X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co z Modelka,Vikus,Bankierka? Dawno chyba nie widzialam lasek :P

weronikabp lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) czy któraś z was korzysta z kosmetyków ziajki? Chciałbym poznać wasze opinie ;)
    Super są wasze dzieciaczki :) napatrzeć się nie można na te uśmiechnięte minki ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EvelineQ, Fler też zapomniały o nas.

Kobitki nie wiem ale chyba płodność mi wraca... Ciągnący śluz i kłucie jajnika... No nic zobaczymy czy będzie okres.

Jej to malutko wasze dzieciaczki jedzą. Moja Hania na 4 dobę pila juz 60ml. Teraz 90-120 i do tego cycek na długi deser.

Prosze o więcej zdjęć waszych pociech. Słodkie są Maluchy.

Wiecie co będąc mama tak wrażliwa jestem leciał teraz w tv program gdzie wilki atakowały matkę i jej małe dziecko. I oczywiście zabiły tego malucha wrr. A ta matka tak je broniła. Aż mnie serce ścisnęło. Miłość matczyna jest wielka.

Mucha lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ja używam kremu na kazda pogodę od 1 dnia życia i jest super. Raz dziennie smaruje bo więcej nie ma potrzeby. Ładnie nawilża, pachnie, koszt 5 zł.

kambel, Mucha lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie to jest cudowne, że ciąża i macierzyństwo tak wiele zmienia. nigdy nie podejrzewałabym siebie o tak głeębokie uczucia :) zupełnie inaczej patrzę na wszystko :) i dopiero teraz rozumiem o co chodziło mamie jak jej przysparzałam zmartwień i jak mówiła, że kiedyś jak będę miała swoje dzieci to zrozumiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:00

AISAK, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś właśnie kupiłam płyn i balsam nawilżający i jestem ciekawa jakie będą rezultaty bo niestety kaja ma coraz bardziej sucha skórę. Mam nadzieje Ze to wynik złego płynu do kąpieli a kapiemy ja codziennie. Jak na razie czuje ze.rączki ma mieciusie i milutkie w dotyku :)

W ogóle dzięki dziewczyny za pomysł z balonem :) kupiłam kajce wczoraj a dziś chyba godzinkę go oglądała później szybka kąpiel trochę cyca i śpi od godz 7 a zazwyczaj meczy się do 9 :) Chociaż mogę sobie w ciszy troszkę dłużej posiedzieć :)

Mucha lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam płynu do kąpieli Ziajki od samego początku, jestem bardzo zadowolona, świetnie nawilża skórę i bardzo przyjemnie, delikatnie pachnie.Dobrze też myje (wlewam dwie nakrętki do wanienki).

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma większego szczęścia od uśmiechów Poli budzących nas rano... Ech popłakałam sie kolejny raz patrząc na jej szczęśliwa buzię :-) i cieszy mnie deszcz za oknem! O! :-)
    Magda O, Duchess, Evas, Monalisa - odezwijcie sie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:00

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chyba Sunset milczy od pewnego czasu. Wzielam wczoraj po pol tabletki Bromergonu w dzien i na noc. Po polowce jest do przezycia, juz widac ze piersi az tak nie nabieraja ale jeszcze co jakis czas odciagam.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia czytalam Twoj pamietnik- probowalas syropu laktulosum? nam lekarz kazal dac 3 razy po 2 ml ale w zupelnosci wystarczylo raz. Po kilku dniach nam wyregulowalo tak ze nawet po przejsciu na mm nie ma klopotu z kupka. moim zdaniem warto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Franek od rana uhahany bardzo,wyspal sie niezle. Ciagle po 1 spaniu placze w lozeczku i jak tylko go u nas przytule w lozku to zasypia i spi dluzej,taki to juz nasz zwyczaj ze do 2-3 spi sam a pozniej z nami =) a jak sie rozpycha,dzis prawie zlecialam z lozka tak sie przysuwal do mnie ;-) mamy dzis neurologa o 13:30,a Franek znow nie robil kupy od 6 dni i czuje ze niebawem ja zrobi tyle ze obawiam sie ze moze to nastapic u lekarza,dlatego spakowalam juz dodatkowe ubranie dla siebie hahahaa ;-)) ostatnio jak zrobil po takim czasie to bylam w kupie od gory do dolu;))

weronikabp, Edyta84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a jaka dawka tego jest?mi lekarz zalecal termometr-niech sam sobie go wsadzi w ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Karolina a jaka dawka tego jest?mi lekarz zalecal termometr-niech sam sobie go wsadzi w ....
    Natalia kurcze 6 dni to juz chyba duzo co? Co na to lekarz? Termometr i to cała jego rada? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz a wsumie nawet 3lekarzy twierdzi ze dziecko moze nie robic kupy nawet 10 dni. Wg nich to normalne,wg mnie nie bardzo. Mowil o termometrze i rumianku,a i mowia ze samoprzejdzie j lepiej nie ingerowac;/

Edit aha iteoria ze napiecjemiesniowe jest powodem nie wyprozniania siebo Franek nie luzuje miesni zwieracza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:40

• excella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam kiedyś że kupilismy Małemu Windi,na gazy, żeby mu trochę ulżyć. Ostatnio słabo bylo z.kupką, w ciagu dnia bączki z malym kleksem ;) o 4 rano zaczyna sie u nas kolka, wiec moj mąż postanowil użyć tego Windi, żeby odeszly gazy, poszły dwa bączki i takaaaa kupaaaa że trzeba bylo zmienic całą posciel ;)

weronikabp, misia_k1 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konkretna nazwa to Lactulosum Hasco- syrop. Lekarz zalecil 3 razy po 2 ml ale ostrzegl ze kupki moga byc rzadsze i wtedy zmniejszyc dawke. My zeszlismy do jednego razu po 2 ml a teraz odstawilismy bo robila ich az za duzo i teraz radzi sobie bez tego.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw tez nam mowil zeby sprobowac rumianek i po lyzeczce wody przed i po karmieniu ale to nie zdalo egzaminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella my tez raz użyliśmy windi na gazy i tez wyszła kupa, Pani dr powiedziała zeby używać ze o lepsze od czopkow ale tylko w ostateczności, zeby nie naduzywac bo latwo uszkodzić błonę śluzową. Ale fakt, pomogło i to była właśnie extremalna sytuacja. ;-)
    Natalia to mam nadzieje ze po rehabilitacji skończą sie problemy z kupą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:55

NataliaK, excella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama mie wiem, jeszcze jedna pani doktor mowila ze to dieta kosmonautow i ze niektore dzieci musza dobrze przyswajac pokarm i robia rzadko kupe ale Franek puscza takie smierdzace gazy ze ta kupa sie gdzies chyba zaklinowala...

A tak z innej beczki otwieram dzis buziala Franka i chcialam zobavzyc co jest grane ze po lewej stronie buzi wpycha tam palce,ja patrze a dziaslo rozpulchnione i widac jak schodzi gorna 3 ,no nie wierze!

weronikabp, Edyta84, nutka lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia tez miala takie gazy i faktycznie musialy byc te jelita zapchane bo az widac jak jej brzuch zmalal jak to wydalila. Ja polecam ten syrop. o rany- juz zeby? a to ze gorna trojka to juz fenomen, normalnie te zeby wychodza po roku

‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ