X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) Ale Wam pięknie dzieciaczki rosną :)
    Natalia super że wszystko ok, mój Franek też miał USG ale to jeszcze w szpitalu.

Powiem Wam że tak myślę, że najgorszy jest pierwszy miesiąc. Teraz dzieci już stają się ciekawe świata, zabawek i np mój Franek ma rytm dnia :) Pogadac z nim idzie i wg, mój mąż ostatnio cały czas zachwala Franka... on tak go kocha!

Dziewczyny a jak mężowie wam się sprawują w roli taty??? Bo wiecie... Mój jest strasznie opiekuńczy. Co Franek zapłacze to idzie, jak on w domu jest to praktycznie każdą butlę mu daje, z nim przesiaduje i się bawi - czasem aż zazdrosna się robię :D hehe :) Ale i mąż potrafi pracowac 12 godz, a jak w nocy Franek zasnąc nie może to mówi abym spała i że on się nim zajmie... <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64269cbf11a8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11660d05abaf.jpg

Ja zajmuje się małym sama. No może z 15 minut dziennie mąż go ponosi. Koniec.

NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie M najlepiej i tak często jak moze to się zajmuje Córką. Kapie oczywiście sam, ja tylko donosze. Z butla i przewijaniem nie ma problemu. Gada, całuje tuli. Oczywiscie na kazdym wspolnym spacerze prowadzi wozek. Nie raz ma łzy w oczkach ze szczęścia gdy zajmuje się Hania. ja to Nie raz się poryczalam patrząc na ich uczucie. Śmiech, kochające spojrzenie i przytulenie Hani a także jej usniecie na jego klacie mówi wszystko.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISIAK ja mam taką matę :
    http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kojec-ocean-canpol-3w1-promocja-i4485744970.html
    w sumie jestem z niej zadowolona :) Super że większośc tatusiów tak się spisuje... Ale w życiu bym nie myślała że będzie aż tak dobrze.. ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • madamama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A który wzór wzięłaś kochana? Miłego noszenia się :-)

Grey zigzag :) Wzajemnie!

weronikabp lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie zadziwił, jeśli chodzi o opiekę nad Maksiem. Z niczym nie miał od początku problemu, wszystko szybko połapał. Jeśli przyjdzie po 12 h pracy do domu, jest tak stęskniony za małym, że od razu się nim zajmuje, przez karmienie, kąpiel aż do usypiania. Ma też więcej cierpliwości, jest spokojniejszy.
    Maksiu co prawda nie śpi za bardzo w dzień, nie licząc krótkich drzemek, ale zasnął o 00, obudził się ok 6 na karmienie, za jakiś czas zasnął i póki co śpi :O

P.S. Martynika możesz mi podesłać linka do tego leżaczka, który Wy macie? dzięki!może jeszcze inne mamy mają leżaczki-huśtawki najlepiej do 18 kg, które mogą polecić?

Paula222 lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa, mam dokładnie ten:

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1,p1079959039,swiat-niemowlaka-p

Widzę, że skończyła się już na niego promocja, bo ja go miesiąc temu kupiłam właśnie ze strony smyka za coś około 280zł (a po 200-250 schodzą używane).

Po miesiącu użytkowania jestem nadal bardzo zadowolona. Przede wszystkim, jak pisałam wcześniej, podoba mi się to, że można go rozłożyć zupełnie na płasko i tworzy się wtedy taka "buda" jak w wózku. No i właśnie fakt, że jest do 18kg. Poza tym jest zgrabny, a panel z zabawkami i projektorem spełnia swoją rolę, Artur jest tym zajęty :). Opcja przyciszania melodii i zmiany jej na spokojną to w naszym przypadku też strzał w dziesiątkę - powoli przenosi Artura w objęcia Morfeusza :).

monaaa lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, chciałam Wam jeszcze tylko powiedzieć, że też dołączyłam do grona testujących, bo jest mi ciągle gorąco, ostatnio mnie mdliło i generalnie jestem wiecznie głodna. Wydawało mi się bardzo mało prawdopodobne, aby coś zakiełkowało w ostatnim czasie, bo z mężem co prawda ruszyliśmy z tematem i wracamy do niego dosyć często, ale zawsze jednak z zabezpieczeniem. Bez zabezpieczenia były te pierwsze próby tuż po zakończeniu połogu, które zresztą były nieudane, więc...
    No i test negatywny, chyba karmienie wyłącznie piersią daje u mnie takie objawy :).

Natalia, mam do Ciebie pytanie dot. zajścia w ciążę tuż przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego (to u nas jedna z opcji, którą bierzemy pod uwagę). Jak wtedy wygląda naliczanie pensji, gdybym z urlopu przeszła od razu w zwolnienie na ciążę? Normalnie biorą średnią zarobków z ostatnich 12 miesięcy, a wówczas moje ostatnie 12 miesięcy to będzie pensja uboższa o 20% - czy tak to policzą, czy wezmą normalną podstawę? Czy może naliczą średnią z okresu przed ciążą?
    Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź, jeśli masz jakieś info na ten temat :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:23

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne mam rajstopki Cioteczki? :-)
    rsu5vd.jpg

Agusia2312, excella, Niesforna, Galanea, eta, madamama, Edyta84, NataliaK, Tusia84, Nalka, alexast lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Śliczne te Wasze dzieciaczki są :)

My po wtorkowej wizycie u neurologa - oczywiście Jaś ma trochę wzmożone napięcie i asymetrię ułożenia ciała na prawą stronę. Czekamy więc teraz na rehabilitację.
    Trochę mnie tylko pani doktor zmartwiła dając skierowanie na usg mózgowia... Niby powiedziała, że to profilaktycznie, ale i tak jakoś się denerwuję... :/
    Wy robiłyście takie badanie?

A to mój Jaś śpiący na brzuszku :)

Ale jak już mam ćwiczyć podnoszenie główki, to robię wszystko, żeby jak najszybciej wrócić na plecki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 23:12

Galanea, weronikabp, Agusia2312, eta, Edyta84, Tusia84, Nalka, NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Natalia, mam do Ciebie pytanie dot. zajścia w ciążę tuż przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego (to u nas jedna z opcji, którą bierzemy pod uwagę). Jak wtedy wygląda naliczanie pensji, gdybym z urlopu przeszła od razu w zwolnienie na ciążę? Normalnie biorą średnią zarobków z ostatnich 12 miesięcy, a wówczas moje ostatnie 12 miesięcy to będzie pensja uboższa o 20% - czy tak to policzą, czy wezmą normalną podstawę? Czy może naliczą średnią z okresu przed ciążą?
    Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź, jeśli masz jakieś info na ten temat :).
    Ja też się dołączam do tego pytania :)

NataliaK lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź, jeśli masz jakieś info na ten temat :).[/QUOTE]

Ja również jestem ciekawa :)
    Niesforna ale fajne ujęcie na tym drugim zdjęciu :)

Niesforna, NataliaK lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, Franek Natalii też przy takim samym rozpoznaniu miał skierowanie na usg, wszystko wyszło dobrze :).

Niesforna, NataliaK lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna super Jas się wygina:) jak u Jasia sie objawialo to ulozenie ciala na prawa stronę? Zwija sie w C?

Weronika Pola ma zajebiaszcze rajstopki :P

my dopiero mamy neurologa ale u nas Marcel ma tendencje do lewej strony ,zwija się w literę C. I czekany na postawienie pani neurolog diagnozy .

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Hej,
    Śliczne te Wasze dzieciaczki są :)

My po wtorkowej wizycie u neurologa - oczywiście Jaś ma trochę wzmożone napięcie i asymetrię ułożenia ciała na prawą stronę. Czekamy więc teraz na rehabilitację.
    Trochę mnie tylko pani doktor zmartwiła dając skierowanie na usg mózgowia... Niby powiedziała, że to profilaktycznie, ale i tak jakoś się denerwuję... :/
    Wy robiłyście takie badanie?

]

Niesforna ja już nieraz pisałam że Ignacy ma wzmożone napięcie mięśni grzbietu i asymetrie - skraca lewą stronę. rehabilitujemy się juz jakiś czas i zdecydowanie widać postępy. bardzo napinał się i wyginał w litere C. teraz tego nie ma, głowę już zaczął podnosić i trzymać dłuższą chwilę. praktycznie nie widać już tych objawów napięcia.
    usg neurologiczne miał zlecone ale to nie z powodu napięcia tylko jego wczesniejszych przejsc - ma asymetrie komór bocznych mózgu, ale to nie wpływa na niego negatywnie, taka może byc jego "uroda" - jakby komus tez tak wyszło po usg przezciemiaczkowym to nie panikować ;)
    dobrze że masz usg zlecone, przynajmniej widac że lekarz jest bardzo skrupulatny. wzmożone napięcie miesniowe ma mnóstwo dzieci - spójrz na nasze forum - to najczesciej omawiana dolegliwość po kupie ;D wiec spokojnie kochana :)

Niesforna, alexast lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Niesforna super Jas się wygina:) jak u Jasia sie objawialo to ulozenie ciala na prawa stronę? Zwija sie w C

my dopiero mamy neurologa ale u nas Marcel ma tendencje do lewej strony ,zwija się w literę C. I czekany na postawienie pani neurolog diagnozy .

Agusia to co napisałam post wyżej z tym napięciem.
    u nas asymetria lewej strony - czyli przy odruchach np. Moro - odruch jest nie symetryczny, lewa ręka i noga nie są wyprostowywane tak jak prawa strona. na odruchu Moro najłatwiej zaobserwować ewentualną asymetrię.

i u nas też wyginał się w literę C

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prześliczne te Wasze dzieciaczki!! każde ma w sobie coś wyjątkowego!!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dzięki kochana, wiesz poza tym, że te rajstopy mają świetne wzory to jeszcze nie mają tradycyjnej gumy, która ściska dziecko, tylko są tak zrobione aby nie ściskać, kupiłam kilka par na stronie nexta, polecam wam tę stronę, dostawa z londynu w ciagu 2 dni, za darmochę :)sobie też wzięlam kilka rzeczy, między innymi super fajne skórzane trampki w bardoz dobrej cenie,fajny internetowy sklep.
    Dziś jest naprawdę miły dzień, coraz bardziej ogarniam sytuację, zrobiłam nawet biszkopt z jagodami i nadziewane canneloni :)
    My też wybieramy się do neurologa, Pola zaciska cały czas rączki i z tego powodu Pani doktor zaleciła wizytę kontrolną. Idziemy też do alergologa, Pola znowu miała jakąś wysypkę, nie wiadomo od czego, w pon badanie krwi niestety, ale Pani dr woli skontrolować wszystko przed szczepieniami. Mam nadzieję, że we wtorek w końcu się zaszczepimy. Oczywiście decyzja należy do dr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:41

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Niesforna super Jas się wygina:) jak u Jasia sie objawialo to ulozenie ciala na prawa stronę? Zwija sie w C?
    Między innymi wygina się w C, głowę cały czas przekreca w prawo, i tak jak pisze eta przy odruchu moro nie prostuje prawych kończyn tak jak lewe.

Weronika mój Jaś też cały czas ma zaciśnięte piastki - pani neurolog stwierdziła że do trzech miesięcy to jest normalne. Po trzecim miesiącu jeśli dalej tak będzie robił, to wtedy będziemy coś robić.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która uzywała smoczków soothie avent, które są dostepne w USA, w Polsce tylko w necie. Podobnież są bardzo korzystne dla zgryzu. Zakupiłam 2 na próbę.
    4af3ab7c031e253am.jpg

• madamama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używamy Soothie na zmianę z innymi smokami. Bardzo sobie chwalę, bo Ignacy nie zmienił sposobu ssania sutka - te smoczki mają taki kształt.

sjr9qqa.png
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ