X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    hej Dziewczyny dlugo sie nie odzywalam ale chyba dopadl mnie kryzys... drudi dzien jade na butli bo nie moge karmic piersia i jestem zalamana bo moja corka wola o butle co 1,5 godziny i wypija ok 60ml nie wiem czy to normalne i czy mam jej tak czesto dawac dzis ide do pediatry moze pomoze bo ja juz wariuje pozdrawiam Was Kochane :*

60-90 ml moj jas pije a jest mlodszy o tydzien...wiec Twoja Mala wg mnie je normalnie...a przybiera na wadze.
    ja daje tak co 2.5-3h mleko mm ale najpierw troszke cumka piers...ale czy z nich zje z 20 czy 10 ml ciezko powiedziec.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa witam!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    60-90 ml moj jas pije a jest mlodszy o tydzien...wiec Twoja Mala wg mnie je normalnie...a przybiera na wadze.
    ja daje tak co 2.5-3h mleko mm ale najpierw troszke cumka piers...ale czy z nich zje z 20 czy 10 ml ciezko powiedziec.
    Misia ale mnie martwi odstep miedzy karmieniami bo niby wszedzie pisza ze nalezy miec te 3-4godz odstepu zeby dziecko przetrawilo posilek a u nas ten odstep wynosi 1,5godziny tylko.... w dodatku Maja niezbyt chce pic wode...
    co do wagi to nie wiem jeszcze jak to wyglada przy butli ale na piersi ladnie przybierala.
    ja niestety psychicznie jestem w totalnej rozsypce nic tylko siedze i wyje z byle powodu i chyba jak tak dalej bedzie to pojde po jakies tabletki na uspokojenie bo nie dam rady inaczej.
    dobrze ze Wy tu jestescie przynajmniej mozna sie wygadac :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Misia ale mnie martwi odstep miedzy karmieniami bo niby wszedzie pisza ze nalezy miec te 3-4godz odstepu zeby dziecko przetrawilo posilek a u nas ten odstep wynosi 1,5godziny tylko.... w dodatku Maja niezbyt chce pic wode...
    co do wagi to nie wiem jeszcze jak to wyglada przy butli ale na piersi ladnie przybierala.
    ja niestety psychicznie jestem w totalnej rozsypce nic tylko siedze i wyje z byle powodu i chyba jak tak dalej bedzie to pojde po jakies tabletki na uspokojenie bo nie dam rady inaczej.
    dobrze ze Wy tu jestescie przynajmniej mozna sie wygadac :*

Nie stresuj się kochana, tak to teraz będzie, że jedne dni lepsze, inne gorsze. Ja też mam takie, że siedzę i płaczę, bo psychicznie nie daję już rady, ale później przychodzi lepszy dzień i zmienia się moje myślenie.

Też czasami karmię co 1,5h, do tego walka przy piersi, płacz przy butelce itd, itp. Dwa dni temu karmiłam co 2h po 90ml, a wczoraj dla odmiany słabo jadła. Takie stresujące to karmienie.

Dzisiaj o dziwo Zosia je co 3-3,5h i to z samej piersi.

Margotka87 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a kiedy to pozniej bedzie? :) w ktorym miesiacu? Wlasnie ta dawka wszystkiego na raz mnie martwi.

Maja ma dzisiaj senny dzien i malo je, ale tak sobie mysle ze dzis troszke mniejszy upal i nie potrzebuje tak duzo pic.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu, Staszek nawet za dużo nie płakał, bardziej się żalił. Po wyjściu z gabinetu dostał na chwilę cycuszka, żeby poczuł się bezpieczniej i już było ok. Teraz sobie smacznie śpi. Szczepilismy jednak 5w1, bo nie mieli takiego zestawu jak chcieliśmy.

Jeżeli chodzi o przepuklinę pępkową, to Zuzka miała, niczym nie zaklejaliśmy, zniknęła sama gdy wzmocniły się mięśnie brzuszka. Dokładnie tak samo było z przepukliną kresy białej.

Mucha lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Mamusie, które piły femaltiker na rozbujanie laktacji....ile zużyłyście opakowań??
    Ja już kończe pierwsze jutro ale jakiegoś szału z laktacją nie mam i się zastanawiam ile jeszcze będę tego potrzebować....nie ukrywam chodzi o cenę, bo w gemini jest po 13 zł a u mnie w aptece 100% drożej(24 zł).

Ja wczoraj kupiłam za 32zł u nas w aptece. Ale wypiłam wieczorem jedno opakowanie i piersi mi nabrały :O Musiałam przed chwilą odciągnąć odrobinkę, bo mały śpi i nie głodny jeszcze, a jedna pierś już twarda. Będę pić co kilka dni po torebce;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja tez zastanawiam sie nad szczepionkami 5w1 czy 6w1 no i chyba na pneumokoki zaszczepie, bo lekarka mowila ze warto, a rota to sama nie wiem, bo niby teraz innych dzieci w domu nie ma ale czesto ma kontakt z dziecmi, ktore z przedszkola i szkoly moga przynosic rozne chorobska. Czy Wy na pneumokoki szczepicie?

Ja właśnie dziś rozmawiałam z położną. Chyba zdecydujemy się na 6 w 1 i pneumokoki i rotawirusy też. Mały ma dwie kuzynki 4 i 6 lat, z którymi ciągle się widzimy, a one z przedszkola i szkoły mogą przynosić choróbska.

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko moja też ciągle dziś spi i mało je, czesto ale mało, może to ta pogoda? jak Wasze dzieciaki?

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Króliczek też dzisiaj je i śpi. O tak:

;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0021d22e87d.jpg

weronikabp, MonikaS, Agusia2312, Bea_tina, misia_k1, Nalka, Tusia84, nutka, Limerikowo, MagdaO, alexast, czekajajaca, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Uf dziś na szczęście chłodniej. Co do herbatki laktacyjnej to ja wypiłam tylko jedną i myślałam, że mi cycki rozwali od napływu pokarmu :-) Teraz wystarczy, że dużo piję :-) i pokarm mam i mam nadzieję że tak zostanie :-)
    Jedziemy dziś wieczorkiem na prywatną wizytę do Pani neurolog niech zobaczy jak mały się rozwija, czy wszystko ok - bo ostatnio zwróciłam uwagę, że jak leży i coś mu nie pasuje to zgina tzn tupie jedną nóżką a drugą ma prostą i nie wiem czy to ma tak być ? Czy coś jest nie tak :-( Martwię się ale mam nadzieję że będzie ok. Jutro dzień pełen jazdy :-) i jedziemy tez na usg bioderek.
    Mały to aniołek je i śpi - no kochany jest, nawet leży sobie w leżaczku przez 30 minut i patrzy na zabaweczki.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mój Króliczek też dzisiaj je i śpi. O tak:

;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0021d22e87d.jpg
    Śliczna i jak się wyciągnęla już, wow :))

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój
    dzisiaj kupa po kupie aż się zastanawiam czy jakiej biegunki nie mmma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:11

weronikabp, Bea_tina, misia_k1, Nalka, Tusia84, nutka, Limerikowo, Agusia2312, alexast, Galanea, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale Piotruś ma ładne oczy :)

A to moje czarne oczy :)
    e9ae19cf0479ab3amed.jpg

MonikaS, Bea_tina, kambel, Nalka, Tusia84, nutka, Limerikowo, Agusia2312, alexast, Galanea, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika śliczna jest Twoja córa :) a jakie gęste włoski po bokach :) mój już sobie wytarł :)

ale cisza w domu - mąż zabrał Michasia do sklepu a Piotruś śpi :) ciekawe czy dzisiaj też tak sobie ładnie w nocy pośpi :)
    jeszcze po łóżeczko musimy jemu pojechać :) wymieniam turystyczne na szczebelkowe - jednak co drewnoane to drewniane. w turyst nie chce leżeć za bardzo bo ma ograniczony widok a mi estetycznie nie pasuje - taka dziwaczka jestrm :) już nie mogę się doczekać tego drewnianego jak tam pościel ułożę i Piotrusia no i przewijak bo kurcze strasznie nie lubię małego przewijać gdzie popadnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:37

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    a to mój
    dzisiaj kupa po kupie aż się zastanawiam czy jakiej biegunki nie mmma

2e55634be54d4b6amed.jpg
    no witaj w klubie
    mamusie jak wyglądają Wasze kupki Dzieciaczków....troche moze dziwne pytanie,ale jak Jas nie robił kupki 3 dni, tak dzis ma hm biegunkę...ciężko to nazwac bo juz 5 kupke robi od rana, nie jest zbita raczej wodnista i teraz znowu sie martwię czy wszystko z nim dobrze....

jak kupki nie ma to źle a jak już jest to wodnista-musztardowa z białymi grudkami od mm i nie za dobrze, chyba ze ja już panikuje

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia dokładnie, nie robił parę dni a dzisiaj jedna po drugiej. u mojego żółta wodnista ale bez grudek i bez śluzu żadnego
    też zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś biegunka

ale zachowuje się normalnie

Misia ale Twój ma 2 tyg to normalne, że dużo kup robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:01

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    misia dokładnie, nie robił parę dni a dzisiaj jedna po drugiej. u mojego żółta wodnista ale bez grudek i bez śluzu żadnego
    też zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś biegunka

ale zachowuje się normalnie

Misia ale Twój ma 2 tyg to normalne, że dużo kup robi :)
    no tak 2 tyg ale juz 2 razy czopki dawalam po 2 dni kupki nie było...a teraz jest.ciesze sie meeggaa ale te wodniste hm troche spanikowalam bo jest na mm i troche na piersi

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko powiedzieć, przychodzi do Ciebie położna? jak tak to ją wypytaj :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko w porządku a oto moja uśmiechnięta kruszynka :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06dc1b0da9f8.jpg

MonikaS, am, Nalka, Tusia84, weronikabp, nutka, Limerikowo, Agusia2312, alexast, Galanea, kambel, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ