MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
karolina1990 wrote:Tylko sek w tym ze ona wody nie wypije, jak czuje ze to wpda to pkuje i dalej nie wezmie. Z lekarzem jestesmy w stalym kontakcie
To w sumie tak jak moja. W takim razie trzeba ja regularnie karmic, zeby wode miala przynajmniej w pokarmiedobrze ze z lekarzem jestes w kontakcie, a co on mowi na to?
-
nick nieaktualnyMartynika to dalsze kciuki za Artura!
Swoją drogą 6,5 kg na samej piersi... ulalala
naprawdę dobrze rośnie, musisz mieć bardzo wartościowy pokarm
U nas wczoraj Franio zasnąl po ciezkim dniu, dostał od dziadków komplecik sztućców i miseczke to jego pierwszych dań i baśnie Braci Grimm i wieczorem jak już spał zaczęłam sobie je czytać, nie mogę się doczekać aż będę mogła mu zacząć czytać, te tradycyjne bajki i baśnie są najlepsze
Wczoraj jak patrzyłam na teściów to tak są za Frankiem że aż byłam szczęśliwa jak na to patrzyłam, teść ma do niego takie podejście.. opowiadał mu że jak przyjedzie to tyle rzeczy dla niego przygotuje i słuchajcie Franek w niego wpatrzony jak w obrazek-zasnąłw ogóle jakoś u niego na rękach się bardzo uspokajał. A teście już pojechali,aż szkoda bo naprawdę są bardzo fajni,zawsze jak przyjeżdzają jest wesoło i tym sposobem wieczorem teść opowiadał takie kawały że leżeliśmy ze śmiechu,a wszystko po to żebym nie myślała i szczerze-pomogło. Jutro mąż wraca do pracy po urlopie tacierzyńskim, ahhh jak było fajnie przez te 2 tyg...jakbysmy mogli tak ten rok wspólnie spędzić z Frankiem byloby cudownie.. szkoda że to nierealne
Mąż na urlopie przejął większość obowiązków i nawiązał z nim taką więź,że widzę że bardzo pomogło mu to żeby zrozumieć Frania i jego potrzeby.
Między 8-9 tygodniem jest skok rozwojowy, wcześniejszy w 5 tygodniu był bardzo burzliwy ale po nim Franek zaczął się uśmiechać i być baedziej świadomy, ciekawe czym nas teraz zaskoczy, nue mogę się doczekaćMartynika, eta lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie badania
U nas pojawiły się pierwsze uśmiechy i to już widać że świadome
Najbardziej śmieje się do naszej córki jak się wygłupia
U nas na szczęście wydłużyły się trochę godziny karmień karmię tak co 2-4 godziny - 2 tyg temu Borysek ważył 5,5 kg - ciekawa jestem ile teraz ważyJutro albo w czwartek idziemy na szczepienie to się okaże
weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
Tak pięknie trzymam główkę i jestem ciekawy świata
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3be5a6f328f.jpg
Nie mogę uwierzyć jak on szybko rośnie. U nas wkońu chłodno.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f23bc4860a5e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:24
weronikabp, Martynika, Agusia2312, Galanea, eta, alexast, excella, Edyta84, Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Natalia,jak nie możesz doczekac sie czytania bajek,baśni to już zacznij. Ja mojemu czytam, jak leży przy cycku albo jak sam leży na lozku. A on wpatrzony we mnie jak recytuje mu Zoo, Brzechwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:40
NataliaK, weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny"Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał,
stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. Gdybym też miał dar
prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką
możliwą wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym.
I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie,
lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał. Miłość cierpliwa jest, łaskawa
jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie
dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta
złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.
Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko
przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje, nie jest jak proroctwa, które się skończą,
albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie. Po części
tylko poznajemy i po części prorokujemy. Gdy zaś przyjdzie to, co jest
doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe. Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak
dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem,
wyzbyłem się tego co dziecięce. Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno;
wtedy
zaś zobaczymy twarzą w twarz. Teraz poznaję po części, wtedy zaś
poznam tak, jak i zostałem poznany. Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te
trzy: z nich zaś największa jest miłość."
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0dad3dba6c413f49.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:07
excella, weronikabp, Mucha, Agusia2312, Niesforna, Galanea, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia i Excella cudne Wasze chłopaki
A oto rozmowa mojej Córeczki z królikiem)dziś skończyła 8 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:45
Mucha, excella, Agusia2312, Galanea, Niesforna, eta, alexast, NataliaK, Edyta84, Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0dad3dba6c413f49.html
Mój Jaś uwielbia tak spać
Ogólnie to nie poznaje dziś swojego dziecka... Tylko je i śpi. Z pół godzinki tylko ze mną "pogadal" i w mig zasypia. Wcześniej jak się obudził koło 7 to dopiero po południu zasypial, a ile musiałam się przy tym nameczyc, żeby zasnął...
Może to działanie wczorajszych szczepionek...
Na 16:20 mamy dziś usg bioderek. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:37
eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jako bardziej doświadczone mamy, powiedzie mi proszę czy Wasze dzieci tez maja po kilka czkawek dziennie? Trochę mnie to martwi choć położna powiedziała ze to normalne i jedne dzieci maja ich mniej a drugie wiecej. Po drugie, serdeczna prośba, pisalyscie juz wnioski o urlop macierzyński?? Ma któraś jeszcze ma komputerze wzór? Dzwonilam do zusu i jakoś kiepsko to wytlumaczyli, a wy juz pisalyscie i jak przeszło to znaczy ze macie dobrze
byłabym wdzięczna strasznie
-
karolina1990 wrote:u nas znow klopoty. jak wiecie byly klopoty z kupka- lekarz dal laktuloze i faktycznie pomogla bo kupy sie pojawily. tyle ze teraz jestesmy na skraju biegunki bo kupy sa rzadkie i w ciagu doby bylo 12.
Martynika trzymam kciuki, Natalia- bedzie dobrze, jestem tego pewna!
Oczywiście zachowaj czujność, bo może na działanie laktulozy nalozyla sie jakaś infekcja tfu tfu obserwuj oliwie czy zachowuje sie normalnie, ma apetyt, podawaj wodę, sprawdź czy nie ma gorączki, a do lekarza zapisz sie niech wizyta czeka na wszelki wypadek, a jak masz możliwość idź dziś do lekarza i będziesz spokojniejsza.