WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    hahahaha szkoda że mój nie poszedł w tatęęę... :D

Dziewczyny które dokarmiają MM, jakiej wody używacie do mieszanki?
    No wiesz córeczka Tatusia, Synuś Mamusi.. jak nic muszę zrobić sobie synka a Ty córeczkę Tatusiowi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No wiesz córeczka Tatusia, Synuś Mamusi.. jak nic muszę zrobić sobie synka a Ty córeczkę Tatusiowi ;)
    Nie dzięki, zostanę raczej przy jednym Franku, chyba że córę adoptuję ;-))

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jestem w szoku ile zjada Franek. Oliwia najwiecej zjadla 90 ml mm i to tylko raz sie zdarzylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie dzięki, zostanę raczej przy jednym Franku, chyba że córę adoptuję ;-))
    Ja mowię to samo :-) na razie nie myśle o 2 porodzie, watpię czy chce powtórkę z tego co było.. Z reszta mam swoje lata, wiec raczej adopcja za pare lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina,wszyscy są w szoku,nie tylko Ty ;) ten typ tak ma, dlatego nie wyrabiam z laktacją, chociaż dziś rano znów zjadł mleko z samych piersi i nie musiałam mu dawać mm, a może to dlatego że jadł 1,5 h wcześniej hahahaha ;)

Weronika ja też mam jakąś traumę, nie chce tego przechodzić drugi raz. Może inaczej by bylo jakby się samo zaczęło. Chociaż nie wiem. Mam teraz 25 lat, kolejne jeśli już to w wieku 30-33 lat. ZObaczymy :)
    A Ty jakie masz swoje lata? proszę cię, ja bym Ci dała 18 :D

weronikabp, karolina1990, Tusia84 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była położna, mówiłam jej o problemie z nie robieniem kupki. Mały przez 3 dni nie robił kupki, na czwarty dzień mu pomogliśmy. Położna powiedziała żeby za dnia kłaść go na brzuch podczas snu. Więc mały śpi teraz na brzuszku (obyło się tym razem bez walki, bo wcześniej nie chciał spać na brzuszku) i słyszę jak bąki puszcza :)

Weronika - gratuluję Tobie i sobie pierwszego miesiąca :)

dziewczyny po cc czy was też jeszcze boli w środku brzucha? Tzn. Nie chodzi mi o macicę. Ja nacisnę brzuch to mnie w środku zakłuje.

za 2 tygodnie koniec połogu hurra, nie umiem się już doczekać. Muszę się tylko zastanowić nad antykoncepcją...

weronikabp, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala wogole malo je ale czesto. w nocy jest ok, mniej wiecej 3 godziny miedzy karmieniami ale w dzien ok 1,5 godziny. Marzyloby mi sie zeby wypijala z butelki 90 ml i byla najedzona na dluzszy czas. Wysylam dzis meza do naszego pediatry- ten pseudo-lekarz chce polozyc Oliwie do szpitala tak tylko zeby ja poobserwowali czy jest zdrowa. Nie zgadzamy sie na to ale tlumaczyc sie trzeba wszystkim wokol, nawet na szczepienie nie chca nas wziac bez omowienia sprawy. Ja juz nie mam sily z nimi wojowac dlatego wysylam meza. Dla mnie to jest wrecz chore co sie w tej przychodni wyprawia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - gratulacje :)) mnie wczoraj gin pytała o antykoncepcję ;) powiedziała, że jak zaczniemy za 2 tyg to żeby się nawilżać specjalnym środkiem, bo tam jest teraz bardzo sucho, łatwo o infekcję, flora musi się odbudować.

Natalia ja też mam traumę, nawet nie opisałam jeszcze porodu.. chyba głownie ze względu na spadki tętna Poli, jak pomyślę o nich to od razu płaczę, jeszcze nie mogę tego wspominać.

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Monalisa się obudziła!!!!! :) :) :)
    Laura napisała, że jest jeszcze pod aparaturą, ale jutro wyjmą Jej rurkę z buzi.
    Tak się cieszę! :)
    Monaliso, wszystkie trzymałyśmy za Ciebie kciuki!

karolina1990, weronikabp, Galanea, madamama, Bea_tina, Niesforna, szczessciara, Marcysia86, Camilia, desou, plemniczka, Magda2013, czekajajaca, Selena, MILA, maggda, Camille87, Ruda27, excella, Mucha, magdzia26, kark, ao12., Lavendula, Paula222, Anoolka, mirka14, RewolucjaSięDzieje, afrykanka, dba, alexast, NataliaK, Nalka, Kajaoli, Karina1989, Aggie, Nelus, xpatiiix3, Kaja, Io, ivv, aneczkaaa1985, Agusia2312, Karola:), Miriam, Effcia28, Jula222, MonikaS, Strokrotka, Judi2014, Eva0507, evas, nutka, Paula_29, Tusia84, MagdaO, paaolka, pestka, misia_k1, kambel, Dotty84, jovi81, magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Laura napisała, że jest jeszcze pod aparaturą, ale jutro wyjmą Jej rurkę z buzi.
    Ojej !!!!To cudowne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monalisa - tak bardzo się cieszę, modliłam się codziennie za Ciebie! Wracaj do dzieci, do nas kochana..poryczałam się.

Selena, ivv lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Fantastyczna wiadomość!!!!!! Teraz tylko zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!

Selena, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko jakie wieśći!!!! Aż mi serce zaczęło mocniej bić i łzy już w oczach!!! REWELACJA!!!!!!

Selena, weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiadomość, codziennie jej wypatrywałam, monalisa dużo zdrowia życzę :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się ! Super wieści - dużo zdrówka !

zem3i09keg891u11.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jakich używacie leków żeby pomoc dziecku z problemem z brzuszkiem?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu parzę koper włoski i po wypiciu więcej puszcza bąków i za jakąś godzinkę jest kupka :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    hej dziewczyny jakich używacie leków żeby pomoc dziecku z problemem z brzuszkiem?

Delicol - jest od pierwszych dni życia. Do tego piję koper włoski. Ale nie jestem przekonana czy pomaga, bo raz jest lepiej, raz gorzej. Możliwe, że jest to zależne od mojej diety, w związku z tym już nie wiem co mogę jeść :P Ograniczyłam mleko i jego przetwory, bo laktoza może powodować kolki.

Czy któraś z Was używa Sab Simplex?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:46

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena dziewczyny z kwietniówek(kozgo) używa sab simplex.

maggda jak nie macie jeszcze ataków kolek tylko gazy, to sprubój masazu(zataczaj okręgi na miekkiej części brzucha, zgodnie ze wskazówkami zegara). Ja piję też herbaty z koprem, ale my nie mieliśmy kolek, tylko gazy.

maggda, Galanea lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura napisała jeszcze, że Lenka ma przepuklinę na pępku, bo ciągle płacze, bidulka :(.Śpi z koszulką Monalisy, którą nosiła przed porodem.Laura z bratem nie mogą wejść do mamy, bo leży na OIOMie, są teraz u babci, ale jak tylko Ją przeniosą, to Laura wszystko mamie opowie :).

weronikabp, Camille87, ao12., Galanea, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Cudowna wiadomosc :) codziennie tu wchodze i wypatruje jakich nowych wiadomosci :) pozdrowionka z sierpniowek :D

Selena, Ruda27, Aggie, celia, Limerikowo lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ