X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powolutku do kwasu jego fiuta zanurzać i tyle.

Martynika gratulacje z okazji rocznicy! My swoją mamy za 4 dni, i jakoś tak - nie ogarniam. :D

Martynika lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, gratulacje kolejnych szczęśliwych rocznic ;-)

Zobaczcie co właśnie kupiliśmy, bardzo lubie folkowe wzory ;-)Ps. To zdjęcie z babytula, nie nasze hehe :-)
    2i95wti.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:36

nick nieaktualny, Agusia2312, Galanea, Martynika, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika pisz jak tula sie sprawuje bo tez mam na nia chec!:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika pisz jak tula sie sprawuje bo tez mam na nia chec!:)
    Tak jest ;-)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym zabieraniem malucha na basen?
    piszecie ze po 3 mcch, wyczytalam na necie ze po skonczonych 4 mozna
    hmm...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rechabilitantka powiedziała że jak maluch skonczy 3 miesiące to juz mozna iśc na.basen.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszędzie jak do tej pory stykałam się z informacją o skończonych trzech miesiącach.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- Ty konczylas laktacje tak od razu prawda? bralas moze bromergon?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Weronika- Ty konczylas laktacje tak od razu prawda? bralas moze bromergon?
    Tak skończyłam z dnia na dzien po konsultacji z moja gin nie brałam zadnych lekarstw, bo wszystkie maja skutki uboczne. Przez jakieś 3 dni w sytuacji gdy piersi były twarde ściągałam odrobine mleka ale tylko ciut tak aby ulżyło, po 3 dniach jszcze kilka razy ściągnęłam ręcznie troche gdy "kapało" ale juz nie robily sie twarde. Do dzis czasem kilka kropel poleci, ale generalnie poszło szybko, sama sie zdziwiłam.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja mam bromergon ale nie moge go brac jak jestem sama z mala bo mam takie mdlosci i zawroty glowy ze sama ledwo stoje. tak mysle wzuac moze ta tabletke na noc ale w dzien absolutnie odpada. no i niewiem jak odciagac zeby nie pobudzac

• excella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a może w ciągu dnia napar z szałwii na.zachamowanie laktacji ?

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wyobrazam sobie tego brac dwa tyg, bo sie wykoncze. nie pamoetam kiedy az tak zle sie czulam

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy człowiek nie ma czasu. musi wyjść i chce jakoś wyglądać a dziecko chce zjeść i musi odbić trzeba sobie jako radzić :)
    []

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:23

alexast, karolina1990, azi, misia_k1, Martynika, excella, Niesforna, nick nieaktualny, Limerikowo, Mucha, Agusia2312, Galanea, Nalka, nick nieaktualny, Edyta84 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi jest malej zal, widac ze brakuje jej piersi, jak wezme ja na rece to odwraca sie w moim kierunk. i "szuka". Tusiu- zdjecie genialne :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie te które idą albo były u neurologa to do jakie do zwykłego czy dziecięcego ?

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziecięcego, wszystkie specjalności dzielą się na "dorosłe" i dziecięce.Jeśli jesteś z Warszawy, to na Dzielnej jest neurologia dziecięca.Tusia, boska fota :).

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA ha ha Tusia - to się nazywa zaradna mama:)
    Niestety u mnie ta opcja odpada moje dziecko jest mega nadpobudliwe i za duzo wazy:) uwaga uwaga 4,8kg w 6 tygodni przytyla 1,3. Tyle ciałka do kochania:D

A my wczoraj mieliśmy skierowanie do poradni neonatologicznej na usg główki na 14.15.
    I jak to na NFZ nic nie zalatwilam! Pani dr się spóźniła oczywiście. Tylko zbadala ciemiaczko, ogolnie stawy, bioderka, zmierzyla, zwazyla, osluchala i dala skierowanie na USG w zupelnie innym miejscu,Które odbywa się tylko raz w tyg tylko w środy do godz 14. Gdyby przy wypisie odrazy poinformowali to bym wcześniej przyszła po te skierowanie i wszystko byśmy załatwili. A tak 2h dziecko meczylam w sumie po nic, bo to samo w przychodni 10 razy szybciej zrobić mogli. uwaga wizytę z usg mam 10 września. Wrrr.
    Musimy ćwiczyć z Hania pozycje zabki bo ma delikatnie wiotkie bioderka. Ah.
    Za tydzień ortopeda na szczęście prywatnie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, próbowałam dziś pobrac mocz na badanie niestety tylko wymęczyłam Polunię a nie udało się, Pola trochę popłakała, potem była pora jedzenia, pod koniec karmienia zwymiotowała wszystko, pierwszy raz tak jej poleciało, pomyślałam ze to z tych emocji bo niestety płakała wczesniej, potem spacer, zjadła normalnie, godzinę po gdy leżała w koszu dawałam jej smoka przy zasypianiu i znowu zwróciła w momencie wkładania smoka do buzi, myslicie ze mam sie martwić i iść do lekarza, czy to się mogło zdarzyć? poza tym usmiecha się i zachowuje normalnie, pomyslałam ze to przez te emocje rano a teraz przez smoka.

• excella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co,moj syn.ma czesto odruch wymiotny jak mu daje smoka bo chce go polozyc spać. I wszystko z nim ok. Myślę że zwymiotowala z tego płaczu, wiec nie martw sie na zapas. Skoro posyła Ci uśmiechy na pewno wszystko jest ok.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    bo ja mam bromergon ale nie moge go brac jak jestem sama z mala bo mam takie mdlosci i zawroty glowy ze sama ledwo stoje. tak mysle wzuac moze ta tabletke na noc ale w dzien absolutnie odpada. no i niewiem jak odciagac zeby nie pobudzac
    castagnus ma takie samo dzialanie bez skutkow ubocznych
    obniza poziom prolaktyny odpowiedzialnej za lakatcje m.in
    w aptece bez recepty, najlepiej 2 tab dziennie by miec efekt

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ