X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale fajnie, dzieci potrafią poprawić humor :) Ja jeszcze nie mam dzieci, to będzie moje 1, ale na pewno na 1 nie stanie :)

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie od poniedzialku mecza mdlosci a dzis doszly wymioty masakra.moj organizm chyba trymestry pomylil. Buzka

• ivv Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    heheh ivv pewnie tak :) pewnie będzie chciała spróbować jeśli się nie będzie wstydziła.. ale jest jeszcze mała

Moja ma 5 lat a jak dzidziuś się urodzi będzie miała 6 lat i ją to bardzo ciekawi dopytuje czy ona też ciągnęła mleczko itd.
    Moje są już duże (tzn tak się czują) i trochę się boję bo one strasznie odpowiedzialnie podchodzą i już sobie planują co kto będzie robił koło dzidziusia, a przecież wiadomo, że są za małe.

Szybko im się znudzi pewnie ;) choć może będziesz miała pomoc o jakiej nie śniłaś :)

ps. ciekawe czy dzieciaki nie będą zazdrosne :) moja siostra jest 4 lata młodsza ode mnie i jak ją rodzice przywieźli ze szpitala to cały dzień chodziłam naokoło łóżeczka i jej się przyglądałam, a na koniec chciałam jej dużego palca u nogi odgryźć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 14:29

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem.
    Przy wypisie ze szpitala dostałam duphaston po 3 tabletki dziennie. Jedna paczka ma 20sztuk, więc na niecały tydzień starczy. Ale nie wiem, czy można go tak o sobie odstawić z dnia na dzień po przyjęciu wszystkich tabletek. Wydaje mi się, że nie, że powinno się stopniowo zmniejszać dawkę. W szpitalu nic mi takiego nie powiedzieli, mówili tylko ile czego dziennie brać.
    Z drugiej strony chyba lekarz przepisujący wiedział ile jest tabletek i na ile to starczy(no i raczej powinien się domyślić, że w tydzień ciężko się dostać do lekarza- jeszcze przed świętami).
    Co myślicie? Wybrać po 3 przez ten tydzień czy sama sobie zmniejszyć po np 3 dniach brać po dwie, później z 3 kolejne po 2 i ostatnie po jednej?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • eta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka ja jestem na duphastonie, w piątek idę do mojej lekarki to podpytam się jej jak to jest z tym odstawianiem duphastonu to Ci napiszę co ona mi powie.
    ale jak masz numer tel do swojego lekarza prowadzącego to może zadzwoń do niego i się spytaj.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ale jakoś mi tak głupio dzwonić;/ Normalnie chodzę do niego na nfz a tylko na usg mnie brał prywatnie bo ma lepszy sprzęt. I jakoś tak nie wiem czy wypada;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że wypada. Nie krępuj się tylko dzwoń!

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja też jestem na duphastonie i w poprzednich ciązach też byłam i zawsze schodziłam z tabletek stopniowo nawet do po pół tabletki rano i wieczorem i później dopiero odstawienie..
    pewnie lekarz myślał, że udasz się do swojego ginekologa bo dziwnie mi się wydaje że po wyjściu ze szpitala tylko jedno opakowanie byś miała wybrać..

ggfxf7q.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka - na pewno wypada, jesteś w ciąży to wyjątkowa sytuacja, przecież nie nakrzyczy na Ciebie ;)
    tak czy inaczej ja po swojej wizycie napiszę Ci co i jak. :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Szybko im się znudzi pewnie ;) choć może będziesz miała pomoc o jakiej nie śniłaś :)

ps. ciekawe czy dzieciaki nie będą zazdrosne :) moja siostra jest 4 lata młodsza ode mnie i jak ją rodzice przywieźli ze szpitala to cały dzień chodziłam naokoło łóżeczka i jej się przyglądałam, a na koniec chciałam jej dużego palca u nogi odgryźć :D

no ciekawe czy będą zazdrosne, teraz są bardzo zainteresowane szczególnie córcia ciągle przytula się do brzuszka i słucha co mówi dzidziuś później mi przekazuje co jej powiedział :D co tydzień patrzą ze mną jak wygląda teraz maleństwo i ile urosło to mnie rozczula :)

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam przyjść jutro przed 16 i wszystko się dowiem.:)

eta lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Gratuluję ! Same dobre nowiny :-)
    Kochana na tym etapie nie mozna okreslic dziecko jest duże musiałaś zle zrozumieć lekarza teraz to kazdy dzidziuś jest taki sam jesli mowisz ze duże to musiałaś zajść wcześniej mam tą samą sytuacje :)

bontbhr.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - ja też jestem na duphastonie. Na pewno nie można tak od razu odstawić. Trzeba stopniowo zmniejszać dawkę. Ja też zaczynałam od 3 dziennie, teraz biorę od dwóch tygodni 1 dziennie, jutro ostatnia tabletka.
    Przy wypisie że szpitala też dostałam receptę tylko na 1 opakowanie. Musiałam iść prywatnie do gina po receptę, bo inaczej nie było miejsc.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale właśnie dostałam kopa od maluszka :) aż mi się przypomniało jak to było z synkiem :) teraz dopiero poczułam się, że naprawdę jestem w ciąży :)

fler, nutka, Tusia84, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mdłości dziś meczyly i okropna senność , chyba z 5h w ciągu dnia przyspalm. a chrapkę na ciągły sen mam od niedzieli i poprostu MUSZE SPAC , a jak nie śpię to jem. Oby tak mi nie zostało :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mogłam spać bosąsiad robi remont i dziś bez prerwy wiercił : a też bym sobie pospała

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś jestem senna- to chyba ta pogoda. W ogóle jakoś gorzej się dziś czuję. Ale jutro wizyta u lekarza, więc na pewno będzie mi lepiej. Nie mogę się doczekać:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać - jutro wizyta i usg :-) Zobaczę mojego skarba :-) i może będę wiedziała co ma między nóżkami :-0
    U mnie córka która ma 10 lat tez pyta jak dzidziuś się czuje, ile już ma,co będzie, co byśmy woleli :-), jak będzie miało na imię :-) i cały czas pyta czy będzie mogła mi pomóc dzidziusia kąpać, trzymać na rękach itp :-) Teraz akurat sa z przyrody na etapie rozmnażania i bardzo ją to ciekawi :-) na plemniki mówi wężyki hihihi - a ja siedzę i jej tłumaczę :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny muszę Wam podziękować za radę odnośnie przytulania :-0 Pogadałam z mężem i faktycznie ma jakąś blokadę :-( Rano kochaliśmy się ale cały czas mu siedzi to w głowie czy dzidziusiowi to nie przeszkadza, było fajnie ale mi też siedziało to w głowie. Na szczęście pierwsze koty za płoty teraz powinno być już lepiej :-)

eta lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nic nie możemy działać, bo znów ta wstrętna grzybica mnie złapała. Zupełnie nie mogę sobie w ciąży z tym poradzić, bez przerwy infekcje. Czy tylko ja tak mam?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ