MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki za was;) Już tylko najwyżej kilka dni i utulicie swoje skarby.
U nas wczoraj o 17 było ostatni raz podane mm, od tamtego czasu tylko z piersi.Tak się cieszę
Mały ładnie je, co prawda z obu piersi przy jednym jedzieniu, ale usypia i z 2 godzinki conajmniej śpi;)
Zaraz mały się obudzi, zjemy i jedziemy do moich rodziców na ogrodzie trochę poodpoczywaćmonaaa, Duchess, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:No to trzymam kciuki! ja mam jutro 4 dzień po terminie. nie za bardzo pamiętam jak to było u innych dziewczyn z wywoływaniem. lekarze jeszcze czekali jak było wszystko ok, czy od razu kroplówa?
monaaa, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:Pozostaje Ci nauczyć Ignasia zasypiać samemu, w końcu zrozumie, że mama nie sypialnia, a na przyszłość - wytresuj babcię
Choć my do tej pory jednej z babć musimy dość często przypominać, że Weronika ma zdrowe nóżki...
Babcia ma łzy w oczach, gdy zabraniam jej brać na ręce wnusia za każdym razem, gdy westchnie...Jest postęp - babcia wyjechała, więc z trudem, z rykiem i narzekaniem synek zasnął w dzień w swoim koszu. I śpi już 3,5 h!
Martynika, najdłużej około 5 minut, ale wtedy właśnie dostał czkawki i zaczął ulewać. Problem mam delikatny, bo aktualnie przechodzimy etap wzdęć i gazów i trudniej mi określić, czy nic mu nie jest i płacze, bo nie chce spać. Ale powoli się uczę
Dziękuję Wam za sugestie dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:39
weronikabp, Duchess, nutka, Limerikowo, Agusia2312, evas, alexast, ivv, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość
-
maggda wrote:dziś mija 5 dzień Zuzi. i jak sadzicie czy można wyjść z nią już na dwór. jest gorąco i lekko wieje. jeżeli tak to jak ja ubrać?
Położna w szpitalu mówiła, że w takie upały można wychodzić od razu, bez żadnego werandowania, itp.Ja ubrałam w samego bodziaka bez rękawów/nogawek, z wierzchu tetrowa pieluszka, a i tak nowe potówki wyszły i był zgrzany.
W rampersie to by się już w ogóle ugotował, ja zresztą też najchętniej chodziłabym goła.Limerikowo, maggda, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Madamama,5 minut to jeszcze nie dużo, czkawka i ulewanie to też nic strasznego, jeśli się nie krztusi, Arturowi często tak po prostu ulewa się od czkawki.Spróbuj to przeczekać, naprawdę, zwłaszcza w sytuacji gdy na rękach jest spokojny, a w łóżeczku zaczyna się płacz, bo można podejrzewać, że wtedy to jednak nie brzuszek.No i gratuluję pierwszych sukcesów
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:02
Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Duchess już bliziutko kochana, jutro na pewno zaczną wywoływać i utulisz w końcu wyczekanego kochanego syneczka
Niech tak się już stanie Weroniko, bo tak czekam i czekam i to wszystko staje się coraz bardziej odległe... nie sądziłam, że drugą ciążę tak przenoszę. Już nie wspomnę o domniemanej wadze dziecka, skoro siedzi w brzuszku już 42 tygodnieweronikabp, Modelka, Mucha, eta lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:No to trzymam kciuki! ja mam jutro 4 dzień po terminie. nie za bardzo pamiętam jak to było u innych dziewczyn z wywoływaniem. lekarze jeszcze czekali jak było wszystko ok, czy od razu kroplówa?
Dzięki! Ja za Ciebie równieżbędziemy w kontakcie jeśli mój internet w tel działa w murach inflanckiej
monaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynika wrote:Położna w szpitalu mówiła, że w takie upały można wychodzić od razu, bez żadnego werandowania, itp.Ja ubrałam w samego bodziaka bez rękawów/nogawek, z wierzchu tetrowa pieluszka, a i tak nowe potówki wyszły i był zgrzany
.
W rampersie to by się już w ogóle ugotował, ja zresztą też najchętniej chodziłabym goła.
Właśnie tak zrobiłampóźniej wstawię zdjęcie i postaram się zaktualizować nasza listę
weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość
-
U nas na dzień bodziak z krótkim rękawem i skarpetki, na noc sam pajac. Tylko my tu na pomorzu zawsze trochę chłodniej mamy.
Anna znowu walczy z piersią. Nie ogarniam swojego dziecka. Tak się umęczyła rykiem przy niej, że odpadła nam spać zjadając tylko 50ml. Mam nadzieję, że potem nadrobi. -
Galanea wrote:Ivv, to teraz po tym porodzie miałaś zablokowaną szyjkę czy w pierwszej ciąży?
Teraz, po Weronice nic mi nie było...
Agusia Martyna śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i nóżki jej luźno kołderką przykrywam - tak, żeby powietrze dochodziło (całą noc mamy otwarte okno). Weronika sama sobie wybiera cienki kocyk i śpi zazwyczaj odkryta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:29
Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
a o to Zuzia dzień po narodzinach
http://naforum.zapodaj.net/8f0ee1aef1ec.jpg.html
i z dzisiejszego dnia
http://naforum.zapodaj.net/e1bd6ad75c16.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/191575c39c21.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:37
ivv, Duchess, Tusia84, Galanea, MonikaS, weronikabp, Nalka, alexast, misia_k1, MILA, eta lubią tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:Dziewczyny co zakladacie waszym bobasom na noc w taka goraczke i czy je przykrywacie?
Mój jest cieplolubny, więc ma pajacyk i spiworek na toAle to dlatego, że on naprawdę ciepło lubi, nawet kąpiel ma w wodzie takiej o ciut za cieplej jak dla mnie, ale w tej nie płacze, a w chlodniejszej w ryk
Agusia2312, evas lubią tę wiadomość