X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Hej dziewczyny, jako bardziej doświadczone mamy, powiedzie mi proszę czy Wasze dzieci tez maja po kilka czkawek dziennie? Trochę mnie to martwi choć położna powiedziała ze to normalne i jedne dzieci maja ich mniej a drugie wiecej. Po drugie, serdeczna prośba, pisalyscie juz wnioski o urlop macierzyński?? Ma któraś jeszcze ma komputerze wzór? Dzwonilam do zusu i jakoś kiepsko to wytlumaczyli, a wy juz pisalyscie i jak przeszło to znaczy ze macie dobrze :) byłabym wdzięczna strasznie
    czkawki to norma, bardziej czkawka przeszkadza doroslemu niż noworodkowi, juz w brzuchu maluchy miały czkawke. :) wiec wogole sie tym nie przejmuj.
    A z wnioskiem nie pomoge bo pisalam ręcznie to co mi szefowa dyktowala i nic nie pamietam ;)

Natalia - trzymam kciuki i mocno wierze ze biopsja wypadnie pomyslnie!!! Nie ma innej opcji!!

Martynika powodzenia na badaniach!
    Niesforna - My dziś tez na USG bioderek idziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:02

NataliaK lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia i Excella cudne Wasze chłopaki ;-)
    A oto rozmowa mojej Córeczki z królikiem ;-))dziś skończyła 8 tyg :)
    5n1406.jpg
    Weronika mam rozumieć, że mój synek Borys Ci się nie podoba, bo 3 dziewczyny wystawiają po kolei zdjęcia a Tobie podobają się tylko dwa - przykre !

zem3i09keg891u11.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eta :) bałam sie ze to cos złego bo mała czka jak myszka miki :)

Moze któraś z dziewczyn ma ten wniosek i pomoże? ;)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Dzięki Eta :) bałam sie ze to cos złego bo mała czka jak myszka miki :)

Moze któraś z dziewczyn ma ten wniosek i pomoże? ;)

U nas czkawki również na porządku dziennym :)

A wniosek o urlop pisałam do pracodawcy najprostszy jak się dało, coś w stylu:
    Ja niżej podpisana .... wnoszę o udzielenie przysługującego mi urlopu macierzyńskiego od dnia ......... w wymiarze 20 tygodni w związku z urodzeniem dziecka w dniu .......

Madzikovy lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Weronika mam rozumieć, że mój synek Borys Ci się nie podoba, bo 3 dziewczyny wystawiają po kolei zdjęcia a Tobie podobają się tylko dwa - przykre !
    hmm Topa jakby Ci powiedzieć - najnormalniej w swiecie czytam po łepkach jak każda z nas w wolnych chwilach i nie widziałam Twojego zdjęcia, dziwny ten Twoj wpis, jak mogłby mi sie nie podobać? to raczej mi jest przykro, że tak pomyslałaś i napisałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa spokojnie, wszystkie czytamy po łebkach w ciągu dnia :P wszystkie dzieci są sliczne i zajebiste :)
    Weronika i Excella, cóż mogę rzec, ślicznoty ;-)

My właśnie wróciliśmy od pediatry no i zmieniamy mleko,jeśli nie przejdzie + plamy które po jedzeniu Frankowi wyskakują(plamy czerwone) mogą być początkiem nietolerancji laktozy i za jakiś czas kontrola jeśli bez zmian no to już mamy winowajce. Dodatkowo niestety lekarz zauważył nadmierne napięcie mięsniowe, mamy skierowanie do neurologa, fuck ;| przez to mogą być rzadko kupy bo nie potrafi się rozluźnić, heh w życiu bym nie pomyślała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:14

excella, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Am :) bo mi dupek z ZUS tłumaczył jako mega rozlazłe pismo. I juz zgłupiałam

am lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Topa spokojnie, wszystkie czytamy po łebkach w ciągu dnia :P wszystkie dzieci są sliczne i zajebiste :)
    Weronika i Excella, cóż mogę rzec, ślicznoty ;-)

My właśnie wróciliśmy od pediatry no i zmieniamy mleko,jeśli nie przejdzie + plamy które po jedzeniu Frankowi wyskakują(plamy czerwone) mogą być początkiem nietolerancji laktozy i za jakiś czas kontrola jeśli bez zmian no to już mamy winowajce. Dodatkowo niestety lekarz zauważył nadmierne napięcie mięsniowe, mamy skierowanie do neurologa, fuck ;| przez to mogą być rzadko kupy bo nie potrafi się rozluźnić, heh w życiu bym nie pomyślała

Na jakie mleko zmieniasz ? Ja moge Ci polecic mleko Gerber. Byłam z.niego zadowolona, teraz też mam kupione w razie co.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:38

excella, alexast, NataliaK, Agusia2312, eta, weronikabp, Edyta84, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaki są śliczne :)

dziewczyny Olek od kilku dni w ciągu dnia nie umie spać. Jest zmęczony, trze oczka i walczy ze snem, jak uda mu się zdrzemnąć to się wybudza po chwili, albo "podgląda" jednym okiem, jest nie do końca zamknięte. No i wymiotuje, nie co karmienie. Dzisiaj dwa razy. Wczoraj też. Zastanawiam się czy iść z nim do lekarza, ale mój mąż twierdzi, że panikuje i przesadzam. Co wy byście zrobiły?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja mam wzor podania,jak chcesz to ci wysle,do zusu wypada jednak pytac formalnie.
    Excella lekarz powiedzial ze mamy wybrac bo obecnie prawie wszystkie maja taki sam sklad a roznia sie jedynie cenia. A czemu polecasz gerber?moze dziecko spi dluzej po nim?:D
    Alexast my wszystkie przesadzamy,oczywiscie. Ale taka rola matki, a jesli tobie ulzy to sprawdz to :)
    Galanea na mojego zucha hustawka nie zawsze dziala ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:28

• excella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Excella lekarz powiedzial ze mamy wybrac bo obecnie prawie wszystkie maja taki sam sklad a roznia sie jedynie cenia. A czemu polecasz gerber?moze dziecko spi dluzej po nim?:D

Jedyne mleko po którym nic sie nie działo, bebilon, Hipp, Enfamil,po każdym z tych jakas wysypka i plamy.A i cena gerbera bardzo przystępna, sprzedawali w lidlu po 13zl teraz nie widze niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella popatrze na sklady i jak bedzie mial odpowiedni to czemu nie :) sklanialam sie ku hipp bio combiotik ale poatrze popatrze :) bo cena faktycznie mega niska

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz zjadlam z mezem obiad jak franek nie spal ,wiecie jaka to zasluga?Franio przez prawie 1,5 bawil sie z balonem,przywiazalam mu delikatnie do nozki i jaka to byla swietna zabawa :D smial sie w glos i nie widzial swiata poza nim :D zaczal marudzic to juz wiedzialam ze jest spiacy,wzielamnna rece i od razu zasnal,kurde chyba musze kupic hel i balony :D

excella, alexast, Galanea, eta, weronikabp lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, każde dziecko inne, i każdemu co innego pasuje. Ja po przebojach z mlekiem w koncu kupiłam najtańsze i podpasowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella bo cena nie jest miernikiem jakosci czasami :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czkawka jest czesto tylko ze Marcel wtedy sie denerwuje i płacze bo przeważnie ma ja jak jest nie dojedzony.. I jest histeria !! :) Paskudztwo sa te czkawki :)

A co do dzieciaczków to wszystkie są słodziutkie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg bioderek. Na szczęście wszystko jest ok :-)

alexast, Galanea, eta, Agusia2312, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam kciuki żeby zmiana przyniosła porządne efekty.

Niesforna super że z bioderkami jest wszystko ok

my idziemy jutro do lekarza. Może i panikuje ale wole żeby lekarz rozwiał moje wątpliwości niż miało się okazać że coś zlekceważyłam

Niesforna lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna my tez po USG bioderek i tez okej :) :)
    Alexast - idź, słuchaj swojej matczynej intuicji, bo każdy chłop mówi matce że przesadza. Luzaki straszne ;) mój maciek tez często mówi ze przesadzam, a potem okazuje sie ze moja czujność opłacała.

Agusia2312, Niesforna, weronikabp, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ