X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj bylismy u pediatry. Mala zadnej skazy ani alergii nie ma, jest za to silny refluks zoladkowo przelykowy. Woda ktora ulewa nie jest wodą tylko kwasem z zoladka i dlatego mala placze po jedzeniu bo ją to boli. dostala jeszcze jedne kropelki plus syrop antyrefluksowy. mozemy tez podawac bebilon ar ale z tym sie wstrzymamy. Zostajemy przy bebilonie tylko martwie sie bo dzis nie bylo kupy o tej porze co zawsze, oby sie pojawila

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne Wasze dzieciaczki!!:)
    Kurde Franek sie wczoraj niezle zryczal w drodze do i od alergologa,niedaleko ale plakala caly czas,jechalam z nim sama samochodem a to sie rowna masakra. Od wieczora ma zmieniony glos,normalnie jakby przdchodzil mutacje. Jak go wyciagnelam z fotelika byl caly mokry tak sie zmeczyl,padal deszcz,bylo zimno i teraz niewiem czy ten jego glos to wina tego ze sie przeziebil czy po prostu zdarl go troche placzac ciagle. Niby zachowuje sie normalnie,ale dalam mu paracetamol dla niemowlakow i jak mu do wieczora nie przejdzie to pojade z nim do lekarza jutro:/

Edyta84 lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz Natalia inhalator? jakbys mu zrobila inhalacje z soli fizjologicznejbi wody to bys widziala czy jest poprawa, napewno nie zaszkodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie mam. Moze bedzie w aptece jakis jednorazowy do kupienia to sprobuje. Ale muszd poczekac az przyjedzie chrzestna Franka to z nim zostanie bo nie chce go brac na dwor, a dzis mamy jeszcze spotkanie z rehabilitantem na Szajnochy...dobrze ze pojedzie z nami,przynajmniej nie bedzie plakal :/

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której jesteście na Szajnochy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    O której jesteście na Szajnochy?
    Mamy na 16:30

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,że się złapiemy, ale my kończymy rehabilitację o 14.30.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam koszmarny wieczór...
    Jaś po kąpieli zasnął w pół godziny, czyli jak na niego to bardzo szybko. Ale z niewiadomych przyczyn obudził się o 22. Najpierw była zabawa, potem guganie, a jak mu się znudziło to płacz. Albo raczej ryk nie do opanowania. Dopiero po 1 udało mi się go uśpić, sama nie wiem jakim cudem. Chyba że zmęczenia padł.
    Ale przesłał mi praktycznie całą noc. Koło 4 tylko nakarmilam go na spiocha i dalej spał do 7:30.
    Ja oczywiście padam na twarz...

Natalia daj znać jak tam po wizycie na Szajnochy. My z Jasiem jutro się tam wybieramy.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Myślałam,że się złapiemy, ale my kończymy rehabilitację o 14.30.
    A jak często chodzisz z Arturem na tą rehabilitację i jak długo trwa?

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam wczoraj, że Piotruś jeszcze nie chwyta zabawek - dzisiaj już chwyta :)
    może dzisiaj będę miała zdjęcia z chrzcin to wieczorkiem Wam jakieś wkleję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:14

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika pewnie rehabilitacja bedzie troche trwala wiec moze kiedys sie zgramy w czasie:) bo dzis napewno bede wczesniej,ale nie az tyle :) musze wczesniej przyjechac bo wczoraj jak z nim jechalam sama to jak go wyciagnelam z fotelika to nie moglam go uspokoic nie mowiac juz o tym ze pot lecial mu ciurkiem po twarzy. niesforna,dam znac napewno :)
    Monika Piotrus dzis konczy 3 miesiace,to powazny wiek,zrobil ci niespodzianke z tej okazji :D

MonikaS lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nasz Marcelek jak kiedyś jeden dzień sie darł to tez mial jak twój Franek jakby caly ochrypniety i inny glos , przeszlo po 2 dniach :)

NataliaK wrote:
    Sliczne Wasze dzieciaczki!!:)
    Kurde Franek sie wczoraj niezle zryczal w drodze do i od alergologa,niedaleko ale plakala caly czas,jechalam z nim sama samochodem a to sie rowna masakra. Od wieczora ma zmieniony glos,normalnie jakby przdchodzil mutacje. Jak go wyciagnelam z fotelika byl caly mokry tak sie zmeczyl,padal deszcz,bylo zimno i teraz niewiem czy ten jego glos to wina tego ze sie przeziebil czy po prostu zdarl go troche placzac ciagle. Niby zachowuje sie normalnie,ale dalam mu paracetamol dla niemowlakow i jak mu do wieczora nie przejdzie to pojade z nim do lekarza jutro:/

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    A jak często chodzisz z Arturem na tą rehabilitację i jak długo trwa?

Do tej pory raz w tygodniu, ale w tym tygodniu pani rehabilitantka chciała nas widzieć dwa razy i dziś idziemy drugi raz.Nie wiem, czy to już będzie regułą, że dwa razy w tygodniu, zobaczymy, co dziś powie.Trwa pół godziny.

Niesforna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Natalia nasz Marcelek jak kiedyś jeden dzień sie darł to tez mial jak twój Franek jakby caly ochrypniety i inny glos , przeszlo po 2 dniach :)
    Zobacze jak to bedzie wygladalo bo jakby tylko darl sie a nie spocil i nie bylo takkej pogody to jeszcze bym to potraktowala jako zdarcie gardla przez placz. Jak mu do wieczora nie przejdzie to pewnie dla swietego spokoju odwiedze pediatre. Tez ta pogoda teraz taka ze niewiem juz sama jak go ubierac,jak wy ubieracie dzieciaczki?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiem jak ubierać, ja dziś ubieram mu bluzeczkę z długim rękawkiem na to ogrodniczki takie nie za grube i bluzę z kapturkiem, czapeczka też, tylko już kapturka nie będę zakładała, chyba, że zajdzie potrzeba

kurcze, jak pije z butli to na raz 120 tylko długo strasznie pije, gdzieś około 20-25min a jak z cycki to pije po 40-50 i często bo co niecałą godzinę. Wziąłby się na raz najadł i byłby spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:47

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodziak z długim rękawem, sweter lub bluza na to, długie spodnie, skarpety, czapeczka.Do tego przykrywam go tym kocykiem, który kiedyś masowo kupowałyśmy z allegro, pamiętacie? minky czy jakoś tak, on jest cieplutki.Wczoraj myślałam jeszcze o kurtce, ale stwierdziłam, że to przesada i w co ja go będę ubierać, jak będzie zima i śnieg... ale karczek miał ciepły, nie spocony, także chyba było w sam raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:52

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Edytko, Hania sliczna i jakie ma włoski fajne !! :-)
    Dziękuje Weroniko :-)

Tak w ogóle to dzień dobry w ten pochmurny dzień. My wstałyśmy o 8, zjadłyśmy, porozmawiałyśmy i zastanawiamy się czy iść na spacer. Pogoda taka niepewna.

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyruszyliśmy tak tramwajem do centrum w deszcz na to spotkanie z moją szefową.Myślałam, że coś chce ze mną o robocie gadać, a chciała się po prostu towarzysko spotkać, zobaczyć Artura, nawet dostał od niej ubranka :).To było bardzo miłe.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecudne te wasze zdjęcia - naprawde. ŚLiczne dzieciątka.

Moja Panna wstaje tylko raz na karmienie w nocy 5 - 5.30 juz od tygodnia a potem albo chwila zabawy albo odrazu usypia i do 9 śpi.

Mam chyba kryzys lakatacyjny, z jednej piersi od 4 dni ściągam 20 ml dziennie, cyca jest normalnie jak nalesnik płaska!!! na dodatek mała nie chce jej ssac, wogóle!! krzywi się albo prawie nie wymiotuje. a z drugiej karmię i dokarmiam. Ale pokarmu mam zdecydowanie mniej. W nocy karmie tylko piersią i te śpi 3-4h.

Ja chce karmić!!! ale co poradzić, ŻE MLEKO PARUJE. Piję wodę , karmi, herbatkę. Co karmienie przystawiam małą, potem najwyżej dokarmiam.

Teraz moja Słodka Córka, leży koło mnie i rozmiawia ze zmną. Guga już jak trza! a uśmiech za uśmiechem. Serce się raduje.

weronikabp, Edyta84, Galanea, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja Hanie ubieram tak jak dziewczyny pisały wyżej tzn. body na długi rękaw, spodnie, skarpetki bądź rajstopki i sukieneczka na to cieniutka kurteczka, czapeczka i przykrywam też Tusiowym kocykiem i jest ok- tak myślę ;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ