X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    No ja tak leżałam jak poroniłam- dziewczyny z brxzuchami wielkimi i ja obok. Aż się boję co teraz w nocy będzie z nią. Cały dzień leżała z tabletkami a teraz ją wzięli dopiero. Biedna:(

Bidulka... Jakie to wszystko smutne i niesprawiedliwe...:( Jak widzę na ulicy dziewczyny w ciąży z papierochem albo jak słyszę w wiadomościach co matki robią swoim dzieciaczkom to nie mogę pojąć, dlaczego jak ktoś bardzo chce dzidziusia to tak często się nie udaje albo traci się ciążę a inne kobiety, takie jak opisałam, mają donoszone ciąże i zdrowe dzieci i nie potrafią tego docenić...

Limerikowo, Marcysia86 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka i welonisia - kciuki nadal mocno!!

a ja zostałam dziś ciocią, urodziła się Maja, 3,5 kg , 54 cm :)))) 10 na 10 punktów :) to druga córeczka mojego Brotherka, jest radość! :)

Agusia2312, Limerikowo, Judi2014 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzka dla Mai:)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Bidulka... Jakie to wszystko smutne i niesprawiedliwe...:( Jak widzę na ulicy dziewczyny w ciąży z papierochem albo jak słyszę w wiadomościach co matki robią swoim dzieciaczkom to nie mogę pojąć, dlaczego jak ktoś bardzo chce dzidziusia to tak często się nie udaje albo traci się ciążę a inne kobiety, takie jak opisałam, mają donoszone ciąże i zdrowe dzieci i nie potrafią tego docenić...

Niestety sprawiedliwosci nie ma na tym świecie :(
    Widzialam takie ktore piły paliły i balowały a potem rodziły zdrowe dzieci i znam takie ktore chuchają i dmuchaja i niestety nie udaje im sie :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Buzka dla Mai:)
    nutka dziekuje kochana a Ty się trzymaj ciepło :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam się, tylko jakieś przeziębienie mnie łapie. Rano mają sprawdzić czy nie mam zapalenia zatok.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś babeczki zaliczyłam spacer, 3h drzemkę , a teraz wcinam lody waniliowe ... Zaczynam doceniać uroki ciąży ... w końcu :)

czekajajaca, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam odliczac do l4. Jeszcze ponad 2 miesiące, oby do konca lutego, a pozniej juz tylko odpoczynek :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca ja uciekam na L4 od połowy lutego a dokładniej to od początku biorę zaległy urlop - czyli od lutego wolllneee :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja dziś babeczki zaliczyłam spacer, 3h drzemkę , a teraz wcinam lody waniliowe ... Zaczynam doceniać uroki ciąży ... w końcu :)
    O to super :-) Ja jakoś na lody nie mam ochoty :-0

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    nutka i welonisia - kciuki nadal mocno!!

a ja zostałam dziś ciocią, urodziła się Maja, 3,5 kg , 54 cm :)))) 10 na 10 punktów :) to druga córeczka mojego Brotherka, jest radość! :)
    Gratuluję !!!!!

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny się czujecie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Marcysia w którym tygodniu mialas zabieg wcześniej? Ja tak dopytuje, bo cały czas czekam na ten najbezpieczniejszy czas i zastanawiam sie kiedy drastycznie zmniejsza sie ryzyko. Boję sie cały czas, aby wszystko było dobrze do samego porodu no i oczywiście po porodzie.
    No ja zabiegi mialam w 16 i 17 tygodniu wiec pozno.
    Jestem po wizycie z maluszkiem wszystko dobrze prawidlowo sie rozwija a szyjka idealna wcsle sie nie skraca. Mam tylko lekki stan zapalny wiec dostalam leki. Nadal musze brac lutreine i odpoczywac buziaczki. Aha waga 400 gram na plus czyli bez szalu.

• ivv Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Czekająca ja uciekam na L4 od połowy lutego a dokładniej to od początku biorę zaległy urlop - czyli od lutego wolllneee :-)

a nie szkoda Ci urlopu? nie lepiej wykorzystać go po macierzyńskim? i iść od razu na zwolnienie?

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

No to jak widze większość z nas planuje uciec na zwolnienie na ostatni trymestr :) Ja pewnie podobnie, bo już się nie będę chciała denerwować tą całą pracą... No i mam tak niewygodne biurko (o wiele dla mnie za niskie), że sobie nie wyobrażam siedzenia przy nim z wielkim brzuchem. Już dziś ledwo dawalam radę...

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    No ja zabiegi mialam w 16 i 17 tygodniu wiec pozno.
    Jestem po wizycie z maluszkiem wszystko dobrze prawidlowo sie rozwija a szyjka idealna wcsle sie nie skraca. Mam tylko lekki stan zapalny wiec dostalam leki. Nadal musze brac lutreine i odpoczywac buziaczki. Aha waga 400 gram na plus czyli bez szalu.
    boziu 17 tc- to niesprawiedliwe. A myślałam, ze II trymestr się zaczął to spokojniej można spać.

Życzę bezproblemowego rozwiązania.szczerze ufam i wierze ze tym razem prawdziwy rodzicielski uśmiech zagości na waszych twarzach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 22:31

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    Dziś byłam na USG genetycznym. Maluch nie chciał współpracować. Spał sobie w najlepsze i mimo że lekarz próbował go obudzić to się nie bardzo dało. Poprzeciągało się moje dziecię, pomachało rączką i poszło dalej spać :D
    No i przez to nie wszystko udało się zbadać, bo nie chciało się maleństwo odwrócić. Z tego co zostało pomierzone to wszystko jest w normie.

kambel, Modelka, fler, AISAK, Tusia84, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nie mogę spać :-(
    Zasnelam po 2, obudziłam się przed 6 do łazienki i od tej pory nie mogę zasnąć :-(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia to faktycznie późno. Mialas jakieś objawy, czy tak po prosty na kontrolnym badaniu? Przepraszam, ze tak dopytuje, na pewno jest to bardzo bolesne. Tym razem wszystko będzie w porządku :)

Co do l4 to ha muszę do końca lutego pracować, ale potem oddaję służbowy telefon i znikam na długi czas :) już sie nie mogę doczekać tego leniuchowania, teraz co dziennie o
    6tej pobudka, a tak ciężko sie wstaje gdy za oknem noc.

Miłego dnia dziewczyny.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca najgorsze bylo ze stalo sie bez objawow. Poprstu wody odeszly i tyle. Szyjka nie wytrzymala naporu i puscila. Winny poniekad byl lekarz gdyz pomimo ze byla to 2 ciaza nie dal lekow na podtrzymanie oraz nie zainteresowal sie okropnym stanem szyjki spowodowanymn przez nadzerke. Teraz juz jest tam czysciutko oraz leki na podtrzymanie od pierwszych tygodni. Musi byc dobrrze :-)

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ