X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika,widac zeba u gory jak schodzi,dziaslo jest mega rozpulchnione ale lekarz powiedzial ze to moze trwac nawet kilka miesiecy jak sie przebije. I nie 3 tylko 2 xD myslalam ze to 3bo dalej ale u dzidci w tym miejscujest 2:)) ale jaja!dlatego tak lapki gryzl.
    Sluchajciekupilam to windi i jade do wuja co by mu to zrobil,wujej wyciaga windi,rozklada ulotke i czyta a Franek co?zaczal robic kupe :D hahaa smialismy sie zerozumie xD i nie chce zeby ktos mu cos w tylek wsadzal :D co do tych kup to dzis lekarka powiedziala ze to moze byc przez to napiecie i niestetykarmienie mieszane i mleko. Jutro jeszcze ide konsultowac zmiane mleka i moze cos w tym ruszy bo niebagatelnie mnie za przeproszeniem wkurwia jak 3 lekarzy mowi ze to normalne a dzieciak steka.
    U neurologa wyszlo ze Francek ma zabhrzenia ulozenia,asymetrie ulozenia,wzmozone napiecie miesniowe. Rehabilotacjarusza 18 sierpnia a wczezniej 15 sierpnia mamy usg przezciemiaczkowe :/ neurolog chce sprawdzic czy przez to ze Franek mial wezel prawdziwy na pepowinie mozg dziala ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:41

weronikabp lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka a co to za tabletki? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo dobrze, ze sprawdzacie. My do neurologa mialysmy isc 20, ale baczytalam sie beznadziejnych opinii o lekarce i chyba musze zmienic.

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj Piotruś dzisiaj wydziwia. Nie chciał pić cycka a butlę całą wciągnął. Myślałam, że może mało mleka i nie chce mu się ssać - nacisnęłam i całe szczęście, że Michaś noe stał w polu rażenia bo poleciało na metr :) chciał nie chciał dałam mu mm i zabrałam się za ściąganie laktatorem. teraz jaśnie pan śpi. nie wiem co mu nie pasowało :/
    mam dylemat - czy podawać wit k skoro raz dziennie dopija butelkę mm? czy może dawać co drugi dzień?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nutka a co to za tabletki? :)
    Mucovagin;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    a moj Piotruś dzisiaj wydziwia. Nie chciał pić cycka a butlę całą wciągnął. Myślałam, że może mało mleka i nie chce mu się ssać - nacisnęłam i całe szczęście, że Michaś noe stał w polu rażenia bo poleciało na metr :) chciał nie chciał dałam mu mm i zabrałam się za ściąganie laktatorem. teraz jaśnie pan śpi. nie wiem co mu nie pasowało :/
    mam dylemat - czy podawać wit k skoro raz dziennie dopija butelkę mm? czy może dawać co drugi dzień?
    Jeśli dwa karmienia dziennie są z mm, to nie podawać. tak mi w szpitalu zalecili.

MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzi się;( Dobrze, że chociaż z godzinę pospał. Nie wiem co z nim:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka owszem,chociaż teraz będę jak na szpilkach siedziała do tego usg czy wszystko będzie ok... boje się że ten węzeł na pepowinie i to że był okręcony nią kilka razy wpłynął na jego mózg :(

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mala jest dzisiaj strasznie ospala, najchetniej to chyba by caly dzien spala :(
    Nie wiem o co chodzi...czy to moze byc przez pogode?

Natalia...spokojnie, dasz rade...tym bardziej, ze czekasz na USG ktore potwierdzi ze wszystko jest dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 16:28

MonikaS, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka Franek spi od 12 non stop prawie.w samochodzie spal, jedynie u neurologa nie spal,pozniej zasnal od razu i tylko zjadl troche mleka i dalej spi. Czuje ze odsypia,brzuszek go nie zrobi,kupe zrobil wiec jest zadowolony ;) odsypia ;)

Galanea kupilam poduche o ktorej pisalas,jest super! Tylko zeby Franito zechcial laskawie na niej spac,nie ma wyjscia,musi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 16:34

Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Zosia juz spi na niej i jest super :D

Mi tez mowili, ze jak sie podaje mm, nawet male ilosci, to podawac sama wit D.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia do góry głowa, na pewno wszystko jest dobrze, tylko to potwierdzisz, zobaczysz! :)
    Co to za poducha którą macie z Galaneą?

Nutka - ucałuj Elvisa od Cioci :)

nutka lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie u pediatry. Mamy skierowanie do neurologa,Marcel troche za bardzo odchyla główke do tyłu i w pozycji na samolocie bardziej w prawa strone sie przechyla + lewa reka dzis miał z boku jak lezał na brzuszku, chcociaz w domy zawsze miał normalnie:) W poniedzialek bede dzwonic jakie sa termin na NFZ a jak nie to prywatnie.

Afty juz sa mniejsze na podniebieniu:)

Nutka cudna ma fryzurke twój słodziak:)

Marcel wykapany usypia w łóżeczku a ja sie bede szykowac do wyjscia bo ide na wieczór panienski kolezanki ale bede miec blisko bo mieszka obok a robi u siebie na podwórku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:49

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia udanej zabawy:)

Ja mam 6 września kawalerski panieński u brata. Motyw czarno- biały. Faceci na czarno, kobiety biało. Kazda para dodatkowo przebiera się w jakiś motyw. Ratujcie, szukam pomysłu.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia na pewno bedzie dobrze i usg tylko to potwierdzi:)swoja droga 15 tego to swieto...czy aby na pewno masz wtedy usg?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno 15 sierpnia :) szpital medicover w Warszawie jest czynny okragly rok :) oni nie swietuja :P

W niedziele wyruszamy ostatni raz na mazury,pozniej nawet nie bedzie jak...rehabilitacja i te sprawy.

Powiem Wam ze mam zajebistego meza ;-) dopiero wrocil z pracy po 14 godzinach,usypialam malego a on tylko sie przebral "po domowemu" i wzial odemnie Franka mowiac ze on go uspi a ja mam odpoczac, kurde czasami czlowiek nie wie jakie wielkie ma szczescie ;-) swoja droga ten dzisiejszy neurolog,wizyta u wujka,pozniej sen Franka wiec w miedzy czasie pisalam teskt,pozniej kolka,pozniej marudzenie,kapanie,usypianie łehhh... padam dzis na twarz :( jak moj maz znow zacznie wyjezdzac w delegacje za granice to nie ogarme tego :P albo w chacie bedzie jeden wielki ogromny SYF ;-)juz dzis przewala sie wiekszosc Frankowych zabawek na podlosze,nie mowiac o zlewie,lazience calej w wodzie bo Franckowi zachcialo sie pluskac...a ja sama dzis zjadlam bulke z maslem bo nie mialam czasu zjesc ;-) dobranoc dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:12

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia na afty najlepsza pieluszka z moczem dziecka. :)

Galanea nie wiem czy pamiętasz ale wcześniej zadałam to samo pytanie tutaj na forum. Poszłam do lekarza i to był rzeczywiście okres. Płodność mi już wróciła po tym okresie właśnie. Dostałam go kiedy Anna miała 5 tygodni i 4 dni.

Mój mąż miał pierwszego ząbka jak skończył roczek. :D Natomiast ja w 3 miesiącu miałam pierwszego zęba. Ciekawe kiedy Annie wyskoczy. :)

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, będzie dobrze, wierzę, że to napięcie nie jest wynikiem żadnych zmian i w prosty i przyjemny sposób skoryguje się je ćwiczeniami.Dobrze, że zostało to zauważone teraz, jak Franek ledwie skończył dwa miesiące.Jest duuużo czasu na reakcję,pracę z nim, za pół roku nie będziecie pamiętać o sprawie :).
    Ale nie zapominaj w tym wszystkim o sobie, jesteś równie ważna i musisz mieć siły, a o bułce z masłem ciężko to będzie pociągnąć ;).
    Agusia, jak tam panieński? :D

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś świętujemy 2 miesiące :):)

weronikabp, Agusia2312, NataliaK, Martynika, Mucha, alexast, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no po 2 byłam w domu bo przyszłe panie młode ( były 2 ) jednym słowem się zalatwily :D ale ogólnie super tak w babskim gronie :) Ostatni panieński to był mój :P teraz walcze z Marcelem żeby spal, ziewa jak smok ale śpi chwile i się budzi i tak cały czas:D

Mucha lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ