Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuję ale zrób tak jak dziewczyny radzą pogadaj z mężem :-)
    Co do pępka to u nas też była krew i za każdym razem gdy zmieniałam pieluszkę czyściłam - jest ok.
    Kurcze my jeszcze nie byliśmy na wizycie u lekarza :-( nie wie wiem czy dobrze robię ?ale położna mi mówiła że jak jest wszystko ok to żeby nie spieszyć się z wizytą - jutro zadzwonie do ośrodka i umówię wizytę.
    A kiedy robiłyście usg bioder ?

zem3i09keg891u11.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    poczytalam Wasze posty i uwazam ze wszystkie jestesmy dobrymi matkami i staramy sie jak mozemy, wiadomo nie zawsze wychodzi nam idealnie a w domu nie musi byc super czysto a fakt kto juz jak kto, ale maz musi juz byc pomoca chocby do lulania
    ja dalej zmagam sie z tradzikiem mimo masci na recepte robionej, miala byc od pt poprawa 2/3 dni a tu tradzik idzie malej na korpus, dzis ramionka zajete, ide do lekarza ponownie, dzis ma byc lekarka
    wszedzie pisza ze tradzik zejdzie (do 4mcty!!), ze temp, hormony etc, nie uspokaja mnie to, moze przesadzam, ale zbliza sie na pocz sierp nasz wyjazd z Pl i w Irl trudniej mi bedzie biegac z niemowlakiem po kompetentnych lekarzach
    w dodatku 3 dzien mala na te upaly b marudna od rana do poznego wieczora -10/11, uspokaja sie tylko na butle i na rekach
    niby tradzik nie boli, a skora na polikach mimo smarownaia jest brzydka chropowata, czerwona i czasem mala zadrapie sie wlasnie tam, wiec juz totalnie zglupialam swedzi ja, czy nie
    kurcze moglabym wziac ten tradzik na siebie

Limerikowo, mój synek ma trądzik, ale lekarka bagatelizuje właśnie, że samo przejdzie. Jak udało Ci się zdobyć maść na to? Bo u nas też poprawy żadnej, tylko coraz bardziej się rozprzestrzenia. I jeszcze pytanie - podczas kąpieli myjesz miejsca z trądzikiem czy jakoś inaczej czyścisz? Bo skoro schodzi coraz niżej, to pewnie trudno nie myć tego.

sjr9qqa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Co do pępka to u nas też była krew i za każdym razem gdy zmieniałam pieluszkę czyściłam - jest ok.
    Kurcze my jeszcze nie byliśmy na wizycie u lekarza :-( nie wie wiem czy dobrze robię ?ale położna mi mówiła że jak jest wszystko ok to żeby nie spieszyć się z wizytą - jutro zadzwonie do ośrodka i umówię wizytę.
    My też nie byliśmy. Coś mąż mówił,że w przychodni pani powiedziała, że do miesiaca przychdzi do domu lekarz, ale jeszcze się nie umawialiśmy i juz chyba nie zdążymy.

A to usg to chyba 5-6 tydzień, cos dziewczyny mowily. Dopytam sie położnej jeszcze.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo u nas też jest trądzik takie normalnie pryszcze na buzi ale powiem ci że mojemu synkowi bardzo pomaga jak przemywam mu buzię rumiankiem :-) Zaparzam i myję buzię 3 razy dziennie pryszcze znikają szybko i ma ładniejszą buzię :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg bioderek 4-8tydzien, my bylismy 6t4d. ale warto wczesniej sie umowic:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie kochane mam do was pytanie czy jak wam sie szyjka skracała mialyscie takie parcie na nia?? bo ja mam od wczoraj takie parcie na szyjkie i krzyz bolii nie wiem czy nadal sie nospa faszerowac czy jechac do lekarza

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ivv Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję Ci. Jak czytam co piszesz to przypomina mi się co przeżywałam z Weroniką :/ Wybieram się dziś albo jutro do apteki zapytać czy są jakieś leki na uspokojenie (dla mnie), które można brać karmiąc piersią - bo zaczęły mi hormony świrować i wolę nie mieć takich faz jak z Werą... Jak coś jest to napiszę, może jak się uspokoisz to inaczej na to wszystko spojrzysz. I spróbuj z tym psychologiem, bo ja się tak męczyłam dobre dwa miesiące...

I polecam książkę Tracy Hogg "Zaklinaczka dzieci".

A męża zostaw z Oliwką na kilka godzin (minimum) - inaczej tego nie zrozumie..

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    usg bioderek 4-8tydzien, my bylismy 6t4d. ale warto wczesniej sie umowic:)
    Dzięki jutro poszukam gdzie można zrobić takie usg :-) jak myslicie w scanmedzie będzie można zrobić ?

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

Ja na wypisie ze szpitala miałam info, że do pediatry mam się udać w przeciągu tygodnia, więc poszłam :) Przy okazji dowiedziałam się kiedy następne szczepienia i usg bioderek.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv ja biore od czasu do czasu persen,pije tez melise. Nie to ze denerwuje mnie wlasne dziecko,ale mam tzw stoicki spokoj i inaczej patrze na wszystko. Lekarz stwierdzil ze moge,ze bardziej zaszkodze dziecku nerwami niz ziolkami ;-)

Modelka bylas juz u pediatry w medicover?

ivv lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv bede Ci bardzo wdzieczna, moze faktycznie to cos zmieni. Tylko pamietaj zeby zapytac czy czasem nie usypiaja bo wiele z nich ma dzialanie usypiajace.

ivv lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Tak, właśnie tak jest i niestety, chyba tak zostanie. Dziewczyny po cesarkach zrobionych kilka lat temu tego czucia nie odzyskały.
    Mi lekarz i położna mówili że tak jest bo nerwy zostały przecięte, ale że to czucie wróci. Tylko ze to odretwienie może się utrzymywać nawet do pół roku...
    madamama wrote:
    Niesforna, jest czasami na allegro smoczek Soothie Avent. Normalnie jest dostępny w Stanach ale przesyłka stamtąd kosztuje chore pieniądze. Jak Ci się trafi na allegro, zainwestuj. Ja nabyłam i małemu bardzo pasuje.
    Też już próbowałam i niestety nie pasuje mu :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czytam, że macie trochę problemów z maluchami. Ja tak czasem narzekam, że zmęczona jestem, ale w sumie chyba nie powinnam narzekać. Stwierdzam, że mała ma jakieś problemy jelitowe, bo czasami ją karmię i nagle robi się czerwona, wrzask i pręży się. Wtedy masuję jej brzuszek i słyszę bąki. Więc to chyba to. Zaczęłam jej podawać Delicol i chyba widzę poprawę.

Dzisiaj Zosia miała długą podróż do USC, potem zakupy. Wczoraj też sklep. Jest mega grzeczna, właściwie to śpi 100% czasu, na spacerze też ;)

Poza tym staram się nie uczyć jej noszenia na rękach, nawet jak płacze, to ją po chwili odkładam do łóżeczka, masuję brzuszek, aż zaśnie. Czasami zasypia od razu, a czasami po godzinie, no ale wiadomo, to jest dziecko. Chyba za bardzo każda z nas chciałaby mieć idealnego aniołka.

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,pol h temu Franek wpadl w nieuzusadniony atak histerii,bo i najedzony,wybekany,przebrany,itd. Zostawilam go na 15 minut w tej jego histerii,wrocilam,wzielam na rece,odlozylam do lozeczka i co?spi. Byl caly mokry. Ze zmeczenia ale przytulilam,poglaskalam,wytarlam,doslownie odplywal mi w rekach ze zmeczenia. Kurcze te dzieciaki takie male a juz tupia nogami ;-)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam już i ja moją chustę;) mam tkaną. Powiedzcie mi,które wiązanie jest dobre dla takiego malucha?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu już prawie zagoiłam te odparzenie :) do jutra powinno być ok :) ja też zauważyłam, że Piotruś bardziej nerwowy jak i ja nerwowa. Swoją drogą to ja też spróbuję popić np melisę, co prawda póki co jakoś trzymam nerwy w ryzach, ale może tak profilaktycznie? :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Nie spodziewalam sie ze siedzi w nim taki palant...
    Współczuję Ci męża z takim podejściem.
    Ale dziewczyny dobrze radzą - obrażanie się i nie odzywanie to najgorsze co możesz zrobić.
    Zostaw mu małą po prostu na kilka godzin i sobie gdzieś wyjdź. Jest ojcem, więc chyba krzywda jej się nie stanie.
    Jak nie będzie potrafił jej uspokoić, to powiedz mu tak jak on tobie "co z Ciebie za ojciec skoro własnego dziecka nie potrafisz uspokoić".
    Jeden taki raz, i na pewno zmieni podejście.

Mój mąż ma taką pracę, że rzadko jest w domu. I zawsze jak był, to mały spał, i też się dziwił, że ja narzekam, przecież dziecko cały czas śpi. Wystarczył jeden dzień wolnego, zobaczył jak to jest cały dzień pobyć z małym i zrozumiał.

I powinnaś porozmawiać z mężem, bo sama chyba nie chciałaś tego dziecka prawda? On chyba też chciał. Więc też niech weźmie odpowiedzialność i się małą zajmuje.

MonikaS, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę podajcie jeszcze raz namiar na te chusty z allegro ;-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Dziewczyny proszę podajcie jeszcze raz namiar na te chusty z allegro ;-)
    Proszę

http://allegro.pl/pentelka-chusta-elastyczna-wylacznie-oryginal-i4383263479.html

onka79 lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziś byliśmy z Marcelkiem u pediatry bo takie jakby cos na czole mu wyszlo twardawe i pelno chrostek i co sie okazalo maly ma skaze bialkowa, lekarz zmieniel mleko na nutramigen na recepte wiec troche taniej i duzo małego balsamować. ale by tego bylo malo to byliśmy juz tak upoceni jego karmieniem bo niestety mu mleko nowe nie smakuje placz i tak w kólko. Zadzwoniłam do lekarza i byl zdziwiony ze taki malec wybrzydza, a nasz marcelek to czuje smaki bo jak sama wode ma dostac to sie rekami zasłania. Lekarz kazal przez 2 dni mieszkac 2/3 starego mleka i 1/3 nowego a potem przez dwa dni odwrotnie i mowil ze powinien sie przyzwyczaic, wiec tak zrobilismy i wkoncu wypil i spi a my z mezem cali mokrzy :p

Karolina współczuje ci takiego podejscia męża.. U nas tak nie ma. Dzielimy sie obowiązkami w miare możliwosci i dobrze dogadujemy.

My jutrro jedziemy na usg bioderek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 19:59

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ