MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia84 wrote:heheh ivv pewnie tak
pewnie będzie chciała spróbować jeśli się nie będzie wstydziła.. ale jest jeszcze mała
Moja ma 5 lat a jak dzidziuś się urodzi będzie miała 6 lat i ją to bardzo ciekawi dopytuje czy ona też ciągnęła mleczko itd.
Moje są już duże (tzn tak się czują) i trochę się boję bo one strasznie odpowiedzialnie podchodzą i już sobie planują co kto będzie robił koło dzidziusia, a przecież wiadomo, że są za małe.
Szybko im się znudzi pewniechoć może będziesz miała pomoc o jakiej nie śniłaś
ps. ciekawe czy dzieciaki nie będą zazdrosnemoja siostra jest 4 lata młodsza ode mnie i jak ją rodzice przywieźli ze szpitala to cały dzień chodziłam naokoło łóżeczka i jej się przyglądałam, a na koniec chciałam jej dużego palca u nogi odgryźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 14:29
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A ja mam problem.
Przy wypisie ze szpitala dostałam duphaston po 3 tabletki dziennie. Jedna paczka ma 20sztuk, więc na niecały tydzień starczy. Ale nie wiem, czy można go tak o sobie odstawić z dnia na dzień po przyjęciu wszystkich tabletek. Wydaje mi się, że nie, że powinno się stopniowo zmniejszać dawkę. W szpitalu nic mi takiego nie powiedzieli, mówili tylko ile czego dziennie brać.
Z drugiej strony chyba lekarz przepisujący wiedział ile jest tabletek i na ile to starczy(no i raczej powinien się domyślić, że w tydzień ciężko się dostać do lekarza- jeszcze przed świętami).
Co myślicie? Wybrać po 3 przez ten tydzień czy sama sobie zmniejszyć po np 3 dniach brać po dwie, później z 3 kolejne po 2 i ostatnie po jednej? -
nutka ja jestem na duphastonie, w piątek idę do mojej lekarki to podpytam się jej jak to jest z tym odstawianiem duphastonu to Ci napiszę co ona mi powie.
ale jak masz numer tel do swojego lekarza prowadzącego to może zadzwoń do niego i się spytaj. -
Nutka ja też jestem na duphastonie i w poprzednich ciązach też byłam i zawsze schodziłam z tabletek stopniowo nawet do po pół tabletki rano i wieczorem i później dopiero odstawienie..
pewnie lekarz myślał, że udasz się do swojego ginekologa bo dziwnie mi się wydaje że po wyjściu ze szpitala tylko jedno opakowanie byś miała wybrać.. -
ivv wrote:Szybko im się znudzi pewnie
choć może będziesz miała pomoc o jakiej nie śniłaś
ps. ciekawe czy dzieciaki nie będą zazdrosnemoja siostra jest 4 lata młodsza ode mnie i jak ją rodzice przywieźli ze szpitala to cały dzień chodziłam naokoło łóżeczka i jej się przyglądałam, a na koniec chciałam jej dużego palca u nogi odgryźć
no ciekawe czy będą zazdrosne, teraz są bardzo zainteresowane szczególnie córcia ciągle przytula się do brzuszka i słucha co mówi dzidziuś później mi przekazuje co jej powiedziałco tydzień patrzą ze mną jak wygląda teraz maleństwo i ile urosło to mnie rozczula
-
Nutka - ja też jestem na duphastonie. Na pewno nie można tak od razu odstawić. Trzeba stopniowo zmniejszać dawkę. Ja też zaczynałam od 3 dziennie, teraz biorę od dwóch tygodni 1 dziennie, jutro ostatnia tabletka.
Przy wypisie że szpitala też dostałam receptę tylko na 1 opakowanie. Musiałam iść prywatnie do gina po receptę, bo inaczej nie było miejsc. -
Ja też nie mogę się doczekać - jutro wizyta i usg
Zobaczę mojego skarba
i może będę wiedziała co ma między nóżkami :-0
U mnie córka która ma 10 lat tez pyta jak dzidziuś się czuje, ile już ma,co będzie, co byśmy woleli, jak będzie miało na imię
i cały czas pyta czy będzie mogła mi pomóc dzidziusia kąpać, trzymać na rękach itp
Teraz akurat sa z przyrody na etapie rozmnażania i bardzo ją to ciekawi
na plemniki mówi wężyki hihihi - a ja siedzę i jej tłumaczę
-
A i dziewczyny muszę Wam podziękować za radę odnośnie przytulania :-0 Pogadałam z mężem i faktycznie ma jakąś blokadę
Rano kochaliśmy się ale cały czas mu siedzi to w głowie czy dzidziusiowi to nie przeszkadza, było fajnie ale mi też siedziało to w głowie. Na szczęście pierwsze koty za płoty teraz powinno być już lepiej
eta lubi tę wiadomość