Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - niemiernie się cieszę kobieto :):) Co za cudowna nowina !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia przestań Wariatko, przecież wiadomo, że dałaś bo musiałaś a nie było to Twoje widzi mi się, jesteś super Mamą i nie gadaj takich głupotek :)Ja myślę o mm tylko dlatego, że zastanawiam się, czy po nim małej będzie lżej i przejdą te bolesne skurcze..:((

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, Bogu dzięki! Nareszcie się obudziłaś kochana! Łzy mi do oczu napłynęły! Razem z mężem trzymaliśmy za Ciebie kciuki i modliliśmy się żebyś jak najszybciej przytuliła swoją Lenkę i resztę rodziny!

NataliaK a kto takie bzdury pisze? Jak trzeba mm to trzeba, sama na bebilonie jestem chowana, bo moja matka straciła pokarm w 6 tygodniu i tyle. Żyję. Mąż tez butelkowy i dajemy radę. Anna nie jest butelkowa, bo 1. mam mleka, 2. mam go tyle, że jej starcza 3. Nie ma po moim mleku (tfu, tfu odpukać) jakichś kolek. W związku z czym oszczędzamy spora ilość pieniędzy. Aczkolwiek właśnie kupiłam w gemini nan pro 1 na wszelki wypadek.

Zjadłam dwa kawałki pizzy wegetariańskiej z brokułami, kukurydzą i pieczarkami z okazji obrony męża. Oby było w porządku. Nibywszystkiego trzeba próbować.

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika muszę Ci powiedzieć, że niestety moja Marcelina, którą jak pisałam karmię tylko mm także przed zrobieniem kupki strasznie płacze i krzyczy. Widać, że ją strasznie boli. Jak już się wypróżni, to płacz i krzyk mija. Jak widać nie jest to uzależnione od rodzaju karmienia. A już myślałam, że tylko ja mam ten problem.

Jutro mam wizytę u lekarki w kierunku wykluczenia choroby hirschsprunga.
    Przy okazji dopytam specjalistów o te skurcze przed kupką.

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Weronika muszę Ci powiedzieć, że niestety moja Marcelina, którą jak pisałam karmię tylko mm także przed zrobieniem kupki strasznie płacze i krzyczy. Widać, że ją strasznie boli. Jak już się wypróżni, to płacz i krzyk mija. Jak widać nie jest to uzależnione od rodzaju karmienia. A już myślałam, że tylko ja mam ten problem.

Jutro mam wizytę u lekarki w kierunku wykluczenia choroby hirschsprunga.
    Przy okazji dopytam specjalistów o te skurcze przed kupką.
    dzięki kochana i daj znać jak już się dopytasz ja tez jutro dopytam swoją pediatrę.

czekajajaca lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super szybko teraz do domu do corki !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dwóch córek i syna :).

Nalka, weronikabp, RewolucjaSięDzieje, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa! Raduje się me serce :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczęście:)
    0fa28e9f2b152de4med.jpg

Bea_tina, ivv, czekajajaca, Martynika, weronikabp, Agusia2312, alexast, Miriam, Galanea, Nalka, Mucha, RewolucjaSięDzieje, szczessciara, Paula222, Camille87, Camilia, evas, Tusia84, MagdaO, maggda, misia_k1, Limerikowo, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedźcie mi gdzie można kupić w internecie fajne body z krótkim rękawkiem w rozmiarze 62 ? Kurcze 52 jest już małe a na 62 to mam parę sztuk :-(

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka śliczności :-) do schrupania <3

nutka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - cudowności :) A fryzurka to po fryzjerze czy naturalnie? ;)

nutka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, cudo po prostu ;-)) jakie włosy! Wow!

nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ! Jej rewelacja ! Kurde az serce mi wali jak oszalałe :) zycze szybkiego powrotu do zdrowia bo pewnie teraz jeszcze jakaś rehabilitację bedzie miała

• alexast Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuta - słodziutki bobasek

Natalia ja też daje Olkowi mm i nie mam żadnych wyrzutów. Mi pokarm zanika, pomimo herbatek, odciągania... Gdyby nie mm to mały by nic nie jadł i ciągle płakał. Też mi przykro, że nie mam dużo pokarmu, ale po tych wszystkich antybiotykach pokarm mi się traci. Ważne że nasze dzieci przybierają na wadze i nie muszą głodować.

Monalisa bardzo się cieszę, że się wybudziłaś. Mam nadzieję że możesz cieszyć się maleństwem. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie.

nutka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiadomości codziennie tutaj wchodziłam do Was żeby przeczytać o Monalisie:)

Jejku jak się cieszę :D
    Zdrówka kochana wracaj szybko do rodziny :)

aisa lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, teraz ja się czuję winna, że tak napisałam o mleku modyfikowanym. Nie miałam na myśli, że to coś złego, tylko się zmartwiłam, bo sama mam pokarm i chciałabym karmić małą, zwłaszcza po tych horrorach z brakiem pokarmu po porodzie. Wiecie co, w Polsce jest jakiś terror laktacyjny, ostatnio przyszła do mnie położna i jak zobaczyła wyparzone butelki na blacie to od razu prawie z krzykiem "A co tu robią te butelki?!" "Sama pani podała mleko modyfikowane???!!", ja mówię, że w szpitalu "A czemu???!!!" - Bo nie miałam pokarmu!!
    Już mnie nerw łapie jak czytam jakie to złe i straszne i w ogóle :/

Tak samo zaczęła mi gadać o dietach podczas karmienia. Ja mówię, że każdy poradnik co innego mówi, a ona do mnie, żeby nie czytać poradników. To jej powiedziałam już wkurzona, że sama mi te poradniki przynosi, bo za każdym razem stertę makulatury mi niesie :/ A dziecko to nie maszyna, którą się steruje wg poradnika :/

Weronika, po mm mała i tak obudziła się po godzinie i wrzask. Nie wiem czy to brzuch czy histeria. Wzięliśmy ją na spacer to pierwszy raz nie spała. Jakaś dzisiaj podenerwowana i rozbudzona cały dzień. W kółko jadła, budziła się po chwili i ryk. Jestem tak umęczona, że ledwie siedzę. Dopiero po kąpieli i karmieniu teraz zasnęła. To jedyna pora kiedy śpi ze 3-4h, a później w nocy zabawa od nowa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:23

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea moja położna, zyskała przydomek dzięki mojemu mężowi "nawiedzona". Twarz cierpiętnicy - cały czas. I gęga mi i gęga o tych moich piersiach, A to, że za duże dla Anny, a to, że Anna hrabina (?!), a to, że leniwa. Za każdym razem płaczliwym tonem pytała, czy jednak dalej karmię butelką. Jakby to jakaś zbrodnia była. U mnie jest cycek i butla na zmianę. Anna służy jako "rozkręcacz laktacji". Jak na razie - działa. Jestem typem człowieka, który musi pospać nieprzerwanie 4 godziny co najmniej. Parę dni wstawania po 1,5 godziny w nocy skutkuje mdleniem, wiedzieliśmy o tym i od początku było wiadomo, że mąż też w nocy wstawać do małej musi żeby ją nakarmić. Piersią tego nie zrobi (choć deklaruje, że bardzo by chciał gdyby mógł).

Ogólnie dziewczyny nie ma się co przejmować gadaniem niektórych położnych. Uważam, ze w Polsce jest jakiś terror odnośnie karmienia piersią i nagonka na kobiety, które tego nie robią. Osobiście w miejscach publicznych karmić piersią nie zamierzam, bo mój komfort psychiczny również jest ważny. Dla mnie okazało się to barierą nie do przeskoczenia. Dziękuję, dobranoc. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:43

nutka, czekajajaca, weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma wiadomości od sunset? Co u niej?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa całą rodziną czekaliśmy aż się wybudzisz i wszyscy się bardzo cieszymy! Jupi! :-)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ