X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda śliczny uśmiech :) widać jaka szczęśliwa - pewnie się najadła ;)
    a pisałam już, że przedwczoraj udało mi się parę razy Piotrusia rozśmieszyć? śmiał się w głos jak robiłam mu idzie raczek nieboraczek i jak tycając w nosek mówiłam pim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:42

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najadłam się i bekłam jak tata (tak głośno) to jestem szczęśliwa :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam takie pytanie jakie kosmetyki polecacie do pielegnacji niemowląt?

preg.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy na NFZ ale mamy te szczepionki acelularne + pneumokoki. Szczepimy na zakładkę czyli co 3 tygodnie. Anna jak na razie zniosła ją dobrze. Dzisiaj marudzi cały dzień a i noc nie należała do lekkich. Biedna cały czas w dzień musi być w samej pieluszce, tak jej gorąco. Tylko wtedy jest spokojniejsza.

Na domiar złego dopadł mnie kryzys laktacyjny. Po 3 godzinach ściągam 95 - 120 ml ale po 40 minutach wiszenia na laktatorze. Wcześniej taką ilość ściągałam w 15 minut jak nie szybciej. Femaltiker w ruch. Chyba musze zamówić w gemini jeszcze. Anna zjada w dzień 70 - 80 ml.

Piękne macie dzieciaczki. <3 Artur, Zosia, Piotruś, Pola i Zuzia. Każde z nich jest wyjątkowe i aż rośnie serce jak się na nich patrzy. :)

Martynika chętnie bym wkleiła ale muszę zgrać na drugi komputer a Anna skutecznie mi to utrudnia. ;D

Zmieniłam sobie fryzurę. Nie ogarniam siebie w lustrze. ;D

Aaa i Anna też ma przepuklinę pępkową ale pediatra mówiła, żeby nie zaklejać tylko kłaść na brzuszek. Ma na pół opuszka więc powinna się sama zamknąć. Taką oto informację otrzymałam.

Kasiula09 - ja używam parafiny po kąpieli, bo moja córka miała suchą skórę. Jestem bardzo zadowolona z efektów. Na szkole rodzenia też mi polecaną zwykłą parafinę - u nas się sprawdziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:56

weronikabp, MonikaS, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka to Ty dużo mleka masz bo ja tyle nawet po 40 min nie ściągnę, zazdroszczę Ci. Dzisiaj mały wypił 100tkę z jednej piersi ale laktatorem nie ma szans tyle
    swoją drogą zasnął twardo a teraz pora karmienia i po te łóżeczko mamy jechać. psuje mi plany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS a skąd wiesz, że wypija setkę z piersi? Bo jak Anna pije mleko z piersi to ja nigdy nie wiem ile go wypiła..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po co wy ściągacie mleko dodatkowo? Ja karmię małego tylko z piersi, nic nie ściągam i nie stresuję się. Do póki jest spokojny i przybiera na wadze to po co mam się stresować? Na początku po szpitalu tym moim też ściągałam, ale żeby pobudzić laktację. I wtedy jeszcze mm dostawał. Ale jak tylko zobaczyłam, że w miarę tego jest to zaczęłam go tylko przystawiać do piersi i praktycznie z dnia na dzień zaczął jeść tylko moje mleczko;)

Przyszły nam te kropelki Sab Simplex. Jak je podajecie? Młody ma dopiero takie zaczątki kolki, więc chyba nie ma potrzeby podawać tak jak piszą. Myślałam, żeby dawać 2 razy dziennie po 15 kropelek , bo gazy ma.

Martynika lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja robię na odwrót. Dziecko jest laktatorem rozkręcającym laktację. Karmię butelką ze swoim pokarmem. No i mrożę mleko to ściągam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:14

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne dzieciaczki Wasze
    Zosia urocza i taka słodka :)
    Pola mamo! jakie ona ma czarne oczyska cudo :)
    Piotruś mały przystojniaczek :)
    Zuzia uroczy uśmiech i te jej włosiska czarne :)
    aaa Arturo to już takie duże chłopisko ;) 2 miesiące pięknie :)

Nutka masz czas na pneumokoki od 2-6 miesiąca życia 3 dawki co 4–6 tygodni + 1 dawka przypominająca po ukończeniu roku
    lub
    6-11 miesiąc życia 2 dawki co 4–6 tygodni + 1 dawka przypominająca po ukończeniu roku
    Można podać jeszcze później ale ja się zastanawiam czy nie zacząć szczepić po 6 miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 22:04

Galanea, MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja wkleję Gabrysię :) dzisiaj też by cały dzień spała po tej nocy, którą zafundowała mamie.. ale od 19 nie dałam jej spać trochę się z nią pobawiłam wymęczyłam i zasnęła po 21 mam nadzieję, że dziś noc będzie lepsza :)

mamo co to błyska
    l]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:22

alexast, Martynika, maggda, Galanea, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, nutka, eta, Mucha, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Nutka ja robię na odwrót. Dziecko jest laktatorem rozkręcającym laktację. Karmię butelką ze swoim pokarmem. No i mrożę mleko to ściągam. :D
    Masz racje ale moje dziecie bylonw domu a ja w szpitalu.:) Rozumiem mrozenie, ale nie rozumiem czemu nie karmisz bezposrednionz piersi? Moze pisalas ale przeoczylam?

Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Tusia, ta ostatnia mina mi totalnie przypomina mojego Artura w stanie naburmuszenia :D.
    Gabrysia mała pięknota <3.

Tusia84 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne wszystkie dzieciaczki takie do schrupania.
    My po wizycie u neurologa wszystko ok :-) Borysek zdrów jak ryba wszystkie odruchy prawidłowe :-) a i UWAGA ważymy już 5,4 kg przez tydzień przybrał 400 g lekarka śmieje się że robi się małe sumo :-)
    Kamień z serca że wszystko ok - na policzkach mamy takie delikatne pryszczyki lekarka mówiła że samo zejdzie i nie trzeba się tym martwić

Galanea, Tusia84, weronikabp, Martynika, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, śliczne wszystkie dzieciaczki, każde dziecko wyjątkowe :)
    Mina Gabrysi - bezcenna :D
    Oczy Poli niesamowite :)

Dzisiaj zauważyłam, że Zosia ślicznie podąża wzrokiem za przedmiotami, obraca główkę i wszystko ogląda. Coraz bardziej kontaktowa się robi :) Wciąż czekam na świadome uśmiechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 22:58

Tusia84, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka bo w związku z tym, że mój Piotruś taki niejadek, jak biorę go do karmienia to go ważę przed i od razu po :)
    Nutka ja nie ściągam. Raz na jakiś czas się zdarzy tak jak np dziś bo mały spał wyjątkowo długo, nie mogłam go dobudzić a cycki spuchnięte.

Nalka, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Masz racje ale moje dziecie bylonw domu a ja w szpitalu.:) Rozumiem mrozenie, ale nie rozumiem czemu nie karmisz bezposrednionz piersi? Moze pisalas ale przeoczylam?

Z tego powodu, że Anna cycka nie chce dłużej ssać niż 10 minut. Jest wrzask, robi się czerwona, odpycha rękoma i potem wcale nie chce jeść, bo jest zmęczona. Z piersi mi pokarm leci jak oszalały nawet jak chwyci płytko, więc ona po prostu uparła się, że nie i koniec. Cóż zrobić. W szpitalu nie chciała ssać w ogóle. Nie możemy pozwolić sobie na najmniejszy spadek masy ciała, bo wówczas musielibyśmy włączyć mm a tego chcemy bardzo uniknąć. Dlatego tyle co zje z piersi to jej a resztę dojada z butelki.

i jeszcze dodam, że wczoraj się uśmialiśmy jak podczas ssania piersi znowu jej się odechciało i zaczęła płakać i krzywić buźkę. Podjęłam więc kolejną próbę podania piersi, bo leciały mi z niej ogromne krople mleka. Anna cycka nie chciała, ale to co skapywało owszem i leżała tak sobie na kolanie chwytając krople mleka.. Widok powalający. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:20

MonikaS, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka to mały leniuszek z Anny;) W tym wypadku rozumiem Twoje ściąganie;)

Natomiast Misia jak na mój gust powinna troszkę wyluzować, bo wygląda to na szukanie dziury w całym;)

Powiedzcie ile czasu po jedzeniu kładziecie na brzuszek?

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wiem o czym mówisz bo Adaś też tak robi. Ja mu cycka a on z czubka mleko zlizuje. Ja też karmie a potem daje mleko odciągnięte. Na szczęście nadrabia wagę. Wróciłam od pediatry i przybrał sporo. Ależ jestem szczęśliwa :)

Nalka, Galanea, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, Balonik - cały czas się nie poddaję i przed każdą butlą musi być cyc. Raz się udaje na dłużej, że przysypia przy piersi a raz wcale.

Balonik to gratuluję! Dobrze wiedzieć, że Anna nie jest sama w swoim leniuchowaniu. Czasami robi taką minę, jakby ssanie piersi było poniżej jej godności.. :( a to przecież powinno nas zbliżać do siebie.

Nutka ja po odbiciu lub kiedy zaczyna się wiercić i niecierpliwić, bo potrzebuje zmiany. Jeśli nie odbije to i tak ją kładę na brzuszek, żeby sprowokować odbicie. Z tym, że Anna nie znosi leżeć na brzuszku. :( Chyba tylko dwa razy poleżała spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:40

nutka lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na kontroli bioderek, to lekarka mówiła, że po 15 minutach od jedzenia już mogę kłaść na brzuch, żeby się stawy wyrabiały.Problem w tym, że Artur w czasie aktywności też nie bardzo lubi być na brzuchu.Za to całkiem lubi tak spać.Gdy śpi na plecach i zaczyna się wiercić, szybko przerzucam go na brzuch, zanim się rozbudzi i w ten sposób potrafi dospać nawet jeszcze ze dwie godziny :).Brzuch mu wtedy nie przeszkadza w spaniu.
    Misia, też mi się wydaje, że trochę za bardzo się spinasz, wyluzuj, relaks to nasz największy sprzymierzeniec :).

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ