Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, rozmawiałyśmy o zmienianiu i nie zmienianiu pieluszki w nocy.Dziś planowałam nie zmieniać i Artur pokazał mi, co o tych moich planach myśli.Przy pierwszym karmieniu poszedł bardzo mokry bąk, przy drugim (teraz) już pełnowartościowa kupa.I o ile za pierwszym razem mimo wszystko ładnie mi zasnął, tak teraz wierci się już od 40 minut.Ale czekam, aż sam zaśnie, nie ruszam go.Jest przyzwyczajony, że w nocy po każdym karmieniu i ew.zmianie pieluszki odkładam go do łóżeczka i zasypia tam sam.

Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaka cisza :)
    niedziela... a ja sama z dziećmi bo mąż postanowił pomóc swojemu bratu - tradycyjnie - wolny dzień dla rodziny poświęcony nie dla rodziny - tzn żony i dzieci...mniejsza o większość.
    Piotruś co prawda kupy nie zrobił, ale kleksa zrobił:) to już coś bo te 2 dni bez kupy mnie zmartwiły. A dzisiaj w nocy jadł co 1,5 godziny, ale wyspałam się bo zjadał i od razu spał :) ja tak samo tzn nakarmiłam i od razu zasypiałam hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:37

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się los uparł, żeby mi dać w kość i tę nieszczęsną depresję mi zasunąć. Musieliśmy wczoraj w nocy uśpić naszą ukochaną sunię, Ptysię, po kolejnym, straszliwym napadzie padaczkowym. Mąż pojechał na psi cmentarz ją grzebać, a ja siedzę i wciąż mi się zdaje, że psinka zaraz przybiegnie. Zapakowałam dla niej kojec, ulubione zabawki i przekąski, ale czuję, jakbym ją zdradziła, pozwalając lekarzowi dać jej zastrzyk :(

sjr9qqa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama przykro mi z powodu Twojej psinki. Jak miewała takie straszne napady to teraz na pewno jest jej lepiej, po co ma się biedna męczyć? nie myśl tak, że ją zdradziłaś - ulżyłaś jej cierpieniu

madamama lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Stwierdzam, że Delicol, Espumisan i Dicoflor działają. Zosia je i śpi :) Odpukać! Zdarza się jej marudzić, zwłaszcza dziś ma problem z zasypianiem, ale nie ma już wrzasków bólu, to inne dziecko! Wczoraj cały dzień byliśmy na imieninach na działce i jadła i spała :) Najwięcej w nocy spała 6,5h, a po tym 3,5h :)

Czy któraś z Was ma do sprzedania Sab Simplex?

madamama - bardzo mi przykro z powodu psa :((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:40

Agusia2312, weronikabp, Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ale Sab SImplex to jest to samo co espumisan, taki sam sklad :)

My jednak zrezygnowalismyz Nutramigenu bo maly wogóle nie chciał pic i szło z nim oszalec. Kupilismy mu Bebilon Pepti troche lepsze w smaku:) Wiec tak mały jeszcze próbuje podczas picia wymusic na nas krzykiem zeby dac inne mleko ale po chwili wypija to :) No i z mężem stwierdzilismy że po tym mleku lepiej śpi. Tylko że pije jeszcze nerwowo i nie moze sam zasnac tylko zasypia gdy go sie w wózku buja.

My podajemy espumisany, od wczoraj Delicol i jeszcze Floractin :)
    A powiedz mi ile podajesz esmupisanu??

MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    My podajemy espumisany, od wczoraj Delicol i jeszcze Floractin :)
    A powiedz mi ile podajesz esmupisanu??

Podaję 5 kropelek Delicolu i 5 kropelek Espumisanu przed każdym karmieniem i raz dziennie saszetkę Dicofloru rozpuszczam w swoim mleku. Ale Zosia już ma 2 tyg, będę musiała niedługo zwiększyć dawkę chyba.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Agusia ma rację, sab simplex to taki sam skład jak espumisan, tylko w większej dawce.
    Floractin jest bardzo dobry,Frankowi pomaga, razem z espumisanem.

Madamama,byłaś na tyle odważna że ulżyłaś psiakowi w bólu, mój jak miał nowotwór to męczył się do końca i zmarł na moich rękach. To nie było dobre posunięcie, bo powinnam go uśpić a tak targają mną mega wyrzuty sumienia.

Tak sobie dziś spałem :D(tak apropo to położyliśmy go w takiej wersji, a jak sie obudził to spał w poprzek i obudziło prawodpodobnie to że uderzył się w głowę, do tej pory nie wiem jak on to zrobił)
    d123b9762cce124bmed.jpg
    W pierwszych bucikach :)
    1914cf244628db59med.jpg
    a rano taki byłem (NIE)zadowolony :D
    a0801395920f2f6dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 13:00

Galanea, alexast, Agusia2312, weronikabp, Limerikowo, madamama, Nalka, Tusia84, Dodi lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, skład taki sam, ale inne proporcje składników. Nie bez powodu jest niedozwolony w Polsce ;)

NataliaK, Karola:), weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Natalia, skład taki sam, ale inne proporcje składników. Nie bez powodu jest niedozwolony w Polsce ;)
    Pisząc w innej dawce, chodziło mi o inne proporcje właśnie-źle się wyraziłam ;)

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mama miała rację - mały nie robił kupki bo mu się żołądeczek przestawił na inną pracę hehe zrobił dzisiaj kupkę i juz zupełnie inna. Sorki, że ja tak z kupami tu :)
    a teraz sobie smacznie śpi na leżaczku wibrującym :) ten leżaczek go mega uspokaja :)

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel też spi w leżaczku:) Godzine spał w wózku ale sie obudził, przełożylismy go do leżaczka i dalej spi:) Jak sie obudzi dostanie jesc i wyruszamy na spacerek:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne minki mojej Córeczki :)

89217b1802c8d494med.jpg
    6f3541774b92367dmed.jpg
    907bbbf92ea9ef43med.jpg
    dcffbc55756b3aa8med.jpg

NataliaK, Galanea, Bea_tina, Karola:), nutka, Agusia2312, alexast, Nalka, azi, madamama, ivv, Tusia84, Dodi, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Franio rozwala jak zwykle ;)

Galanea u nas też dużo lepiej po delicolu, czasem coś zaboli ale to już nie to co wcześniej.
    Martwi mnie ta jej alergia, jutro będę gadać z dr nie wiem czy nie przestać męczyć i ją (mało co mogę jeść tak naprawdę) i siebie i po prostu dać jej mleko dla alergików, zobaczymy co powie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 13:52

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak się Polunia już zmieniła!:D śliczna dziewczynka :)
    Tak apropo to co ona ma ubrane? bo patrze i patrze i nie wiem czy to body jakieś czy coś?:)
    Ja jem wszystko,czy zjem czy nie zjem, to czasami i tak go coś tam zamuli w brzuszku. Jedynie wiem że nie mogę jeść brukselki bo po tym był mega czad. A tak jak daje mu kropelki to jest oki. Współczuje Weronika, skonsultuj to,może faktycznie nie ma co męczyć i siebie i małą...daj znać co powie dr :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia body i na to spodnie śmieszne, oczywiscie tk max :)

NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko pochwaliłam. Dzisiaj znów gazy i płacz. Co prawda krótkotrwały, ale wybudzą ją co 30 min ze snu :/ Zamawiam ten Sab Simplex chyba.
    Wczoraj zamiast mleka krowiego kupiłam kozie, bo mi wszyscy polecali. I nie wiem czy to po nim? Hmm.. Ciężkie to, szkoda mi dziecka.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea to może faktycznie spróbuj z tym sab simplex-em. Szkoda żeby się kruszynka tak męczyła.

Ja mam wolną chwilę tylko dla siebie. Michaś śpi, Piotruś też. Zapewne oboje zaraz wstawać będą bo już 1,5 godziny śpią :) a mały tylko 70tkę wypił. Może zdążę jeszcze kawkę wypić.
    Dziewczyny - ja od 2 dni mam mega głoda. Normalnie bym cały czas jadła. Ugotowałam nawet ziemniaki i na sucho zjadłam. Nie wiem co się ze mną dzieje. Opanować tego nie mogę.

Galanea, Judi2014 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 lipca o godz. 10.31 przyszedł na świat Maksymilian, 3650, 55 cm.
    Tak w skrócie mój poród: nieplanowane cc (zagrażająca zamartwica, okropne bóle, rozwarcie nie postępowało, zatrzymało się na 4 cm. Dwa razy odsyłali mnie z torbami z porodówki na patologię z tekstem "Pani się prześpi"..o spaniu nie bylo mowy, w końcu z powrotem na porodówce, prysznic, niekończące się badania dopochwowe, blagałam o znieczulenie, którego nie można było jeszcze podać. w końcu zjawił się lekarz i stwierdził całkowite rozwarcie :o (załamka-nie można już podać znieczulenia) a ktoś inny 7 cm. Po otrzymaniu znieczulenia koło mojej osoby zaczął się ruch, podali mi tlen, małemu zaczęło spadać tętno..patrzyłam na te cyferki z przerażeniem. Szybka decyzja lekarza-cesarka. Wszystko gotowe w mig, a ja chyba z tego tempa akcji nie zdążyłam się zdenerwować, że idę na operację. Kiedy lekarz wyjął małego, usłyszałam płacz, pokazali mi go i zabrali, aby oczyścić. Wody były już seledynowe. Podczas szycia przynieśli małego i przystawili mi jego buźkę do twarzy-cudowne uczucie. Jak zaczełam do niego mówić, zaraz się uspokoił.
    Jestem wdzięczna lekarzom za tak szybką akcję, ale tą pierwsza część porodu wspominam żle.
    Jesteśmy w domu 4 dzień, jest ciężko, chce mi się płakać. Uczymy się siebie i mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej! Jak tak na niego teraz patrzę, nadal nie wierzę, że już jest z nami :)

MonikaS, Galanea, weronikabp, Nalka, madamama, Limerikowo, NataliaK, Judi2014, Agusia2312, ivv, Tusia84, nutka, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa gratuluję a właśnie się zastanawiałam czy ty już urodziłaś czy może przeoczyłam? Gratuluję ogromnie :) życzę żebyście szybko się poznali i dotarli :) początek jest trudny później jest zdecydowanie lepiej :)

monaaa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ