WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dobre z tym odkurzaczem ;)))

Galanea lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    U mnie dzisiaj podobnie dzień wyglądał. Od godz. 11 karmienie co godzinę, przebieranie, czuwanie lub ryk, przysypianie na chwilę, budzenie, jedzenie i tak w kółko. Dopiero odkurzacz ją uśpił i już 2,5h śpi. A zasnęła po sekundzie od włączenia :P

I u nas tez dzis ciezko. Nie moze porzadnie usnac, tylko tak plytko i co chwila sie budzi. Uspikaja sie przy cycku wiec wnioskuje ze mu sie pic chce i dlatego. Bo piers pociagnie chwioe i spi a jak go odlize to zaraz znow ryk. Wlasnie sie zaczelo. Przespal z 10minut...

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, weź sobie podkład, przewiniesz w wózku.No cóż, na karmienie będziesz musiała się gdzieś zamelinować, ja karmiłam w poczekalni do laryngologa...bo Artur juz wtedy chciał, a wolałam mieć go cicho przy piersi, niż rozwrzeszczanego.Przyszła pora na badanie i weszłam z nim, karmiąc, pani doktor zrobiła wywiad, uzupełniła kartę i akurat Artur się najadł i był gotowy (i spokojny, bo najedzony :) ) na badanie.
    Zakładasz sobie pieluchę tetrową za ramiączko stanika, opuszczasz na głowę Anny i jedziesz :).
    Dasz sobie radę, będzie dobrze.Daj znać jak wrócisz.

Nalka, Niesforna, Mucha, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv cudowne zdjecia,normalnie widac urocza rodzinke!!:)
    Nalka,malutka rosnie w oczach,super :-)
    Galanea widze ze nie tylko ja mam takie metody usypiania hahaha :D opcja z suszarka tez dobra,my nagralismy nasz odkurzacz na telefon (15 minut) i jak maly jest niespokojny kladziemy mu niedaleko glowy :D
    Franek dzis pospal w drodze do Warszawy,teraz tez spi,wiec zastanawiam sie tez co bedzie w nocy. A swoja droga dzis jak robilam obiad,maz stal niedaleko z malym i jak sie odwrocilam Franek zaczal sie smiac i usmiechac do mnie jak podchodzilam blizej :D to juz 3 raz w przeciagu ostatnich 3 dni :D

Martynika, weronikabp, Karola:), Nalka, czekajajaca, ivv, Mucha, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze działa czasami prysznic. Nie wiem jaki otrzymamy rachunek za wodę..

Dzięki Martynika. :) Mam nadzieję, że Anna dobrze zniesie podróż.. butlę swojego mleka też biorę i laktator bo znowu jajca się dzieją z moim mlekiem a Anna w tych upałach nie chce ciągnąć z cycka. Po 10 minutach jest taki bunt i wrzask, że głowa mała..

Oj rośnie, chociaż nie podoba mi się jej jedzenie, to jednak skoro od niego przybiera to co będę narzekać.

Natalia już wróciliście? to szybciutko, ale ważne, że wypoczęci. :) Franek ma świetne włoski na głowie. Teraz dopiero przyuważyłam!

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    U nas jeszcze działa czasami prysznic. Nie wiem jaki otrzymamy rachunek za wodę..

Dzięki Martynika. :) Mam nadzieję, że Anna dobrze zniesie podróż.. butlę swojego mleka też biorę i laktator bo znowu jajca się dzieją z moim mlekiem a Anna w tych upałach nie chce ciągnąć z cycka. Po 10 minutach jest taki bunt i wrzask, że głowa mała..

Oj rośnie, chociaż nie podoba mi się jej jedzenie, to jednak skoro od niego przybiera to co będę narzekać.

Natalia już wróciliście? to szybciutko, ale ważne, że wypoczęci. :) Franek ma świetne włoski na głowie. Teraz dopiero przyuważyłam!
    Tak,bo jutro mamy wizyte u pediatry a w sobote prowadze wyklad,wiec czas na wojaze bedzie w sierpniu bo lipiec troche goracy wzgledem zadan,chrzciny,szczepionka itd ;-) ale w sierpniu wyruszamy na grube wczaaaasy :D tak kochana,wyglada jak kurczak w tych wloskach,najlepsze to ze sa naprawde mega dlugie :D tylko takie...kurczece :E

Nalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieciaczki robią śmierdzące kupy?
    I czy któraś może podrzucić jeszcze raz link do rodzaju kupek? Mała dziś zrobiła taką lekko zieloną i się trochę niepokoję.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieciaczki robią śmierdzące kupy?
    I czy któraś może podrzucić jeszcze raz link do rodzaju kupek? Mała dziś zrobiła taką lekko zieloną i się trochę niepokoję.
    Proszę - http://m.babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1.html

I zieloną kupą się nie przejmuj :-)

czekajajaca, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajajaca- mój robi smierdziuchy takie;P Ostatnio u babci taką zrobił, ze cała rodzina czuła;P Haha;)

I wiecie co? Mały w końcu śpi;) Zrobił kupkę wcześniej, i jak pisałam ostatniego posta to jeszcze się nie obudził;) Więc może brzuszek go męczył albo te upały, albo i to i to. Ale śpi już ponad 1.5godziny wiec jest ok:)

czekajajaca lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, czy śmierdzące? do niektórych już trzeba maskę gazową zakładać :D.

nutka, NataliaK, Mucha, czekajajaca, Nalka lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie nadrobię Was za Chiny Ludowe, ale obejrzałam sobie zdjęcia i wszystkie dzieciaczki przecudne. My korzystamy z ładnej pogody i całe dnie spędzamy nad jeziorem. Zuzka pływa, a Staś wyleguje się pod parasolem :D

Mam pytanko, mam mega ciśnienie na oliwki tylko nie wiem czy mogę przy karmieniu piersią, wiecie coś na ten temat?

Aaa i jutro mamy usg bioderek, ciotki trzymajcie kciuki za Stanisława :)

Mucha, czekajajaca, Galanea, Nalka, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- a czemu nie?:) Podobno można wszystko tylko pomału:) i ja się tego trzymam;)

Mamy- podobno słód jęczmienny działa na laktację. Jutro poślę męża w poszukiwaniu tego femaltikera, ale póki co zastanawiam się nad czymś. W kilku miejscach przzeczytałam, że piwo karmi jest dobre- bo zawiera ten słód. Ale ono ma jednak te pół procenta alkoholu i obawiam się,że zaszkodzi. Nie wiecie może jakie to piwo(jakieś ostatnio znajoma piła i prowadziła po tym) ma 0% i czy ono ma w sobie ten słód?
    Martwię się o tę moją laktację. Niby mały się chyba najada, ulewa nawet, ale ja to bym chciała miec rzekę mleka i pewność, że jest tyle co trzeba...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, a opróżnia Ci piersi do zera, czy jak dziecko zdecyduje, ze dosyć, a Ty ściśniesz sutek to nadal coś poleci? Bo chcę zrozumieć co masz na myśli poprzez rzekę mleka :).Jeżeli coś zostaje po pełnej wyżerce, to jest super :).Na pewno nie ma co martwić się na zapas, bo od tego dopiero mogą być problemy.A co do piwa to nie wiem, ja generalnie mam ochotę na najnormalniejsze w świecie piwo, śni mi się Sommersby po nocach, ochota jest wręcz dzika, no...ale wiadomo :).

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszych dobach miałam zero pokarmu - dosłownie zero. Byłam załamana, w szpitalu musieli dokarmiać dziecko. Rozkręciłam laktację laktatorem i Femaltikerem tak, że wczoraj niechcący całą kanapę zalałam swoim mlekiem i dzisiaj próbuję plamę usunąć :P I właśnie mam tak, że mała ssie z 10-15 minut, odpada jak naćpana, a mleko dalej leci jak ściskam sutek. Tylko ja się martwię tym jej krótkim jedzeniem i zasypianiem. Tyle, że przez to je często.

A piwa takiego całkiem 0% to chyba nie ma. Polecam gorąco Femaltiker.

Czy któraś z Was stosowała kropelki Delicol na kolki? Dzisiaj w aptece babka mi poleciła - są od pierwszego dnia życia. Podałam Zosi teraz podczas karmienia.
    Zastanawiam się też czy nie ma problemów z brzuszkiem przez to, że ja jem przetwory mleczne. Spróbuję chyba odstawić na parę dni, bo sporo mleka piłam/jadłam, jogurtów, serów itp.

Ponawiam pytanie o szwy rozpuszczalne po nacięciu krocza. Kiedy zaczęły się u Was rozpuszczać i czy faktycznie wychodzą same?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 21:36

Martynika, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać, czym doczyściłaś kanapę, bo mam ten sam problem :P.

Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana skąd ja to znam. Ubrania, pościel, poduszka - wszystko w moim mleku. Raz nie zdążyłam dostawić Anny na czas i trafiłam jej w oko mlekiem.. dobrze, że dziecko nie ogarnęło, bo byłby ryk. a teraz mam znowu kryzys i już tak nie leci jak szalone.. to chyba z przemęczenia. Ściągam 80 ml + to co uda się zjeść Annie (czyli prawie nic z prawej piersi i więcej z lewej). Jak przycisnę to jeszcze mleko jest więc pocieszam się, że mogło być gorzej. Na razie się najada, a nawet zostawia.

Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiliśmy. Anna bardzo płakała i widziałam, że jest już zmęczona. Mąż rozebrał ją do pieluszki i przykrył tylko tetrową. dziecko śpi jak zabite. Odpłynęła od razu. Nie zostawimy jej tak na noc oczywiście ale i tak mam stres, że się przeziębi. Przewrażliwiona jestem czy nie powinnam jej kłaść do łóżeczka w samej pieluszce?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mi pierwszy rozpuszczalny szew wyszedl dzisiaj dopiero, ale podobno moze to troche potrwac (nawet i trzy tygodnie spokojnie).

Mi to sie wszystko powolutku naprawia niestety i dopiero 2 dni temu bylam w stanie pojsc na dluzszy spacer :(

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja właśnie bym chciała, żeby mi az ciekło. A cieknie mi tylko wtedy kiedy mały je z jednej piersi, to z drugiej leci. A żeby się najadł to obie lecą po kolei, więc wydaje mi się, że przydałoby się więcej. I raczej opróżnia do końca...

Własnie jest jakies nowe, bezalkoholowe prawie całkiem 0,05% ma, a nie jak karmi 0,5.
    No jutro wyślę męża też do sklepu z piwami i powiem,zeby wyczaił bezalkoholowe ze słodem.:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawaria to jedyne piwo 0,0 % :-)
    Ze szwami nie pomogę, miałam CC, jutro rano badania kontrolne trzymajcie kciuki zeby moje CRP w końcu było w normie.
    U nas ciężki wieczór, po całym dniu spania, Mała poszalala, niedawno zasnęła, wiec i ja spróbuje zasnąć.
    Nalka co do ubierania, to ja dzis pierwszy raz zamiast pajaca założyłam body na krótki rękaw i owinelam pieluchą, bo u nas mega gorąco. Tez nie wiem czy dobrze zrobiłam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 22:25

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też body na krótki rękaw, skarpetki i kocyk. Gorąco tu.. Dla mnie sauna. Zośka lubi ciepło, ale teraz śpi jak zabita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 22:43

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ