X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uz wlasnie jestem w blue city :) dzieki dziewczyny.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem mobilna, przemieszczam się wszędzie komunikacją ;).Nazwisko... o rany, pamiętam tylko, że chodzimy do p.Izy.Spróbuję jakoś wyczaić nazwisko.
    A mogę spytać, czemu nie korzystacie z NFZ?

madamama lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:33

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Natalio, neurolog, która od razu prowadzi rehabilitację? Bo neurologa, który stwierdził napięcie i asymetrię też mam, tylko problem z kimś, kto nas z tego wyprowadzi.
    Polecam znajomą, która zajmuje się rehabilitacją dzieci - www.rita-rehabilitacja.pl
    Młoda, zadbana :-) Pracowała w Medicover. Tylko musiałabyś się dowiedzieć czy teraz zajmuje się tym, bo sama ma 5 miesięczną córeczkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:18

weronikabp, madamama lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na pobraniu krwi... Boże co ja przeżyłam.. A niunia tak płakała :( jeszcze na to durne tsh trzeba całą fiolke krwi.. Dwie lapeczki podziurawili :( ale byłam w szpitalu dziecięcym na pobraniu wiec pielęgniarka była konkretna i zrobiła to wprawnie.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    AISAK, kryzys laktacyjny, to ja mam od ponad miesiąca ;) Też z jednej piersi mleko leci, a z drugiej jestem w stanie ściągać pokarm tylko ręcznie, bo laktator nie wyciąga. Ostatnio nawet zrobił mi się w niej zator i laktator nawet go nie ruszył, dopiero ręcznie się go pozbyłam i od razu była ulga.
    Niestety ja cały czas podaję mm i tyle swojego mleka, ile jestem w stanie ściągnąć. Z piersi Zosia rzadko je, czasem chwilę possie. Więc pewnie moja laktacja jest na wykończeniu, no ale ściągam jeszcze ile się da i nie poddaję się, choć cała rodzina już mi mówi, żebym dała sobie spokój, bo ja już powoli nerwowo z tym siadam. Czasu w dzień nie mam dosłownie na NIC, zwłaszcza jak są takie dni jak wczoraj, że Zosia w ogóle nie śpi. Wtedy ciężko nawet na 5 min odejść od łóżeczka, bo marudzi lub płacze i trzeba ją zabawiać. A co dopiero co najmniej półgodzinne ściąganie pokarmu co parę godzin.
    GAlena a sciagasz systemem 775533??
    Doskonale Cię rozumiem...ja z Jasiem mam tak samo nieraz uda mi się tylko 7 min sciagnac bo zaczyna plakac i tak w kółko

Galanea lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:33

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja też nie jestem mobilna, przemieszczam się wszędzie komunikacją ;).Nazwisko... o rany, pamiętam tylko, że chodzimy do p.Izy.Spróbuję jakoś wyczaić nazwisko.
    A mogę spytać, czemu nie korzystacie z NFZ?

ja próbowałam komunikacji, ale tutaj (Bemowo) jest taka masa ludzi w autobusach, że się poddałam ostatnio.
    Płacimy okropnie chore pieniądze za prywatne ubezpieczenie, więc staram się wykorzystać maksymalnie pakiet usług póki nas jeszcze stać.

Będę wdzięczna za Panią Izę :)

sjr9qqa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Polecam znajomą, która zajmuje się rehabilitacją dzieci - www.rita-rehabilitacja.pl
    Młoda, zadbana :-) Pracowała w Medicover. Tylko musiałabyś się dowiedzieć czy teraz zajmuje się tym, bo sama ma 5 miesięczną córeczkę :-)

Dziękuję, sprawdzę :)

Ale poważnie dziewczyny, gdybyście zobaczyły te szpony... ech. Wydawało mi się, że do pracy z niemowlętami tipsy to nie jest najlepszy pomysł.

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama wysle ci kontakt jak tylko siade do kompa,bo w tej vhwili mam dostep tylko do telefonu.

Niesforna ja juz po wizycie na Szajnochy,kobitka dala na cito skierowanie na rehailitacje ale co z tego jak trzeba i tak miesiac czekac. Yh ;/ bede sie dobijala na chama tak czy siak. A sama Pani doktor calkiem w porzadalu,gorzej ze mialam na 16:30 a weszlam 17:15,lekka obsuwa :)

madamama lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Madamama wysle ci kontakt jak tylko siade do kompa,bo w tej vhwili mam dostep tylko do telefonu.

Niesforna ja juz po wizycie na Szajnochy,kobitka dala na cito skierowanie na rehailitacje ale co z tego jak trzeba i tak miesiac czekac. Yh ;/ bede sie dobijala na chama tak czy siak. A sama Pani doktor calkiem w porzadalu,gorzej ze mialam na 16:30 a weszlam 17:15,lekka obsuwa :)
    Miesiąc czekania?? Fuck! Myślałam, że szybciej będzie...
    No nic, jednak będę musiała kilka prywatnych wizyt zaliczyć z Jasiem, ehhh... I po to się płaci te cholerne składki, żeby miesiącami na wszytko czekać :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, kurcze, myśmy zaczęli rehabilitację w kolejnym tygodniu po wizycie... ale chyba dlatego teraz to tyle trwa, bo dochodzą dzieci szkolne od września.Tak mi rehabilitantka dziś mówiła, że nie będzie już za bardzo wyboru co do godzin, bo dojdą te dzieci, które wróciły z wakacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna ja jestem wlasnie w trakcie rehabilitacji prywatnie,ale i tak bede sie do nich dobijac zeby wczesniej bylo. Dokladnie,skladki sie placi a czekac trzeba,ale to i tak bardzo bliskie terminy w porowaniu do reszty... np grudzien xd

• monaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po pierwszym szczepieniu, Maksiu był dzielny, płakał w momencie wkłucia i potem był już spokojny. Jak Wasze dzieci zachowywały się po szczepieniu? Gorączkowały, miały inne objawy poszczepienne? mama nadzieję, że będzie dobrze...

u nas w nocy ciężko-po dniu gdzie jadł i spał-o 1 w nocy zabawa na całego. w końcu zasnął i za jakieś pół h ulało mu się i zaczął się krztusić :/ wyskoczyłam z łóżka w sekundę, przeżyłam horror..czy Waszym dzieciom się to zdarza? u nas po raz pierwszy..nie ulało się dużo, ale odstęp od jedzenia nie był krótki..nie wiem czemu się tak stało.. :/ boję się kolejnej nocy..
    dziś też nie wykąpiemy się wcześniej :P bo jeszcze śpi, a nie chcę go budzić, bo wcześniej nie pospał za bardzo. dzisiejszy dzień znów inny niż wszystkie.

81clk9i.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa ja dokladnie to samo dzisiaj w nocy przezylam i niezle sie zestresowalam, ale jak widac zdarza sie. Jak przekrecilam Mala na bok to tak kaszlnela ze az na odleglosc polecialo! :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa termomix? Zamierzam kupic i zbieram opinie.

• evas Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    My byłyśmy na pobraniu krwi... Boże co ja przeżyłam.. A niunia tak płakała :( jeszcze na to durne tsh trzeba całą fiolke krwi.. Dwie lapeczki podziurawili :( ale byłam w szpitalu dziecięcym na pobraniu wiec pielęgniarka była konkretna i zrobiła to wprawnie.
    Też mam skierowanie z małym na TSH i jakoś to odwlekam, boje się że mi go mocno pokłują :( no ale chyba już w tym tygodniu pójdę.

A tak w ogóle to u nas wszystko w porządku, Bartuś ładnie rośnie. Weroniko dziękuję za pamięć ;)
    Ponad miesiąc temu musiałam wrócić do pracy. Synuś chodzi razem ze mną i jest bardzo grzeczny, śpi w swoim wózeczku, albo gada z zabawkami :D
    Dziś wracają z wakacji moi chłopcy, będę musiała nauczyć się być mamą trojga dzieci, bo całe wakacje ich nie było.

Galanea, weronikabp, Mucha, azi lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak się prezentował mój mały dżentelmen w dniu swojego CHrztu Św. :) całkiem poważna mina adekwatna do uroczystości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:12

evas, AISAK, Edyta84, alexast, Mucha, Niesforna, Galanea, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na tym szczepieniu. Mały zrobił książkową podkówkę już po szczepionce - lekko zapłakał i koniec - zniósł to jak na chłopa przystało ;)
    Co do wagi to dalej w 3 centylu, ale niepotrzebnie się stresowałam bo pani dr powiedziała, że pomimo, że nie wyszedł z tego centyla to przez ostatnie 1,5 miesiąca bardzo ładnie przybrał i jak tak dalej będzie przybierał to nadrobi i z 3 centyla wyjdzie spokojnie :) a i dzisiaj była miła pielęgniarka, mały miał bardzo dobry humor i dużo sobie gadał, śmiał się w głos nawet :)
    jak tylko wyszłam z przychodni, a była chyba godzina coś przed 13, mały zasnął i spał do 17. Jadł o 11 później na śpiocha próbowałam go nakarmić, ale słabo szło i dopiero o 19 zjadł konkretniej. Tak właśnie odreagował szczepienie chyba. A teraz tradycyjnie o 22 zasnął i wstanie pewnie po 4 bo tak ostatnio wstaje na mleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:34

Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK - czy dobrze kojarzę, ż podawałaś małemu mleko Hipp Combiotik? jeśli tak-jaką miało konsystencję-było dość rzadkie czy gęste? zastanawiam się nad zmianą, teraz mamy Bebilon Comfort, ono jest gęste i małemu się dobrze pije.

81clk9i.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ