MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPiwo 0% - Bawaria i Warka Radler.
Co do Delicolu ja stosuję - podaje 5 kropelek do każdego mleka ( karmię mm). W nocy zdarza mi się nie podać. Równocześnie stosuję co drugie karmienie Espumisan ( tez 5 kropelek). Mam wrażenie, że się poprawiło jeśli chodzi o kolki. Problem mamy z kupami, raz zrobi sama, raz trzeba podać czopka glicerynowego (1/6 część), bo się męczy. Mam nadzieję, że dzisiejszy specyfik przepisany przez pediatrę ureguluje kupki i nie trzeba będzie już podawać czopów.Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hejka, ja tylko chcialam dac znac, ze moj 4-kilogramowy klocus jest juz ze mna od 4 godz
Niesforna, MILA, Camille87, weronikabp, alexast, Agusia2312, Tusia84, NataliaK, excella, szczessciara, Paula222, Paula_29, topa42, AISAK, Mucha, Marcysia86, maggda, czekajajaca, evas, RewolucjaSięDzieje, Karola:), Magda2013, Galanea, nutka, misia_k1, madamama, MonikaS, ivv, Camilia, Nalka, MagdaO, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie poznaje Frania 0, dzis rano jakcodziennie wzielismy go miedzy 3 a 4 do do nas,zasnal przy piersi,obudzil sie i nie plakal! Tylko tak jakby widzial moja twarz bo spalismy do siebie twarzami i gruchal jakby chcial mnie obudzic
nastepnie wstalam a maz z nim siedzial na kanapie to on wodzil za mna wzrokiem i sie usmiechal
pozniej patrzyl sie na poduszki kolorowe i z nimi gadal a nie jak to zwykle jak go zostawuam samego-placz. Chyba zaczyna cos kumac ten moj syneczek
hahaha no humor na caly dzien mam zagwarantowany
A tak poza,pekla nam krostka po szczepionce
Duchees gratulejszyn)
alexast, MILA, Mucha, czekajajaca, evas, Galanea, Agusia2312, Duchess lubią tę wiadomość
-
ja mam mala tez na krotkim body. co do szwow to mi wyszly dopiero niedawno, wychodza jak sie zagoi. Ja nie mialam problemu zeby nie wyszly. W ostatnie dni mala jest za przeproszeniem nie do wytrzymania i znowu nie chce butelki. ma ktos pomysl na inna butelke albo cos? Natalia- Oliwii w niedziele tez pekla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 07:41
-
Hej
U nas jako tako, mam strasznie dziwną laktację. Raz jest tak że piersi aż puchną albo mam wycieki, a czasem jest tak że Franuś wyssie raptem kilka łyków i tyle.. sama nie wiem co się dzieje. Ale dokarmiamy mm i jest ok...
Duchess gratuluję !
A wiecie... Śniło mi się dziś że miałam rodzic, już byłam na porodówceczekajajaca, Galanea, Agusia2312, Duchess lubią tę wiadomość
-
Duchess, gratulacje
U nas w domu.też okropnie gorąco, tak samo jak na dworze. Powinnam.siedziec u tesciowej bo u nich to.jak w lodówce.
Mam mega wielki kryzys, jestem zmeczona i caly czas kłoce sie z mężem. Starszy syn zrobil sie zazdrosny, swoim zachowanien stara sie zwrocic na siebie uwage, zachowuje.sie strasznie a mi już brak cierpliwosci do niego.Duchess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i u mnie sukces niewiem jak ale po tym jego porannym przebudzeniu najadl sie jak karmilam go piersia!fakt ze nie odciagalam od 3 mleka i czulam ze sa ciezkie,ale podnioslo mnie to na duchu. A teraz wlaczylam mu odkurzacz i spi
W Warszawie tez goraco,az zal ze mam ten lipiec taki zajety bo autentycznie siedzialabym w swoich rodzinnych stronach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:41
-
Hejka Duchess moje gratulację !!!!!Witaj wśród mamusiek
U nas strasznie gorąco i nie wyobrażam sobie małego ubrać inaczej - ubieram mu same body z krótkim rękawkiem i tak śpi cały dzień i całą noc nawet go niczym nie przykrywam bo wtedy się budzi i płacze bo mu gorąco.
My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy dłuższy wyjazd do IkeaMały był mega grzeczny spał cały czas
Jak dobrze było wyjść do ludzi
tego mi trzeba było
A Wasze zdjęcia cuda !!!! Dzieciaczki śliczniutkie do schrupania !!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:01
Duchess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry, my dzis kończymy 4 tyg
z tej okazji Polunia całą noc przespala w swoim lozeczku
) choć nie obyło sie bez bólu przed kupką około 3 nad ranem, mam nadzieje ze niedługo te bole kupkowe przejdą.
A ja mam nadzieje odstawilam juz podpaski
Alexast u nas po południu tez jest masakra, tez sie zastanawiam czy nie spakować Małej i nie jechać do teściowej, tam jest zawsze chłodno, taki dom. Mam nadzieje ze od jutra koniec tych upałów..
Dzis nawet na spacer nie pójdziemy, za ciepło dla Poluni.Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Witamy serdecznie Oskara i gratulacje dla Duchess od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja- Olivka29 maja
2 kambel- 19 maja- Kaja12 czerwca
3 Bankierka- 21 maja- Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001- 22 maja- Zuzia30 maja
5 Martynika- 23 maja- Artur4 czerwca
6 Judi2014- 28 maja- Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS- 30 maja- Piotruś5 czerwca
8 Paula222- 31 maja- Franek20 maja
9 Agusia2312- 1 czerwca- Marcel25 czerwca
10 fler- 1 czerwca- Zuzia5 czerwca
11 MagdaO- 3 czerwca- Staś2 czerwca
12 eta- 3 czerwca- Ignaś22 czerwca
13 madamama- 4 czerwca- Ignaś9 czerwca
14 karolina1990- 5 czerwca- Oliwia10 czerwca
15 NataliaK- 6 czerwca- Franek2 czerwca
16 Limerikowo- 6 czerwca- Karolinka29 maja
17 excella- 9 czerwca- Tymon26 czerwca
18 Nalka- 9 czerwca- Anna13 czerwca
19 alexast- 10 czerwca- Aleksander23 czerwca
20 weronikabp- 10 czerwca- Pola17 czerwca
21 Niesforna- 13 czerwca- Jaś19 czerwca
22 czekajajaca- 14 czerwca- Marcelinka6 czerwca
23 azi- 14 czerwca- Lenka14 czerwca
24 Tusia84- 15 czerwca- Gabrysia25 czerwca
25 evas- 16 czerwca- Bartoszek29 czerwca
26 Mati1980- 17 czerwca- Borys14 czerwca
27 balonik- 17 czerwca- Adaś24 czerwca
28 nutka- 17 czerwca- Gabryś16 czerwca
29 sunset- 17 czerwca- Joanna23 czerwca
30 Evelineq- 17 czerwca- Hania11 czerwca
31 topa42- 18 czerwca- Borysek29 czerwca
32 monalisa- 18 czerwca- Lenka14 czerwca
33 Modelka- 20 czerwca- chłopiec19 czerwca
34 Mucha- 22 czerwca- Maja25 czerwca
35 Martusia- 22 czerwca- Maksiu25 czerwca
36 Kota- 23czerwca- Iga26 czerwca
37 onka79- 26 czerwca- Martynka22czerwca
38 ivv- 26 czerwca- Martynka25czerwca
39 Edyta84- 26czerwca- Hania24czerwca
40 AISAK- 26 czerwca- Hania11czerwca
41 Galanea- 28 czerwca- Zosia23czerwca
42 Paulina1986- 1 lipca- Alicja Maria23czerwca
43 maggda- 1 lipca- Zuzia2lipca
44 Duchess- 8 lipca- Oskar27czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 aneczka83- Zielona Góra, 14 czerwca - Antoś
2Róża- 27lat, 19 czerwca - chłopiec
3 Margotka87- 26lat, 25 czerwca (lub 2.07) - Helenka
4 monaaa- 29lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) - Maksiu
5kropka_10- 28 czerwca - Nikoś
6 Ala29- 30 czerwca - Mikołaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:48
weronikabp, Duchess, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Duchess serdeczne gratulacje
Maggda, ja sama poszłam na zdjęcie szwów po 9 dniach od porodu. Pani doktor twierdziła że same wyjdą, ale ja się uparłam i kazałam zdjąć, bo mi przeszkadzały choć miałam tylko 2.
My też się na spacer nie wybieramy, dopiero wieczorem wyjdziemy.
Odnośnie jedzenia, to od wczoraj zaczęłam podawać małemu mm. Po każdym karmieniu piersią podaję mu butelkę. Zrobił się spokojniejszy i już tak nie marudzi. Byłam w dwóch aptekach i próbowałam nabyć Femaltiker, ale niestety nie było. Dziewczyny ile płaciłyście za ten specyfik? Bo w jednej aptece cena 28 zł a w drugiej 16 zł. Tyle że akurat teraz nie mieli. Chciałam kupić piwo Karmi, ale w naszym Kauflandzie nie ma, w ogóle nie mają piwa bezalkoholowegomaggda, Duchess lubią tę wiadomość
-
Ja za femaltiker dałam 23 zl obok domu. Ale zamówiłam też w gemini, i tam kosztuje 13zl. Ale chyba piwo.karmi lepiej na mnie działa niż ten cały femaltiker.
Co do piw bezalkoholowych, mozna nabyc tutaj chyba http://sklep.bezalkoholowe.com/pl/piwa-bezalkoholowe
Niech.zrobi sie troche chłodniej, bo tylko dzieciaki nam sie męcząweronikabp, evas lubią tę wiadomość