X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki! ja mam jutro 4 dzień po terminie. nie za bardzo pamiętam jak to było u innych dziewczyn z wywoływaniem. lekarze jeszcze czekali jak było wszystko ok, czy od razu kroplówa?

Duchess, Limerikowo, Karola:) lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za was;) Już tylko najwyżej kilka dni i utulicie swoje skarby.:)

U nas wczoraj o 17 było ostatni raz podane mm, od tamtego czasu tylko z piersi.;) Tak się cieszę;) Mały ładnie je, co prawda z obu piersi przy jednym jedzieniu, ale usypia i z 2 godzinki conajmniej śpi;)

Zaraz mały się obudzi, zjemy i jedziemy do moich rodziców na ogrodzie trochę poodpoczywać;)

monaaa, Duchess, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    No to trzymam kciuki! ja mam jutro 4 dzień po terminie. nie za bardzo pamiętam jak to było u innych dziewczyn z wywoływaniem. lekarze jeszcze czekali jak było wszystko ok, czy od razu kroplówa?
    U mnie nie czekają jeśli jesteś po terminie i się stawiasz do szpitala. Najpierw próba oksytocynowa (nie zawsze, bo jak jesteś po terminie 13 dni to już musisz urodzić), balonik a jeśli to nie przynosi rezultatów to na drugi dzień kroplówka.

monaaa, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Pozostaje Ci nauczyć Ignasia zasypiać samemu, w końcu zrozumie, że mama nie sypialnia, a na przyszłość - wytresuj babcię ;) Choć my do tej pory jednej z babć musimy dość często przypominać, że Weronika ma zdrowe nóżki... :/

Babcia ma łzy w oczach, gdy zabraniam jej brać na ręce wnusia za każdym razem, gdy westchnie... ;) Jest postęp - babcia wyjechała, więc z trudem, z rykiem i narzekaniem synek zasnął w dzień w swoim koszu. I śpi już 3,5 h!

Martynika, najdłużej około 5 minut, ale wtedy właśnie dostał czkawki i zaczął ulewać. Problem mam delikatny, bo aktualnie przechodzimy etap wzdęć i gazów i trudniej mi określić, czy nic mu nie jest i płacze, bo nie chce spać. Ale powoli się uczę :)

Dziękuję Wam za sugestie dziewczyny.

o0wcqw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:39

weronikabp, Duchess, nutka, Limerikowo, Agusia2312, evas, alexast, ivv, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    dziś mija 5 dzień Zuzi. i jak sadzicie czy można wyjść z nią już na dwór. jest gorąco i lekko wieje. jeżeli tak to jak ja ubrać?

Położna w szpitalu mówiła, że w takie upały można wychodzić od razu, bez żadnego werandowania, itp.Ja ubrałam w samego bodziaka bez rękawów/nogawek, z wierzchu tetrowa pieluszka, a i tak nowe potówki wyszły i był zgrzany :/.
    W rampersie to by się już w ogóle ugotował, ja zresztą też najchętniej chodziłabym goła.

Limerikowo, maggda, Karola:) lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama,5 minut to jeszcze nie dużo, czkawka i ulewanie to też nic strasznego, jeśli się nie krztusi, Arturowi często tak po prostu ulewa się od czkawki.Spróbuj to przeczekać, naprawdę, zwłaszcza w sytuacji gdy na rękach jest spokojny, a w łóżeczku zaczyna się płacz, bo można podejrzewać, że wtedy to jednak nie brzuszek.No i gratuluję pierwszych sukcesów :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:02

Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego w taką pogodę ubieram tylko bodziaka a i tak zgrzany jest :-( Upały takie że szok ! Wiecie może gdzie są jakieś fajne promocje na pieluchy i chusteczki ?

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Duchess już bliziutko kochana, jutro na pewno zaczną wywoływać i utulisz w końcu wyczekanego kochanego syneczka :)

Niech tak się już stanie Weroniko, bo tak czekam i czekam i to wszystko staje się coraz bardziej odległe... nie sądziłam, że drugą ciążę tak przenoszę. Już nie wspomnę o domniemanej wadze dziecka, skoro siedzi w brzuszku już 42 tygodnie ;)

weronikabp, Modelka, Mucha, eta lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:

Dzięki! Ja za Ciebie również :) będziemy w kontakcie jeśli mój internet w tel działa w murach inflanckiej :)

monaaa lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Dzięki! Ja za Ciebie również :) będziemy w kontakcie jeśli mój internet w tel działa w murach inflanckiej :)
    A jeśli nie to będzie sms :)

Duchess lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak z internetem ,ale wiem, że z tel coś nie da się pisać na forum..

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess trzymam kciuki żeby szybko poszło :-)
    Ale tu dziś cisza :-)Wszyscy uciekli na spacerki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie! jsk mnie odetna od swiata internetu to dam znac Weronice smskiem :-)
    Topa, bede wdzieczna za trzymanie kciukow :-)

Monaaa, a Ty masz wymieniony nr tel z ktoras z Mamus forumowych?

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Położna w szpitalu mówiła, że w takie upały można wychodzić od razu, bez żadnego werandowania, itp.Ja ubrałam w samego bodziaka bez rękawów/nogawek, z wierzchu tetrowa pieluszka, a i tak nowe potówki wyszły i był zgrzany :/.
    W rampersie to by się już w ogóle ugotował, ja zresztą też najchętniej chodziłabym goła.

Właśnie tak zrobiłam :D później wstawię zdjęcie i postaram się zaktualizować nasza listę

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dzień bodziak z krótkim rękawem i skarpetki, na noc sam pajac. Tylko my tu na pomorzu zawsze trochę chłodniej mamy. :)

Anna znowu walczy z piersią. Nie ogarniam swojego dziecka. Tak się umęczyła rykiem przy niej, że odpadła nam spać zjadając tylko 50ml. Mam nadzieję, że potem nadrobi.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zakladacie waszym bobasom na noc w taka goraczke i czy je przykrywacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:28

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ivv, to teraz po tym porodzie miałaś zablokowaną szyjkę czy w pierwszej ciąży?

Teraz, po Weronice nic mi nie było...

Agusia Martyna śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i nóżki jej luźno kołderką przykrywam - tak, żeby powietrze dochodziło (całą noc mamy otwarte okno). Weronika sama sobie wybiera cienki kocyk i śpi zazwyczaj odkryta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:29

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o to Zuzia dzień po narodzinach <3
    http://naforum.zapodaj.net/8f0ee1aef1ec.jpg.html

i z dzisiejszego dnia :D

http://naforum.zapodaj.net/e1bd6ad75c16.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/191575c39c21.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:37

ivv, Duchess, Tusia84, Galanea, MonikaS, weronikabp, Nalka, alexast, misia_k1, MILA, eta lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiadomo coś o Monalisie?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Dziewczyny co zakladacie waszym bobasom na noc w taka goraczke i czy je przykrywacie?

Mój jest cieplolubny, więc ma pajacyk i spiworek na to :) Ale to dlatego, że on naprawdę ciepło lubi, nawet kąpiel ma w wodzie takiej o ciut za cieplej jak dla mnie, ale w tej nie płacze, a w chlodniejszej w ryk ;)

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ