X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Hej dziewczyny, jako bardziej doświadczone mamy, powiedzie mi proszę czy Wasze dzieci tez maja po kilka czkawek dziennie? Trochę mnie to martwi choć położna powiedziała ze to normalne i jedne dzieci maja ich mniej a drugie wiecej. Po drugie, serdeczna prośba, pisalyscie juz wnioski o urlop macierzyński?? Ma któraś jeszcze ma komputerze wzór? Dzwonilam do zusu i jakoś kiepsko to wytlumaczyli, a wy juz pisalyscie i jak przeszło to znaczy ze macie dobrze :) byłabym wdzięczna strasznie
    czkawki to norma, bardziej czkawka przeszkadza doroslemu niż noworodkowi, juz w brzuchu maluchy miały czkawke. :) wiec wogole sie tym nie przejmuj.
    A z wnioskiem nie pomoge bo pisalam ręcznie to co mi szefowa dyktowala i nic nie pamietam ;)

Natalia - trzymam kciuki i mocno wierze ze biopsja wypadnie pomyslnie!!! Nie ma innej opcji!!

Martynika powodzenia na badaniach!
    Niesforna - My dziś tez na USG bioderek idziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:02

NataliaK lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia i Excella cudne Wasze chłopaki ;-)
    A oto rozmowa mojej Córeczki z królikiem ;-))dziś skończyła 8 tyg :)
    5n1406.jpg
    Weronika mam rozumieć, że mój synek Borys Ci się nie podoba, bo 3 dziewczyny wystawiają po kolei zdjęcia a Tobie podobają się tylko dwa - przykre !

zem3i09keg891u11.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eta :) bałam sie ze to cos złego bo mała czka jak myszka miki :)

Moze któraś z dziewczyn ma ten wniosek i pomoże? ;)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Dzięki Eta :) bałam sie ze to cos złego bo mała czka jak myszka miki :)

Moze któraś z dziewczyn ma ten wniosek i pomoże? ;)

U nas czkawki również na porządku dziennym :)

A wniosek o urlop pisałam do pracodawcy najprostszy jak się dało, coś w stylu:
    Ja niżej podpisana .... wnoszę o udzielenie przysługującego mi urlopu macierzyńskiego od dnia ......... w wymiarze 20 tygodni w związku z urodzeniem dziecka w dniu .......

Madzikovy lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Weronika mam rozumieć, że mój synek Borys Ci się nie podoba, bo 3 dziewczyny wystawiają po kolei zdjęcia a Tobie podobają się tylko dwa - przykre !
    hmm Topa jakby Ci powiedzieć - najnormalniej w swiecie czytam po łepkach jak każda z nas w wolnych chwilach i nie widziałam Twojego zdjęcia, dziwny ten Twoj wpis, jak mogłby mi sie nie podobać? to raczej mi jest przykro, że tak pomyslałaś i napisałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa spokojnie, wszystkie czytamy po łebkach w ciągu dnia :P wszystkie dzieci są sliczne i zajebiste :)
    Weronika i Excella, cóż mogę rzec, ślicznoty ;-)

My właśnie wróciliśmy od pediatry no i zmieniamy mleko,jeśli nie przejdzie + plamy które po jedzeniu Frankowi wyskakują(plamy czerwone) mogą być początkiem nietolerancji laktozy i za jakiś czas kontrola jeśli bez zmian no to już mamy winowajce. Dodatkowo niestety lekarz zauważył nadmierne napięcie mięsniowe, mamy skierowanie do neurologa, fuck ;| przez to mogą być rzadko kupy bo nie potrafi się rozluźnić, heh w życiu bym nie pomyślała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:14

excella, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Am :) bo mi dupek z ZUS tłumaczył jako mega rozlazłe pismo. I juz zgłupiałam

am lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Topa spokojnie, wszystkie czytamy po łebkach w ciągu dnia :P wszystkie dzieci są sliczne i zajebiste :)
    Weronika i Excella, cóż mogę rzec, ślicznoty ;-)

My właśnie wróciliśmy od pediatry no i zmieniamy mleko,jeśli nie przejdzie + plamy które po jedzeniu Frankowi wyskakują(plamy czerwone) mogą być początkiem nietolerancji laktozy i za jakiś czas kontrola jeśli bez zmian no to już mamy winowajce. Dodatkowo niestety lekarz zauważył nadmierne napięcie mięsniowe, mamy skierowanie do neurologa, fuck ;| przez to mogą być rzadko kupy bo nie potrafi się rozluźnić, heh w życiu bym nie pomyślała

Na jakie mleko zmieniasz ? Ja moge Ci polecic mleko Gerber. Byłam z.niego zadowolona, teraz też mam kupione w razie co.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:38

excella, alexast, NataliaK, Agusia2312, eta, weronikabp, Edyta84, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaki są śliczne :)

dziewczyny Olek od kilku dni w ciągu dnia nie umie spać. Jest zmęczony, trze oczka i walczy ze snem, jak uda mu się zdrzemnąć to się wybudza po chwili, albo "podgląda" jednym okiem, jest nie do końca zamknięte. No i wymiotuje, nie co karmienie. Dzisiaj dwa razy. Wczoraj też. Zastanawiam się czy iść z nim do lekarza, ale mój mąż twierdzi, że panikuje i przesadzam. Co wy byście zrobiły?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja mam wzor podania,jak chcesz to ci wysle,do zusu wypada jednak pytac formalnie.
    Excella lekarz powiedzial ze mamy wybrac bo obecnie prawie wszystkie maja taki sam sklad a roznia sie jedynie cenia. A czemu polecasz gerber?moze dziecko spi dluzej po nim?:D
    Alexast my wszystkie przesadzamy,oczywiscie. Ale taka rola matki, a jesli tobie ulzy to sprawdz to :)
    Galanea na mojego zucha hustawka nie zawsze dziala ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:28

• excella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Excella lekarz powiedzial ze mamy wybrac bo obecnie prawie wszystkie maja taki sam sklad a roznia sie jedynie cenia. A czemu polecasz gerber?moze dziecko spi dluzej po nim?:D

Jedyne mleko po którym nic sie nie działo, bebilon, Hipp, Enfamil,po każdym z tych jakas wysypka i plamy.A i cena gerbera bardzo przystępna, sprzedawali w lidlu po 13zl teraz nie widze niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella popatrze na sklady i jak bedzie mial odpowiedni to czemu nie :) sklanialam sie ku hipp bio combiotik ale poatrze popatrze :) bo cena faktycznie mega niska

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz zjadlam z mezem obiad jak franek nie spal ,wiecie jaka to zasluga?Franio przez prawie 1,5 bawil sie z balonem,przywiazalam mu delikatnie do nozki i jaka to byla swietna zabawa :D smial sie w glos i nie widzial swiata poza nim :D zaczal marudzic to juz wiedzialam ze jest spiacy,wzielamnna rece i od razu zasnal,kurde chyba musze kupic hel i balony :D

excella, alexast, Galanea, eta, weronikabp lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, każde dziecko inne, i każdemu co innego pasuje. Ja po przebojach z mlekiem w koncu kupiłam najtańsze i podpasowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella bo cena nie jest miernikiem jakosci czasami :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czkawka jest czesto tylko ze Marcel wtedy sie denerwuje i płacze bo przeważnie ma ja jak jest nie dojedzony.. I jest histeria !! :) Paskudztwo sa te czkawki :)

A co do dzieciaczków to wszystkie są słodziutkie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg bioderek. Na szczęście wszystko jest ok :-)

alexast, Galanea, eta, Agusia2312, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam kciuki żeby zmiana przyniosła porządne efekty.

Niesforna super że z bioderkami jest wszystko ok

my idziemy jutro do lekarza. Może i panikuje ale wole żeby lekarz rozwiał moje wątpliwości niż miało się okazać że coś zlekceważyłam

Niesforna lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna my tez po USG bioderek i tez okej :) :)
    Alexast - idź, słuchaj swojej matczynej intuicji, bo każdy chłop mówi matce że przesadza. Luzaki straszne ;) mój maciek tez często mówi ze przesadzam, a potem okazuje sie ze moja czujność opłacała.

Agusia2312, Niesforna, weronikabp, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ