X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co z Modelka,Vikus,Bankierka? Dawno chyba nie widzialam lasek :P

weronikabp lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) czy któraś z was korzysta z kosmetyków ziajki? Chciałbym poznać wasze opinie ;)
    Super są wasze dzieciaczki :) napatrzeć się nie można na te uśmiechnięte minki ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EvelineQ, Fler też zapomniały o nas.

Kobitki nie wiem ale chyba płodność mi wraca... Ciągnący śluz i kłucie jajnika... No nic zobaczymy czy będzie okres.

Jej to malutko wasze dzieciaczki jedzą. Moja Hania na 4 dobę pila juz 60ml. Teraz 90-120 i do tego cycek na długi deser.

Prosze o więcej zdjęć waszych pociech. Słodkie są Maluchy.

Wiecie co będąc mama tak wrażliwa jestem leciał teraz w tv program gdzie wilki atakowały matkę i jej małe dziecko. I oczywiście zabiły tego malucha wrr. A ta matka tak je broniła. Aż mnie serce ścisnęło. Miłość matczyna jest wielka.

Mucha lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ja używam kremu na kazda pogodę od 1 dnia życia i jest super. Raz dziennie smaruje bo więcej nie ma potrzeby. Ładnie nawilża, pachnie, koszt 5 zł.

kambel, Mucha lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie to jest cudowne, że ciąża i macierzyństwo tak wiele zmienia. nigdy nie podejrzewałabym siebie o tak głeębokie uczucia :) zupełnie inaczej patrzę na wszystko :) i dopiero teraz rozumiem o co chodziło mamie jak jej przysparzałam zmartwień i jak mówiła, że kiedyś jak będę miała swoje dzieci to zrozumiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:00

AISAK, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś właśnie kupiłam płyn i balsam nawilżający i jestem ciekawa jakie będą rezultaty bo niestety kaja ma coraz bardziej sucha skórę. Mam nadzieje Ze to wynik złego płynu do kąpieli a kapiemy ja codziennie. Jak na razie czuje ze.rączki ma mieciusie i milutkie w dotyku :)

W ogóle dzięki dziewczyny za pomysł z balonem :) kupiłam kajce wczoraj a dziś chyba godzinkę go oglądała później szybka kąpiel trochę cyca i śpi od godz 7 a zazwyczaj meczy się do 9 :) Chociaż mogę sobie w ciszy troszkę dłużej posiedzieć :)

Mucha lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam płynu do kąpieli Ziajki od samego początku, jestem bardzo zadowolona, świetnie nawilża skórę i bardzo przyjemnie, delikatnie pachnie.Dobrze też myje (wlewam dwie nakrętki do wanienki).

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma większego szczęścia od uśmiechów Poli budzących nas rano... Ech popłakałam sie kolejny raz patrząc na jej szczęśliwa buzię :-) i cieszy mnie deszcz za oknem! O! :-)
    Magda O, Duchess, Evas, Monalisa - odezwijcie sie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:00

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chyba Sunset milczy od pewnego czasu. Wzielam wczoraj po pol tabletki Bromergonu w dzien i na noc. Po polowce jest do przezycia, juz widac ze piersi az tak nie nabieraja ale jeszcze co jakis czas odciagam.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia czytalam Twoj pamietnik- probowalas syropu laktulosum? nam lekarz kazal dac 3 razy po 2 ml ale w zupelnosci wystarczylo raz. Po kilku dniach nam wyregulowalo tak ze nawet po przejsciu na mm nie ma klopotu z kupka. moim zdaniem warto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Franek od rana uhahany bardzo,wyspal sie niezle. Ciagle po 1 spaniu placze w lozeczku i jak tylko go u nas przytule w lozku to zasypia i spi dluzej,taki to juz nasz zwyczaj ze do 2-3 spi sam a pozniej z nami =) a jak sie rozpycha,dzis prawie zlecialam z lozka tak sie przysuwal do mnie ;-) mamy dzis neurologa o 13:30,a Franek znow nie robil kupy od 6 dni i czuje ze niebawem ja zrobi tyle ze obawiam sie ze moze to nastapic u lekarza,dlatego spakowalam juz dodatkowe ubranie dla siebie hahahaa ;-)) ostatnio jak zrobil po takim czasie to bylam w kupie od gory do dolu;))

weronikabp, Edyta84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a jaka dawka tego jest?mi lekarz zalecal termometr-niech sam sobie go wsadzi w ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Karolina a jaka dawka tego jest?mi lekarz zalecal termometr-niech sam sobie go wsadzi w ....
    Natalia kurcze 6 dni to juz chyba duzo co? Co na to lekarz? Termometr i to cała jego rada? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz a wsumie nawet 3lekarzy twierdzi ze dziecko moze nie robic kupy nawet 10 dni. Wg nich to normalne,wg mnie nie bardzo. Mowil o termometrze i rumianku,a i mowia ze samoprzejdzie j lepiej nie ingerowac;/

Edit aha iteoria ze napiecjemiesniowe jest powodem nie wyprozniania siebo Franek nie luzuje miesni zwieracza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:40

• excella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam kiedyś że kupilismy Małemu Windi,na gazy, żeby mu trochę ulżyć. Ostatnio słabo bylo z.kupką, w ciagu dnia bączki z malym kleksem ;) o 4 rano zaczyna sie u nas kolka, wiec moj mąż postanowil użyć tego Windi, żeby odeszly gazy, poszły dwa bączki i takaaaa kupaaaa że trzeba bylo zmienic całą posciel ;)

weronikabp, misia_k1 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konkretna nazwa to Lactulosum Hasco- syrop. Lekarz zalecil 3 razy po 2 ml ale ostrzegl ze kupki moga byc rzadsze i wtedy zmniejszyc dawke. My zeszlismy do jednego razu po 2 ml a teraz odstawilismy bo robila ich az za duzo i teraz radzi sobie bez tego.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw tez nam mowil zeby sprobowac rumianek i po lyzeczce wody przed i po karmieniu ale to nie zdalo egzaminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella my tez raz użyliśmy windi na gazy i tez wyszła kupa, Pani dr powiedziała zeby używać ze o lepsze od czopkow ale tylko w ostateczności, zeby nie naduzywac bo latwo uszkodzić błonę śluzową. Ale fakt, pomogło i to była właśnie extremalna sytuacja. ;-)
    Natalia to mam nadzieje ze po rehabilitacji skończą sie problemy z kupą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:55

NataliaK, excella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama mie wiem, jeszcze jedna pani doktor mowila ze to dieta kosmonautow i ze niektore dzieci musza dobrze przyswajac pokarm i robia rzadko kupe ale Franek puscza takie smierdzace gazy ze ta kupa sie gdzies chyba zaklinowala...

A tak z innej beczki otwieram dzis buziala Franka i chcialam zobavzyc co jest grane ze po lewej stronie buzi wpycha tam palce,ja patrze a dziaslo rozpulchnione i widac jak schodzi gorna 3 ,no nie wierze!

weronikabp, Edyta84, nutka lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia tez miala takie gazy i faktycznie musialy byc te jelita zapchane bo az widac jak jej brzuch zmalal jak to wydalila. Ja polecam ten syrop. o rany- juz zeby? a to ze gorna trojka to juz fenomen, normalnie te zeby wychodza po roku

‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ