Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,ale jak spora czesc z Was napisala,w Polsce panuje terror karmienia piersia. U mnie tez jak byla polozna 1 raz to zapytala co robis butelki,u lekarza zawsze pada pytanie:"karmienie piersia?"...tak mnie to wkurza,jestem przeczulona-wiem. Ale cholernie mi siada na glowe ze niektore kobiety wykarmilyby grupke dzieci a ja jednego nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:51

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast napiszę jutro do Sunset. mam nadzieję, że nie odbierze tego jako narzucanie się..

Natalia, wybacz, ale Twój Franek nie wygląda na nieszczęśliwego z tego powodu, że dostaje mm. Weź się ogarnij. :D Jak to jedna położna (ta akurat była świetna!) powiedziała: "Miałam puste cycki i koniec! Dziecka nie wykarmiłam piersią i co? Miałam się pochlastać z tego powodu?"

Paula222, alexast, NataliaK, weronikabp, ivv, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu aż się popłakałam ze szczęścia, że Monalisa się wybudziła. Nie mogę się doczekać aż sama nam coś tu napisze :)

Ja też codziennie myślę o Sunset i jej Joasi. Nie chciałam jednak jej niepokoić. Nalka - z Tobą ma lepszy kontakt...
    Nie tracę nadziei, że u niej też dobre wieści będą.

Ja dzisiaj miałam o tyle zły dzień, że nawet mleko mi się wstrzymało a raczej jego produkcja. Michał mi tak natruł nerwów - temu, że drugi dzień w domu siedzi - energia go roznosi... do tego mały dzisiaj totalnie apetytu nie miał. possie po 20ml góra i śpi i tak cały dzień. 2 razy już mu nawet mm robiłam. Raz udało się w niego wmusić 90 a drugi raz tylko 50. a tak to po te góra 20 z cycka. :( teraz ściągnęłam z 2 cycek 60tkę - obudzi się to cyckę dam i dokarmię butlą tym co ściągnęłam. masakryczny dzień. Do tego miałam dziś dzwonić umawiać się na szczepienie do przychodni i zapomniałam na śmierć. totalnie plany popsułam. Mężowi by pasoawło jutro wolne na te szczepienie wziąć a ja tak zawaliłam sprawę :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa- jak się cieszę! Dzięki Bogu! Wracaj do zdrówka i do dzieciaczków!;)

Nasza fryzurka to taka piękna naturalna.:) Już na oddziale wszyscy włoski podziwiali, a teraz jeszcze nam pięknie jaśnieją.:)

Kurcze... Mały znów dziś ulewał tak mocno... I to mleczko takie już z żołądka, takie zagęszczone jakieś... Raz nawet odsunął się od piersi i mu wyciekło... Nie wiem co mam robić, czy się martwić, czy co? W poniedziałek będzie położna i będzie go ważyła. Póki co nie pokazuje żeby był głodny. Jak go karmię z jednej piersi a częściej to tak nie ulewa, a jak się naje z obu to leci;( Nie wiem czy czekac do poniedziałku na to ważenie...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna nic nie krytykowała na wiadomość o karmieniu małej mm. Ani jednego złego słowa. Powiedziała, żeby tylko pamiętać o witaminie D i podawać dodatkowo Dicoflor. Chyba trafiłam na dobrą położną, która nie narzuca formy karmienia itp. Sprawdza czy z dzieckiem wszytstko w porządku i czy przybiera na wadze. Na szczęście jest ok, więc ona nie ma żadnych zastrzeżeń :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa kochana tak się cieszę :) cudownie, dużo siły dla Ciebie i zdrówka...

Nutka Gabriel jest śliczny prawdziwy Aniołek Gabrielek :)

nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyście chciały to w smyk.com są duże wyprzedaże rzeczy dla naszych pociech :-) Ja właśnie zrobiłam zakupy bo paru rzeczy mi brakowało :-) a wydawało się, że tak dużo ciuszków mam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa wracjaj do nas

relganli3wx3d6wm.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dziewczyny jakbyście chciały to w smyk.com są duże wyprzedaże rzeczy dla naszych pociech :-) Ja właśnie zrobiłam zakupy bo paru rzeczy mi brakowało :-) a wydawało się, że tak dużo ciuszków mam :-)

Nie wiem tylko czemu identyczne pajace jak te, co na stronie, są w sklepach stacjonarnych w przecenie (i to niektóre naprawdę sporo przecenione), a tutaj ceny regularne.
    Tylko ostatnio juz rozmiaru nie mogłam znaleźć takich, które chciałabym kupić.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, że jak zrobi się normalniejsza pora, to napiszę sms bezpośrednio do Monalisy.Laura powiedziała, że na razie nie może odwiedzać mamy, chodzi do niej jej brat, myślę, że może zaniósł jej telefon :).
    Jest jeszcze na pewno bardzo słaba i, z tego co zrozumiałam, to do dzisiaj pod respiratorem, ale w końcu przeczyta.Pozdrowię ją od nas wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 06:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zeby tez tylko nie przeginac z tymi smsami do Monalisy bo ona teraz potrzebuje spokoju i nacieszyc sie rodzina,wiecie o co chodzi co nie?:) bedzie wiedziala ze trzymamy za nia kciuki,jak bedzie na silach to sie odezwie to do nas :)

Btw czy ktoras z Was byla juz na usg bioderek?ja mam dzis i cholernie sie boje bo nie dosc ze jade najprawdopodobniej sama(jak ja mam utrzymac tego mojego diabla jak u pediatry bylo ciezko:D) to jade z nim na drugi koniec Warszawy w jego godzinach marudzenia czyli na 19:15 musze byc a on od 18 zaczyna codzienne pianie...bedzie wesolo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z rana...
    :D
    8fe6fc18286e14e1med.jpg
    jakiś problem?:D
    f9ebaeab623e39c4med.jpg

Camilia, weronikabp, madamama, excella, Karola:), Agusia2312, Mucha, MILA, Galanea, Tusia84, nutka, evas, Limerikowo, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Franio mnie rozbawił od rana ;-)

NataliaK lubi tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaliso, cudowne wieści. Wracaj szybko do zdrowia!

Natalia, Franek fantastyczny :)

U nas horror. Od trzeciej rano Ignaś nie śpi, pręży się i wrzeszczy. Mam dosyć dziewczyny, boję się depresji poporodowej :(

sjr9qqa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz rację, dam jej teraz spokój, w końcu to nie była byle grypa...Laura wszystko przekaże Monalisie, gdy już będzie mogła pójść do mamy, a sama Monalisa może zajrzy do nas, gdy będzie już miała na to siły :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:18

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super wieści:) CIesze sie bardzo;)

Natalia mina Franka bezcenna:)
    Nutka Gabriel cudowny;)

nutka lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, taki był zamysł w ten brzydki dzień :D
    Madamama, rozumiem Cię doskonale, ja przez miesiąc miałam mega obniżony nastrój,nie wiem co to było,depresją tego chyba nie nazwę chyba, chociaż sama nie wiem. Mi pomogło jak wyjechaliśmy i na miejscu ciocia z wujkiem bardzo nam pomogli, a to ponosili, a to do snu ululali, od razu wrocilismy z pozytywnym nastawieniem. Ręce do pomocy są ważne, szczególnie jeśli ma się tak absorbujące dziecko.
    Martynika wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem :) wiadomo że człowiek ma dobre intencje, ale w tej chwili sądzę że możemy już spokojnie czekać na wieści od niej a córka jej napewno przekaże :)

madamama, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia my tez mamy usg bioderek tak pozno, a niestety tak samo jak Franek Maja ma codziennie od 17:30 do kapieli czyli 19:30 czas na marudnictwo...coz trzeba bedzie jakos sobie poradzic, mam nadzieje, ze nie rozwali jej to harmonogramu dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:34

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia my tez mamy usg bioderek tak pozno, a niestety tak samo jak Franek Maja ma codziennie od 17:30 do kapieli czyli 19:30 czas na marudnictwo...coz trzeba bedzie jakos sobie poradzic, mam nadzieje, ze nie rozwali jej to harmonogramu dnia :)
    Jedno jest pewne,jak wrocimy,wykapiemy to padnie. Ostatnio plakal w samochodzie jakies 12 km to byl caly mokry i zasnal mi na rekach jak go tylko wzielam. A dzisiejsza droga powrotna to 30 km,moze padnie w trakcie. Ostatnio po tej histerii spal prawie 4 h :D ostatni raz spal tyle w szpitalu po szczepieniu :D wiec lacze sie z Toba w bolu,jednoczesnie trzymam kciuki zeby Maja byla spokojna :D

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 km to kawal drogi...to gdzie Ty biedaku musisz z nim jechac? Ja mam nadzieje, ze uda jej sie zasnac i nie bedzie mega dlugiego czekania pod gabinetem, wtedy jest szansa, ze obejdzie sie bez placzu. Mam nadzieje, ze Franek tym razem Cie zaskoczy i bedzie spokojny :)

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ