WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Duchess serdeczne gratulacje ;)

Maggda, ja sama poszłam na zdjęcie szwów po 9 dniach od porodu. Pani doktor twierdziła że same wyjdą, ale ja się uparłam i kazałam zdjąć, bo mi przeszkadzały choć miałam tylko 2.

My też się na spacer nie wybieramy, dopiero wieczorem wyjdziemy.

Odnośnie jedzenia, to od wczoraj zaczęłam podawać małemu mm. Po każdym karmieniu piersią podaję mu butelkę. Zrobił się spokojniejszy i już tak nie marudzi. Byłam w dwóch aptekach i próbowałam nabyć Femaltiker, ale niestety nie było. Dziewczyny ile płaciłyście za ten specyfik? Bo w jednej aptece cena 28 zł a w drugiej 16 zł. Tyle że akurat teraz nie mieli. Chciałam kupić piwo Karmi, ale w naszym Kauflandzie nie ma, w ogóle nie mają piwa bezalkoholowego :(
    Evas ja zamawiałam femaltiker w Aptece obok mnie, rano zamowilam, wieczorem był, nie pamiętam ile kosztował, około 30 zł, to zalezy ile saszetek, 16 zł kosztuje pewnie mniejsze opakowanie.

• excella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini 13zl za 12 saszetek, są wieksze opakowania ? Bo nie widziałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    W gemini 13zl za 12 saszetek, są wieksze opakowania ? Bo nie widziałam :(
    masz rację, mam 12 saszetek :) coś mi się z ceną pomyliło, nie pamiętam w takim razie ile kosztował.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess - Gratulacje!!! Nareszcie :) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia :)

U nas koszmar nocny, spałam 3h. Mała jadła, zasypiała i po sekundzie wybudzała się z rykiem. Dopiero podałam jej dodatkowo w butelce moje odciągnięte mleko i zasnęła. Czuję się już taka zmęczona, tak naprawdę nie zdążyłam nawet wyspać się po porodzie.

Duchess lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy dużo podróżujecie z waszymi maleństwami??? Bo ja zauważyłam że my sporo... W sobotę byliśmy na ślubie i weselu, w niedzielę u teściów ( 100 km od nas) , wczoraj byliśmy na 4-godzinnym spacerze zaliczając biedronkę i odwiedziny u szwagra. Mały dobrze to znosi, my nie siedzimy w domu. Teraz mamy kolejne zapr na ślub. Nie długo zaczynamy budowę domu i wg będziemy dużo jeździc i spraw załatwiac. A jak jest u Was?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Duchess - Gratulacje!!! Nareszcie :) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia :)

U nas koszmar nocny, spałam 3h. Mała jadła, zasypiała i po sekundzie wybudzała się z rykiem. Dopiero podałam jej dodatkowo w butelce moje odciągnięte mleko i zasnęła. Czuję się już taka zmęczona, tak naprawdę nie zdążyłam nawet wyspać się po porodzie.
    Witamy w klubie kochana, też padam na twarz :( te bóle przed kupą wykończą i ją i mnie..ech.. czy to kiedyś przejdzie?

• excella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przedwczoraj dzień zaczelismy o 3 rano. Tymek sie obudził i nie chciał spać aż do 6, a kiedy już udało sie polozyc go spać, to wstał moj starszy syn :) cudownie. Chodziłam ledwo żywa. A gdy nadszedł wieczor po prostu padłam, i nawet w nocy nie slyszalam jak dziecko sie budzi na.karmienie. Mój mąż mnie budził i pyta sie mnie, czy moge go nakarmić, odpowiedziałam , jak chcesz.. i poszłam dalej spać. Heh

weronikabp lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W akcie desperacji kupilam kolejna butelke- tym razem avent natural. Niedlugo bexe mogla sprzedawac- to juz 7 butelja nie mowiac o smoczkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    W akcie desperacji kupilam kolejna butelke- tym razem avent natural. Niedlugo bexe mogla sprzedawac- to juz 7 butelja nie mowiac o smoczkach
    próbowałaś medela calma polecaną przez nas?

NataliaK lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dauchess gratuleuję, regeneruj siły i przywitaj Oskara w imieniu 4umowych dzieciaczków.

A nam odpadl pępuszek dzisiaj. Zastanawiam się czy moja Hanka nie pomogla mu - bo to tak aktywne i szybkie dizecko, tak macha rekami i nogami ze ciezka ją trzymać na rękach:) Jak pępek wam odpoadł to tez mieliscie taką zaschniętą krew wkoło - czy było czyściutki, idealny itp? Przemyłam ocseniseptem ale tylko trochu zeszło , bo mala bardzo sie wiercila z glodu.

Muszę sie pochwalic ale od 2 dni moja Mała nie dostaje mm. Mysle ze jej starcza , chociaz dlugo nie ssie- raczej smokta, bo mleko samo leci, wiec woli poczekac az sie buzia napełni a potem sie oblizac:)

Mam maly patencik na nia, karmię - odkładam do łózeczka ok 0,5-1 h się rozgląda potem cycuch dosłownie na 3 ciągnięcia i dziecko spi od 2-4 godz.

Po cesarce latam, biegam, smigam- jak zwal tak zwal, oprócz tego, że został mi spory brzuszek - to nie pamiętałabym juz o porodzie i ciezkiej rekonwalescencji po niej.

Co do podróży to my w piatek bylismy na pierwszym spacerku, a w sobotę na noc pojechalismy do tesciow 30 km. Na razie nie mamy potrzeby by dalej jechac. Chyba czas powoli na odwiedziny.

Evelineq jak tam Twoja Hania??
    Pozdrawiam wszystkie Mmamusie i dzieciaczki w ten gorący dzionek.

NataliaK, Duchess lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jeśli byłybyście zainteresowane nowymi buteleczkami Dr Brown's to ja mam takie z aplikacjami, ciekawsze niż te standardowe. Zapraszam do obejrzenia:

http://allegro.pl/butelka-dr-browns-250ml-z-aplikacja-i-smoczkiem-i4391450355.html

http://allegro.pl/bu...4391476776.html

Mam też jeszcze ostatnie 3 komplety tradycyjnych trójpaków:

http://allegro.pl/bu...4391520159.html

Pozdrawiam

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam męża po karmi. Może pomoże.;)

Mały leży w gondoli w drzwiach balkonowych;) Dobrze,że jeszcze chwile mamy tutaj cień. Bo jak już się zacznie słońce to przez cały dzień świeci...

Dutchess gratulacje!:)

Duchess lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Dauchess gratuleuję, regeneruj siły i przywitaj Oskara w imieniu 4umowych dzieciaczków.

A nam odpadl pępuszek dzisiaj. Zastanawiam się czy moja Hanka nie pomogla mu - bo to tak aktywne i szybkie dizecko, tak macha rekami i nogami ze ciezka ją trzymać na rękach:) Jak pępek wam odpoadł to tez mieliscie taką zaschniętą krew wkoło - czy było czyściutki, idealny itp? Przemyłam ocseniseptem ale tylko trochu zeszło , bo mala bardzo sie wiercila z glodu.

Muszę sie pochwalic ale od 2 dni moja Mała nie dostaje mm. Mysle ze jej starcza , chociaz dlugo nie ssie- raczej smokta, bo mleko samo leci, wiec woli poczekac az sie buzia napełni a potem sie oblizac:)

Mam maly patencik na nia, karmię - odkładam do łózeczka ok 0,5-1 h się rozgląda potem cycuch dosłownie na 3 ciągnięcia i dziecko spi od 2-4 godz.

Po cesarce latam, biegam, smigam- jak zwal tak zwal, oprócz tego, że został mi spory brzuszek - to nie pamiętałabym juz o porodzie i ciezkiej rekonwalescencji po niej.

Co do podróży to my w piatek bylismy na pierwszym spacerku, a w sobotę na noc pojechalismy do tesciow 30 km. Na razie nie mamy potrzeby by dalej jechac. Chyba czas powoli na odwiedziny.

Evelineq jak tam Twoja Hania??
    Pozdrawiam wszystkie Mmamusie i dzieciaczki w ten gorący dzionek.

U nas w pępuszku została jakaś krew i grudki po odpadnięciu,ale położna powiedziała że to normalne i już myć zwyczajnie to się wymyje. Już tego nie ma, więc miała rację.:)

AISAK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale jak widzę słowo "desperacja" i "butelki" to widzę siebie sprzed paru lat.
    Kupiłam wszystkie możliwe, z różnymi smoczkami i sprawdziła się tylko jedna firma i typ: NUK z lateksowym, anatomicznym smoczkiem, najpierw tym szerokim, a potem... wąskim. Wszyscy się śmiali, że prl-owskie flaszki mam, ale co zrobić, dziecko tylko takie tolerowało.
    Jak nie próbowałaś to uderz może w to:) http://allegro.pl/nuk-butelka-first-choice-300ml-smoczek-lateks-1m-i4391734086.html

Czasami dzieci nie tolerują po prostu silikonowych smoczków, bo są twarde i nie miękną w buzi, za to żółte lateksy uwielbiają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:02

NataliaK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w zanadrzu lateksowego nuka, jak awent zawiedzie to sprobuje. a medela- szczerze mowiac wole sprobowac cos tanszego bo cena medeli mnie przeraza. ale jak nie da rady to kupie

weronikabp lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej ciotki klotki;)
    Zdjęcia jeszcze z zeszłego tygodnia, przed upałami...:)
    a8ce928b754daaeem.jpg b750be97c08c739cm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:24

weronikabp, AISAK, Agusia2312, ivv, Mucha lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój opis porodu

Opis porodu

11.06.2014r. TERMIN PORODU
    18.06.2014r.– pójście do szpitala (41t0d)
    20.06.2014r.- balonik Foleya- rezultat: 1,5 cm rozwarcia
    23.06.2014r. – I próba oxytycynowa, rezultat: 140 skurczy 100% delikatnie odczuwalne z krzyża i brzucha. M przyniósł na salę porodową rzeczy Małej, zrobił sobie kanapki i liczył na prezent na Dzień Ojca. Zero postępu. Próba nieudana. Na pocieszenie zjedliśmy Chińczyka
    26.06.2014r.– deszczowa pogoda. Przewidywana waga dziecka 3880g. (42t1d)- ostatni dzień na rozwiązania ciązy: II i II próba oxytycynowa. 2 kropłóweczki. Nieoceniona pomoc położnej A.C.. Mega bolesne skurcze już od 10% zaczynalo skręcać. Paradoksalny text Ordynatora: „Pani ma ciążę o miesiąc młodszą, bo tak wszystko trzyma” <Gorycz ,nerw został naruszony>. O 11.40 odejscie wód płodowych. Rezultat:4- 5 cm rozwarcia. Decyzja o cesarce . M dal mi buziaczka i podprowadzil pod sale, został na korytarzu. Czułam smutek, bo nie mogłam zabrac go ze soba by zobaczyl moment narodzin. Ze skurczami pojechałam do Sali carskiej o 20.05. Dostałam znieczulenie w kręgosłup. Pan Anestezjolog rozładował emocje i napięcie swoim poczuciem humoru. Dostawałam kolejne leki. Poczułam szarpanie brzucha, 0 20.32 zobaczyłam sporą fioletowa istotkę przy kości z dużymi stopkami i czarnymi włoskami Nastepnie usłyszałam płacz jak baranka i poleciały mi łezki. Słoneczko nasze zaczęło kichać zupełnie jak Tatuś. Mała została wytarta, oczyszczona i goła położona wokół mojej szyi. Jej masa odbierała mi część oddechu ale jej cieplutkie ciałko było bardzo przyjemne Przestała płakać, dostała całuska, następnie zabrano ją owiniętą w kocyk, „DHL-em wysłano do Tatusia prosto na rączki”. Po 30 min wyjechałam z Sali carskiej i pojechał na oddział położniczy gdzie czekał M z Córeczką na rączkach. Wzruszenie. Zostałam podłączona pod aparatury, straszne miałam drgawki. M poił mnie ciepłą herbatą. Małą dostawiono mi do piersi- cudowne uczucie. Uff co to były za emocje. M koło 23 pojechał do domku. My zostaliśmy na Sali same. W nocy przychodziła położna by mi przystawić małą gdy płakała, dokarmiła butelką również i przewinęła.

26.06.2014, godz. 20.32, Urodziła się ŚLICZNA CÓRECZKA HANIA: waga 3550g, 54 cm, długości

weronikabp, Bea_tina, Galanea, evas, excella, nutka, Karola:), Agusia2312, Mucha, ivv, Nalka, jovi81 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak piekny opis. Widzisz czasem tak to jest, ze cos idzie nie oo naszej mysli. Tez bylam zawiedziona, ze nie moglam urodzic naturalnie i ze maz nie bedzie przy mnie. W koncu wyszlo ze ja mialam ogolne znieczulenie, za to maz widzial synka jak tylko go wyjeli i to on przytulal go do brzuszka...:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - Ty chyba pisałaś do Laury - córki Monalisy? nie odpisała do tej pory?

Byłam na kontroli u swojej ginki. Jeszcze mam plamienia a to już prawie 6 tyg. Badała mnie i robiła usg i jest wszystko ok. Powiedziała, że krwawienie po cc w drugiej i kolejnej ciąży może trwać dłużej niż przy pierwszej. Powiedziała, że nawet do 8 tyg. :) także nie ma się co martwić :)
    Piotruś był grzeczny :) spał sobie smacznie :)
    teraz czekamy na położną :) ile tych wizyt niby te położne w domu robią? hmm zapytam - chociaż tak głupio pytać - jakbym nie chciała więcej jej gościć ;)
    a i moja ginka powiedziała, że tyle ile mój mały przybrał to wcale nie jest mało - że jest ok :) bardzo mnie uspokoiła :) bo się martwiłam mocno tą jego wagą :)
    Dzisiaj Piotruś dużo śpi i dość często sobie popija z cycki - ale krótko :) widocznie pić mu się chce :)
    dziewczyny ja zaczęłam parzyć sobie koper włoski ten taki zwykły a nie specjalny dla dzieci :)i go sobie popijam 2 do 3 razy na dobę :) i wydaje mi się, że Piotruś zrobił się spokojniejszy i rzadziej ma problem z bólem brzusia :) polecam wypróbować
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:09

Karola:), Bea_tina, evas, Agusia2312, excella, Mucha, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, a jak walka z potówkami? Nie bądź na mnie zła ani nic! Ale na zdjęciu Arturka wygląda, że potówek już nie ma, ale ma jakby przesuszoną skórę. Łukasz miał identycznie(dlatego to zauważyłam), po zastosowaniu potasu nadmanganianu conajmniej dwa razy dziennie mocno mu smarowałam, pierw bephantenem(bo on jest mega tłusty) a teraz już kremem do twarzy. I nie mówie, ze nie dbasz czy cos, bron Boże. Zauważyłam tylko to co Łukasz miał po potówkach, nie obrażaj się!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ