Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Monalisy :) razem z m i Kacperkiem trzymaliśmy kciuki żeby się obudziła :) niech teraz szybciutko wraca do domku :)

aisa, Magda2013, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, jeśli będziesz pisać, to napisz Laurze, że całe forum płacze ze szczęścia, że mama się obudziła:) a teraz czekamy spokojnie już na monalise i jej aktywność na forum:)

weronikabp, celia, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnalisa wracaj szybko do domu :-D do dzieci :-) wszyscy się cieszymy :-D

Aggie, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Galena dziewczyny z kwietniówek(kozgo) używa sab simplex.

maggda jak nie macie jeszcze ataków kolek tylko gazy, to sprubój masazu(zataczaj okręgi na miekkiej części brzucha, zgodnie ze wskazówkami zegara). Ja piję też herbaty z koprem, ale my nie mieliśmy kolek, tylko gazy.
    Przy tej historii wszystkie nasze problemy stają sie taaaaakie małe... Bogu dzięki ze Monalisa za chwilkę juz ukocha swoje dzieci, niech szybko wraca do zdrowia, a Maleńka Lenka nareszcie niech poczuje serduszko swojej Mamuni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:06

Bea_tina, NataliaK, ivv lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Delicol - jest od pierwszych dni życia. Do tego piję koper włoski. Ale nie jestem przekonana czy pomaga, bo raz jest lepiej, raz gorzej. Możliwe, że jest to zależne od mojej diety, w związku z tym już nie wiem co mogę jeść :P Ograniczyłam mleko i jego przetwory, bo laktoza może powodować kolki.

Czy któraś z Was używa Sab Simplex?

Jak.dużo pijesz tego kopru. Bo zbyt czeste stosowanie może przynieśc odwrotny efekt od zamierzonego, czyli zamiast łatwych gazów mogą być zaparcia. Też zostałam pod tym wzgledem uświadomiona i pije raz dziennie albo wcale.

Tak sie.ciesze że Monalisa.sie obudzila, to jedyna dobra wiadomosc dzisiaj ktora tak poprawila mi.humor. Wracaj do zdrowia kochana i do swoich dzieciaczków !

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa tak bardzo sie cieszymy! Wracaj do zdrowka i rodzinki!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja używam niegazowany Żywiec Zdrój.

NataliaK lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super !!!! Nareszcie :) Czekamy aż się odezwiesz :) Zdrówka :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Laura napisała jeszcze, że Lenka ma przepuklinę na pępku, bo ciągle płacze, bidulka :(.Śpi z koszulką Monalisy

Jakie to przykre :-( napewno teęSKni za mamą

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, co za wiadomość, normalnie pobeczałam się jak dziecko!!!:):):)
    już sobie wyobrażam Małą, która nareszcie dostanie się w objęcia Monalisy i Monalisę, która w końcu zobaczy i przytuli swoją rodzinę.
    Coś wspaniałego!!!:):):):):):)

weronikabp, Mucha, Martynika, celia, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Jak.dużo pijesz tego kopru. Bo zbyt czeste stosowanie może przynieśc odwrotny efekt od zamierzonego, czyli zamiast łatwych gazów mogą być zaparcia. Też zostałam pod tym wzgledem uświadomiona i pije raz dziennie albo wcale.

Raz - dwa razy dziennie. Złamałam się za namową K. i podałam małej mm :/ Wydudliła butelkę, przy piersi wyła i prężyła się. Nie wiem już co jest. Może nie toleruje mojego mleka albo jest za leniwa do ssania? Bo pije z 5-10 min. i zasypia, a za godzinę spowrotem ryk. Na razie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:16

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galena ja uzywalam przy corci sab simplex i poamagalo kolki przeszly teraz tez szwagierka ma przywiez mi

Galanea, Strokrotka lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podaje koper Frankowi, mam wrażenie że pomaga.
    Galanea też dałam mm dla Franka, to już kilka razy. Moim zdaniem to nic złego :)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja też jestem blisko tej decyzji.. z mm. Daj znać czy po nim też jest kolka. Ja dałam malej sab simplex 2 razy, za kazdym razem potem zwracała, więc już jej nie dam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa jasny gwint aż mam ciarki!!! kochana cudownie!!!! aż mi lepiej na sercu, już niedługo utulisz córeczke!!!!!:*

Weronika, Polunia miała spadki a Frankowi puls skakał do 195... później się okazało że to przez to że był podduszony...

Dziewczyny błagam nie piszcie że mm to coś złego, bo wtedy czuje się cholernie źle... sama małego dokarmiam bo nie mam wyjścia , już przełknęłam to że nie mam tyle mleka ale jak ktoś pisze że mm to najgorsze dziadostwo to ja mam świeczki w oczach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:34

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wariatko! Dzięki mm Franuś nie jest głodny, a co za tym idzie szczęśliwy! A to jest najważniejsze!! Nie słuchaj nikogo, najważniejszy jest Franuś! Bo kopa zarobisz!

Paula222, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a Twoje dziecko mając 2 mc śmieje się już głośno? Bo słyszałam że już może ;) A ciekawość mnie zżera :D

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Martynika wrote:
    Dziewczyny, Monalisa się obudziła!!!!! :) :) :)
    Laura napisała, że jest jeszcze pod aparaturą, ale jutro wyjmą Jej rurkę z buzi.
    Tak się cieszę! :)
    Monaliso, wszystkie trzymałyśmy za Ciebie kciuki!

Tak sie ciesze!!!
    Duzo zdrowka!!!!! :):):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja się nie przejmuję złymi opiniami o mm. Każdy pisze co uważa. Ja uważam, że to nic złego i tak jak ja nie mam za wiele mleka od samego początku, musiałam nastawić się na karmienie mm. Teraz to już karmię tylko mm. Mała przybiera prawidłowo na wadze, nie jest głodna, więc co w tym złego że podaję mm?
    Ja oczywiście czytam wszystkie opinie, ale szczerze mówiąc i brzydko mówiąc spływają po mnie złe opinie o mm. Ja nie krytykuję nikogo za to, że krami piersią to chciałabym też, aby karmienie mm też nie było krytykowane, ale wiadomo nie każdy potrafi się powstrzymać :)
    I nie pisze tego posta do kogoś bezpośrednio, piszę po prostu swoje zdanie, bo po to jest forum.
    Pozdrawiam wszystkie mamusie te karmiące naturalnie i te karmiące mm :)

Bea_tina, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Beatina a Twoje dziecko mając 2 mc śmieje się już głośno? Bo słyszałam że już może ;) A ciekawość mnie zżera :D

Paula śmieje się do zabawek, ale czy głośno? Słyszę Go czasami z drugiego pokoju, więc można powiedzieć, że jak na malucha to głośno:) chociaż nie wiem, czy nie możnaby było podpiąć tego uśmiechu to szczęśliwego gaworzenia, o ile coś takiego istnieje;P

Paula222 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ