X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My propo przytulania nie mamy problemów i oporów... Skoro z ciążą jest wszystko oki to i dzidzi nic nie grozi :)A też miałam opory, szczególnie na początku, ale mąż napastował i już wszelkie obawy mi przeszły :)
    Jeśli nie macie żadnych zastrzeżeń od lekarza to przytulajcie się śmiało :) Bo po porodzie trzeba męża będzie trochę podsuszyć :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A my nic nie możemy działać, bo znów ta wstrętna grzybica mnie złapała. Zupełnie nie mogę sobie w ciąży z tym poradzić, bez przerwy infekcje. Czy tylko ja tak mam?

My tez nie mozemy ze wzgledu na plamienia :( Z reszta moj narzeczony po tym ci widział... on sie po prostu boi :(
    Obiecuje mi tylko ze jak juz mała sie urodzi nadrobimy wszystkie zaległosci. Cholernie mi tego brakuje :(

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Mezus tez zaczal sie blokowac- na wizycie slyszal ze z malenstwem wszystko oki, po miesiecznym zakazie przez krwiaczka slodko poserduszkowalismy a Teraz prosi by nie nalegac... Dam mu czas do gwiazdki, jak nie to zapakuje sie w kokardke I bede kazala rozpakowac prezencik :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś inaczej teraz człowiek podchodzi do seksu jak wiemy że w brzuszku jest dzidziuś :-) Mój mąż w trakcie <3 <3 mówi do mnie ale kołyszesz tym dzidziusiem, robimy mu teraz huśtawkę :-) Zaczęliśmy się oboje śmiać :-)

Welonisia, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, że ja mam większe obawy niż mąż. Wynika to bardziej ze sposobu w jaki się kochamy, który dla obojga jest bardzo przyjemny, jednak w ciąży trzeba go ograniczać.
    Mam takie pytanie dość intymne, z góry przepraszam, jeśli któraś poczuje się urażona. Jestem w ciąży po raz pierwszy, w związku z czym pierwszy raz doświadczam seksu w zupełnie inny sposób. Czy u was też orgazm występuje szybciej i zanim mąż skończy przechodzicie go jeszcze raz albo i nawet dwa..? Czasami aż czuje się nieswojo, zazwyczaj szczytowaliśmy razem a tu nagle takie niespodzianki.

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja w ciazy mam jeszcze wieksza ochote na sex i pewnie gdyby był normalny w sensie taki jak przed ciaza to bym miala podobnie jak ty :)
    no ale niestety nie jest nam dane bo jak nie zakaz to on sie boi i dupa blada :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 21:59

p19uskjohisr6juh.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    U nas jest tak, że ja mam większe obawy niż mąż. Wynika to bardziej ze sposobu w jaki się kochamy, który dla obojga jest bardzo przyjemny, jednak w ciąży trzeba go ograniczać.
    Mam takie pytanie dość intymne, z góry przepraszam, jeśli któraś poczuje się urażona. Jestem w ciąży po raz pierwszy, w związku z czym pierwszy raz doświadczam seksu w zupełnie inny sposób. Czy u was też orgazm występuje szybciej i zanim mąż skończy przechodzicie go jeszcze raz albo i nawet dwa..? Czasami aż czuje się nieswojo, zazwyczaj szczytowaliśmy razem a tu nagle takie niespodzianki.

Nalka, dorośli ludzie jesteśmy. Jak ktoś nie chce to nie odpisze, ale nie ma powodu, żeby czuć się urażonym.

Ja Ci powiem, że miałam tak zawsze;P Teraz intensywniej odczuwałam(bo teraz już nie możemy)wszystkie bodźce, ale orgazm był tak samo przyjemny jak wcześniej.

Welonisia, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Nalka, dorośli ludzie jesteśmy. Jak ktoś nie chce to nie odpisze, ale nie ma powodu, żeby czuć się urażonym.

Niestety spotkałam się z dorosłymi, którzy nie zachowywali się jak dorośli i byli wielce obrażeni, zwłaszcza kobiety. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja po jednym byłam wykończona, a teraz jak są trzy to musi trochę czasu minąć aż złapię oddech, mimo, że seks nie jest tak intensywny jak przed ciążą. Cieszę się, że nie jestem jedyna. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Niestety spotkałam się z dorosłymi, którzy nie zachowywali się jak dorośli i byli wielce obrażeni, zwłaszcza kobiety. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja po jednym byłam wykończona, a teraz jak są trzy to musi trochę czasu minąć aż złapię oddech, mimo, że seks nie jest tak intensywny jak przed ciążą. Cieszę się, że nie jestem jedyna. :D

Przeciez sex to normalna sprawa, kazda z nas go uprawia w koncu jakos zaszłysmy w ciaze :)
    Faktycznie znam osoby ktore maja problem by o tym mowic ale to na pewno nie jest powod do obrazania sie :)

Ps. zazdroszcze ci, ja pewnie bede mogla dopiero za jakies 7 miesiecy :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dziewczyny widać z utęsknieniem mówią o tym.. my nie możemy więc nie wiem.. w każdej ciązy miałam zakaz.. na początku że plamie, a później szyjka mi się skracała albo była na granicy normy więc lekarz tez nie pozwalał.. kilka razy zakaz złamaliśmy w poprzednich ciążach.. jak będzie teraz czy dostaniemy zielone światło nie wiem..

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    no ciekawe czy będą zazdrosne, teraz są bardzo zainteresowane szczególnie córcia ciągle przytula się do brzuszka i słucha co mówi dzidziuś później mi przekazuje co jej powiedział :D co tydzień patrzą ze mną jak wygląda teraz maleństwo i ile urosło to mnie rozczula :)

Fajnie mieć takich "podglądaczy" :) No i przede wszystkim, dzięki córci wiesz co chce Ci przekazać dzidzia z brzuszka ;) My możemy się tylko domyślać :)

Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos seksu - z Weroniką mogliśmy non stop, bez zahamowań. A teraz przeszliśmy na emeryturę i nie mamy siły. Córa wysysa z nas całą energię ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Fajnie mieć takich "podglądaczy" :) No i przede wszystkim, dzięki córci wiesz co chce Ci przekazać dzidzia z brzuszka ;) My możemy się tylko domyślać :)

hahah no tak szczególnie kiedy mówi: dzidziuś mówi, że robi teraz kupkę i nie przeszkadzać mu :D :D

AISAK, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny dzisiaj zaczynam nowy tydzień :) teraz już prawie za każdym razem jak docisnę lekko rękę do brzucha to czuję jak maluszek się zaczyna wiercić :) super uczucie :) idę synka budzić bo dziś śpi za długo :) i śniadanko. życzę udanego dnia :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dziś USG genetyczne o 19:00 trochę się denerwuję

Welonisia, Marcysia86, szczessciara lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale Ci dobrze, ja nadal nie poczułam ponownie maluszka :( Wczoraj cały wieczór się wsłuchiwałam ...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- nie martw się, ja też go nie czuję. I pewnie jeszcze trochę to potrwa aż poczuję.:)
    Ale przeczytałam, że pomału może już słyszeć dźwięki i mu dziś śpiewałam kolędy.;P I gadałam do niego o świętach i choince;) Niech się przyzwyczaja do mamy "gadatliwej śpiewaczki":)

Na 9 stycznia mam wizytę na nfz, a od 13 chyba będę mogła połówkowe wykonać, więc mam nadzieję, że mnie już lekarz zapisze na nie do siebie;)

Nalka- może tak, na innym forum. Tutaj wszystkie jesteśmy z tego samego powodu i skądś te dzieci w naszych brzuchach się wzięły;) Więc nie ma co się wstydzić;)

Ps. Mi mąż do szpitala chciał być miły i wziął książkę. Pierwszą lepszą jaka leżała w domu, a na wierzchu leżały wszystkie 3 książki z serii Pięćdziesiąt twarzy Greya! Dla koleżanki do oddania, bo z rok je trzymam a ma przyjść na dniach;) Pogoniłam go z tą książką. To by pielęgniarki pomyślały- nie dość, że już w ciąży to jeszcze jej mało!:P

Limerikowo, Welonisia, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ale ja już czułam a po prostu to ucichło i dla tego mnie to martwi :(

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka z lektura to Maz ma fantazje no no, pozazdroscic tylko,moze nie wiedzial ze to takie muy muy sexy ;-))))))))))))))
    u mnie dziewczyny w 2-3 dni czytaly taka wciagajaca ksiazka, ja tez nie powiem, a i film ma byc, takze po ciazy mozecie razem smialo pojsc do kina :-)
    a Personel w szpitalu to niech mysli co chce, w okladke z gazety mozecie dac ostatecznie by tytul zakryc
    ja jak czytalam Imie rozy Eco z mnichem na okladce to tez ludzie patrzeli i na ksiazke i na mnie... ;-))))))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Trzymajcie kciuki dziś USG genetyczne o 19:00 trochę się denerwuję

Ja idę na 13:00 na genetyczne i już nie wiem co mam ze sobą zrobić ;)

eta lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ