X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Wilanowa do szpitala Medicover :) jak bedzie spal to go nie obudze na zmiane pampersa przed lekarzem,to byl duuuuzy blad z mojej strony ostatnio :D

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy konsultavje bioderek 24 lipca a na 25 chyba umowie szzepienie. Zdecydowalismy sie na szczepionke 5 w 1

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nie wierzę, ale Zośka spała 6,5h! Po tym pieluszka karmienie i kolejne 3,5h. A później to już co półtorej rano, ale odkładam i śpi! Szok, na razie brzuch nie męczy. Za chwilę idę do pediatry.

Jezu, w końcu się wyspałam.
    Aha i weszłam w swoje spodnie, wąskie leginsy sprzed ciąży! :D

nutka, excella, weronikabp, Mucha, madamama, MILA, Agusia2312, Karola:), Limerikowo, Paula222, Tusia84, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Hej!

Nie wierzę, ale Zośka spała 6,5h! Po tym pieluszka karmienie i kolejne 3,5h. A później to już co półtorej rano, ale odkładam i śpi! Szok, na razie brzuch nie męczy. Za chwilę idę do pediatry.

Jezu, w końcu się wyspałam.
    Aha i weszłam w swoje spodnie, wąskie leginsy sprzed ciąży! :D
    U nas to samo w nocy, spała 3,5h, 4h i 3,5 h - nareszcie pospałam trochę, na razie brzusio od wczoraj odpuściło. Tfu tfu...teraz był mały spacerek ale wieje jakoś więc wróciłam wcześniej i wstawiam rosól, bo przez ten chłod zachciało mi się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 11:31

madamama, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Madamama, rozumiem Cię doskonale, ja przez miesiąc miałam mega obniżony nastrój,nie wiem co to było,depresją tego chyba nie nazwę chyba, chociaż sama nie wiem. Mi pomogło jak wyjechaliśmy i na miejscu ciocia z wujkiem bardzo nam pomogli, a to ponosili, a to do snu ululali, od razu wrocilismy z pozytywnym nastawieniem. Ręce do pomocy są ważne, szczególnie jeśli ma się tak absorbujące dziecko.
    urlop dopiero za miesiąc, muszę wytrzymać. póki co jestem sama z synkiem przez 10-11h dziennie i nie zawsze jest różowo. on marudzi i płacze także na rękach. ech, macierzyństwo to nie bajka.

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    urlop dopiero za miesiąc, muszę wytrzymać. póki co jestem sama z synkiem przez 10-11h dziennie i nie zawsze jest różowo. on marudzi i płacze także na rękach. ech, macierzyństwo to nie bajka.
    to prawda kochana, jak widać prawie wszystkim nam ciężko.. ale powiem Ci że choć płaczę dośc często i ciężko mi to kiedy Pola spojrzy się na mnie i uśmiecha to wtedy o wszystkim zapominam i jestem mega szczęśliwa, ale potem znowu wracają trudne chwile, tak to już chyba będzie..Tak jak pisałam, dla mnie ogromnym wsparciem jest mój K, okazuje mi tyle ciepła i chęci pomocy (oczywiście wieczorami po pracy) że łatwiej mi znosić ten trud, wczoraj znowu kupił mi piękne kwiaty, wie jak je kocham :) takie małe rzeczy a bardzo dużo dla mnie znaczą.

Galanea, Bea_tina, madamama, Karola:), ivv, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od pediatry. Wszystko jest ok :) Bałam się o wagę małej, czy dobrze przybiera karmiona piersią (jak pisałam, je mało a często), a tu się okazało, że, UWAGA, UWAGA, waży już 4450g :D W półtora tygodnia 0,5kg :P Więc wszystko w porządeczku. Lekarka mnie pociesza, że mała nauczy się lepiej ssać i rzadziej, na razie uczymy się siebie. Brzuszek faktycznie wzdęty, powiedziała, że dobrze, że podaję Delicol, ale warunek, że do KAŻDEGO karmienia, a do tego dostałam Espumisan 100 i Dicoflor. Powiedziała, że to najgorszy okres, bo dziecko teraz najbardziej przybiera na wadze i może mieć przez to te bóle brzuszka, ale mówi, że po 2 miesiącu powinno być lepiej.
    Aha, mleko mam ograniczyć, ale jogurty i twarogi jeść, bo podobno nie ma to za dużego wpływu.

weronikabp, madamama, Agusia2312, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika i madamama jestesmy tylko ludzmi,a macierzynstwo szczegolnie na poczatku jak widac nie jest rozami obsypane,kazdy ma lepsze i gorsze chwile,ale wg mnie warto mowic o tym co nas meczy,to nie grzech ze jestesmy zmeczone.

Zastanawiam sie co jest Frankowi. Od 8:00 obudzil sie 2 razy,wypil 2 butle po 100ml i od razu prawie zasypia. Ja tu przygotowana od rana z nowymi ksiazeczkami,rysunkami co by mi nie piał z nudy,a tu takie cuda.. obawiam sie ze zbiera sily na wieczor i na usg,w glowie juz ma plan,mamo dam ci popalic :D a tak serio,to teraz zapadl 3 sen od rana,nawet wysilac sie nie musze zeby go uspic,kurde bo zaczne sie martwic ze cos mu jest,w tych godzinach energia go rozpiera zawsze..

madamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - moja też śpi tylko przerwy na jedzenie są :)

Galanea - super, że u Zosi wszystko ok, my wieczorem skoczymy do pediatry, bo ma cały czas katarek, tzn nie leci jej nic tylko rzęzi w nosku, lepiej niech ją osłucha i zauważyłam jakby chrypę, nie wiem czy to zdarte gardło od tych ostatnich płaczów, czy coś innego, także wolę aby ją obejrzała.

Galanea, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was stosuje Dicoflor? Dostałam w aptece w saszetkach. I nie wiem czy rozpuszczać to w wodzie czy w swoim mleku?

Za miesiąc mamy się zgłosić na szczepienia, lekarka przedstawiła nam wszystkie opcje i zgłupiałam. A wy jak szczepicie? Obowiązkowymi, 5w1, 6w1, pneumokoki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 12:55

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 dzien męczenia sie z małym z mlekim Nutramigen.. Kiepsko je pije , nie napija sie nim i nie moze spac w dzien za duzo, marodzu itp ale musimy to jakos przetrzymać

My szczepimy 6w1 pierwsaa szczapionke a kolejne 5w1. Pneumokoki mamy za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 12:57

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    U nas 2 dzien męczenia sie z małym z mlekim Nutramigen.. Kiepsko je pije , nie napija sie nim i nie moze spac w dzien za duzo, marodzu itp ale musimy to jakos przetrzymać

My szczepimy 6w1 pierwsaa szczapionke a kolejne 5w1. Pneumokoki mamy za darmo :)

Położna mówiła mi o tym mleku. Podobno to jedyne mleko, które nie smakuje dzieciom ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mleko w smaku ohydne !! wczoraj bylismy na kontroli bioderek i niestety badanie wyszło źle.. A wszystko przez ułożenie miednicowe Marcela w brzuszku.. Bedzie musiał nosić szelki pawlika, boimy sie jak to zniesie. Nie dosc że mlekim sie narazie męczy to jeszcze te paskudne szelki. Wczoraj nie mogłam opanować łez.. I te pytanie w głowie jak on to zniesie? czy bedzie płakał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:02

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    No mleko w smaku ohydne !! wczoraj bylismy na kontroli bioderek i niestety badanie wyszło źle.. A wszystko przez ułożenie miednicowe Marcela w brzuszku.. Bedzie musiał nosić szelki pawlika, boimy sie jak to zniesie. Nie dosc że mlekim sie narazie męczy to jeszcze te paskudne szelki
    Biedaczek :(( szerokie pieluchowanie nie wystarczy?:((
    A jak to badanie przebiega i jak dlugo trwa?

Galanea my pneumokoki.i 5w1 albo 6w1,ciagle nie mam weny doczytac,do 30lipca mam jeszcze troche czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:05

Galanea lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natalka nie wystarczy ma dysplazje obu bioderek, tak jak patrzyłam na necie to sie boje bo on lubi sobie nóżkami pomachac a tu nic , bedzie skrempowany. Narazie 6 tygodni. Wogóle to musimy najpierw to kupic a ciezko dostac:(

A samo badanie przyjemne dla dziecka trzyba od połowy rozebrac i lekarz wkłada maleństwo w takie korytko i raz dwa i po strachu.. DObrze ze nie cekalismy z tym dłuzej. Wiem tez ze te szelki sa lepsze niz szerokie pieluszkowanie i szybciej sie to wszytko kształtuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia bedzie dobrze :) pytam,bo coreczka kolezanki dostala nakaz tego szerokiego pieluchowania ale w te upaly to chyba lepsze te szelki... aj jak mi go szkoda ;(

Korytko?wiec dziecko jest "usztywnione"?

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem jak ci to opisac . Korytko w którym kładzie na boku dziecko i praktycznie sie nie ruszy , jest usztywnione . No mam nadzieje wiadomo najgorsze pierwsze dni beda z tymi szelkami, bo nóżkami nie bedzie mógł ruszac.I mam nadzieje ze szybko mu sie bioderko ukształtuje. Wogóle doczytałam ze w niektórych szpitalach zaraz po urodzeniu jest usg bioderek jak sa wskazania a nasze dziecko ma a u nas jak zwykle nie zrobili mu. Zreszta nie wiedziałam ze takie ułożenie moze zle wpłynac na bioderka:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:24

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne wiesci, tak sie ciesze ze Monalisa sie obudzila!:) zdrowka dla Niej, niech jak najszybciej wychodzj ze szpitala i przytuli swoja córeczke:*

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, współczuję, ale zobaczysz, że będzie dobrze. Jak byłam niemowlakiem, również miałam problem z bioderkami i było szerokie pieluchowanie, noszenie na biodrze z rozszerzonymi nóżkami i wszystko szybciutko się naprawiło :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia do góry głowa, te tygodnie szybko miną zobaczysz i wszystko będzie dobrze.
    Galanea my 6 w jednym i pneumokoki, nad rotawirusem myślimy.

ps. Chwalę sie moją ukochaną Chrześnicą, która dostała się na prawo w 3 miastach, we wszystkich w których składała :) jestem z Niej mega dumna! Nie ukrywam, że to wiele lat tez mojej pracy z Nią, tak się złożyło, że ja byłam dla Niej wsparciem i chyba autorytetem, jej Mama dojrzała do macierzyństwa dopiero przy drugiej córce, kilka lat temu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 13:53

Galanea, Agusia2312, NataliaK, ivv, madamama, Tusia84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ