MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Margotka87 wrote:hej Dziewczyny dlugo sie nie odzywalam ale chyba dopadl mnie kryzys... drudi dzien jade na butli bo nie moge karmic piersia i jestem zalamana bo moja corka wola o butle co 1,5 godziny i wypija ok 60ml nie wiem czy to normalne i czy mam jej tak czesto dawac dzis ide do pediatry moze pomoze bo ja juz wariuje pozdrawiam Was Kochane :*
60-90 ml moj jas pije a jest mlodszy o tydzien...wiec Twoja Mala wg mnie je normalnie...a przybiera na wadze.
ja daje tak co 2.5-3h mleko mm ale najpierw troszke cumka piers...ale czy z nich zje z 20 czy 10 ml ciezko powiedziec.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:60-90 ml moj jas pije a jest mlodszy o tydzien...wiec Twoja Mala wg mnie je normalnie...a przybiera na wadze.
ja daje tak co 2.5-3h mleko mm ale najpierw troszke cumka piers...ale czy z nich zje z 20 czy 10 ml ciezko powiedziec.
co do wagi to nie wiem jeszcze jak to wyglada przy butli ale na piersi ladnie przybierala.
ja niestety psychicznie jestem w totalnej rozsypce nic tylko siedze i wyje z byle powodu i chyba jak tak dalej bedzie to pojde po jakies tabletki na uspokojenie bo nie dam rady inaczej.
dobrze ze Wy tu jestescie przynajmniej mozna sie wygadac :* -
Margotka87 wrote:Misia ale mnie martwi odstep miedzy karmieniami bo niby wszedzie pisza ze nalezy miec te 3-4godz odstepu zeby dziecko przetrawilo posilek a u nas ten odstep wynosi 1,5godziny tylko.... w dodatku Maja niezbyt chce pic wode...
co do wagi to nie wiem jeszcze jak to wyglada przy butli ale na piersi ladnie przybierala.
ja niestety psychicznie jestem w totalnej rozsypce nic tylko siedze i wyje z byle powodu i chyba jak tak dalej bedzie to pojde po jakies tabletki na uspokojenie bo nie dam rady inaczej.
dobrze ze Wy tu jestescie przynajmniej mozna sie wygadac :*
Nie stresuj się kochana, tak to teraz będzie, że jedne dni lepsze, inne gorsze. Ja też mam takie, że siedzę i płaczę, bo psychicznie nie daję już rady, ale później przychodzi lepszy dzień i zmienia się moje myślenie.
Też czasami karmię co 1,5h, do tego walka przy piersi, płacz przy butelce itd, itp. Dwa dni temu karmiłam co 2h po 90ml, a wczoraj dla odmiany słabo jadła. Takie stresujące to karmienie.
Dzisiaj o dziwo Zosia je co 3-3,5h i to z samej piersi.Margotka87 lubi tę wiadomość
-
My juz po szczepieniu, Staszek nawet za dużo nie płakał, bardziej się żalił. Po wyjściu z gabinetu dostał na chwilę cycuszka, żeby poczuł się bezpieczniej i już było ok. Teraz sobie smacznie śpi. Szczepilismy jednak 5w1, bo nie mieli takiego zestawu jak chcieliśmy.
Jeżeli chodzi o przepuklinę pępkową, to Zuzka miała, niczym nie zaklejaliśmy, zniknęła sama gdy wzmocniły się mięśnie brzuszka. Dokładnie tak samo było z przepukliną kresy białej.Mucha lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Mamusie, które piły femaltiker na rozbujanie laktacji....ile zużyłyście opakowań??
Ja już kończe pierwsze jutro ale jakiegoś szału z laktacją nie mam i się zastanawiam ile jeszcze będę tego potrzebować....nie ukrywam chodzi o cenę, bo w gemini jest po 13 zł a u mnie w aptece 100% drożej(24 zł).
Ja wczoraj kupiłam za 32zł u nas w aptece. Ale wypiłam wieczorem jedno opakowanie i piersi mi nabrałyMusiałam przed chwilą odciągnąć odrobinkę, bo mały śpi i nie głodny jeszcze, a jedna pierś już twarda. Będę pić co kilka dni po torebce;)
-
Mucha wrote:Ja tez zastanawiam sie nad szczepionkami 5w1 czy 6w1 no i chyba na pneumokoki zaszczepie, bo lekarka mowila ze warto, a rota to sama nie wiem, bo niby teraz innych dzieci w domu nie ma ale czesto ma kontakt z dziecmi, ktore z przedszkola i szkoly moga przynosic rozne chorobska. Czy Wy na pneumokoki szczepicie?
Ja właśnie dziś rozmawiałam z położną. Chyba zdecydujemy się na 6 w 1 i pneumokoki i rotawirusy też. Mały ma dwie kuzynki 4 i 6 lat, z którymi ciągle się widzimy, a one z przedszkola i szkoły mogą przynosić choróbska.Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój Króliczek też dzisiaj je i śpi. O tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0021d22e87d.jpgweronikabp, MonikaS, Agusia2312, Bea_tina, misia_k1, Nalka, Tusia84, nutka, Limerikowo, MagdaO, alexast, czekajajaca, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość
-
Hejka. Uf dziś na szczęście chłodniej. Co do herbatki laktacyjnej to ja wypiłam tylko jedną i myślałam, że mi cycki rozwali od napływu pokarmu
Teraz wystarczy, że dużo piję
i pokarm mam i mam nadzieję że tak zostanie
Jedziemy dziś wieczorkiem na prywatną wizytę do Pani neurolog niech zobaczy jak mały się rozwija, czy wszystko ok - bo ostatnio zwróciłam uwagę, że jak leży i coś mu nie pasuje to zgina tzn tupie jedną nóżką a drugą ma prostą i nie wiem czy to ma tak być ? Czy coś jest nie takMartwię się ale mam nadzieję że będzie ok. Jutro dzień pełen jazdy
i jedziemy tez na usg bioderek.
Mały to aniołek je i śpi - no kochany jest, nawet leży sobie w leżaczku przez 30 minut i patrzy na zabaweczki.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a to mój
dzisiaj kupa po kupie aż się zastanawiam czy jakiej biegunki nie mmma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:11
weronikabp, Bea_tina, misia_k1, Nalka, Tusia84, nutka, Limerikowo, Agusia2312, alexast, Galanea, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weronika śliczna jest Twoja córa
a jakie gęste włoski po bokach
mój już sobie wytarł
ale cisza w domu - mąż zabrał Michasia do sklepu a Piotruś śpiciekawe czy dzisiaj też tak sobie ładnie w nocy pośpi
jeszcze po łóżeczko musimy jemu pojechaćwymieniam turystyczne na szczebelkowe - jednak co drewnoane to drewniane. w turyst nie chce leżeć za bardzo bo ma ograniczony widok a mi estetycznie nie pasuje - taka dziwaczka jestrm
już nie mogę się doczekać tego drewnianego jak tam pościel ułożę i Piotrusia no i przewijak bo kurcze strasznie nie lubię małego przewijać gdzie popadnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:37
weronikabp lubi tę wiadomość
-
no witaj w klubie
mamusie jak wyglądają Wasze kupki Dzieciaczków....troche moze dziwne pytanie,ale jak Jas nie robił kupki 3 dni, tak dzis ma hm biegunkę...ciężko to nazwac bo juz 5 kupke robi od rana, nie jest zbita raczej wodnista i teraz znowu sie martwię czy wszystko z nim dobrze....
jak kupki nie ma to źle a jak już jest to wodnista-musztardowa z białymi grudkami od mm i nie za dobrze, chyba ze ja już panikuje -
misia dokładnie, nie robił parę dni a dzisiaj jedna po drugiej. u mojego żółta wodnista ale bez grudek i bez śluzu żadnego
też zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś biegunka
ale zachowuje się normalnie
Misia ale Twój ma 2 tyg to normalne, że dużo kup robiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:01
-
MonikaS wrote:misia dokładnie, nie robił parę dni a dzisiaj jedna po drugiej. u mojego żółta wodnista ale bez grudek i bez śluzu żadnego
też zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś biegunka
ale zachowuje się normalnie
Misia ale Twój ma 2 tyg to normalne, że dużo kup robi -
witam dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko w porządku a oto moja uśmiechnięta kruszynka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06dc1b0da9f8.jpgMonikaS, am, Nalka, Tusia84, weronikabp, nutka, Limerikowo, Agusia2312, alexast, Galanea, kambel, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość