MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
O rany, topa,50 osób??? To nieźle, ja kombinuję, jak to zrobić, żeby, nie licząc nas, zamknąć się w dziesięciu... obiad w restauracji i do widzenia
.Ale myślę, że to dopiero na wiosnę, wcześniej musimy skończyć pokój Artura, bo we wrześniu chcę go tam eksmitować.
-
Eta imponujace nadrobienie lektury i odpowiedzi
Wrocilysmy z USG brzuszka i wszystko ok, badanie ogolne kupki ok, rota wykluczony, czekam jeszcze na wynik posiewu
Natalia czekamy z zacisnietymi kciukami!
Weronika dobrze ze wyniki ok.
Galanea nam tez wyszlo duzo krostek wokol oczu, ale wydaja sie to byc potowki.Galanea, eta, alexast, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:O rany, topa,50 osób??? To nieźle, ja kombinuję, jak to zrobić, żeby, nie licząc nas, zamknąć się w dziesięciu... obiad w restauracji i do widzenia
.Ale myślę, że to dopiero na wiosnę, wcześniej musimy skończyć pokój Artura, bo we wrześniu chcę go tam eksmitować.
Stwierdziliśmy że fajnie tak spotkać się rodzinnie a jest okazja
My planujemy obiad, drugie danie gorące i stół szwedzki, po za tym goście nastawiają się na to że się napiją jakiegoś alkoholu więc impreza może długo trwać
Robimy w restauracji więc luzik
mama będzie mieć czas na kosmetyczkę i fryzjera
-
E, no to impreza na 102 się szykuje
.My ustaliliśmy, że na chrzcinach nie będzie alkoholu, bo strasznie nie lubię mojego teścia, jak wypije, mąż ma podobne odczucia.Poza tym byłam na chrzcinach siostrzenicy mojego męża i wyglądało to tak, że wszyscy się pochlali, a o okazji tak właściwie zapomnieli, dziecko było w tym wszystkim nieważne, bardzo mi się to nie podobało, ale oni akurat mają taki styl picia.Stąd decyzja taka, a nie inna, po prostu pić nie będą, a co pomyślą to mam w nosie
.
No, ale przy tylu gościach to jest pewne wyzwanie logistyczne.
Mucha, super, że wyniki wychodzą dobrze, oby tak dalej.
Mucha lubi tę wiadomość
-
Mucha super, że wyniki są dobre.
moje dziecko przechodzi dzisiaj samo siebie. Olek praktycznie dzisiaj w ogóle nie spał. Co zaśnie to się budzi. Najdłużej spadł godzinę. Tak naprawdę to spaniem nie można tego nazwać bardziej drzemał. Miałam go zaraz kąpać ale teraz zasnął. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
co do chrzcin to u nas też tylko obiad i do domu. Póki co jeszcze nie wiem kiedy będziemy chrzcić.Mucha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Wy wszystkie macie już maluszki przy sobie a ja jestem na etapie wyboru laktatora i szukam porad
jabyście mogły z doświadczenia powiedzieć które się sprawdziły i warto w nie inwestować to byłabym bardzo wdzięczna
Nie mam pojęcia nawet na co zwracać uwagę oglądając w sklepie dlatego każda rada będzie cenna. Z góry dzięki -
Alexast, u nas dokładnie to samo, w ciągu dnia same słabe drzemki, nie mógł zasnąć mocniej ani razu i marudny, a na pół godziny przed kąpaniem padł i śpi... czuję, że tym razem na dłużej.Może mąż go wykąpie koło 22 gdy wróci z pracy, jeśli Artur się obudzi do tej pory.A ja się w tym czasie zrelaksuję i obejrzę mojego kochanego Louisa na TVP1
.
-
Mucha, Weronika - super że wyniki ok
My dziś po szczepieniu - zrobiłam pneumokoki i rota jednak. Mały będzie miał kontakt z dziećmi przedszkolnymi znajomych i mojej siostry więc wolałam zaszczepić. A nóż coś ta szczepionka pomoże w razie zachorowania.
Oczywiście standardowo jest strasznie marudny. Śpi tylko przytulony do mnie. Jak go odloze to po 5-10 minutach budzi się ze strasznym płaczem. Ehhh, mam nadzieję że jutro będzie lepiej, bo mamy usg bioderek.
Następne szczepienie dopiero za 6 tygodni...
Topa faktycznie niezła impreza na 50 osób
Ja podobnie jak Martynika chciałabym się zamknąć w 10 osobach (my, rodzice, chrzestni), ale nie wiem czy mi się uda, żeby się babcie i ciocie nie poobrazaly. W najgorszym wypadku dobijemy do 20 osób. I też tylko obiad w restauracji i papa. Ewentualnie chrzestni wieczorem do nas do domu wpadną na małe co nie co.
Ale jeszcze nie wiem kiedy, pewnie jakoś na początku września.
Kurczę mały mi tak mocno zasnął, a chciałam go wykąpać. I teraz nie wiem ile będzie spał... A nie chciałabym go kąpać o 22 czy 23
A jak Wam maluchy zasna w porze kąpieli to budzicie czy czekacie aż same się obudzą?Mucha, weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Dziewczyny Wy wszystkie macie już maluszki przy sobie a ja jestem na etapie wyboru laktatora i szukam porad
jabyście mogły z doświadczenia powiedzieć które się sprawdziły i warto w nie inwestować to byłabym bardzo wdzięczna
Nie mam pojęcia nawet na co zwracać uwagę oglądając w sklepie dlatego każda rada będzie cenna. Z góry dzięki
niecierpliwa - wybór laktatora trzeba zacząc od podstawowego wyboru ręczny lub elektryczny.
jeżeli okaże się że z karmieniem i laktacją nie będziesz miała problemu to wystarczy Ci ręczny - avent jak najbardziej godny polecenia
jeżeli okaze się że jest problem z laktacją, dziecko nie chce się przyssac a chcesz podtrzymac laktację, rozkręcić laktację to wtedy tylko elektryczny bo nie wyrobisz! - i tu avent elektryczny ja używam i jestem zadowolona, używałam też medeli i też super ściąga.
problem taki że przed porodem nie przewidzisz jak będzie wyglądała sprawa z laktacją, jak dziecko bedzie ssało.. więc albo z zakupem czekaj do porodu i zaraz po porodzie zobaczysz jak wyglada sytuacja i mąż poleci Ci kupić, albo wybierz pod względem finansów (wiadomo elektryczny drogi)
ale na pewno upatrz sobie jakis ręczny i jakis elektryczny żebyś wiedziała co chcesz, bo po porodzie nie ma czasu na zastanawianie sięna pewno firmy avent i medela są liderami na rynku i ja polecam. innych nie próbowałam/nie widzialam/opinii nie słyszałam.
-
Oj kurcze! Jaka szkoda, że nie wiedziałam wcześniej kochane, że jesteście z Żyrardowa! Byłam tam od piątku więc spacer pewnie by się udał.
Pomieszkaliśmy w Hotelu Stara Przędzalnia, ślub był w Wiskitkach a wesele w Oryszewie, w Osadzie Młyńskiej w moje 23 urodziny.Więc 2 in 1.
Nadrobię Was kochane jutro, bo jestem padnięta po podróży.Mucha lubi tę wiadomość
-
Hej;) maly po szczepieniu jakis glodny minsie zrobil i ciagle je;)
My chrzest 7 wrzesnis tylko musimy do ksiedza jeszcze idc;) restauracje mamy juz zarezerwowana. Bedzie 20 osob: my, chrzstni, rodzice, rodzenstwo, babcie i wujek mojego meza bbo on jak brat praktycznie:) i oczywiscie zero alkoholu! Ew po kieliszku wina tylko do obiadu i tyle. Szwagirr meza sie zdziwi bo odkiedy bylam w ciazy to gadal jak to sie napija...alexast lubi tę wiadomość
-
Muszka i Weronika cieszę się z dobrych wyników
Niesforna, a którą szczepionkę wybraliście z rota? Rotarix czy Rotateq?
Właśnie miałam pytać Natalię wiem, ze ona na rota nie szczepi ale gdybyś jednak szczepiła to którą szczepionkę byś wybrała? No i czekamy na dobre wieści od Ciebie NatalkoMucha lubi tę wiadomość
-
Niesforna, jak tylko przyuważę, że zasypia, a zbliża się pora kąpieli, to wrzucam go do wanny, zanim zaśnie na dobre.A jak już zaśnie i nie zdążę, to nie budzę, czekam, aż się obudzi.Ale teraz się na chwilę obudził, chciał zaraz dalej spać, ale ja skorzystałam z okazji i szybko hyc do wanny
.Teraz kończy jeść i zaraz idziemy spać.
Natalia, cały dzień już się nie odzywasz, daj znać, jak usg...