MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzikovy wrote:Hej dziewczyny, jako bardziej doświadczone mamy, powiedzie mi proszę czy Wasze dzieci tez maja po kilka czkawek dziennie? Trochę mnie to martwi choć położna powiedziała ze to normalne i jedne dzieci maja ich mniej a drugie wiecej. Po drugie, serdeczna prośba, pisalyscie juz wnioski o urlop macierzyński?? Ma któraś jeszcze ma komputerze wzór? Dzwonilam do zusu i jakoś kiepsko to wytlumaczyli, a wy juz pisalyscie i jak przeszło to znaczy ze macie dobrze
byłabym wdzięczna strasznie
wiec wogole sie tym nie przejmuj.
A z wnioskiem nie pomoge bo pisalam ręcznie to co mi szefowa dyktowala i nic nie pamietam
Natalia - trzymam kciuki i mocno wierze ze biopsja wypadnie pomyslnie!!! Nie ma innej opcji!!
Martynika powodzenia na badaniach!
Niesforna - My dziś tez na USG bioderek idziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:02
NataliaK lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Natalia i Excella cudne Wasze chłopaki
A oto rozmowa mojej Córeczki z królikiem)dziś skończyła 8 tyg
-
Madzikovy wrote:Dzięki Eta
bałam sie ze to cos złego bo mała czka jak myszka miki
Moze któraś z dziewczyn ma ten wniosek i pomoże?
U nas czkawki również na porządku dziennym
A wniosek o urlop pisałam do pracodawcy najprostszy jak się dało, coś w stylu:
Ja niżej podpisana .... wnoszę o udzielenie przysługującego mi urlopu macierzyńskiego od dnia ......... w wymiarze 20 tygodni w związku z urodzeniem dziecka w dniu .......Madzikovy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Weronika mam rozumieć, że mój synek Borys Ci się nie podoba, bo 3 dziewczyny wystawiają po kolei zdjęcia a Tobie podobają się tylko dwa - przykre !
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTopa spokojnie, wszystkie czytamy po łebkach w ciągu dnia
wszystkie dzieci są sliczne i zajebiste
Weronika i Excella, cóż mogę rzec, ślicznoty
My właśnie wróciliśmy od pediatry no i zmieniamy mleko,jeśli nie przejdzie + plamy które po jedzeniu Frankowi wyskakują(plamy czerwone) mogą być początkiem nietolerancji laktozy i za jakiś czas kontrola jeśli bez zmian no to już mamy winowajce. Dodatkowo niestety lekarz zauważył nadmierne napięcie mięsniowe, mamy skierowanie do neurologa, fuck ;| przez to mogą być rzadko kupy bo nie potrafi się rozluźnić, heh w życiu bym nie pomyślałaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:14
excella, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Topa spokojnie, wszystkie czytamy po łebkach w ciągu dnia
wszystkie dzieci są sliczne i zajebiste
Weronika i Excella, cóż mogę rzec, ślicznoty
My właśnie wróciliśmy od pediatry no i zmieniamy mleko,jeśli nie przejdzie + plamy które po jedzeniu Frankowi wyskakują(plamy czerwone) mogą być początkiem nietolerancji laktozy i za jakiś czas kontrola jeśli bez zmian no to już mamy winowajce. Dodatkowo niestety lekarz zauważył nadmierne napięcie mięsniowe, mamy skierowanie do neurologa, fuck ;| przez to mogą być rzadko kupy bo nie potrafi się rozluźnić, heh w życiu bym nie pomyślała
Na jakie mleko zmieniasz ? Ja moge Ci polecic mleko Gerber. Byłam z.niego zadowolona, teraz też mam kupione w razie co. -
Wszystkie dzieciaki są śliczne
dziewczyny Olek od kilku dni w ciągu dnia nie umie spać. Jest zmęczony, trze oczka i walczy ze snem, jak uda mu się zdrzemnąć to się wybudza po chwili, albo "podgląda" jednym okiem, jest nie do końca zamknięte. No i wymiotuje, nie co karmienie. Dzisiaj dwa razy. Wczoraj też. Zastanawiam się czy iść z nim do lekarza, ale mój mąż twierdzi, że panikuje i przesadzam. Co wy byście zrobiły? -
nick nieaktualnyMadzikovy ja mam wzor podania,jak chcesz to ci wysle,do zusu wypada jednak pytac formalnie.
Excella lekarz powiedzial ze mamy wybrac bo obecnie prawie wszystkie maja taki sam sklad a roznia sie jedynie cenia. A czemu polecasz gerber?moze dziecko spi dluzej po nim?
Alexast my wszystkie przesadzamy,oczywiscie. Ale taka rola matki, a jesli tobie ulzy to sprawdz to
Galanea na mojego zucha hustawka nie zawsze dziala)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:28
-
NataliaK wrote:Excella lekarz powiedzial ze mamy wybrac bo obecnie prawie wszystkie maja taki sam sklad a roznia sie jedynie cenia. A czemu polecasz gerber?moze dziecko spi dluzej po nim?
Jedyne mleko po którym nic sie nie działo, bebilon, Hipp, Enfamil,po każdym z tych jakas wysypka i plamy.A i cena gerbera bardzo przystępna, sprzedawali w lidlu po 13zl teraz nie widze niestety.NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPierwszy raz zjadlam z mezem obiad jak franek nie spal ,wiecie jaka to zasluga?Franio przez prawie 1,5 bawil sie z balonem,przywiazalam mu delikatnie do nozki i jaka to byla swietna zabawa
smial sie w glos i nie widzial swiata poza nim
zaczal marudzic to juz wiedzialam ze jest spiacy,wzielamnna rece i od razu zasnal,kurde chyba musze kupic hel i balony
excella, alexast, Galanea, eta, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas tez czkawka jest czesto tylko ze Marcel wtedy sie denerwuje i płacze bo przeważnie ma ja jak jest nie dojedzony.. I jest histeria !!
Paskudztwo sa te czkawki
A co do dzieciaczków to wszystkie są słodziutkieweronikabp lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Natalia trzymam kciuki żeby zmiana przyniosła porządne efekty.
Niesforna super że z bioderkami jest wszystko ok
my idziemy jutro do lekarza. Może i panikuje ale wole żeby lekarz rozwiał moje wątpliwości niż miało się okazać że coś zlekceważyłam
Niesforna lubi tę wiadomość
-
Niesforna my tez po USG bioderek i tez okej
Alexast - idź, słuchaj swojej matczynej intuicji, bo każdy chłop mówi matce że przesadza. Luzaki strasznemój maciek tez często mówi ze przesadzam, a potem okazuje sie ze moja czujność opłacała.
Agusia2312, Niesforna, weronikabp, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość