Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset zdrowia dla Joasi - przesyłam dużo pozytywnej energii :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, Sunset, kochane trzymam za Was mocno kciuki!

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić, ale mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze. Cieszę się, że Monalisa się obudziła.
    Czytam Was jak mam chwilkę, ale szczerze mówiąc nie mam za dużo wolnego czasu bo Ala mi go pożera :)
    O, właśni się obudziła i już terror zaczyna :)
    Spadam dziewuszki :)

evas lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura az lzy do oczu naplynely ze wzruszenia i radosci!!! Teraz czekamy na dalsze pozytywne wiadomosci.

Sunset caly czas Cie wspieramy i wierzymy ze bedzie dobrze...oby jak najwiecej tych pozytywnych wiadomosci!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura - Pan Bóg doświadcza osoby, które kocha najbardziej... Ukazał w Waszym przypadku swoją siłę. Jesteście dowodem na to, że wiara góry przenosi. Maleńka jest cudowna :* Wasza Mama, będąc w tym ciężkim stanie, jest przykładem nieograniczonej miłości matczynej. Jestem pewna, że Lenka (podobnie jak i Wy) będzie jej kiedyś niezmiernie wdzięczna za to, co wycierpiała, wydając ją na ten świat. Życzę Wam dużo siły i zdrowia, bo wzajemną miłość i szacunek w relacjach rodzinnych już posiadacie. Z nimi już teraz pokonacie każdą przeszkodę...

Selena, Limerikowo lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura- cieszę się razem z wami! Bóg wysłuchuje naszych próśb, dobrze, że mu zaufaliście! Siostrzyczkę macie cudną!

Sunset- kochana, teraz pora na was. Zdrówka i szybkiego powrotu do domku:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliak- napisałam do Ciebie na fb.;P Poznałam Cię po profilowym, a pisałaś komentarz na "Rady dla mam".:)

NataliaK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam napisać po wizycie, a wiec na jakis czas eliminujemy produkty krowie i jaja, ja ich nie toleruje wiec moze i mała tez nie, rozpatrujemy jeszcze nietolerancje laktozy, za 2 tyg odstawimy delicol i zobaczymy czy wrócą dolegliwości jelitowe, potem wrócimy do mleka i sprawdzimy czy jest alergia potem jajka itd. Pola od wczoraj miała wysypkę i drobne chropowate krostki na twarzy to moze byc ta alergia, moze byc to powiązane z dolegliwościami ostatnimi. Także przez 2, 3 tyg obserwujemy i szukamy przyczyny. Mam zapisywać wszystko co jem zeby potem łatwo sprawdzić po czym sa dolegliwości alergie itd aż sie wszystko wyjaśni. Osobiście domyślam sie ze moze chodzić o krowie mleko i jaja, ale zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka spostrzegawcza kobita jestes :)
    Weronika kurcze szkoda zeby mala miala alergie,ale jak Ty kiedys pisalas rowniez masz,wiec to tez w jakis sposob jest przekazywane. Wazne zeby wyeliminowac alergen i bedzie dobrze :)
    My po usg bioderek,wszystko cudnie!!!jak sie ciesze :)) Franek dal tylko popis na koncowce drogi powrotnej,skubaniutki,znow byl caaaaly mokry :(

weronikabp, nutka, Galanea, Tusia84, Agusia2312, Mucha, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika może to nie alergia tylko nietolerancja :) z biegiem czasu może odpuścić. Tak było z moim Michasiem :)

Przepraszam - jakoś nie zakodowałam w głowie, która z Was karmi Nutramigenem... W każdym razie może Nutramigen to zbyt duże posunięcie :) ja karmiłam Michaśka bebilonem pepti - też na receptę dla dzieci ze skazą białkową... pił ze smakiem bo nutramigen to naprawdę paskudztwo. Zapytaj lekarza o ten pepti bebilon bo może zamiast tego drugiego można. Lekarz będzie wiedział najlepiej :) bo ja mogę się mylić :)

Laura Wasza Lenka jest cudowna :) trzymam kciuki za Twoją mamusię, żeby szybko wróciła do zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 22:05

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! U nas ODPUKAĆ!!! coś zaczyna się uspokajać. Ja zakończyłam antybiotyk i odstawiłam przeciwbólowe - zapalenie piersi ustąpiło. Nadal pobolewa mnie jeszcze sutek ale mała ma problem z prawidłowym jego uchwyceniem, bo jakiś mało wyrobiony jest. Na kolki zaczęliśmy podawać zgodnie z poleceniem położnej Infacol i chyba od wczoraj zaczął działać :-) Oby najgorsze już było za nami. Niestety w niedziele opuszczają nas mama i teściowa i zostaniemy sami - troszkę się tym martwię, jak sobie sama dam radę z małą jak mąż będzie w pracy.

Pozdrawiam :-)

madamama lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy dziś akcję KOLKA :/
    Laura dziękuję że piszesz nam co słychac u mamy :) Czekamy na odzew ! Dużo zdrówka !
    Sunset jejj... Że też coś takiego Wam się przydarzyło... Życzę duużo zdrowia dla Was :*

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rzeczywiście na Smyk.pl jest dużo fajnych promocji.:) Zamówiłam dziś komplecik, buciki i matę z pałąkami dla małego.;) Mata taka duża, fajna z podnoszonymi bokami, więc mały mi nie wypełznie.:)

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to prawda kochana, jak widać prawie wszystkim nam ciężko.. ale powiem Ci że choć płaczę dośc często i ciężko mi to kiedy Pola spojrzy się na mnie i uśmiecha to wtedy o wszystkim zapominam i jestem mega szczęśliwa, ale potem znowu wracają trudne chwile, tak to już chyba będzie..Tak jak pisałam, dla mnie ogromnym wsparciem jest mój K, okazuje mi tyle ciepła i chęci pomocy (oczywiście wieczorami po pracy) że łatwiej mi znosić ten trud, wczoraj znowu kupił mi piękne kwiaty, wie jak je kocham :) takie małe rzeczy a bardzo dużo dla mnie znaczą.

Dzięki za wsparcie dziewczyny, dobrze to czytać. Dzisiaj od południa mieliśmy naprawdę dobry dzień, chociaż na spacerze synek wytrzymał tylko 25 minut i zaczął koncert. Ale za to w moich ramionach i w koszu spał dzisiaj łącznie około 6 godzin! Jupi! To pierwszy taki dzień od trzech tygodni. Trochę dłużej za to trwało usypianie po kąpieli, ale wreszcie śpi smacznie. Zobaczymy jak długo. Mój mąż jest nieoceniony, kwiaty też przynosi, ale przede wszystkim stara się pomagać jak umie. Kąpiel to jego specjalność, Ignacy jest zafascynowany gdy tata go myje. :)

Zamówiłam Baby Bag Premaxx, bo mi ta chusta zupełnie nie idzie. Zobaczymy, czy to nosidełko zda egzamin. Zastanawiam się też nad Tulą z wkładem dla niemowląt - czy któraś z Was zna/nosi/nosiła w nosidłach ergonomicznych?

Monaliso, cudownie, że się obudziłaś. Życzymy Ci z mężem szybkiego powrotu do formy i spotkania z powiększoną rodziną.

Sunset, trzymam kciuki za Twoją Joasię.

weronikabp lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Sms od Sunset: "Miło, że pamiętacie. Nadal jesteśmy w szpitalu. Asia przeszła zapalenie jelit i dopiero wraca do normalnego jedzenia. Niestety nadal dostaje większość sondą. Straszna huśtawka emocjonalna. Jeden dzień lepsze wiadomości, kolejny gorsze."

Proszę o przesyłanie dobrej energii dla Sunset i Joasi. Nasza kochana Monalisa się obudziła, teraz czas, żeby Asia wróciła z mamą do domu!
    Kochane codzień modliłam się o zdrowie dla Monalisy i również za zdrowie małej Joasi Sanset czekam na pozytywne wieści od Was i codzień będę gorąco się modlić za zdrowie Twojej córeczki Pozdrawiam :)

Nalka, Selena lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny, dobrze to czytać. Dzisiaj od południa mieliśmy naprawdę dobry dzień, chociaż na spacerze synek wytrzymał tylko 25 minut i zaczął koncert. Ale za to w moich ramionach i w koszu spał dzisiaj łącznie około 6 godzin! Jupi! To pierwszy taki dzień od trzech tygodni. Trochę dłużej za to trwało usypianie po kąpieli, ale wreszcie śpi smacznie. Zobaczymy jak długo. Mój mąż jest nieoceniony, kwiaty też przynosi, ale przede wszystkim stara się pomagać jak umie. Kąpiel to jego specjalność, Ignacy jest zafascynowany gdy tata go myje. :)

Zamówiłam Baby Bag Premaxx, bo mi ta chusta zupełnie nie idzie. Zobaczymy, czy to nosidełko zda egzamin. Zastanawiam się też nad Tulą z wkładem dla niemowląt - czy któraś z Was zna/nosi/nosiła w nosidłach ergonomicznych?

Monaliso, cudownie, że się obudziłaś. Życzymy Ci z mężem szybkiego powrotu do formy i spotkania z powiększoną rodziną.

Sunset, trzymam kciuki za Twoją Joasię.
    Ja myśle o tuli, ale tez jestem ciekawa zdania kogoś kto juz ma. ;-)
    Dziewczyny Pola spała 5,5 h bez przerwy ;-)) wow!

madamama, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ja myśle o tuli, ale tez jestem ciekawa zdania kogoś kto juz ma. ;-)
    Dziewczyny Pola spała 5,5 h bez przerwy ;-)) wow!
    Moj Franek 3,5 h to jakis cud:D a teraz prezy sie biedaczek :(

madamama lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, zazdroszcze dziewczyny. Ja dzis wstaje co półtorej godziny. Padam. Teraz jest godzina na prężenie sie i jęki. Chłopaku mój idz spać ! Wez przykład z Poli i Franka ;) daj matce żyć :)

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella ale to bylo jednorazowe,pozniej juz co 2 h, a spal wczesniej tak dlugo booo...zmeczyl sie placzem w drodze powrotnej ze szpitala ;-)

• excella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym i taki.jednorazowy sen :)
    Oddałam Tymka mężowi, mowie, masz ponoś go ja musze pół godziny sie przespac :) a ten mały glut jak nie spał tak nie śpi.

‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ