Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, to tak jak z dorosłymi, jednym coś zaszkodzi, innym nie. Ale skoro pojawiają się jakieś problemy jelitowe, to wolę być ostrożna. Zazdroszczę Wam, że możecie jeść wszystko, ja będę próbowała wprowadzać stopniowo nowe pokarmy. Na razie nie wiem za bardzo co mogę jeść, boję się próbować :/ Jest to bardzo uciążliwe. Położna mówi, że nie mogę za bardzo chudnąć, a ja już praktycznie mam wagę sprzed ciąży.

weronikabp, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Galanea z naszymi wrazliwcami trzeba bardziej uważać..

Dzięki z rady dziewczyny, daje delicol i kładę na brzuszek przed karmieniem, na razie noc przespana ;-) tfu tfu a aaaaa i
    Dzis mamy 1 miesiąc :-))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 04:41

madamama, Tusia84, Mucha, Karola:), NataliaK, Bea_tina, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Madamama ja jem tak samo :-)Mleko, Serki, jogurty, uwielbiam biszkopty zamaczane w serku danio :-)
    A nawet ostatnio pozwoliłam sobie na loda magnum z migdałami :-) i nic małemu nie było :-)

topa i skąd ja o piątej rano wezmę magnum? smaku narobiłaś ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dokładnie Galanea z naszymi wrazliwcami trzeba bardziej uważać..

Dzięki z rady dziewczyny, daje delicol i kładę na brzuszek przed karmieniem, na razie noc przespana ;-) tfu tfu a aaaaa i
    Dzis mamy 1 miesiąc :-))))))

Gratulacje! Oraz sto lat! :)

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poznaje kolegi Franka!spal od 3:30 do teraz,co prawda przytulony do mnie,aleeee spal :-) tylko krecil sie jak bak no ale wybaczam mu,wybaczam :D

weronikabp, Tusia84, Galanea, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie poznaje kolegi Franka!spal od 3:30 do teraz,co prawda przytulony do mnie,aleeee spal :-) tylko krecil sie jak bak no ale wybaczam mu,wybaczam :D
    No u nas tez super noc :-) ufff oby tak dalej.. I to w łóżeczku :-) chyba taki prezent na 1 miesiąc, a potem jeszcze tyle uśmiechów na dzien dobry..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podaję Delicol jak już wcześniej pisałam, a do tego co drugie karmienie Espumisan po 5 kropelek. Nie wiem, które z nich, ale coś pomaga na kolki :)

Moja mała dziś natomiast budziła się równo co 3h, ale i tak jestem wyspana :)
    Mąż w nocy pojechał w delegację, więc dziś będę cały dzień jak na szpilkach siedziała, póki nie dojedzie.

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś kontakt z monaaą? Miała termin na 3 lipca, od paru dni się w ogóle nie odzywa.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea masz rację z tym jedzeniem. Nasze dzieciaczki mają jeszcze prawo nie trawić wszystkiego. Jedne mogą więcej inne muszą troszkę poczekać :) ja wiem, że np z moim Michasiem to też dieta konieczna musiała być bo miał mega kolki a później się okazało, że ma nietolerancję laktozy. Z kolei Piotruś ma delikatne pobolewania brzusia, kolek nie ma i mogę jeść co zechcę :) każde dziecko inne :)

u mnie nocka całkiem całkiem :) odkąd te upały to mały potrzebuje dużo częściej jeść. Teraz też chce a mi się nie chce hehe ale jak mus to mus - idę karmić :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mleko piłam i piję ale faktycznie przestawiłam się na mleko bez laktozy, można kupić w bierdonce za 2,70zł. Moje dziecko odpukać reakcję alergiczną miała tylko kiedy nawsuwałam się truskawek dwa dni z rzędu. Odstawiłam truskawki, plamista wysypka zniknęła. Nie zachowywała sie jednak inaczej niż zwykle.

Aa. i jem kurczaka podduszonego na maśle. Smak nieziemski, Annie nic nie jest a masło jest jednym z tłuszczy, które można jeść w ciąży.

Tak z ludowych gadek: moja babcia piła szklankę mleka przed każdym karmieniem, żeby pobudzić laktację. Wykarmiła tak trójkę dzieci. Biedna... ona tak nie cierpi mleka. ;)

Dzisiaj całą noc wstawałam do Anny, na szczęście szybko zasypiała. Mój mąż ma dzisiaj obronę i odesłałam go do drugiego pokoju, żeby się porządnie wyspał. Trzymajcie kciuki! :)

Właśnie, wie któraś co z Moną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:33

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko pochwaliłam, że jest dużo lepiej. Dzisiaj od 4 w nocy latanie było. Zośka nie chciała spać, płakała, widać było, że bardzo męczy ją brzuszek. Już nie wiedzieliśmy jak jej pomóc :( Ciepłe okłady na brzuch, Delikol, dźwięki suszarki, odkurzacza. Ona nie za bardzo chce odbijać, ale czytałam, że dzieci karmione piersią nie zawsze odbijają. Później jak zasnęła to budziła się co godzinę. Trochę pociągnęła z piersi (5-10 min) i więcej nie chciała. Dobrze, że jutro mam wizytę u pediatry, bo już mi żal dziecka :( Nie mówię już o tym, że sama nie śpię.

Weronika - gratuluję miesiąca Poluni :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea kurcze.. U nas lepiej, chyba pomaga delicol. Dajemy jeszcze od dzis floraktin rano. Trzymam kciuki za Zosie Ps. Aktualizacja u nas znowu ryk i skurcze jelit :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 13:06

Galanea lubi tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Proszę

http://allegro.pl/pentelka-chusta-elastyczna-wylacznie-oryginal-i4383263479.html

Dziękuję :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia zaakceptowala smoczek lateksowy :) troche wieczorem upominala sie o piers ale udalo sie tego uniknac wiec mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej. sytuacja z mezem tez juz lepsza, mialam wczoraj wieczorem czas dla siebie.

Bea_tina, excella, ivv, weronikabp, Galanea, Mucha, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super, oby tak dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja tez daje ten floraktin rano+6 kropli espumisanu,tez rano. Odpukac narazie nie ma po tym zadnych sensacji. A jego popokudniowo-wieczorne harce i kwilenia to czysta histeria,jak na moje oko,bo kup idzie duzo,czasami przy baku sie sprezy ale to sporadycznie. On taka maruda jest bo jak zje to albo od razu zasnie,a jak nie zasnie to 1,5 h wariacje trzeba chooodzic,zabawiaaaac i albo pozniej odplywa przy odkurzaczu albo placze az sie zmeczy i w koncu zasnie ;) ale nie sadze zeby to byly jakies bolesci bo ziewa i ziewa a w przerwie placze :D czyt.jestem zmeczony a nie moge zasnac. Od 10:00 obudzil sie raz,zjadl i od razu na rekach mi zasnal. No ale nic dziwnego ze odplynal jak wyssal 2 piersi i popchnal 100 ml mojego odciagnietego mleka...beknal w locie i tyle dziecko widzialam ;-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to moja ewidentnie nie marudzi, płacze tylko kiedy ją brzuszko spina przed kupą i gazami, tym bardziej mi jej szkoda bo jeszcze nigdy nie płakała bez powodu..gdyby nie te kolki (moja gin mowi ze to inna odmiana ale to też kolka) to dziecko Anioł po prostu. No ale jest poprawa więc wierzę, że będzie lepiej.Jeszcze odnośnie mleka to tak jak pisałam odstawiłam krowie ale piję kozie mleko i jem kozie jogurty oraz popijam mleko ryżowe, które bardzo lubię. Polecam tym, które odstawiły krowie ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika widać ze Pola jest aniołkiem =) mój Franek ma charakterrrrrek...ciekawe po kim =) a pamietam jak pisałam ze w brzuchu taki spokojny xd

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika widać ze Pola jest aniołkiem =) mój Franek ma charakterrrrrek...ciekawe po kim =) a pamietam jak pisałam ze w brzuchu taki spokojny xd
    No moja to po Tacie na pewno nie po mnie taka grzeczna :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No moja to po Tacie na pewno nie po mnie taka grzeczna :)
    hahahaha szkoda że mój nie poszedł w tatęęę... :D

Dziewczyny które dokarmiają MM, jakiej wody używacie do mieszanki?

‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ