X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki! ja mam jutro 4 dzień po terminie. nie za bardzo pamiętam jak to było u innych dziewczyn z wywoływaniem. lekarze jeszcze czekali jak było wszystko ok, czy od razu kroplówa?

Duchess, Limerikowo, Karola:) lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za was;) Już tylko najwyżej kilka dni i utulicie swoje skarby.:)

U nas wczoraj o 17 było ostatni raz podane mm, od tamtego czasu tylko z piersi.;) Tak się cieszę;) Mały ładnie je, co prawda z obu piersi przy jednym jedzieniu, ale usypia i z 2 godzinki conajmniej śpi;)

Zaraz mały się obudzi, zjemy i jedziemy do moich rodziców na ogrodzie trochę poodpoczywać;)

monaaa, Duchess, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    No to trzymam kciuki! ja mam jutro 4 dzień po terminie. nie za bardzo pamiętam jak to było u innych dziewczyn z wywoływaniem. lekarze jeszcze czekali jak było wszystko ok, czy od razu kroplówa?
    U mnie nie czekają jeśli jesteś po terminie i się stawiasz do szpitala. Najpierw próba oksytocynowa (nie zawsze, bo jak jesteś po terminie 13 dni to już musisz urodzić), balonik a jeśli to nie przynosi rezultatów to na drugi dzień kroplówka.

monaaa, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Pozostaje Ci nauczyć Ignasia zasypiać samemu, w końcu zrozumie, że mama nie sypialnia, a na przyszłość - wytresuj babcię ;) Choć my do tej pory jednej z babć musimy dość często przypominać, że Weronika ma zdrowe nóżki... :/

Babcia ma łzy w oczach, gdy zabraniam jej brać na ręce wnusia za każdym razem, gdy westchnie... ;) Jest postęp - babcia wyjechała, więc z trudem, z rykiem i narzekaniem synek zasnął w dzień w swoim koszu. I śpi już 3,5 h!

Martynika, najdłużej około 5 minut, ale wtedy właśnie dostał czkawki i zaczął ulewać. Problem mam delikatny, bo aktualnie przechodzimy etap wzdęć i gazów i trudniej mi określić, czy nic mu nie jest i płacze, bo nie chce spać. Ale powoli się uczę :)

Dziękuję Wam za sugestie dziewczyny.

o0wcqw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:39

weronikabp, Duchess, nutka, Limerikowo, Agusia2312, evas, alexast, ivv, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    dziś mija 5 dzień Zuzi. i jak sadzicie czy można wyjść z nią już na dwór. jest gorąco i lekko wieje. jeżeli tak to jak ja ubrać?

Położna w szpitalu mówiła, że w takie upały można wychodzić od razu, bez żadnego werandowania, itp.Ja ubrałam w samego bodziaka bez rękawów/nogawek, z wierzchu tetrowa pieluszka, a i tak nowe potówki wyszły i był zgrzany :/.
    W rampersie to by się już w ogóle ugotował, ja zresztą też najchętniej chodziłabym goła.

Limerikowo, maggda, Karola:) lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama,5 minut to jeszcze nie dużo, czkawka i ulewanie to też nic strasznego, jeśli się nie krztusi, Arturowi często tak po prostu ulewa się od czkawki.Spróbuj to przeczekać, naprawdę, zwłaszcza w sytuacji gdy na rękach jest spokojny, a w łóżeczku zaczyna się płacz, bo można podejrzewać, że wtedy to jednak nie brzuszek.No i gratuluję pierwszych sukcesów :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:02

Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego w taką pogodę ubieram tylko bodziaka a i tak zgrzany jest :-( Upały takie że szok ! Wiecie może gdzie są jakieś fajne promocje na pieluchy i chusteczki ?

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Duchess już bliziutko kochana, jutro na pewno zaczną wywoływać i utulisz w końcu wyczekanego kochanego syneczka :)

Niech tak się już stanie Weroniko, bo tak czekam i czekam i to wszystko staje się coraz bardziej odległe... nie sądziłam, że drugą ciążę tak przenoszę. Już nie wspomnę o domniemanej wadze dziecka, skoro siedzi w brzuszku już 42 tygodnie ;)

weronikabp, Modelka, Mucha, eta lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:

Dzięki! Ja za Ciebie również :) będziemy w kontakcie jeśli mój internet w tel działa w murach inflanckiej :)

monaaa lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Dzięki! Ja za Ciebie również :) będziemy w kontakcie jeśli mój internet w tel działa w murach inflanckiej :)
    A jeśli nie to będzie sms :)

Duchess lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak z internetem ,ale wiem, że z tel coś nie da się pisać na forum..

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess trzymam kciuki żeby szybko poszło :-)
    Ale tu dziś cisza :-)Wszyscy uciekli na spacerki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie! jsk mnie odetna od swiata internetu to dam znac Weronice smskiem :-)
    Topa, bede wdzieczna za trzymanie kciukow :-)

Monaaa, a Ty masz wymieniony nr tel z ktoras z Mamus forumowych?

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Położna w szpitalu mówiła, że w takie upały można wychodzić od razu, bez żadnego werandowania, itp.Ja ubrałam w samego bodziaka bez rękawów/nogawek, z wierzchu tetrowa pieluszka, a i tak nowe potówki wyszły i był zgrzany :/.
    W rampersie to by się już w ogóle ugotował, ja zresztą też najchętniej chodziłabym goła.

Właśnie tak zrobiłam :D później wstawię zdjęcie i postaram się zaktualizować nasza listę

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dzień bodziak z krótkim rękawem i skarpetki, na noc sam pajac. Tylko my tu na pomorzu zawsze trochę chłodniej mamy. :)

Anna znowu walczy z piersią. Nie ogarniam swojego dziecka. Tak się umęczyła rykiem przy niej, że odpadła nam spać zjadając tylko 50ml. Mam nadzieję, że potem nadrobi.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zakladacie waszym bobasom na noc w taka goraczke i czy je przykrywacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:28

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ivv, to teraz po tym porodzie miałaś zablokowaną szyjkę czy w pierwszej ciąży?

Teraz, po Weronice nic mi nie było...

Agusia Martyna śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i nóżki jej luźno kołderką przykrywam - tak, żeby powietrze dochodziło (całą noc mamy otwarte okno). Weronika sama sobie wybiera cienki kocyk i śpi zazwyczaj odkryta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:29

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o to Zuzia dzień po narodzinach <3
    http://naforum.zapodaj.net/8f0ee1aef1ec.jpg.html

i z dzisiejszego dnia :D

http://naforum.zapodaj.net/e1bd6ad75c16.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/191575c39c21.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:37

ivv, Duchess, Tusia84, Galanea, MonikaS, weronikabp, Nalka, alexast, misia_k1, MILA, eta lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiadomo coś o Monalisie?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Dziewczyny co zakladacie waszym bobasom na noc w taka goraczke i czy je przykrywacie?

Mój jest cieplolubny, więc ma pajacyk i spiworek na to :) Ale to dlatego, że on naprawdę ciepło lubi, nawet kąpiel ma w wodzie takiej o ciut za cieplej jak dla mnie, ale w tej nie płacze, a w chlodniejszej w ryk ;)

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ