X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nutka z lektura to Maz ma fantazje no no, pozazdroscic tylko,moze nie wiedzial ze to takie muy muy sexy ;-))))))))))))))
    u mnie dziewczyny w 2-3 dni czytaly taka wciagajaca ksiazka, ja tez nie powiem, a i film ma byc, takze po ciazy mozecie razem smialo pojsc do kina :-)
    a Personel w szpitalu to niech mysli co chce, w okladke z gazety mozecie dac ostatecznie by tytul zakryc
    ja jak czytalam Imie rozy Eco z mnichem na okladce to tez ludzie patrzeli i na ksiazke i na mnie... ;-))))))
    f2w39n73qolnajph.png

ja probowalam to przeczytac ale doszłam do 200 strony i rzuciłam w kąt tą książke bo po pierwsze nie wciągnęła mnie a po drugie w ogóle nie podobała mi sie :/ Wole jednak inną lekture :)

Paula222 a moze skoro tak bardzo sie niepokoisz to idz nawet prywatnie do lekarza? Moze zrobi ci USG i wszystko sie wyjasni???

p19uskjohisr6juh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nutka z lektura to Maz ma fantazje no no, pozazdroscic tylko,moze nie wiedzial ze to takie muy muy sexy ;-))))))))))))))
    u mnie dziewczyny w 2-3 dni czytaly taka wciagajaca ksiazka, ja tez nie powiem, a i film ma byc, takze po ciazy mozecie razem smialo pojsc do kina :-)
    a Personel w szpitalu to niech mysli co chce, w okladke z gazety mozecie dac ostatecznie by tytul zakryc
    ja jak czytalam Imie rozy Eco z mnichem na okladce to tez ludzie patrzeli i na ksiazke i na mnie... ;-))))))
    f2w39n73qolnajph.png

kurczę, a ja zaczęłam to czytać, ale stwierdziłam, że to jakieś flaki z olejem i nie skończyłam...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Welonisia - widzę, że nie jestem sama :)

Welonisia lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia chętnie bym poszła ale mnie nie stać :/ Poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę czy dzidziuś da znać, bo już w nocy nawet horrory mi się śnią...

A propo książek, ja wg nie cierpię czytać, chyba że gazetki :) Pamiętam jak byłam w szpitalu jak byłam w ciąży pozamacicznej to kazałam mężowi laptopa przynieść :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Imię Róży połknęłam w gimnazjum. Grey też był spoko, potrafił rozbudzić zmysły, nie powiem, że mnie nie ruszał, ale pod kątem kunsztu literackiego to taki mały shit ;).

Polecam Murakamiego jak ktoś lubi refleksyjne, nie za ciężkie, ale ciekawe klimaty, ostatnio czytałam też klasyk - Ojca Chrzestnego Mario Puzo, a potem Rodzinę Borgiów tego samego autora, obie książki bardzo mi się podobały, chociaż w Ojcu Chrzestnym mniej gadania, więcej akcji. Borgiowie są ciekawi pod kątem historycznym. Z popularnych pozycji jeszcze trylogia Millenium - wciąga dość mocno, ale to klimaty kryminalne.

Welonisia, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwie części przeczytałam jakoś na wakacjach, trzecia stanęła w połowie i nie dało rady przemęczyć.:) Ale długo się nie widziałam z koleżanką i teraz jak miała przyjść to wyjęłam na wierzch, żeby nie zapomnieć oddać. A on wziął, bo leżało na wierchu i w sumie jedyne książki jakie w tym mieszkaniu mam. Swoich nie brałam od mamy bo już wszystkie przeczytane.:)

Mi się ostatnio książki Nicolasa Sparksa podobają.:) Kiedyś zaczęłam czytać "Pamiętnik" i okazało się, że oglądałam film wcześniej. Później już z górki, co jakiś czas coś nowego czytałam. W szpitalnej bibliotece też szukałam, ale nie było.:)

A dziś wyjęłam mój haftowany obrazek z zeszłego roku, bo zawsze zimą mam ochotę na robótki. Mam nadzieję, że skończę na wiosnę i powieszę w kuchni, bo ładny z kawą.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a gdzie mieszkasz, w jakim miescie?
    To moze jedz na izbe przyjec i sklam ze masz skurcze, ból brzucha itp. Maja obowiazek cie zbadac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 14:35

p19uskjohisr6juh.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszędzie powtarzają, że pierwsze ruchy mogą się pojawiać i znikać! Nie ma co panikować. Dopiero po 21 tygodniu zdaje się powinny być odczuwane coraz częściej i kilka razy dziennie.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo przytulanek my też nie możemy ale tak nie do konca. Powiedział nam lekarz że nie zagrażają przytulanki dzidzi tylko moga byc plamienia z nadżerki którą mam i my wolimy sie wstrzymać niż sie zastanawiać czy to plamienie z nadżerki czy może cos sie dzieje i panikować:)
    A mój mąż jest wyrozumiały i sie boi :) <3

Propo książek ja duzo czytam ostatnio:) Greya przeczytałam:)
    Lubie historie typu Arabska Żona, bardzo ciekawe i pouczające jak to jest mieć męża araba:) Sparksa tez czytałam kilka jego książek:)
    16udpc0zxu4nbr4n.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie hehe ale numer zrobiłam pojechałam na 13, a się okazało, że mam na 15.30 :P i że 02.01-2014 mam na 13.00 więc do mamy mojej na herbatkę skoczyłam i później wróciłam dzidziuś się tak ruszał, że ciężko było zrobić pomiary.. udało się ale trwało to dosyć długo

Jestem szczęśliwa i dziękuję Bogu bo wszystko jest dobrze..

Lekarz powiedział, że między nogami coś tam widać ale że nie będzie określał bo w 13 tyg. to równie dobrze może być przerośnięta łechtaczka szczególnie że jajek nie widział więc nadal nie wiem...

chociaż coś zaczynam czuć, że to jednak chłopak będzie :)

aaaa i moja siostra też dzisiaj była na wizycie jest w ciąży w 6 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:06

AISAK, Agusia2312, fler, nutka, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Jestem po wizycie hehe ale numer zrobiłam pojechałam na 13, a się okazało, że mam na 15.30 :P i że 02.01-2014 mam na 13.00 więc do mamy mojej na herbatkę skoczyłam i później wróciłam dzidziuś się tak ruszał, że ciężko było zrobić pomiary.. udało się ale trwało to dosyć długo

Jestem szczęśliwa i dziękuję Bogu bo wszystko jest dobrze..

Lekarz powiedział, że między nogami coś tam widać ale że nie będzie określał bo w 13 tyg. to równie dobrze może być przerośnięta łechtaczka szczególnie że jajek nie widział więc nadal nie wiem...

chociaż coś zaczynam czuć, że to jednak chłopak będzie :)

aaaa i moja siostra też dzisiaj była na wizycie jest w ciąży w 6 tyg. :)

Super, że wszystko ok. A ciąża z siostrą to super sprawa :) Ze swoją zazębiłyśmy się tylko 3 tygodnie w pierwszej, ale dzięki temu mamy dzieciaki rok po roku :) raz ona, raz ja, w tym roku znowu ona, a za rok my :) Fajna zgraja będzie :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Monika ale Ci dobrze, ja nadal nie poczułam ponownie maluszka :( Wczoraj cały wieczór się wsłuchiwałam ...
    nie martw się, może leniuszka pod sercem nosisz albo tak się dobrze uŁożył, że nie w głowie mu wiercenie. spróbuj go troszkę ręką przycisnąć

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś ovu pokazuje 40% ciąży, ale ten czas leci :)
    Jak tam dziewczynki przygotowania przed świętami?

• fler Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie robię mi mąż zabronił powiedział że sam wszystko przygotuje a ja jak bardzo będę chciała to mogę ubrać choinkę.

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie- dał mi pan doktor jeszcze 2 opakowania, starczy do następnej wizyty i kazał brać 2 dziennie skoro nie ma plamienia, a jakby coś się działo to dzwonić;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po usg prenatalnym- wszystko ok, dzidziuś ponad 6 cm, przezierność karkowa w porządku i ogromna ulga:) bo poprzednie usg było przy 5 mm bąbelku. Pozdrawiam czerwcowe mamusie!

fler, weronikabp, evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Super, że wszystko ok. A ciąża z siostrą to super sprawa :) Ze swoją zazębiłyśmy się tylko 3 tygodnie w pierwszej, ale dzięki temu mamy dzieciaki rok po roku :) raz ona, raz ja, w tym roku znowu ona, a za rok my :) Fajna zgraja będzie :)

No u nas to już jest zgraja ;) moja siostra jest w 4 ciąży ja w 3 :) a w minione wakacje mój brat się ożenił więc pewnie i niedługo u nich przyjdzie pora na dzieci :)

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No u nas to już jest zgraja ;) moja siostra jest w 4 ciąży ja w 3 :) a w minione wakacje mój brat się ożenił więc pewnie i niedługo u nich przyjdzie pora na dzieci :)

współczuję dziadkom przed świętami ;) Tyle prezentów! :) Przed Weroniką chciałam czwóreczkę, ale już mi starczy ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się coś u mnie zaczęło.:P Zjadłam śledzia,którego zrobiłam sobie już rano, a odkładając talerz przypomniałam sobie o monte wiśniowym w lodówce. No i musiałam spróbować, bo jeszcze tego nie jadłam;P A mężowi mówię; nie dam ci tego spróbować, bo dopiero śledzia jadłeś;P

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też już po wizycie:) Dzidziuś zdrowy, już za duży żeby go zmierzyć, ale waży 185 g:)
    No i mój synek będzie miał w przyszłym roku...... braciszka:)

nutka, Tusia84, fler, weronikabp, Welonisia, evas, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ