MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolina ja stosowałam procto glyvenol i pomoglo wiec polecam ja mialam z dozownikiem masc
karolina1990 wrote:Tak mi cos sie kojarzy ze pisalyscie kiedys o hemoroidach po porodzie- moglybyscie powiedziec co na to stosowalyscie i czy pomoglo?[/url]
[/url]
-
weronikabp wrote:Galanea i Natalia, jak widzę te usmiechnięte buziaki Zosi i Frania to i moja się śmieje
Cudni są, w ogóle Dziewczyny wszystkie mamy wielkie szczęscie, że nasze dzieci uśmiechają się do nas i rosną sobie szczęsliwie, niech już tak zostanie
Monalisa napisz coś kochana..
Włączamy sobie "I'ts complicated" - uwielbiam ten film
Miłego długiego weekendu!
A oto obiecane zdjęcie w tuli, jest genialna, Teraz robimy tylko krótkie noszenia ale jak Pola podrośnie to bedzie nasz ulubiony środek transportu
Czy mogłabys zdać krótka relację z użytkowania tego nosidełka???Zastanawiam się nad jego kupnem ale szczerze troche mnie cena powstrzymuje. Jak bys mogła podać link, gdzie kupiłaś ten wzór to byłabym wdzięczna.
madamama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Wszystko dobrze z mozgiem mojego Frania!!!!!
Co do Tuli Onka 79, to jest bardzo porządnie wykonana, dobrze przemyślana, myśle ze wygodna i zdrowa dla dziecka, podsumowując wg mnie warta swojej ceny, choć zgadzam sie ze mało nie kosztuje. Jak będę przy kompie to podam Ci link do sprzedawcy.onka79, NataliaK lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Super kochana!
Co do Tuli Onka 79, to jest bardzo porządnie wykonana, dobrze przemyślana, myśle ze wygodna i zdrowa dla dziecka, podsumowując wg mnie warta swojej ceny, choć zgadzam sie ze mało nie kosztuje. Jak będę przy kompie to podam Ci link do sprzedawcy.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Weronika, jak długie spacery zamierzasz z wkładką dla niemowlaka robić? Ja mam nie lada zagwozdkę - w Tuli bez wkładki można nosić dzieci od 7kg, które same trzymają głowę i siedzą. W Tuli z wkładką dzieci od 3,5 do 7 kg. Ignaś za moment osiągnie 7 kg, ale jeszcze długo siedział nie będzie. I nie wiem, co robić. Kręgosłup mi siada - kupić i nosić?
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Hej
Ale Wam pięknie dzieciaczki rosną
Natalia super że wszystko ok, mój Franek też miał USG ale to jeszcze w szpitalu.
Powiem Wam że tak myślę, że najgorszy jest pierwszy miesiąc. Teraz dzieci już stają się ciekawe świata, zabawek i np mój Franek ma rytm dniaPogadac z nim idzie i wg, mój mąż ostatnio cały czas zachwala Franka... on tak go kocha!
Dziewczyny a jak mężowie wam się sprawują w roli taty??? Bo wiecie... Mój jest strasznie opiekuńczy. Co Franek zapłacze to idzie, jak on w domu jest to praktycznie każdą butlę mu daje, z nim przesiaduje i się bawi - czasem aż zazdrosna się robięhehe
Ale i mąż potrafi pracowac 12 godz, a jak w nocy Franek zasnąc nie może to mówi abym spała i że on się nim zajmie...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64269cbf11a8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11660d05abaf.jpgGalanea, Mucha, weronikabp, madamama, Martynika, Agusia2312, NataliaK, Edyta84, alexast, Tusia84, AISAK, eta, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadamama wrote:Weronika, jak długie spacery zamierzasz z wkładką dla niemowlaka robić? Ja mam nie lada zagwozdkę - w Tuli bez wkładki można nosić dzieci od 7kg, które same trzymają głowę i siedzą. W Tuli z wkładką dzieci od 3,5 do 7 kg. Ignaś za moment osiągnie 7 kg, ale jeszcze długo siedział nie będzie. I nie wiem, co robić. Kręgosłup mi siada - kupić i nosić?
ja bym kupowała na Twoim miejscu, jest naprawdę wygodna, myślę ,ze zarówno dla mnie jaki i dla Poli, bo lubi w niej byc. We wkladce jest opcja aby wyjąć poduszeczke a glowke nadal podtrzymujesz, moze to jest dobra opcja dla Ciebie.
Onka tulę kupiliśmy tu:
http://allegro.pl/folk-art-haftowane-nosidlo-ergonomiczne-tula-i4491162884.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 17:53
madamama, onka79 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:wiesz, moja waży 4600 więc spokojnie jeszcze przez jakiś czas z wkładką będziemy się nosić, ale na prawdziwe wyprawy ruszymy gdy się pozbędziemy wkładki
ja bym kupowała na Twoim miejscu, jest naprawdę wygodna, myślę ,ze zarówno dla mnie jaki i dla Poli, bo lubi w niej byc. We wkladce jest opcja aby wyjąć poduszeczke a glowke nadal podtrzymujesz, moze to jest dobra opcja dla Ciebie.
Onka tulę kupiliśmy tu:
http://allegro.pl/folk-art-haftowane-nosidlo-ergonomiczne-tula-i4491162884.htmlweronikabp lubi tę wiadomość
-
Hm... defilada, mówicie... tak, my też mieliśmy w planach defiladę.Wpakowaliśmw się w 116 na Bielanach i jedziemy.Po drodze w autobusie zrobił się straszny tłum.Mieliśmy plan wysiąść na pl.Krasińskich i dojść sobie na piechotę, ale była taka ciasnota, że odpuściliśmy.Stwierdziliśmy, że wysiądziemy na pl.Piłsudskiego, bo tam pewnie wszyscy wyjdą.Ale dojeżdżamy, a tam nikt nie wychodzi.Myślę sobie co jest do cholery.Mowie do męża, że trudno, musimy się jakoś przecisnąć i dawaj z tym wózkiem, a tam jeszcze więcej ludzi wchodzi zamiast wychodzić.Coś mi nie pasowało...
Wyszliśmy wreszcie, rozglądam się i... gdzie te wszystkie czołgi, wozy bojowe, itd.? Dochodziła już 12, obchody powinny być w trakcie.Zaczęłam szukać w necie planu obchodów.
Acha... Aleje Ujazdowskie....... świetnie.
Oczywiście w żaden autobus już byśmy się stamtąd wózkiem nie wcisnęli. Ale i tak mieliśmy bardzo miły i długi spacer po starówce i parku saskim, a Artur dostał balona.Wrzucę foty jutro z komputera, dziś już mi się totalnie nic nie chce
Natalia, super, że usg wyszło dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 18:38
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez sie baaardzo ciesze
kuurde Frankowi wyskoczyly jakies plamy na buzi i jedna na klatce,wyglada jak ugryzienie komara ale to raczej nie to. Kurde jak nie urok to sraczka,za przeprlszeniem. Francek taki byl marudny wieczorem ze juz mi opadlo wszystko co moglo. A po kapaniu (rowniex plakal w trakvie)jak juz dostal butle zaczal sobie gadac,smiac sie,bawic... no niech to
maz go wlasnie usypia ale cos czuje ze bedzie to dluuuga zabawa
wlasnie maz Franka polozyl do lozeczka i wlaczyl karuzele ale jedyne co slysze to jak Franek sie smieje
Martynika,przez ta defilade na ujazdowskich musialam jechac kanalami do Wilanowa na usg,myslalam ze mnie cos trafi. Myslalam ze na placu... swoja droga dzis wyruszyli na droge chyba sami niedzielni kierowcy,nie patrzyli w lusterka,4 razy ktos by we mnie stuknal przez nieuwage. Autentycznie balam sie jezdzic juz na sam koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 20:20
-
Dzięki Weronika. Zamawiamy
Muszę pochwalić mojego męża. Jest najlepszy na świecie. Ponieważ mam dyskopatię dzisiaj cały dzień zajmował się Ignasiem. No i wstaje do niego w nocy i rano przed pracą. Najlepszy jest też w usypianiu i kąpaniu. Złoty chłopakweronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój Mąż też pomaga jak tylko może, ma dużo pracy (ktoś przecież musi zarabiać
ale jak tylko jest wolny to we wszystkim pomaga, jestem z Niego bardzo dumna. Najbardziej lubię patrzeć jak sobie rozmawiają z Polunią, nauczył się ode mnie opierać ją na kolanach i gadać, uwielbiam te chwile, Mała jest wtedy przeszczęśliwa
madamama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadamama wrote:Mój też tak sobie z Ignasiem rozmawia, nawet teraz. Iggie siedzi w leżaczku i zaczepia tatę
Zamówiłam Tulę z wkładką. Już nie mogę się doczekać noszenia! Dobrej nocy dziewczętamadamama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj maz wstaje w nocydo malego,jak ma wolne to zajmuje sie calymi dniami,nie mogepowiedziec zlego slowa. Jak wraca pozno to od razu bierze malego i karze mi odpoczac.
Pierwszy sukces!wczesniej pisalam,ze maz puscil Frankowi karuzele z pozytywka,najpierw slyszalam smiech,pozniej ziewanie,a pozniej cisze, weszlam do gory,maz siedzi przy lozeczku Frania a on spi!sam zasnal!maz siedzial obok,ale liczy sie fakt ze nie trzeba bylo lulac!za 10 minut sie przebudzil,podeszlam do niego tym razem ja,poglaskalam po glowce,spojrzal sie na mnie i zzasnal. Nie moge uwierzyc ze moj maly terrorysta sam zasnal,do tej pory przydarzyll sie to raz i to zasnal zezmeczenia bo
plakal godzine. Dorosleje mi dziecko normalnie hahah :)chociaz to pewnie jednorazowa historiamisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:24
MagdaO, AISAK, Galanea, Mucha, Niesforna, Paula222, weronikabp, Agusia2312, madamama, misia_k1, excella, eta, Nalka, NataliaK, nutka lubią tę wiadomość
-
Śliczne te Wasze Czerwcatka.
pewnie juz większość mam wyposażyli swoje pociechy w maty. Na co warto zwrócić uwagę? Lepiej żeby miały duzo zwisających zabawek, czy lepiej wystające elementy w podłożu, zamykane boczki, jakieś inne cuda?
Wdzięczna byłabym za rady.
My mamy jutro ortopede. muszę poszukać sukienkę na wesele, dla Hani rozeznanie na chrzciny sukieneczke z płaszczykiem i właśnie mate i karuzele.
Pozdrawiam.