X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nutka z lektura to Maz ma fantazje no no, pozazdroscic tylko,moze nie wiedzial ze to takie muy muy sexy ;-))))))))))))))
    u mnie dziewczyny w 2-3 dni czytaly taka wciagajaca ksiazka, ja tez nie powiem, a i film ma byc, takze po ciazy mozecie razem smialo pojsc do kina :-)
    a Personel w szpitalu to niech mysli co chce, w okladke z gazety mozecie dac ostatecznie by tytul zakryc
    ja jak czytalam Imie rozy Eco z mnichem na okladce to tez ludzie patrzeli i na ksiazke i na mnie... ;-))))))
    f2w39n73qolnajph.png

ja probowalam to przeczytac ale doszłam do 200 strony i rzuciłam w kąt tą książke bo po pierwsze nie wciągnęła mnie a po drugie w ogóle nie podobała mi sie :/ Wole jednak inną lekture :)

Paula222 a moze skoro tak bardzo sie niepokoisz to idz nawet prywatnie do lekarza? Moze zrobi ci USG i wszystko sie wyjasni???

p19uskjohisr6juh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nutka z lektura to Maz ma fantazje no no, pozazdroscic tylko,moze nie wiedzial ze to takie muy muy sexy ;-))))))))))))))
    u mnie dziewczyny w 2-3 dni czytaly taka wciagajaca ksiazka, ja tez nie powiem, a i film ma byc, takze po ciazy mozecie razem smialo pojsc do kina :-)
    a Personel w szpitalu to niech mysli co chce, w okladke z gazety mozecie dac ostatecznie by tytul zakryc
    ja jak czytalam Imie rozy Eco z mnichem na okladce to tez ludzie patrzeli i na ksiazke i na mnie... ;-))))))
    f2w39n73qolnajph.png

kurczę, a ja zaczęłam to czytać, ale stwierdziłam, że to jakieś flaki z olejem i nie skończyłam...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Welonisia - widzę, że nie jestem sama :)

Welonisia lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia chętnie bym poszła ale mnie nie stać :/ Poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę czy dzidziuś da znać, bo już w nocy nawet horrory mi się śnią...

A propo książek, ja wg nie cierpię czytać, chyba że gazetki :) Pamiętam jak byłam w szpitalu jak byłam w ciąży pozamacicznej to kazałam mężowi laptopa przynieść :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Imię Róży połknęłam w gimnazjum. Grey też był spoko, potrafił rozbudzić zmysły, nie powiem, że mnie nie ruszał, ale pod kątem kunsztu literackiego to taki mały shit ;).

Polecam Murakamiego jak ktoś lubi refleksyjne, nie za ciężkie, ale ciekawe klimaty, ostatnio czytałam też klasyk - Ojca Chrzestnego Mario Puzo, a potem Rodzinę Borgiów tego samego autora, obie książki bardzo mi się podobały, chociaż w Ojcu Chrzestnym mniej gadania, więcej akcji. Borgiowie są ciekawi pod kątem historycznym. Z popularnych pozycji jeszcze trylogia Millenium - wciąga dość mocno, ale to klimaty kryminalne.

Welonisia, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwie części przeczytałam jakoś na wakacjach, trzecia stanęła w połowie i nie dało rady przemęczyć.:) Ale długo się nie widziałam z koleżanką i teraz jak miała przyjść to wyjęłam na wierzch, żeby nie zapomnieć oddać. A on wziął, bo leżało na wierchu i w sumie jedyne książki jakie w tym mieszkaniu mam. Swoich nie brałam od mamy bo już wszystkie przeczytane.:)

Mi się ostatnio książki Nicolasa Sparksa podobają.:) Kiedyś zaczęłam czytać "Pamiętnik" i okazało się, że oglądałam film wcześniej. Później już z górki, co jakiś czas coś nowego czytałam. W szpitalnej bibliotece też szukałam, ale nie było.:)

A dziś wyjęłam mój haftowany obrazek z zeszłego roku, bo zawsze zimą mam ochotę na robótki. Mam nadzieję, że skończę na wiosnę i powieszę w kuchni, bo ładny z kawą.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a gdzie mieszkasz, w jakim miescie?
    To moze jedz na izbe przyjec i sklam ze masz skurcze, ból brzucha itp. Maja obowiazek cie zbadac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 14:35

p19uskjohisr6juh.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszędzie powtarzają, że pierwsze ruchy mogą się pojawiać i znikać! Nie ma co panikować. Dopiero po 21 tygodniu zdaje się powinny być odczuwane coraz częściej i kilka razy dziennie.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo przytulanek my też nie możemy ale tak nie do konca. Powiedział nam lekarz że nie zagrażają przytulanki dzidzi tylko moga byc plamienia z nadżerki którą mam i my wolimy sie wstrzymać niż sie zastanawiać czy to plamienie z nadżerki czy może cos sie dzieje i panikować:)
    A mój mąż jest wyrozumiały i sie boi :) <3

Propo książek ja duzo czytam ostatnio:) Greya przeczytałam:)
    Lubie historie typu Arabska Żona, bardzo ciekawe i pouczające jak to jest mieć męża araba:) Sparksa tez czytałam kilka jego książek:)
    16udpc0zxu4nbr4n.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie hehe ale numer zrobiłam pojechałam na 13, a się okazało, że mam na 15.30 :P i że 02.01-2014 mam na 13.00 więc do mamy mojej na herbatkę skoczyłam i później wróciłam dzidziuś się tak ruszał, że ciężko było zrobić pomiary.. udało się ale trwało to dosyć długo

Jestem szczęśliwa i dziękuję Bogu bo wszystko jest dobrze..

Lekarz powiedział, że między nogami coś tam widać ale że nie będzie określał bo w 13 tyg. to równie dobrze może być przerośnięta łechtaczka szczególnie że jajek nie widział więc nadal nie wiem...

chociaż coś zaczynam czuć, że to jednak chłopak będzie :)

aaaa i moja siostra też dzisiaj była na wizycie jest w ciąży w 6 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:06

AISAK, Agusia2312, fler, nutka, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Jestem po wizycie hehe ale numer zrobiłam pojechałam na 13, a się okazało, że mam na 15.30 :P i że 02.01-2014 mam na 13.00 więc do mamy mojej na herbatkę skoczyłam i później wróciłam dzidziuś się tak ruszał, że ciężko było zrobić pomiary.. udało się ale trwało to dosyć długo

Jestem szczęśliwa i dziękuję Bogu bo wszystko jest dobrze..

Lekarz powiedział, że między nogami coś tam widać ale że nie będzie określał bo w 13 tyg. to równie dobrze może być przerośnięta łechtaczka szczególnie że jajek nie widział więc nadal nie wiem...

chociaż coś zaczynam czuć, że to jednak chłopak będzie :)

aaaa i moja siostra też dzisiaj była na wizycie jest w ciąży w 6 tyg. :)

Super, że wszystko ok. A ciąża z siostrą to super sprawa :) Ze swoją zazębiłyśmy się tylko 3 tygodnie w pierwszej, ale dzięki temu mamy dzieciaki rok po roku :) raz ona, raz ja, w tym roku znowu ona, a za rok my :) Fajna zgraja będzie :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Monika ale Ci dobrze, ja nadal nie poczułam ponownie maluszka :( Wczoraj cały wieczór się wsłuchiwałam ...
    nie martw się, może leniuszka pod sercem nosisz albo tak się dobrze uŁożył, że nie w głowie mu wiercenie. spróbuj go troszkę ręką przycisnąć

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś ovu pokazuje 40% ciąży, ale ten czas leci :)
    Jak tam dziewczynki przygotowania przed świętami?

• fler Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie robię mi mąż zabronił powiedział że sam wszystko przygotuje a ja jak bardzo będę chciała to mogę ubrać choinkę.

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie- dał mi pan doktor jeszcze 2 opakowania, starczy do następnej wizyty i kazał brać 2 dziennie skoro nie ma plamienia, a jakby coś się działo to dzwonić;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po usg prenatalnym- wszystko ok, dzidziuś ponad 6 cm, przezierność karkowa w porządku i ogromna ulga:) bo poprzednie usg było przy 5 mm bąbelku. Pozdrawiam czerwcowe mamusie!

fler, weronikabp, evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Super, że wszystko ok. A ciąża z siostrą to super sprawa :) Ze swoją zazębiłyśmy się tylko 3 tygodnie w pierwszej, ale dzięki temu mamy dzieciaki rok po roku :) raz ona, raz ja, w tym roku znowu ona, a za rok my :) Fajna zgraja będzie :)

No u nas to już jest zgraja ;) moja siostra jest w 4 ciąży ja w 3 :) a w minione wakacje mój brat się ożenił więc pewnie i niedługo u nich przyjdzie pora na dzieci :)

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No u nas to już jest zgraja ;) moja siostra jest w 4 ciąży ja w 3 :) a w minione wakacje mój brat się ożenił więc pewnie i niedługo u nich przyjdzie pora na dzieci :)

współczuję dziadkom przed świętami ;) Tyle prezentów! :) Przed Weroniką chciałam czwóreczkę, ale już mi starczy ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się coś u mnie zaczęło.:P Zjadłam śledzia,którego zrobiłam sobie już rano, a odkładając talerz przypomniałam sobie o monte wiśniowym w lodówce. No i musiałam spróbować, bo jeszcze tego nie jadłam;P A mężowi mówię; nie dam ci tego spróbować, bo dopiero śledzia jadłeś;P

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też już po wizycie:) Dzidziuś zdrowy, już za duży żeby go zmierzyć, ale waży 185 g:)
    No i mój synek będzie miał w przyszłym roku...... braciszka:)

nutka, Tusia84, fler, weronikabp, Welonisia, evas, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ