X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie bardzo pomaga taki masaż: http://www.youtube.com/watch?v=ciQEuwhyaH0 nie ma kolek raczej ale bywa niespokojna i to ja wycisza, chętnie współpracuje i jest zaciekawiona.

pisanie jedna reka jest naprawde ucąażliwe. Anna właśnie okupuje prawy cycek.

MonikaS to szybko kąpiesz. My się kąpiemy miedzy 19- 20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 22:47

weronikabp, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o porady, sugestie i ratunek.

Babcia-nosicielka przyzwyczaiła mi Ignasia przez ostatnie dni do noszenia cały czas. I oczywiście wyjechała, a ja zostałam SAMA z dzieckiem, które nie daje się odłożyć. Nie śpi cały dzień, chyba że przy piersi, do momentu aż odłożę. Do wózka - płacz, do kołyski - płacz, do łóżeczka - płacz. On nie lubi jeść z piersi na leżąco, więc nawet nie mam co marzyć o drzemce. Prysznica wzięłam pół - ledwie się namydliłam już włączył syrenę. Nie żadne tam kwilenia, Ignacy drze się, jakbym go ze skóry obdarła. Próbowałam chusty, ale nie bardzo nam to jeszcze wychodzi, no a poza tym on przecież powinien w dzień pospać cokolwiek.

HELP!

sjr9qqa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jestem 8 dni po porodzie, a odchody poporodowe mam już bardzo skąpe, bardziej brązowe. Pierwsze 4 dni krwawiłam bardzo obficie. Karmię piersią, brzuch znika dosłownie w oczach, już prawie nie mam. Może być coś nie tak, czy zdarza się, że czasami jest tego mniej?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Nutka - ja na twoim miejscu poszłabym do ginekologa zobaczyć czy nie zbierają się odchody w macicy. Ja też mało krwawiłam po cc i się okazało, że w szyjce zrobił się czop i odchody nie wyciekały. A to jest bardzo niebezpieczne. Nie mówię że u Ciebie tak jest, ale sprawdź to na wszelki wypadek. Bo czy po cc czy sn każda kobieta musi krwawić.
    T0o nie tak, że całkiem nie ma. Tak jak mówię- przy podcieraniu i po spacerze krew jest, więc myślę, że jest ok;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też leciało trochę i przy podcieraniu..... Ja bym to sprawdziła dla świętego spokoju.
    galanea ciebie też się to tyczy.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama, ja bym go zostawiła w tym łóżeczku...po prostu.Będzie płakał, ale nic mu się ponad to nie stanie.
    Jest taki sposób, który u nas się sprawdza, a który wyczytaliśmy z mężem w książce Język niemowląt.Jeżeli dziecku się nic nie dzieje, to powinno przejść trzy cykle płaczu (płacz-chwila ciszy-płacz-chwila ciszy-płacz) i się uspokoić.Grunt, żebyś Ty wytrzymała (to może trochę potrwać), bo jemu naprawdę nie stanie się krzywda, jak trochę popłacze.A, i odkładaj go do łóżeczka jak tylko zacznie ziewać/przysypiać u Ciebie.I bądź twarda, musi kojarzyć z zasypianiem łóżeczko, a nie Twoje ciało i jest więcej niż pewne, że będzie się na początku bardzo buntował.

nutka, madamama, ivv lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Mi też leciało trochę i przy podcieraniu..... Ja bym to sprawdziła dla świętego spokoju.
    galanea ciebie też się to tyczy.
    Zapytam jeszcze w poniedziałek położnej i jak coś to się umówię do lekarza.:) Dzięki za radę;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! RATUNKU!!! Pierwszy wspólny tydzień z moją kochana Martynką okazał się istnym koszmarem i na razie nie widać końca... :-( Kolki, wielogodzinny płacz, ciągłe domaganie się cycusia, moje poranione sutki, ogromny ból i w konsekwencji gorączka i zapalenie piersi. Od przedwczoraj jestem na antybiotyku i paracetamolu. Wiszę co 3 godz na laktatorze i wyje z bólu próbując ściągnąć cokolwiek z cycka wielkości arbuza, którego nawet boję się dotknąć. No i jeszcze te problemy małej z brzuszkiem - rzadko robi kupkę, wije się i nie może odgazować. Może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby na nasze bolączki. Bo ja już może łez wylałam i zamartwiam się o moją malutką córeczkę i oczywiście obwiniam siebie...czyżby baby blues :-/

relgh371fxfsmrgb.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    mamusie. kiedy kapiecie swoje malenstwa przed jedzeniem czy po?
    Na razie tyle mogę napisać, co położna mówiła na SR-aby nie kąpać z pełnym brzuszkiem ;)

81clk9i.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Madamama, ja bym go zostawiła w tym łóżeczku...po prostu.Będzie płakał, ale nic mu się ponad to nie stanie.
    Jest taki sposób, który u nas się sprawdza, a który wyczytaliśmy z mężem w książce Język niemowląt.Jeżeli dziecku się nic nie dzieje, to powinno przejść trzy cykle płaczu (płacz-chwila ciszy-płacz-chwila ciszy-płacz) i się uspokoić.Grunt, żebyś Ty wytrzymała (to może trochę potrwać), bo jemu naprawdę nie stanie się krzywda, jak trochę popłacze.A, i odkładaj go do łóżeczka jak tylko zacznie ziewać/przysypiać u Ciebie.I bądź twarda, musi kojarzyć z zasypianiem łóżeczko, a nie Twoje ciało i jest więcej niż pewne, że będzie się na początku bardzo buntował.

Czytałam Tracy Hogg i nawet próbowałam, ale nie mogę u swojego syna rozpoznać cyklu "płacz-chwila ciszy", jest raczej "płacz-płacz-płacz-histeria-istny horror". Dziecko robi się czerwone, temperatura mu skacze i to potrafi trwać naprawdę bardzo długo. Usiłowałam przetrzymać, ale dostał czkawki z tego płaczu i zaczął ulewać. W dodatku jest tak, że on przysypia u mnie, odkładam, niby śpi. Mija może pięć minut i jest ryk. :(

czekajajaca lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc też krótko krwawiłam obficie. MOże z 5 dni tak mocniej a zaś słabo i teraz juz wcale. SIe tym nie martwie lekarz mówił i położna ze po cc mniej sie krwawi. Zreszta jakby cos było nie tak to by mnie bolal brzuch i bym miała gorączke. Wiec ja nie panikuje i wam tez radze zachowac spokój :)

Dziubek dla forumowych ciotek :* :) :D

273b843c51696f42med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 20:47

Mucha, weronikabp, Tusia84, alexast, Galanea, Duchess, monaaa, evas, nutka lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Maja tez robi dokladnie taki dziubek i otwiera wtedy szeroko oczy z zaciekawieniem :) super to wyglada!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 20:54

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - nikt nie panikuje, ja za pierwszym razem nie miałam gorączki ani bóli brzucha, a mimo tego się okazało, że mało krwawię, bo szyjka się zwężyła i zrobił się czop i płyny gromadziły się w środku. Ja tylko mówię, że takie rzeczy się zdarzają, a z doświadczenia wiem, że lekarze lubią lekceważyć to że kobieta po cc mało krwawi. Mnie też przez 3 dni olewali. Po pierwszym łyżeczkowaniu przez tydzień wszystko było ok. Normalnie krwawiłam, a w środku zbierały się skrzepy i zrobiło się zapalenie. Lepiej iść raz za dużo do lekarza niż raz za mało.

Duchess lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę mamy które dopada baby blues.. te których dzieci płaczą.. nie śpią w nocy i cierpią na kolki. itd. itd.

Każde kolejne dziecko jest grzeczniejsze :) więc nic tylko dzieci rodzić.. mój Kuba strasznie dał mi popalić.. Hania była już dużo spokojniejsza i grzeczniejsza.. a Gabi szok! to istny anioł z nieba :)

Mucha, alexast, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Duchess, monaaa, Miriam, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczny dziubek :-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, przecierpialam jakoś bol sutek, a raczej je zahartowalam. Jest postep z mlekiem. Mala caly dzien he z cyca, 15ml mm tylko zjadla. Jestem zadowolona, tylko cycy teraz puste , boje się ze zaraz się obudzi i jeść będzie chciała.
    Mam mega problem z ropiejacymi oczami Córeczki :[ tak mi jej szkoda. Przemywam oczka sola fizjo lub ciepła woda, a zmian nie widać.

Przes moja 2 tyg nieobecność wypadlam z obiegu, do tego przegapilam większości z Was porody nadczym baardzo ubolewam. Ale widzę ze coś złego też się wydarzyło niestety. Nie moge znaleźć info co się stało z Monalisa ale patrzac na wasze kibicowanie- sercem jestem z nia.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha masz racje super to wygląda, napatrzeć się zawsze nie moge:)

Tusia to masz super ze Gabi taki aniolek:) Chociaż ja na Marcela też nie nogę narzekać narazie:)

Alexast nie chciałam cię urazic:) ale u mnie chyba by juz coś było widać ze coś jest nie tak bo juz prawie 5 tygodni jestem po cc :)

U nas niektórzy się dziwią ze mały śpi w nocy w łóżeczku a dla nas to normalne, bo twierdza ze dziecko powinno spać z rodzicami. My twierdzimy jednak inaczej powinno być nauczone do łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 21:22

Mucha, Martynika, nutka, Tusia84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    My od dwoch dni walczymy z mega kolka, juz nie mowiac o tym ze kupy nadal brak. Mala tak ryczy ze nie da sie jej uspokoic w zaden sposob, a jutro mamy chrzest. Teraz mam kropelki delicol, zobaczymy...

Ja podaje sab simplek na kolki , a delikol podawalam na sakaze białkowa bo moj ma !!na koli tez to ...

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Hej Mamuśki, przecierpialam jakoś bol sutek, a raczej je zahartowalam. Jest postep z mlekiem. Mala caly dzien he z cyca, 15ml mm tylko zjadla. Jestem zadowolona, tylko cycy teraz puste , boje się ze zaraz się obudzi i jeść będzie chciała.
    Mam mega problem z ropiejacymi oczami Córeczki :[ tak mi jej szkoda. Przemywam oczka sola fizjo lub ciepła woda, a zmian nie widać.

Przes moja 2 tyg nieobecność wypadlam z obiegu, do tego przegapilam większości z Was porody nadczym baardzo ubolewam. Ale widzę ze coś złego też się wydarzyło niestety. Nie moge znaleźć info co się stało z Monalisa ale patrzac na wasze kibicowanie- sercem jestem z nia.

Z ropiejace oczko unas skończyło sie kroplami na 5 dni i spokój 2 miesiące sie z tym borykalam

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie newsów o Monalisie ???!!!

magdzia26, Miriam, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ