MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula222 wydaje mi się , że na tym etapie ciąży te ruchy są nieregularne albo są ale nie znaczy, że każdy ruch możesz odczuwać . Pytałam się mojej siostry jak u niej było z ruchami powiedziała, że czasami nie czuła prawie tydzień a potem dzidzia szalała ostro.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kochana nie martw się , wiem że łatwo mówić ale tez bym napewno panikowała;) Ale musi byc dobrze;)
Super że wiecie juz co bedziecie miec, jaką płećJestem ciekawa co my będziemy mieć.
Oby zdrowe !
Welonisia super że wszystko ok nna genetycznym było teraz odpoczywaj:)
Welonisia lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
czekajajaca wrote:A mnie znów gardło zaczyna boleć, oby do weekendu wytrzymać
na gardło najlepiej zrobic płukanke: pół szklanki wody i łyzka wody utlenionej. Zawsze działa!
a na przeziebienie najlepsza mikstura to: wyciśnięte 3 ząki czosnku, pół cytryny, miód, imbir i woda przegotowana!
Ja sobie robie, wypijam i jestem zdrowa:) -
Welonisia wrote:na gardło najlepiej zrobic płukanke: pół szklanki wody i łyzka wody utlenionej. Zawsze działa!
a na przeziebienie najlepsza mikstura to: wyciśnięte 3 ząki czosnku, pół cytryny, miód, imbir i woda przegotowana!
Ja sobie robie, wypijam i jestem zdrowa:) -
Byłam dziś na wizycie. Pani doktor mnie zbadała i wszystko jest ok. Bałam się że może szyjka mi się skraca, bo ostatnio bardzo bolało mnie podbrzusze i biodra. Ale na szczęście jest w porządku. Za miesiąc mam zrobić USG na którym lekarz ma ocenić stan szyjki. W drugiej ciąży miałam zakładany szew, bo się za szybko zaczęła rozwierać.
-
Paula222 wrote:Jadłam czekoladkę i wczoraj i dziś ... Nie wiem co jest, poczekam jeszcze tydzień jak nic nie poczuję umówię się do gina
na moje dzieci te sposoby też nie działały i już bardziej czułam leżąc bardziej na wznak chwilę z wyżej uniesioną głową jak się wyciszyłam..
Lekarz tez kiedyś tłumaczył, że w tych początkowych tyg kiedy zaczynamy odczuwać ruchy dzidziuś może rozrabiać kiedy w nocy twardo śpisz a w dzień samo odpoczywa i śpi więc masz wrażenie, że się nie rusza
spokojnie wszystko jest dobrze -
A ja dzisiaj rano szykowałam się do lekarza ogólnego i moja córeczka wparowała do łazienki, a stałam jeszcze bez biustonosza i ona tak patrzy i mówi: Mamo masz zamiar karmić takiego małego dzidziusia takimi dużymi cycuchami.
ja się zaczęłam śmiać i mówię Hanulka jak dzidziuś się urodzi i przyjdzie mleko to będą jeszcze większe na to ona: ble ble mamo to już lepiej niech nie rosną
ach te dzieci kochane nawet w chorobie poprawią człowiekowi humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 13:20
ivv, evas, Marcysia86, Welonisia, nutka, eta, fler, Judi2014, Martynika lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:A ja dzisiaj rano szykowałam się do lekarza ogólnego i moja córeczka wparowała do łazienki, a stałam jeszcze bez biustonosza i ona tak patrzy i mówi: Mamo masz zamiar karmić takiego małego dzidziusia takimi dużymi cycuchami.
ja się zaczęłam śmiać i mówię Hanulka jak dzidziuś się urodzi i przyjdzie mleko to będą jeszcze większe na to ona: ble ble mamo to już lepiej niech nie rosną
ach te dzieci kochane nawet w chorobie poprawią człowiekowi humor
Oj potrafią poprawićMoja córcia ponad pół roku nie pije już mleka z piersi, ale jak je widzi to chichra się jak głupia i próbuje do buzi dalej wziąć - aż mi się wierzyć nie chce, że nadal pamięta
Co to będzie jak pojawi się mleko
- jedna z jednego, a druga z drugiego?
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
heheh ivv pewnie tak
pewnie będzie chciała spróbować jeśli się nie będzie wstydziła.. ale jest jeszcze mała
Moja ma 5 lat a jak dzidziuś się urodzi będzie miała 6 lat i ją to bardzo ciekawi dopytuje czy ona też ciągnęła mleczko itd.
Moje są już duże (tzn tak się czują) i trochę się boję bo one strasznie odpowiedzialnie podchodzą i już sobie planują co kto będzie robił koło dzidziusia, a przecież wiadomo, że są za małe.