MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
wszystkie badania to normalnie w 2 D lekarz robił, a na chwilkę przełączył nam na 4D bo wiedział że my bobasa widzieliśmy jeszcze w 7 tygodniu kiedy miał 1cm i tylko widać było bicie serduszka, więc żeby nam miło było to pokazał jak to wygląda w 4D i rzeczywiście na filmie fajnie to wygląda
a te zdjęcia to własnie z filmu złapałam ujęcia
topa - powiedz swojemu mężowi jak Ty odczuwasz ten brak seksu, że boisz się że nie jesteś dla niego atrakcyjna, wywal kawę na ławę, bo on na pewno nie wie że masz takie myśli i jak to chłop, nie domyśli się że możesz odczuwać to jako odrzucenie. trzeba to od razu załatwićAnielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa u mnie z kolei jest odwrotnie, mój mąż chciał by się ze mną kochać ale ja się boje o maleństwo , zresztą mam obniżone libido (jakaś blokada psychiczna? nie wiem) tak więc, w sumie i on może się bać o dzidzie co nie oznacza, że nie jesteś dla niego atrakcyjna! Moja siostra miała podobnie jak u ciebie, mąż nie chciał się z nią kochać bo się nadzwyczajnie bał...
ps. jak będziecie razem na USG zapytaj ginekologa przy nim czy możecie się kochać, zresztą można też zmienić pozycję nie musi być misjonarska
Ja tak doradzam a sama nie chcę się kochaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 16:57
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
IVV dzięki za pocieszenie
Ja mu juz wszystko tłumaczyłam co i jak jak to tam od środka wygląda ale chyba mi nie wierzy
Nie chce go zmuszać do niczego jest dla mnie czuły , kochany , delikatny ale jak dochodzi do momentu pieszczot to przerywa i mówi że zrobi dziecku krzywkę
Wiem może to śmieszne ale ja zaczynam się martwić. Myslicie że to będzie dobry pomył jak na czwartkowej wizycie powiem o tym lekarzowi jak on tez będzie ? Może mu wytłumaczy że nie ma obaw ;-)Może lekarza posłucha
-
Ja słyszałam o kilku takich przypadkach i wcale nie chodziło tu o brak podstawowej wiedzy na temat anatomii człowieka tylko o blokadę psychiczną... szczególnie jeśli wcześniej doszło np. do poronienia..lub kobieta nie mogła długo zajść w ciążę, nie tylko my kobiety to przeżywamy mężczyźni na swój sposób też i czasami nie mogą się przełamać..
Porozmawiaj z nim o tym co czujesz Ty i nie obwiniaj ani nie oskarżaj go..Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Topa- spokojnie musisz poczekać aż Twój mąż się przełamie. Naciski niczego nie zmienią. On z całą pewnością boi się o dzidzię i tylko to go blokuje. Też uważam, że dobrym pomysłem będzie wspólne wyjście do lekarza, który rozwieje jego obawy.
Dla męża jesteś ideałem- to Ciebie wybrał spośród wszystkich kobiet na swoją żonę i matkę swojego dziecka. Zawsze będziesz dla niego piękna. On nie widzi dodatkowych kilogramów, rozstępów czy cellulitu ( których z pewnością i tak nie masz)- on widzi ukochaną kobietę, która wzięła na siebie trud ciąży i urodzenia Waszego maleńkiego dzieciątka:)Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
Anielka ja mam tak jak Ty! moje libido opadło
, też się boję,ale że np. będę miała otarcie i infekcję złapię i niepotrzebny stres i leki, bo jakoś moje nawilżenie jest kiepskie, ciężko mi się podniecić i nawilżenia nie ma
może wiecie czy w ciąży można stosować jakieś lubrykanty?
generalnie kochamy się ale po prostu rzadziej niż wcześniej i mam mniejszą przyjemność niż kiedyś - za bardzo spięta jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 17:04
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
eta wrote:wszystkie badania to normalnie w 2 D lekarz robił, a na chwilkę przełączył nam na 4D bo wiedział że my bobasa widzieliśmy jeszcze w 7 tygodniu kiedy miał 1cm i tylko widać było bicie serduszka, więc żeby nam miło było to pokazał jak to wygląda w 4D i rzeczywiście na filmie fajnie to wygląda
a te zdjęcia to własnie z filmu złapałam ujęcia
topa - powiedz swojemu mężowi jak Ty odczuwasz ten brak seksu, że boisz się że nie jesteś dla niego atrakcyjna, wywal kawę na ławę, bo on na pewno nie wie że masz takie myśli i jak to chłop, nie domyśli się że możesz odczuwać to jako odrzucenie. trzeba to od razu załatwić -
Anielka27 wrote:topa u mnie z kolei jest odwrotnie, mój mąż chciał by się ze mną kochać ale ja się boje o maleństwo , zresztą mam obniżone libido (jakaś blokada psychiczna? nie wiem) tak więc, w sumie i on może się bać o dzidzie co nie oznacza, że nie jesteś dla niego atrakcyjna! Moja siostra miała podobnie jak u ciebie, mąż nie chciał się z nią kochać bo się nadzwyczajnie bał...
ps. jak będziecie razem na USG zapytaj ginekologa przy nim czy możecie się kochać, zresztą można też zmienić pozycję nie musi być misjonarska
Ja tak doradzam a sama nie chcę się kochać -
Mnie tez się nie chciało kochać lecz od 2 dni coś mam większą ochotę na sex i bardziej o tym myślę. Postaram się z nim porozmawiać chodź nie jest to łatwe już nie raz próbowałam i jego jeden argument to dziecko. Przykro mi jest że się oddaliliśmy w tych sprawach bo jestem ze ciązy
A jak tak zostanie ? Jak dopiero rok po porodzie będzie chciał się kochać ? Jezu mam nadzieję że nie
Tusia może faktycznie masz rację u niego to wygląda jak blokada jakaś - przytula, głaszcze brzuch ale nic więcej. Myślicie że tak boi się o maleństwo? Nawet bym pomyślała że kogoś ma ale wiem że jest cały czas w domu i pracuje, gotuje, więc nawet nigdzie nie wychodzi :-)i nie miałby jak kogoś poznać
Wiem wkręcam sobie filmy ale mam dziwne wrażenie że on jest przerazony że brzuch mi tak urósł
i że może mu to przeszkadza ? Chyba jak przyjade do domu pogadam z nim
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie dzidzia ma się dobrze i ślicznie rośnie.
Na 70% to dziewczynka moja mała księżniczka. Tak się ucieszyłam z tej wiadomości, że zapomniałam z gabinetu zdjęć USGale ze mnie gapa.
Następna wizyta 16 stycznia i to będzie USG połówkowe.
Mogę spokojnie jechać w góry tylko odpoczynki na trasie co godzinę albo półtora aby się poruszać.
1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r. – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r. – dziewczynka
fler – 5 czerwca 2014 r. – dziewczynka
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
seksualnaa – 6 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
Marcysia86 – 11 czerwca 2014 r.
kabel – 12 czerwca 2014 r.
szczesliwa83 – 12 czerwca 2014 r.
mała czarna 88 ¬– 13 czerwca 2014 r.
Nalka – 14 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
MartaM27 – 14 czerwca 2014 r.
monalisa – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 19 czerwca 2014 r. – chłopiec
Niesforna – 19 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r. – chłopiec
Hankaa28 – 20 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
AISAK – 21 czerwca 2014 r.
Karolajn – 22 czerwca 2014 r.
weronikabp – 22 czerwca 2014 r.
eta – 22 czerwca 2014 r. – chłopiec
Tusia84 – 23 czerwca 2014 r.
sunset – 23 czerwca 2014 r.
Paulina1986 – 23 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ewcia2337196 – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
onka79 – 25 czerwca 2014 r.
Agusia2312 – 25 czerwca 2014 r.
Margotka87 – 25 czerwca (lub 2.07) 2014 r. – chłopiec
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 29 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
49. Duchess - 30 czerwca 2014 r.Limerikowo, Tusia84, Anielka27, Judi2014, eta lubią tę wiadomość
-
Topa dziewczyny dobrze radzą... Do niczego nie zmuszaj tylko rozmawiaj i tłumacz aż zrozumie
To napewno jest przez strach, moja koleżanka tak miała - jej mąż przełamał się dopiero ok 5 miesiąca.
Spróbuj podesłać mu ma pocztę jakieś linki do artykułów o seksie w ciąży, niech poczyta. No i wspólna wizyta u lekarza, to bardzo dużo daje
My do tej pory mieliśmy zakaz seksu ze względu ma plamienia. Na ostatniej wizycie lekarz dał zielone światło, ale jakoś oboje nie możemy się przełamać... Rozmawiamy o tym, oboje chcemy, ale jednocześnie boimy się. Chyba za dużo przeszliśmy na początku ciąży...
Ale małymi krokami staramy się pozbywać tego strachu i mam nadzieję że niedługo wszystko wróci do normy -
My tam czasami z mężem sobie pozwoliliśmy i nic się nie działo. Co prawda rzadko, bo może z 4-5 razy od początku, przez pierwszy miesiąc po owulacji w ogóle. Ale teraz lekarz załatwił sprawę i powiedział,żeby przez 2 miesiące się wstrzymać