracuje i jest zaciekawiona.

pisanie jedna reka jest naprawde ucąażliwe. Anna właśnie okupuje prawy cycek.

MonikaS to szybko kąpiesz. My się kąpiemy miedzy 19- 20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 22:47

weronikabp, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o porady, sugestie i ratunek.

Babcia-nosicielka przyzwyczaiła mi Ignasia przez ostatnie dni do noszenia cały czas. I oczywiście wyjechała, a ja zostałam SAMA z dzieckiem, które nie daje się odłożyć. Nie śpi cały dzień, chyba że przy piersi, do momentu aż odłożę. Do wózka - płacz, do kołyski - płacz, do łóżeczka - płacz. On nie lubi jeść z piersi na leżąco, więc nawet nie mam co marzyć o drzemce. Prysznica wzięłam pół - ledwie się namydliłam już włączył syrenę. Nie żadne tam kwilenia, Ignacy drze się, jakbym go ze skóry obdarła. Próbowałam chusty, ale nie bardzo nam to jeszcze wychodzi, no a poza tym on przecież powinien w dzień pospać cokolwiek.

HELP!

sjr9qqa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jestem 8 dni po porodzie, a odchody poporodowe mam już bardzo skąpe, bardziej brązowe. Pierwsze 4 dni krwawiłam bardzo obficie. Karmię piersią, brzuch znika dosłownie w oczach, już prawie nie mam. Może być coś nie tak, czy zdarza się, że czasami jest tego mniej?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Nutka - ja na twoim miejscu poszłabym do ginekologa zobaczyć czy nie zbierają się odchody w macicy. Ja też mało krwawiłam po cc i się okazało, że w szyjce zrobił się czop i odchody nie wyciekały. A to jest bardzo niebezpieczne. Nie mówię że u Ciebie tak jest, ale sprawdź to na wszelki wypadek. Bo czy po cc czy sn każda kobieta musi krwawić.
    T0o nie tak, że całkiem nie ma. Tak jak mówię- przy podcieraniu i po spacerze krew jest, więc myślę, że jest ok;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też leciało trochę i przy podcieraniu..... Ja bym to sprawdziła dla świętego spokoju.
    galanea ciebie też się to tyczy.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama, ja bym go zostawiła w tym łóżeczku...po prostu.Będzie płakał, ale nic mu się ponad to nie stanie.
    Jest taki sposób, który u nas się sprawdza, a który wyczytaliśmy z mężem w książce Język niemowląt.Jeżeli dziecku się nic nie dzieje, to powinno przejść trzy cykle płaczu (płacz-chwila ciszy-płacz-chwila ciszy-płacz) i się uspokoić.Grunt, żebyś Ty wytrzymała (to może trochę potrwać), bo jemu naprawdę nie stanie się krzywda, jak trochę popłacze.A, i odkładaj go do łóżeczka jak tylko zacznie ziewać/przysypiać u Ciebie.I bądź twarda, musi kojarzyć z zasypianiem łóżeczko, a nie Twoje ciało i jest więcej niż pewne, że będzie się na początku bardzo buntował.

nutka, madamama, ivv lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Mi też leciało trochę i przy podcieraniu..... Ja bym to sprawdziła dla świętego spokoju.
    galanea ciebie też się to tyczy.
    Zapytam jeszcze w poniedziałek położnej i jak coś to się umówię do lekarza.:) Dzięki za radę;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! RATUNKU!!! Pierwszy wspólny tydzień z moją kochana Martynką okazał się istnym koszmarem i na razie nie widać końca... :-( Kolki, wielogodzinny płacz, ciągłe domaganie się cycusia, moje poranione sutki, ogromny ból i w konsekwencji gorączka i zapalenie piersi. Od przedwczoraj jestem na antybiotyku i paracetamolu. Wiszę co 3 godz na laktatorze i wyje z bólu próbując ściągnąć cokolwiek z cycka wielkości arbuza, którego nawet boję się dotknąć. No i jeszcze te problemy małej z brzuszkiem - rzadko robi kupkę, wije się i nie może odgazować. Może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby na nasze bolączki. Bo ja już może łez wylałam i zamartwiam się o moją malutką córeczkę i oczywiście obwiniam siebie...czyżby baby blues :-/

relgh371fxfsmrgb.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    mamusie. kiedy kapiecie swoje malenstwa przed jedzeniem czy po?
    Na razie tyle mogę napisać, co położna mówiła na SR-aby nie kąpać z pełnym brzuszkiem ;)

81clk9i.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Madamama, ja bym go zostawiła w tym łóżeczku...po prostu.Będzie płakał, ale nic mu się ponad to nie stanie.
    Jest taki sposób, który u nas się sprawdza, a który wyczytaliśmy z mężem w książce Język niemowląt.Jeżeli dziecku się nic nie dzieje, to powinno przejść trzy cykle płaczu (płacz-chwila ciszy-płacz-chwila ciszy-płacz) i się uspokoić.Grunt, żebyś Ty wytrzymała (to może trochę potrwać), bo jemu naprawdę nie stanie się krzywda, jak trochę popłacze.A, i odkładaj go do łóżeczka jak tylko zacznie ziewać/przysypiać u Ciebie.I bądź twarda, musi kojarzyć z zasypianiem łóżeczko, a nie Twoje ciało i jest więcej niż pewne, że będzie się na początku bardzo buntował.

Czytałam Tracy Hogg i nawet próbowałam, ale nie mogę u swojego syna rozpoznać cyklu "płacz-chwila ciszy", jest raczej "płacz-płacz-płacz-histeria-istny horror". Dziecko robi się czerwone, temperatura mu skacze i to potrafi trwać naprawdę bardzo długo. Usiłowałam przetrzymać, ale dostał czkawki z tego płaczu i zaczął ulewać. W dodatku jest tak, że on przysypia u mnie, odkładam, niby śpi. Mija może pięć minut i jest ryk. :(

czekajajaca lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc też krótko krwawiłam obficie. MOże z 5 dni tak mocniej a zaś słabo i teraz juz wcale. SIe tym nie martwie lekarz mówił i położna ze po cc mniej sie krwawi. Zreszta jakby cos było nie tak to by mnie bolal brzuch i bym miała gorączke. Wiec ja nie panikuje i wam tez radze zachowac spokój :)

Dziubek dla forumowych ciotek :* :) :D

273b843c51696f42med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 20:47

Mucha, weronikabp, Tusia84, alexast, Galanea, Duchess, monaaa, evas, nutka lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Maja tez robi dokladnie taki dziubek i otwiera wtedy szeroko oczy z zaciekawieniem :) super to wyglada!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 20:54

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - nikt nie panikuje, ja za pierwszym razem nie miałam gorączki ani bóli brzucha, a mimo tego się okazało, że mało krwawię, bo szyjka się zwężyła i zrobił się czop i płyny gromadziły się w środku. Ja tylko mówię, że takie rzeczy się zdarzają, a z doświadczenia wiem, że lekarze lubią lekceważyć to że kobieta po cc mało krwawi. Mnie też przez 3 dni olewali. Po pierwszym łyżeczkowaniu przez tydzień wszystko było ok. Normalnie krwawiłam, a w środku zbierały się skrzepy i zrobiło się zapalenie. Lepiej iść raz za dużo do lekarza niż raz za mało.

Duchess lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę mamy które dopada baby blues.. te których dzieci płaczą.. nie śpią w nocy i cierpią na kolki. itd. itd.

Każde kolejne dziecko jest grzeczniejsze :) więc nic tylko dzieci rodzić.. mój Kuba strasznie dał mi popalić.. Hania była już dużo spokojniejsza i grzeczniejsza.. a Gabi szok! to istny anioł z nieba :)

Mucha, alexast, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Duchess, monaaa, Miriam, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczny dziubek :-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, przecierpialam jakoś bol sutek, a raczej je zahartowalam. Jest postep z mlekiem. Mala caly dzien he z cyca, 15ml mm tylko zjadla. Jestem zadowolona, tylko cycy teraz puste , boje się ze zaraz się obudzi i jeść będzie chciała.
    Mam mega problem z ropiejacymi oczami Córeczki :[ tak mi jej szkoda. Przemywam oczka sola fizjo lub ciepła woda, a zmian nie widać.

Przes moja 2 tyg nieobecność wypadlam z obiegu, do tego przegapilam większości z Was porody nadczym baardzo ubolewam. Ale widzę ze coś złego też się wydarzyło niestety. Nie moge znaleźć info co się stało z Monalisa ale patrzac na wasze kibicowanie- sercem jestem z nia.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha masz racje super to wygląda, napatrzeć się zawsze nie moge:)

Tusia to masz super ze Gabi taki aniolek:) Chociaż ja na Marcela też nie nogę narzekać narazie:)

Alexast nie chciałam cię urazic:) ale u mnie chyba by juz coś było widać ze coś jest nie tak bo juz prawie 5 tygodni jestem po cc :)

U nas niektórzy się dziwią ze mały śpi w nocy w łóżeczku a dla nas to normalne, bo twierdza ze dziecko powinno spać z rodzicami. My twierdzimy jednak inaczej powinno być nauczone do łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 21:22

Mucha, Martynika, nutka, Tusia84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    My od dwoch dni walczymy z mega kolka, juz nie mowiac o tym ze kupy nadal brak. Mala tak ryczy ze nie da sie jej uspokoic w zaden sposob, a jutro mamy chrzest. Teraz mam kropelki delicol, zobaczymy...

Ja podaje sab simplek na kolki , a delikol podawalam na sakaze białkowa bo moj ma !!na koli tez to ...

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Hej Mamuśki, przecierpialam jakoś bol sutek, a raczej je zahartowalam. Jest postep z mlekiem. Mala caly dzien he z cyca, 15ml mm tylko zjadla. Jestem zadowolona, tylko cycy teraz puste , boje się ze zaraz się obudzi i jeść będzie chciała.
    Mam mega problem z ropiejacymi oczami Córeczki :[ tak mi jej szkoda. Przemywam oczka sola fizjo lub ciepła woda, a zmian nie widać.

Przes moja 2 tyg nieobecność wypadlam z obiegu, do tego przegapilam większości z Was porody nadczym baardzo ubolewam. Ale widzę ze coś złego też się wydarzyło niestety. Nie moge znaleźć info co się stało z Monalisa ale patrzac na wasze kibicowanie- sercem jestem z nia.

Z ropiejace oczko unas skończyło sie kroplami na 5 dni i spokój 2 miesiące sie z tym borykalam

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie newsów o Monalisie ???!!!

magdzia26, Miriam, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ