X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powolutku do kwasu jego fiuta zanurzać i tyle.

Martynika gratulacje z okazji rocznicy! My swoją mamy za 4 dni, i jakoś tak - nie ogarniam. :D

Martynika lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, gratulacje kolejnych szczęśliwych rocznic ;-)

Zobaczcie co właśnie kupiliśmy, bardzo lubie folkowe wzory ;-)Ps. To zdjęcie z babytula, nie nasze hehe :-)
    2i95wti.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:36

NataliaK, Agusia2312, Galanea, Martynika, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika pisz jak tula sie sprawuje bo tez mam na nia chec!:)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika pisz jak tula sie sprawuje bo tez mam na nia chec!:)
    Tak jest ;-)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym zabieraniem malucha na basen?
    piszecie ze po 3 mcch, wyczytalam na necie ze po skonczonych 4 mozna
    hmm...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rechabilitantka powiedziała że jak maluch skonczy 3 miesiące to juz mozna iśc na.basen.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszędzie jak do tej pory stykałam się z informacją o skończonych trzech miesiącach.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- Ty konczylas laktacje tak od razu prawda? bralas moze bromergon?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Weronika- Ty konczylas laktacje tak od razu prawda? bralas moze bromergon?
    Tak skończyłam z dnia na dzien po konsultacji z moja gin nie brałam zadnych lekarstw, bo wszystkie maja skutki uboczne. Przez jakieś 3 dni w sytuacji gdy piersi były twarde ściągałam odrobine mleka ale tylko ciut tak aby ulżyło, po 3 dniach jszcze kilka razy ściągnęłam ręcznie troche gdy "kapało" ale juz nie robily sie twarde. Do dzis czasem kilka kropel poleci, ale generalnie poszło szybko, sama sie zdziwiłam.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja mam bromergon ale nie moge go brac jak jestem sama z mala bo mam takie mdlosci i zawroty glowy ze sama ledwo stoje. tak mysle wzuac moze ta tabletke na noc ale w dzien absolutnie odpada. no i niewiem jak odciagac zeby nie pobudzac

• excella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a może w ciągu dnia napar z szałwii na.zachamowanie laktacji ?

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wyobrazam sobie tego brac dwa tyg, bo sie wykoncze. nie pamoetam kiedy az tak zle sie czulam

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy człowiek nie ma czasu. musi wyjść i chce jakoś wyglądać a dziecko chce zjeść i musi odbić trzeba sobie jako radzić :)
    []

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:23

alexast, karolina1990, azi, misia_k1, Martynika, excella, Niesforna, weronikabp, Limerikowo, Mucha, Agusia2312, Galanea, Nalka, NataliaK, Edyta84 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi jest malej zal, widac ze brakuje jej piersi, jak wezme ja na rece to odwraca sie w moim kierunk. i "szuka". Tusiu- zdjecie genialne :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie te które idą albo były u neurologa to do jakie do zwykłego czy dziecięcego ?

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziecięcego, wszystkie specjalności dzielą się na "dorosłe" i dziecięce.Jeśli jesteś z Warszawy, to na Dzielnej jest neurologia dziecięca.Tusia, boska fota :).

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA ha ha Tusia - to się nazywa zaradna mama:)
    Niestety u mnie ta opcja odpada moje dziecko jest mega nadpobudliwe i za duzo wazy:) uwaga uwaga 4,8kg w 6 tygodni przytyla 1,3. Tyle ciałka do kochania:D

A my wczoraj mieliśmy skierowanie do poradni neonatologicznej na usg główki na 14.15.
    I jak to na NFZ nic nie zalatwilam! Pani dr się spóźniła oczywiście. Tylko zbadala ciemiaczko, ogolnie stawy, bioderka, zmierzyla, zwazyla, osluchala i dala skierowanie na USG w zupelnie innym miejscu,Które odbywa się tylko raz w tyg tylko w środy do godz 14. Gdyby przy wypisie odrazy poinformowali to bym wcześniej przyszła po te skierowanie i wszystko byśmy załatwili. A tak 2h dziecko meczylam w sumie po nic, bo to samo w przychodni 10 razy szybciej zrobić mogli. uwaga wizytę z usg mam 10 września. Wrrr.
    Musimy ćwiczyć z Hania pozycje zabki bo ma delikatnie wiotkie bioderka. Ah.
    Za tydzień ortopeda na szczęście prywatnie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, próbowałam dziś pobrac mocz na badanie niestety tylko wymęczyłam Polunię a nie udało się, Pola trochę popłakała, potem była pora jedzenia, pod koniec karmienia zwymiotowała wszystko, pierwszy raz tak jej poleciało, pomyślałam ze to z tych emocji bo niestety płakała wczesniej, potem spacer, zjadła normalnie, godzinę po gdy leżała w koszu dawałam jej smoka przy zasypianiu i znowu zwróciła w momencie wkładania smoka do buzi, myslicie ze mam sie martwić i iść do lekarza, czy to się mogło zdarzyć? poza tym usmiecha się i zachowuje normalnie, pomyslałam ze to przez te emocje rano a teraz przez smoka.

• excella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co,moj syn.ma czesto odruch wymiotny jak mu daje smoka bo chce go polozyc spać. I wszystko z nim ok. Myślę że zwymiotowala z tego płaczu, wiec nie martw sie na zapas. Skoro posyła Ci uśmiechy na pewno wszystko jest ok.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    bo ja mam bromergon ale nie moge go brac jak jestem sama z mala bo mam takie mdlosci i zawroty glowy ze sama ledwo stoje. tak mysle wzuac moze ta tabletke na noc ale w dzien absolutnie odpada. no i niewiem jak odciagac zeby nie pobudzac
    castagnus ma takie samo dzialanie bez skutkow ubocznych
    obniza poziom prolaktyny odpowiedzialnej za lakatcje m.in
    w aptece bez recepty, najlepiej 2 tab dziennie by miec efekt

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ