X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów gardło zaczyna boleć, oby do weekendu wytrzymać :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę 28 grudnia - może tym razem dzidziuś pokaże co ma między nóżkami :) jak się położę na płasko i się skupię to czuję ręką ruchy maluszka - takie jakby delikatne obroty :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dopiero jak lekko przycisnę bo leniuch tylko by spał ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję motylki, delikatne pukanie po lewej stronie podbrzusza. Ale pod ręką jeszcze tego nie czuję:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka to się dzieciaczki zgadały :)

A ja się martwię dziewczyny... Od kilku dni nie wyczuwam ruchów :( Trochę to za długo trwa :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedz czekoladę, a potem połóż się na boku - zobaczysz jak maluch zacznie szaleć :) A jak nie to też się na zapas nie stresuj, bo to normalne, że nie zawsze się czuje. Tym bardziej na tak wczesnym etapie ciąży

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam czekoladkę i wczoraj i dziś ... Nie wiem co jest, poczekam jeszcze tydzień jak nic nie poczuję umówię się do gina :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wydaje mi się , że na tym etapie ciąży te ruchy są nieregularne albo są ale nie znaczy, że każdy ruch możesz odczuwać . Pytałam się mojej siostry jak u niej było z ruchami powiedziała, że czasami nie czuła prawie tydzień a potem dzidzia szalała ostro.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw się , wiem że łatwo mówić ale tez bym napewno panikowała;) Ale musi byc dobrze;)

Super że wiecie juz co bedziecie miec, jaką płeć:) Jestem ciekawa co my będziemy mieć. :) Oby zdrowe !;)

Welonisia super że wszystko ok nna genetycznym było teraz odpoczywaj:)

16udpc0z6fbj7yn0.png

Welonisia lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko bez stresu, to już prawie połowa, jak Cię zacznie kopać to spać nie będziesz mogła :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A mnie znów gardło zaczyna boleć, oby do weekendu wytrzymać :)

na gardło najlepiej zrobic płukanke: pół szklanki wody i łyzka wody utlenionej. Zawsze działa!
    a na przeziebienie najlepsza mikstura to: wyciśnięte 3 ząki czosnku, pół cytryny, miód, imbir i woda przegotowana!
    Ja sobie robie, wypijam i jestem zdrowa:)

p19uskjohisr6juh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    na gardło najlepiej zrobic płukanke: pół szklanki wody i łyzka wody utlenionej. Zawsze działa!
    a na przeziebienie najlepsza mikstura to: wyciśnięte 3 ząki czosnku, pół cytryny, miód, imbir i woda przegotowana!
    Ja sobie robie, wypijam i jestem zdrowa:)
    ja bym tego nie przełknęła - teraz mam straszną awersję do czosnku :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Tylko bez stresu, to już prawie połowa, jak Cię zacznie kopać to spać nie będziesz mogła :)

Ojjj oby oby :)

Agusia a co przeczuwasz? Chłopaka czy dziewczynkę?

Agusia2312 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 Szczerze mówiąc to pan doktor na genetycznym powiedział że on narazie widzi jakby była dziewczynka ale mówił że to nic pewnego wiec nie nastawiam sie na nic :) <3
    16udpc0z6fbj7yn0.png

Paula222 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja bym tego nie przełknęła - teraz mam straszną awersję do czosnku :)

czosnek w tym wszystkim mało czuc, to jest słodko kwasne a imbir rozgrzewa :) a jak nie da rady normalnie zawsze mozna zatkac sobie nos :D

p19uskjohisr6juh.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Pani doktor mnie zbadała i wszystko jest ok. Bałam się że może szyjka mi się skraca, bo ostatnio bardzo bolało mnie podbrzusze i biodra. Ale na szczęście jest w porządku. Za miesiąc mam zrobić USG na którym lekarz ma ocenić stan szyjki. W drugiej ciąży miałam zakładany szew, bo się za szybko zaczęła rozwierać.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Jadłam czekoladkę i wczoraj i dziś ... Nie wiem co jest, poczekam jeszcze tydzień jak nic nie poczuję umówię się do gina :/

na moje dzieci te sposoby też nie działały i już bardziej czułam leżąc bardziej na wznak chwilę z wyżej uniesioną głową jak się wyciszyłam..

Lekarz tez kiedyś tłumaczył, że w tych początkowych tyg kiedy zaczynamy odczuwać ruchy dzidziuś może rozrabiać kiedy w nocy twardo śpisz a w dzień samo odpoczywa i śpi więc masz wrażenie, że się nie rusza :)

spokojnie wszystko jest dobrze

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rano szykowałam się do lekarza ogólnego i moja córeczka wparowała do łazienki, a stałam jeszcze bez biustonosza i ona tak patrzy i mówi: Mamo masz zamiar karmić takiego małego dzidziusia takimi dużymi cycuchami. :D ja się zaczęłam śmiać i mówię Hanulka jak dzidziuś się urodzi i przyjdzie mleko to będą jeszcze większe na to ona: ble ble mamo to już lepiej niech nie rosną :) ach te dzieci kochane nawet w chorobie poprawią człowiekowi humor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 13:20

ivv, evas, Marcysia86, Welonisia, nutka, eta, fler, Judi2014, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    A ja dzisiaj rano szykowałam się do lekarza ogólnego i moja córeczka wparowała do łazienki, a stałam jeszcze bez biustonosza i ona tak patrzy i mówi: Mamo masz zamiar karmić takiego małego dzidziusia takimi dużymi cycuchami. :D ja się zaczęłam śmiać i mówię Hanulka jak dzidziuś się urodzi i przyjdzie mleko to będą jeszcze większe na to ona: ble ble mamo to już lepiej niech nie rosną :) ach te dzieci kochane nawet w chorobie poprawią człowiekowi humor :)

Oj potrafią poprawić :) Moja córcia ponad pół roku nie pije już mleka z piersi, ale jak je widzi to chichra się jak głupia i próbuje do buzi dalej wziąć - aż mi się wierzyć nie chce, że nadal pamięta :) Co to będzie jak pojawi się mleko 0drinks.gif - jedna z jednego, a druga z drugiego? ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh ivv pewnie tak :) pewnie będzie chciała spróbować jeśli się nie będzie wstydziła.. ale jest jeszcze mała

Moja ma 5 lat a jak dzidziuś się urodzi będzie miała 6 lat i ją to bardzo ciekawi dopytuje czy ona też ciągnęła mleczko itd.
    Moje są już duże (tzn tak się czują) i trochę się boję bo one strasznie odpowiedzialnie podchodzą i już sobie planują co kto będzie robił koło dzidziusia, a przecież wiadomo, że są za małe.

ggfxf7q.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ