X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a jak u Franka sie objawia to napięcie??

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Natalia a jak u Franka sie objawia to napięcie??
    Spi po kilkanascie minut dziennie po czym wzdryganie go wybudza,uklada sie czasem w litere C do tylu,biorac go na samolot ukkada rece przy sobie a powinny opadac, okazalo sie ze rzadko robione kupy moga byc przez napiecie bo Franek moze nie potrafic wyluzowac miesni zwieracza,dodatkowo ten jego niepokoj i placzliwosc,wszystko zwiazalp sie w calosc. Fajnie,jesli to faktyczie przyczyna tego wszystkiego wtedy mam nadzieje rehabilitacja pomoze

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już masz skierowanie od pediatry do poradni rehabilitacji dziecięcej, to próbuj umówić się na Szajnochy (koło placu Wilsona).
    Telefon 22 833-14-70 do 75, potem wybierasz dalszą cyferkę do poradni rehabilitacji dla dzieci i młodzieży.
    Umawiają najpierw wizytę u ortopedy (u nas to była kwestia tygodnia), a ortopeda po obejrzeniu dziecka daje kolejne skierowanie na rehabilitację.I w tym wypadku czekanie na termin to u nas było mniej, niż tydzień.Potem spotkacie się raz lub dwa razy na tydzień, o tym decyduje rehabilitant.Oczywiście jest ciągłość od tego pierwszego spotkania.A przez jaki czas-nie wiem, u nas to na razie nie zostało określone. Także wszystko na NFZ, bez znajomości, sprawnie, szybko i tamtejsza poradnia ma bardzo dobre opinie, ja to pierwsze spotkanie też miło odbieram, ktoś mi wreszcie pokazał konkrety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:02

NataliaK lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo umawiaj się już, a skierowanie załatwisz potem :).
    Płaczliwość może wynikać z napięcia, to wszystko da się skorygować ćwiczeniami i zobaczysz jak będzie Wam lepiej :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super swietnie zajebiscie :) jutro mam jeszcze lekarza z nfzu i jak tylko da wszystko to sprobuje Franka zapisac tam gdzie polecasz,dziekuje!:) moze spotkamy sie przechodzac kolo siebie na rehabilitacji! ;-))
    Swoja droga znacie jakies fajne baseny z zajeciami dla takich maluchow? Chce isc z Frankiem od wrzesnia,slyszalam ze to mega rozwoj dla dzieciaczka po za tym kapiel zawsze dziala na Franka kojaco,narazie znalazlam szkole Delfinek,ale moze macie jakies rekomendowane

Martynika lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia te "objawy" które opisałaś ma też Oluś, choć na samolocie rączki wiszą. Lekarz to olał :(

Stwierdził że Oluś jest lekko przeziębiony i ma lekkie zapalenie uszek. Dostaliśmy krople, wapń i paracetamol w czopkach. Jak do czwartku nie będzie lepiej to w piątek mamy przyjść ponownie. Zobaczymy czy będzie lepiej. Jak nie to w piątek pójdę i z nim poważnie porozmawiam.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeden lekarz tez olal miesiac temu,twierdzac ze dziecko silne itd, owszem moze i silne bo juz ma 6 kg,ale co chwike ktos mi mowil ze cos z nim nie tak, ze za mocno sie wygina,ze jesli prawidlowe napiecie to juz powinno opadac a tu nic,a juz czare przelalo jak zaczal miec takie nerwowe tiki przez ktore sie wybudza i np noga przez kilkanascie sekund byka jakby targana nerwami. I poszlam do drugiego lekarza,ktory to stwierdzil. Widzisz Alexast,dobrze ze poszlas do tegolekarza,jednak intuicja mamy to intuicja!

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę Olka bacznie obserwować. Zapomniałam że dzisiaj już środa
    .. Zobaczymy jaki efekt będzie miało to leczenie. Jeśli do poniedziałku/wtorku nie będzie poprawy to wtedy pójdę jeszcze raz. Jak nam nie pomoże to pójdę prywatnie.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja zapisywalam się tam gdzie Martynika i nie jest tak tragicznie z terminami.
    Neurologa mamy na Dzielnej 12 sierpnia (zapisywalam się w piątek), a lekarza w przychodni na Szajnochy mamy 28 sierpnia (zapisywalam się dziś).

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byliśmy u neurologa na Dzielnej :).28 to i tak dłużej, niż my czekaliśmy, może tak nam się trafiło po prostu.W każdym razie terminy faktycznie nie są tragiczne, jak wszędzie mówią, bo temat można ogarnąć w ciągu miesiąca góra, a wiadomo, że u dziecka im wcześniej tym lepiej.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do basenu, to też mi bardzo zależy na zajęciach, ale czekam do końca trzeciego miesiąca na pewno (czyli jeszcze 2 tygodnie) i na zielone światło z centrum zdrowia dziecka.Jak pozwolą, to na pewno będziemy chodzić :).Ja nie umiałam pływać do czasu, aż poznałam mojego męża, bałam się wody, bo nikt mi jej jak naprawdę nie pokazał, chcę, żeby Artur oswajał się od małego.
    Wiem, że na Potockiej na Żoliborzu na pewno są takie zajęcia dla maluchów.A koleżanka tam od tak chodzi ze swoimi bliźniakami (3,5 miesiąca) i jest zadowolona.
    Ja się tylko trochę obawiam, bo kiedyś po Potockiej miałam zawsze infekcje, no, ale zobaczymy, pod koniec sierpnia zrobię research.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika moze ktoś zrezygnował i zwolnił się termin. Tak mi Pani powiedziała że mogę dzwonić i się dowiadywać czy ktoś nie odwołał wizyty.
    A na Dzielna umowilam się właśnie bo polecalas że krótko czekałas na wizytę :-)

A co do basenu to moi znajomi chodzą, ich koleżanka prowadzi. Mówią że super sprawa.
    My też się wybieramy jak Jaś skończy 3 miesiące.
    Dla zainteresowanych strona rehabilitantki która prowadzi takie zajęcia i właśnie Ci moi znajomi tam chodzą - http://www.rita-rehabilitacja.pl/plywanie-niemowlat

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Spi po kilkanascie minut dziennie po czym wzdryganie go wybudza,uklada sie czasem w litere C do tylu,biorac go na samolot ukkada rece przy sobie a powinny opadac, okazalo sie ze rzadko robione kupy moga byc przez napiecie bo Franek moze nie potrafic wyluzowac miesni zwieracza,dodatkowo ten jego niepokoj i placzliwosc,wszystko zwiazalp sie w calosc. Fajnie,jesli to faktyczie przyczyna tego wszystkiego wtedy mam nadzieje rehabilitacja pomoze

Natalia to Marcel ma podobnie, spi i za chwile sie budzi, wygina sie podczas spania i układa w litere C ale jak spi. Też główka mocno do tyłu odgina. W piątek mamy pediatre jestem ciekawa co powie ale jak nic nie zauwazy to i tak pójdziemy do neurologa prywatnie !! Bo Marcel taki jest niespokojny że chciałabym mu ulżyc w tym, a co do rehabilotacjio u nas wysyłaja na basen ale z tego co wiem tam jest strasznie, dzieci płacza bo musza robic ćwiczenia na siłe wiec i tak pójdziemy na rehabilitacje prywatnie bo nie chcemy zeby płakał tylko zeby ćwiczenia byly miłe i wykonywane podczas zabawy:)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, tak właśnie było w trakcie tej naszej dzisiejszej rehabilitacji. Pani mówiła do Artura spokojnym głosem, miała bardzo płynne, delikatne ruchy, nie majtała nim przy zmianie pozycji. Jeżeli jakieś ćwiczenie zaczynało go męczyć i kwękał, to przestawała, dawała mu odpocząć.

Całość trwała pół godziny, a mały naprawdę aktywnie spędził ten czas, zleciało nie wiadomo kiedy.

Niesforna, tak, na Dzielnej wyjątkowo krótko się czeka, bo to cała poradnia neurologiczna, gdzie mają wielu lekarzy. Jak dzwoniłam po innych placówkach, też na NFZ, to faktycznie terminy były na grudzień - styczeń :o.
    Dzięki za link do zajęć na basenie, oblukam :).

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą... mamy dziś z mężem trzecią rocznicę ślubu i powiem Wam, że nie ma fajerwerków, szalonych wyjazdów i seksu do białego rana, na dodatek mąż musiał teraz pojechać do pracy na cztery godziny, ale jest to najpiękniejsza rocznica jak dotąd, bo w pełnej rodzinie, rozumiecie o co mi chodzi :). Na to czekałam, moje marzenie się spełniło, jesteśmy mamą i tatą, czekałam na rocznicę, w czasie której będę już RODZICEM :).

Agusia2312, NataliaK, Mucha, Niesforna, Nalka, Selena, Edyta84, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martynika;) Dużo miłosci i kolejnych lat spędzonych razem :)

A to tez masz rehabilitacje prywatnie? ;)

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrrrraaaaa!zadzwonili z medicover ze zalatwili mi neurologa w piatek hurraaaaa :))))
    Martynika gratki z okazji rocznicy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:38

Martynika, misia_k1, weronikabp lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, mam na NFZ, pisałam o tym w poprzednich postach :).
    Dzięki, dziewczyny! :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie co to się dzieje w PL ojciec zgwałcił 2letnia Córkę:(. Nie moge opanować nerwu. Jak tak można... Bydle!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:56

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak takich typow to tyle najpierw za jajeczka powiesic a pozniej wykastrowac o ile wczesniej nie odpadna. Ma-sa-kra..

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ