MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvas podziel wagę przez dni, jesli wychodzi mniej niż 30 gram na dzień to koniecznie wezwij lub jedź prywatnie do lekarza, tak mówiła moja dr, że jeśli dziecko przybywa mniej trzeba to natychmiast sprawdzić.
Moja dziś mega senna, śpi cały dzień z przerwami na jedzenie. Pierwszy raz zostawiłam ją dziś z Babcią na godzinę, myślałam, że umrę ze strachu, dziewczyny jednoczesnie robiły mi pedicure i manicure, żeby było szybciej, śmiały się ze mnie strasznie, okazało się, że mała pieknie tę godzinę przespała..ufff
Bea_tina, NataliaK, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
O rany, 5h karmienia co godzinę, przysypiania i budzenia się z płaczem. Nie wiem o co biega. Pokarmu mam dużo, ale ona po 10 min zasypia i już nie ssie. Zasnęła w końcu przy odkurzaczu. Wrr, ten płacz mózg wypala...
Z dobrych wieści - odpadł kikut pępowinowy.weronikabp, Agusia2312, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Mamusie
Ja już w Warszawie. Wróciliśmy dziś, jeny..ale mi było tego potrzeba!!!! to cudowne wyjechać na chwile, odpocząć na świeżym powietrzu,cudo!!!w sierpniu jedziemy na dłużej. Mimo tych ok 300 km mały zniósł podróż superancko.
A teraz tak tak wyglądam drogie ciociezmieniam się z dnia na dzień
a tu tak sobie odpoczywałem
ps: potrzeba mi czasu żeby nadrobić zatem do dziela!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 16:16
czekajajaca, Nalka, evas, weronikabp, Galanea, Agusia2312, eta, AISAK, Martynika, Tusia84, Niesforna, Limerikowo, Camilia, kambel, alexast, madamama lubią tę wiadomość
-
ANNA MA 4 TYGODNIE!
Z tej okazji fotorelacja.
Cześć Ciotki!
Tak sypiam:
Tutaj jem, tudzież udaję, że jem, bo nie lubię prawej piersi. Może dlatego mama zaczęła znowu mieć problemy z laktacją? W końcu widać, że jednak mam włoski. Z tyłu można mi robić warkoczyki.
Kładziesz mnie na brzuch? No Matka, chyba sobie żartujesz.. W tej chwili wstaję i nie wiem kiedy się znowu położę!
Z mamą.. "Ciało do ciała, cycek do ust!"
Dziękujemy za uwagę.czekajajaca, evas, weronikabp, Galanea, Agusia2312, eta, Bea_tina, AISAK, Martynika, Karola:), NataliaK, Tusia84, Niesforna, MagdaO, Mucha, Limerikowo, Camilia, kambel, alexast lubią tę wiadomość
-
Galanea mam to samo z małym, po 5-10 minutach ssania zasypia. Jak mu zabieram pierś to się budzi, zassie 2 razy i znowu śpi. Może dlatego mamy problem z przybieraniem?
Muszę się temu bacznie przyjrzeć, pobudzać laktację i zmuszać małego by jak najczęściej ssał efektywnie. No i mm będę podawać po każdym karmieniu piersią, żeby być pewną ze się najada.
A w piątek kolejne ważenie i jak nic się nie poprawi to do lekarza.Galanea lubi tę wiadomość
-
Hehe, fajne te Wasze pociechy, same słodziaki
Nalka - Zazdroszczę brzucha! U mnie już prawie płaski, ale zrobiły się rozstępy wokół pępka i linea nigra jeszcze nie znika, plus wypukły pępek.
Po jakim czasie powinny się rozpuścić szwy po nacięciu krocza? Orientuje się któraś z Was?Nalka lubi tę wiadomość
-
to i ja pokażę coś dla mnie ważnego
Galanea, eta, Bea_tina, AISAK, czekajajaca, Nalka, Agusia2312, weronikabp, Martynika, justyna14, Karola:), NataliaK, Tusia84, Niesforna, MagdaO, Mucha, misia_k1, Limerikowo, Camilia, evas, kambel, alexast, excella, Marcysia86, madamama, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Piękne zdjęcia Ivv. Niesamowicie wyglądacie. A Martynka na sesji jest przeurocza!
Nie wiem ile teraz przybiera Anna ale staram się już tak nie przejmować.. karmię ja regularnie i czuję w rękach, że przybiera. Zresztą.. nie oszukujmy się widzicie jej szyję? Ja niekoniecznie. Wagę urodzeniową osiągnęła dawno temu a to najważniejsze.
Jutro wybieramy się autobusem (!) do okulisty. Trzęsiemy się ze strachu.. jak bedzie z karmieniem i przewinięciem małej? Nie wyrobimy się w 3 godziny, samo badanie ma trwać 2. Do tego dojazd i powrót to kolejne 2.
Czy wasze maleństwa w tych upałach też takie niespokojne? Anna dopiero godzinę temu zasnęła, spała tylko 2 godziny na dworzu od 12 - 14 a tak to cały dzień ryk lub czuwanie. Już nie wiem w co mam ręce wsadzić. I kolejny raz koło 4:00, 5:00 w nocy płacze i je na zmianę. To chyba kolka? Mąż nie może sobie z nią poradzić ( a to jego godzina wstawania do małej) więc walczymy oboje, efektem czego jestem nie do życia i mam o wiele za mało mleka. Eh..ivv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle piękne zdjęcia Ivv
Olivka, Anna, Franek - boscy po prostu :)widać, że każde ma inny charakterek
Natalia fajnie, że już lepiej.
Ja mam dosyć tych upałów, nie cierpię ich mieszkając w mieście
Nalka moja odwrotnie śpi dziś i ciężko ją dobudzić. Aż się boję pomyśleć jaka będzie noc..skoro cały dzień spała. Co do przybierania to tak jak pisałam Ewie, zarówno w szpitalu jak i moja dr kładli nacisk na sprawdzanie wagi dziecka, jeśli przybiera mniej niż 30 gram to należy to skonsultować, nie wiem dlaczego to takie ważne, ale pewnie jest skoro tak o tym mówią, my ważymy małą co kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 18:31
Galanea, Nalka, ivv lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Czy wasze maleństwa w tych upałach też takie niespokojne? Anna dopiero godzinę temu zasnęła, spała tylko 2 godziny na dworzu od 12 - 14 a tak to cały dzień ryk lub czuwanie. Już nie wiem w co mam ręce wsadzić. I kolejny raz koło 4:00, 5:00 w nocy płacze i je na zmianę. To chyba kolka? Mąż nie może sobie z nią poradzić ( a to jego godzina wstawania do małej) więc walczymy oboje, efektem czego jestem nie do życia i mam o wiele za mało mleka. Eh..
U mnie dzisiaj podobnie dzień wyglądał. Od godz. 11 karmienie co godzinę, przebieranie, czuwanie lub ryk, przysypianie na chwilę, budzenie, jedzenie i tak w kółko. Dopiero odkurzacz ją uśpił i już 2,5h śpi. A zasnęła po sekundzie od włączeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 18:27
Nalka lubi tę wiadomość