Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Wilanowa do szpitala Medicover :) jak bedzie spal to go nie obudze na zmiane pampersa przed lekarzem,to byl duuuuzy blad z mojej strony ostatnio :D

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy konsultavje bioderek 24 lipca a na 25 chyba umowie szzepienie. Zdecydowalismy sie na szczepionke 5 w 1

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nie wierzę, ale Zośka spała 6,5h! Po tym pieluszka karmienie i kolejne 3,5h. A później to już co półtorej rano, ale odkładam i śpi! Szok, na razie brzuch nie męczy. Za chwilę idę do pediatry.

Jezu, w końcu się wyspałam.
    Aha i weszłam w swoje spodnie, wąskie leginsy sprzed ciąży! :D

nutka, excella, weronikabp, Mucha, madamama, MILA, Agusia2312, Karola:), Limerikowo, Paula222, Tusia84, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Hej!

Nie wierzę, ale Zośka spała 6,5h! Po tym pieluszka karmienie i kolejne 3,5h. A później to już co półtorej rano, ale odkładam i śpi! Szok, na razie brzuch nie męczy. Za chwilę idę do pediatry.

Jezu, w końcu się wyspałam.
    Aha i weszłam w swoje spodnie, wąskie leginsy sprzed ciąży! :D
    U nas to samo w nocy, spała 3,5h, 4h i 3,5 h - nareszcie pospałam trochę, na razie brzusio od wczoraj odpuściło. Tfu tfu...teraz był mały spacerek ale wieje jakoś więc wróciłam wcześniej i wstawiam rosól, bo przez ten chłod zachciało mi się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 11:31

madamama, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Madamama, rozumiem Cię doskonale, ja przez miesiąc miałam mega obniżony nastrój,nie wiem co to było,depresją tego chyba nie nazwę chyba, chociaż sama nie wiem. Mi pomogło jak wyjechaliśmy i na miejscu ciocia z wujkiem bardzo nam pomogli, a to ponosili, a to do snu ululali, od razu wrocilismy z pozytywnym nastawieniem. Ręce do pomocy są ważne, szczególnie jeśli ma się tak absorbujące dziecko.
    urlop dopiero za miesiąc, muszę wytrzymać. póki co jestem sama z synkiem przez 10-11h dziennie i nie zawsze jest różowo. on marudzi i płacze także na rękach. ech, macierzyństwo to nie bajka.

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    urlop dopiero za miesiąc, muszę wytrzymać. póki co jestem sama z synkiem przez 10-11h dziennie i nie zawsze jest różowo. on marudzi i płacze także na rękach. ech, macierzyństwo to nie bajka.
    to prawda kochana, jak widać prawie wszystkim nam ciężko.. ale powiem Ci że choć płaczę dośc często i ciężko mi to kiedy Pola spojrzy się na mnie i uśmiecha to wtedy o wszystkim zapominam i jestem mega szczęśliwa, ale potem znowu wracają trudne chwile, tak to już chyba będzie..Tak jak pisałam, dla mnie ogromnym wsparciem jest mój K, okazuje mi tyle ciepła i chęci pomocy (oczywiście wieczorami po pracy) że łatwiej mi znosić ten trud, wczoraj znowu kupił mi piękne kwiaty, wie jak je kocham :) takie małe rzeczy a bardzo dużo dla mnie znaczą.

Galanea, Bea_tina, madamama, Karola:), ivv, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od pediatry. Wszystko jest ok :) Bałam się o wagę małej, czy dobrze przybiera karmiona piersią (jak pisałam, je mało a często), a tu się okazało, że, UWAGA, UWAGA, waży już 4450g :D W półtora tygodnia 0,5kg :P Więc wszystko w porządeczku. Lekarka mnie pociesza, że mała nauczy się lepiej ssać i rzadziej, na razie uczymy się siebie. Brzuszek faktycznie wzdęty, powiedziała, że dobrze, że podaję Delicol, ale warunek, że do KAŻDEGO karmienia, a do tego dostałam Espumisan 100 i Dicoflor. Powiedziała, że to najgorszy okres, bo dziecko teraz najbardziej przybiera na wadze i może mieć przez to te bóle brzuszka, ale mówi, że po 2 miesiącu powinno być lepiej.
    Aha, mleko mam ograniczyć, ale jogurty i twarogi jeść, bo podobno nie ma to za dużego wpływu.

weronikabp, madamama, Agusia2312, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika i madamama jestesmy tylko ludzmi,a macierzynstwo szczegolnie na poczatku jak widac nie jest rozami obsypane,kazdy ma lepsze i gorsze chwile,ale wg mnie warto mowic o tym co nas meczy,to nie grzech ze jestesmy zmeczone.

Zastanawiam sie co jest Frankowi. Od 8:00 obudzil sie 2 razy,wypil 2 butle po 100ml i od razu prawie zasypia. Ja tu przygotowana od rana z nowymi ksiazeczkami,rysunkami co by mi nie piał z nudy,a tu takie cuda.. obawiam sie ze zbiera sily na wieczor i na usg,w glowie juz ma plan,mamo dam ci popalic :D a tak serio,to teraz zapadl 3 sen od rana,nawet wysilac sie nie musze zeby go uspic,kurde bo zaczne sie martwic ze cos mu jest,w tych godzinach energia go rozpiera zawsze..

madamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - moja też śpi tylko przerwy na jedzenie są :)

Galanea - super, że u Zosi wszystko ok, my wieczorem skoczymy do pediatry, bo ma cały czas katarek, tzn nie leci jej nic tylko rzęzi w nosku, lepiej niech ją osłucha i zauważyłam jakby chrypę, nie wiem czy to zdarte gardło od tych ostatnich płaczów, czy coś innego, także wolę aby ją obejrzała.

Galanea, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was stosuje Dicoflor? Dostałam w aptece w saszetkach. I nie wiem czy rozpuszczać to w wodzie czy w swoim mleku?

Za miesiąc mamy się zgłosić na szczepienia, lekarka przedstawiła nam wszystkie opcje i zgłupiałam. A wy jak szczepicie? Obowiązkowymi, 5w1, 6w1, pneumokoki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 12:55

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 dzien męczenia sie z małym z mlekim Nutramigen.. Kiepsko je pije , nie napija sie nim i nie moze spac w dzien za duzo, marodzu itp ale musimy to jakos przetrzymać

My szczepimy 6w1 pierwsaa szczapionke a kolejne 5w1. Pneumokoki mamy za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 12:57

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    U nas 2 dzien męczenia sie z małym z mlekim Nutramigen.. Kiepsko je pije , nie napija sie nim i nie moze spac w dzien za duzo, marodzu itp ale musimy to jakos przetrzymać

My szczepimy 6w1 pierwsaa szczapionke a kolejne 5w1. Pneumokoki mamy za darmo :)

Położna mówiła mi o tym mleku. Podobno to jedyne mleko, które nie smakuje dzieciom ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mleko w smaku ohydne !! wczoraj bylismy na kontroli bioderek i niestety badanie wyszło źle.. A wszystko przez ułożenie miednicowe Marcela w brzuszku.. Bedzie musiał nosić szelki pawlika, boimy sie jak to zniesie. Nie dosc że mlekim sie narazie męczy to jeszcze te paskudne szelki. Wczoraj nie mogłam opanować łez.. I te pytanie w głowie jak on to zniesie? czy bedzie płakał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:02

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    No mleko w smaku ohydne !! wczoraj bylismy na kontroli bioderek i niestety badanie wyszło źle.. A wszystko przez ułożenie miednicowe Marcela w brzuszku.. Bedzie musiał nosić szelki pawlika, boimy sie jak to zniesie. Nie dosc że mlekim sie narazie męczy to jeszcze te paskudne szelki
    Biedaczek :(( szerokie pieluchowanie nie wystarczy?:((
    A jak to badanie przebiega i jak dlugo trwa?

Galanea my pneumokoki.i 5w1 albo 6w1,ciagle nie mam weny doczytac,do 30lipca mam jeszcze troche czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:05

Galanea lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natalka nie wystarczy ma dysplazje obu bioderek, tak jak patrzyłam na necie to sie boje bo on lubi sobie nóżkami pomachac a tu nic , bedzie skrempowany. Narazie 6 tygodni. Wogóle to musimy najpierw to kupic a ciezko dostac:(

A samo badanie przyjemne dla dziecka trzyba od połowy rozebrac i lekarz wkłada maleństwo w takie korytko i raz dwa i po strachu.. DObrze ze nie cekalismy z tym dłuzej. Wiem tez ze te szelki sa lepsze niz szerokie pieluszkowanie i szybciej sie to wszytko kształtuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia bedzie dobrze :) pytam,bo coreczka kolezanki dostala nakaz tego szerokiego pieluchowania ale w te upaly to chyba lepsze te szelki... aj jak mi go szkoda ;(

Korytko?wiec dziecko jest "usztywnione"?

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem jak ci to opisac . Korytko w którym kładzie na boku dziecko i praktycznie sie nie ruszy , jest usztywnione . No mam nadzieje wiadomo najgorsze pierwsze dni beda z tymi szelkami, bo nóżkami nie bedzie mógł ruszac.I mam nadzieje ze szybko mu sie bioderko ukształtuje. Wogóle doczytałam ze w niektórych szpitalach zaraz po urodzeniu jest usg bioderek jak sa wskazania a nasze dziecko ma a u nas jak zwykle nie zrobili mu. Zreszta nie wiedziałam ze takie ułożenie moze zle wpłynac na bioderka:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:24

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne wiesci, tak sie ciesze ze Monalisa sie obudzila!:) zdrowka dla Niej, niech jak najszybciej wychodzj ze szpitala i przytuli swoja córeczke:*

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, współczuję, ale zobaczysz, że będzie dobrze. Jak byłam niemowlakiem, również miałam problem z bioderkami i było szerokie pieluchowanie, noszenie na biodrze z rozszerzonymi nóżkami i wszystko szybciutko się naprawiło :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia do góry głowa, te tygodnie szybko miną zobaczysz i wszystko będzie dobrze.
    Galanea my 6 w jednym i pneumokoki, nad rotawirusem myślimy.

ps. Chwalę sie moją ukochaną Chrześnicą, która dostała się na prawo w 3 miastach, we wszystkich w których składała :) jestem z Niej mega dumna! Nie ukrywam, że to wiele lat tez mojej pracy z Nią, tak się złożyło, że ja byłam dla Niej wsparciem i chyba autorytetem, jej Mama dojrzała do macierzyństwa dopiero przy drugiej córce, kilka lat temu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:53

Galanea, Agusia2312, NataliaK, ivv, madamama, Tusia84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ