X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak nasze dziewczynki są z tego samego dnia i mają tak samo na imię. Dopiero zauważyłam :-)

AISAK lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak to prawda, to największa radocha te nasze "rozmowy" hehe :)

Natka ja zakładam body na krótki na to taki cienki sweterek lub bluzę, też cienką, do tego takie legginsy które mają też stópki, to w domu, jak wychodzimy do wkłądam ją w taki dresowy kombinezon, nie jest za gruby, myśle ze idealny na te pogodę, mam takie 2, do tego czapeczka i jak wieje to kapturek od kombinezonu ;)kocyk dobieram grubością do pogody, mam takie jakby na drutach robione z tk maxa, bardzo fajne i ciepłe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:07

NataliaK lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Aisak nasze dziewczynki są z tego samego dnia i mają tak samo na imię. Dopiero zauważyłam :-)

Tak, tak- nawet kiedyś tam w postach pisałam do Ciebie o tej nowince:) Jaki rozmiar ubranek nosi Twoja Hanna? w sumie to chyba zależy od wagi ur. Moja miała 3550g.

Edyta84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, skąd masz takie kombinezony? Bo mi właśnie czegoś takiego brakuje w Arturowej garderobie.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ie wiecie czy we wszystkich tkmax jest ten sam asortyment? Nie chce sie ladowac do centrum i myslalam o targowku.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika z H&M dział ciuszków z bawełny organicznej, bardzo lubię te rzeczy,
    Muszko - tk max ma różny asortyment, najlepszy jest w Blue City wg mnie, ale to też zależy od dnia :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze do blue city pojade. Zbieram sie i zobaczymy co z tego wyjdzie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, w którym H&M jest największy wybór ciuchów dla dzieci? Mam Arkadię najbliżej, ale może gdzieś mają większy asortyment.

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Tak, tak- nawet kiedyś tam w postach pisałam do Ciebie o tej nowince:) Jaki rozmiar ubranek nosi Twoja Hanna? w sumie to chyba zależy od wagi ur. Moja miała 3550g.

Moja Hania urodziła się z wagą 3400 . My nosimy od tygodnia rozmiar 62 ;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam która podawała link do pościeli z sówkami ale nie na allegro nie była droga może któraś pamięta i poda :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam prośbędo dziewczyn, które borykają się z problemem napięcia mięśniowego. Polećcie błagam jakąś dobrą rehabilitantkę/nta w Warszawie.

Wczoraj poszliśmy z Ignacym do poleconej przez neurolożkę, emerytowanej jak się okazuje, rehabilitantki. Powinnam była wyjść już w momencie, gdy zobaczyłam długie, odrapane z lakieru paznokcie, ale zostałam i synek przypłacił to histerią, a ja miałam w nocy koszmary. Jakiś dramat. Gruba baba w skórzanych szortach, z cuchnącym oddechem, mieszkanko ciasne, zawalone kurzołapami i durnostojkami. A najlepszy punkt całej tej terapii to próba wmówienia mi, że moje wody były zielone, Ignacy podduszony a 10 punktów dostał "na odczepnego". Grrr, wrrr. Nadal mnie telepie.

sjr9qqa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Moja Hania urodziła się z wagą 3400 . My nosimy od tygodnia rozmiar 62 ;-)

kurcze ja 62 to od 3 tyg- juz 68 poszło w ruch. W pażdzierniku chrzciny a ja się waham jaki rozmiar wziąć, a że wybieram się do Wawy na początku września - to chciałabym tam coś zakupić fajnego.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz wziąć skierowania od pediatry do poradni rehabilitacyjnej dla dzieci i po prostu pójść państwowo? tam na pewno nie będzie starych, paskudnych bab.My chodzimy do przychodni na Szajnochy, już miesiąc, jestem bardzo zadowolona.

madamama lubi tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam kogoś, kto dojedzie do nas do domu, bo aktualnie nie jestem mobilna - chyba że to niesamowity czarodziej, to wtedy na klęczkach pójdę. A z NFZ nie korzystamy.

Czy możesz Martynika podać nazwisko terapeuty z tej przychodni? Często mają też praktyki prywatne, a nuż...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:03

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka wg mnie najlepszy jest tk maxx w blue city bo w centrum to pororzucane jak szmaty wszystko i nawet jak ladne to czesto brudne :/
    Martynika tylko nie idz do centrum,ostatnio poszkam a tam co?brak jakichkolwiek dzieciecycg rzeczy.
    Madamama ja bylam w medicoverze i neurolog byl bardzo dobry,starsza kobieta ale mega z wiedza,jak bedziesx chetna podam ci nazwisko. Z podejsciem do dziecka i zdiagnozowala od razu i asymetrie i napiecie.

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak moja Hania jest drobna, chyba? Poza tym jak się urodziła to miała 54 cm, wiec była króciutka. Twoja urodziła się większa i dłuższa pewnie? Ja na chrzciny kupowałam sukieneczkę w rozm. 56 :-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalio, neurolog, która od razu prowadzi rehabilitację? Bo neurologa, który stwierdził napięcie i asymetrię też mam, tylko problem z kimś, kto nas z tego wyprowadzi.

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Natalio, neurolog, która od razu prowadzi rehabilitację? Bo neurologa, który stwierdził napięcie i asymetrię też mam, tylko problem z kimś, kto nas z tego wyprowadzi.
    Neurolog do wyjscia z napiecia?dobrze zrozumialam?
    Ja aktualnie chodze do centrum damiana i tamtejsza rehabilitantka jest bardzo ok,jesli o to ci chodzi.

• madamama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, sprawdzę tam. Wysłałam Ci zaproszenie, chętnie poproszę namiary na neuro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:13

sjr9qqa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Aisiak moja Hania jest drobna, chyba? Poza tym jak się urodziła to miała 54 cm, wiec była króciutka. Twoja urodziła się większa i dłuższa pewnie? Ja na chrzciny kupowałam sukieneczkę w rozm. 56 :-)

Moja też miała 54 cm hehe. Zbieg okoliczności. 6.08. ważyła 4,8, jutro szczepienie mamy wiec dowiem się ile waży. Nie jest raczej z pulchnych. Taka akurat.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ