MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadamamA dam znac kochana:-) tula jest od 3, 5 kg z wkładka, wiadomo ze nie mozna przeginac z żadnym nosidełkiem dopóki dziecko nie siedzi, ale tula jako jedyne jest polecana, jest naprawde ergonomiczna nie tylko z nazwy
rozmawiałam z doradczynią chust i lekarzem. Jutro bedzie u mnie oraz paczka z nexta, zakupiłam sporo ciuszków bo mała juz wyrosła z wielu, jest długa, bedzie wysoka
a Ignas cudowny
Tusiu duzo zdrówka, ja miałam wiecznie cos w gipsie, teraz to fajnie wspominam, moze poza maturą, złamałam
nogę dzien przedWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 19:05
madamama, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję dziewczyny 2 miesięcy
My za 5 dni mamy a Gabi taka duża już jest szok jak to dziecko zmienia się przez te 2 miesiące
Ja rano "urodziłam" kamyczek i już cały dzień czułam się lepiej tylko jeszcze ta okostna mi dokuczała a teraz mam takie dziwne uczucie jakbym miała znowu kamyczek. No ale nie ma co marudzić czasem trzeba pocierpiećweronikabp lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie, chyba robi mi się zapalenie piersi. Strasznie ciągnie mnie lewa pierś, od pachy prawie do samego sutka, niby nie jest twarda, nie ma grudek, ale ból z chwili na chwilę się nasila zwłaszcza po karmieniu małego. Do tego temperatura skoczyła mi do 37,8, jest mi strasznie zimno, mimo, że w domu 26 stopni i czuję się jak po spotkaniu z kombajnem. Poradźcie mi co robić? Czy karmić małego, jeżeli mam podwyższoną temp.?
-
Gratuluje dziewczyny 2 miesięcy w ogolnym zdrowiu Waszych pociech i tych pierwszych wspólnych chwil.
MagdaO w szpitalu u nas mówili ze do temp 38 można karmić spokojnie wręcz trzeba, do tego gorące prysznice by mleko do konca wypuścić , no i oczywiście okłady z kapusty. Walcz kobieto bo jak to nie pomoze to antybiotyk i zakaz karmienia. 3 mam kciuki.
Sunset jak tam wasze dzielna Mala Córeczka? -
Hej, przeżyłam noc, pierś nadal boli, ale nie jest gorzej, utrzymuje się też stan podgorączkowy. Przed snem wymasowałam pierś pod ciepłą wodą i normalnie przystawiałam Stasia, mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej
Ignaś, śliczniutki - jak dziewczynka
A Pola wydaje się naprawdę bardzo długa, w pierwszej chwili myślałam, że to foto przekłamuje.weronikabp lubi tę wiadomość
-
U mnie masakra- tak mnoe boli ząb ze oszaleje za chwile, nic mi z nim nie zrobia bo musi zejsc stan zapalny. a ja chyba zaraz po scianach bede chodzic. mam pytanie do dziewczyn ktore karmia mm- ile wypijaja wasze dzieci i na ile im to wystarcza?
-
A ja mam od jakiegoś czasu bardzo wrażliwe zęby , no i dreszcze mnie przechodzą
Nie wiem jak zaradzic na to.
Gratuluję 2 mcMy już jakiś czas temu skończyliśmy
Karolina mój do nie dawna pił 130 ml i było ok, teraz robię 150 bo się nie najadałWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:05
-
Dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was orientuje się jaka powinna być temp w pochwie 2 miesiące po porodzie? Bo w ciąży była powyżej 37. Ostatnio źle się czuje, mam mdłości, zawroty głowy, wszystko mi śmierdzi i nie mam na nic siły. Czuje się jak ... w ciąży. Ale karmie wyłącznie piersią i nie zaczęłam jeszcze miesiaczkowac po porodzie, wiec nie chce mi się w to wierzyć. Jednak ze względu na to ze boli mnie podbrzusze to zmierzylam sobie temp i mam 37,2.
-
Jejku jak ten czas leci dziewczyny! Jeszcze niedawno szalałam na swoim weselu.. a teraz? Wczoraj stuknęła nam 2 rocznica ślubu a w sobotę Anna skończyła dwa miesiące!
Tusia pamiętam jaka byłam niezadowolona, że co chwilę ktoś z klasy miał coś w gipsie a ja nie.Też chciałam żeby się koleżanki i koledzy popodpisywali a tu taka lipa, no.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:01
Martynika, misia_k1, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Karolina, moja Zosia to czasem 30-60ml zjada, a pozniej szybko glodna. I wtedy jeszcze doje 90-100. Ale przybiera pieknie, wiec widocznie takich ilosci potrzebuje. W nocy je malenko. Chociaz ja glownie swone mleko jej podaje, jak nie mam to wtedy mm. Zawsze na noc dostaje mm. Spi od 21 do okolo 6-7 z przerwa na karmienie przez sen okolo 0:30.
Nalka lubi tę wiadomość