MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:Dziewczyny czy któraś z Was używa termomix? Zamierzam kupic i zbieram opinie.
Ja osobiście nie mam,ale moja mama ma i jest bardzo zadowolona. Ma go już co najmniej 4 lata i używa go na okrągło. Robi w nim wszystko. Surówki, ciasta, pizzę (samo ciasto) zupy, Kubusie itd.
Są też fajne przepisy na zupki i papki dla niemowląt. Jak tylko nazbieram to też sobie kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 07:28
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Monaaa ja podaję swojemu hippa combiotic i jest rzadkie.
NataliaK a Twój synek nie ulewa mocno po tym hippie? mój zaczął ulewać. Mówiłam o tym pediatrze to powiedziała, żeby podawać zamiast na raz 120 to po 60 po karmieniu piersią to może przestanie bo się może najzwyczajniej w śwwiecie przejadać. Może racja. Bo najpierw je moje mleko a po tym potrai wypić 120 mm. Aż dziw mnie brał gdzie on to mieści. od dzisiaj podaję tak jak pediatra radziłaz tym, że Piotruś zachowuje się jakby nie dojadł, brakuje mu tej 60. Zobaczymy co daalej będzie
ale ostatnio nie ma ochoty na moje cycki przez butelkę bo wygodniej mu chybz z butli
jak Wy dziewczyny ręcznie mleko ściągacie?monaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wygląda na bardzo wesołą dziewczynkę
Oliwka jakby od fryzjera wyszła
Dziewczyny co zdjęcie to bujna czuprynka a mój to to co miał to powycierał hehe i taki łysolek przy Waszych maleństwach
Dziewczyny ja już chyba wiem czemu mój denerwuje się przy cycku - za szybko leci. Ale to narazie podejrzenia tylko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:32
-
MonikaS wrote:wygląda na bardzo wesołą dziewczynkę
Oliwka jakby od fryzjera wyszła
Dziewczyny co zdjęcie to bujna czuprynka a mój to to co miał to powycierał hehe i taki łysolek przy Waszych maleństwach
Dziewczyny ja już chyba wiem czemu mój denerwuje się przy cycku - za szybko leci. Ale to narazie podejrzenia tylko...
Monika spróbuj ściągnąć przed każdym karmieniem trochę. Jak jeszcze miałam mleko to tak musiałam robić bo inaczej był jeden wielki nerw przy przystawieniu.
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które podają Dicoflor jak i po ile kropel podajecie?
Mój Jaś od wczoraj ma rzadkie śluzowate kupkiDzwoniłam do pediatry i poleciła podawać na razie ten Dicoflor, i jak nie będzie poprawy to w poniedziałek przyjść...
Ale na tej ulotce wiele nie napisali..., a pediatra nie powiedziała mi ile kropel mam mu dawać. -
MonikaS wrote:jak Wy dziewczyny ręcznie mleko ściągacie?
Trzeba mocno uciskać receptory wokół sutków.
Oliwka śliczna, Piotruś też słodki. Nie przejmuj się Monika, moja Zosia też wyciera włosy, chyba przez tą poduszkę z dziurkąMonikaS lubi tę wiadomość
-
Niesforna wrote:Dziewczyny, które podają Dicoflor jak i po ile kropel podajecie?
Mój Jaś od wczoraj ma rzadkie śluzowate kupkiDzwoniłam do pediatry i poleciła podawać na razie ten Dicoflor, i jak nie będzie poprawy to w poniedziałek przyjść...
Ale na tej ulotce wiele nie napisali..., a pediatra nie powiedziała mi ile kropel mam mu dawać.
5 kropelek na dobę. Można bezpośrednio na łyżeczce.Niesforna lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jak podajecie leki na łyżeczce to sprawdźcie najpierw na ulotce czy można na takiej zwwykłej kuchennej bo np wiem, że witaminy D na takiej stalowej nie można tylko na plastikowej bo ponoć coś się dzieje z nią niedobrego. Czasami mogą tego nie napisać nawet - najlepiej leki podawać na plastikowej
sorki, że tak z tym wyskoczyłam, ale może ktoś nie wie to tak hmm profilaktycznie do informacjiGalanea lubi tę wiadomość
-
Kupuje mleko bebilon w torebkach, jedno opakowanie kupilam w wielokrotnie otwieranym pudelku ale wychodzi to sporo drozej. myslicie ze moge proszek z torebki przesypywac do tego pudelka? wiem, ze nie mozna wsypywac mleka do jakiegos zwyklego pojemnika ale do oryginalnego od bebilonu chyba mozna?
-
nick nieaktualnyJa mam specjalne łyżeczki dla dzieci, z silikonową końcówką, sterylizuję je razem z butelkami.
Galanea - gratulacje i zdrówka dla Zosi
Niesforna, obserwuj, jak śluz będzie nadal to zrób badanie kupki, może być niestety rota, panuje ostatnio wśród dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:23
Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
Dziewczyny Wasze maleństwa przecudowne.
Galanea gratulujemy 2 miesięcy
Weroniko moja siostra ma Thermomix już kilka dobrych lat, niestety rzadko z niego korzysta i tak jak pisała Alexstat jest przy tym książka z fajnymi przepisami. Ja uważam że to fajna sprawa i zamierzam pożyczyć go od siostry na jakiś czas, jak już będę wprowadzała stałe pokarmy dla HaniGalanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:do zwyklego nie mozna bo po pierwsze swiatlo a po drugie np w metalowym pudelku proszek wykazuje jakas reakcje czy cos
w sensie z tymi reakcjami
a kiedy zamierzacie ze stałymi pokarmami wejść? pytam głównie mam karmiących piersią. A jak zamiennie i piersią i mm to kiedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:44
Edyta84 lubi tę wiadomość
-
Monika moja Anna z przodu tez podłysiała, z tyłu za to można warkocze pleść. Wygląda trochę jak taki stary facet co ma włosy w kitce z tyłu, bo z przodu mu wypadły. Tak się troszkę śmiejemy z dziecka. ;P
Anna ma oczy takie hmmm... nie wiem.Mówią, że moje oczy do małych nie należą, mąż ma spore oczyska. Chyba po nim.
Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam kompletnie co.. nie lubię tego.
Aa.. są świetne przeceny w Cubusie. Pajace, body za 10 zł. Dodatkowo 3 rzecz najtańsza gratis. Wszystkie rozmiary. Jeszcze świetny dres Annie kupiłam też z przeceny w Cubusie za jedynie 20 zł. Są jasnoróżowe, białe, szare i niebieskie. Takie welurkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:53
Galanea, azi, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Nalka Ania ma śliczne Oczki jak Sòwki:)
Mamy co karmią BEBILON COMFORT 1 od kolek i zaparć w Aptece Gemini jest po 26,90. Wg mnie super promo. Chyba, ze ktoras z mam wie gdzie taniej to chętnie usłyszę.
Moja Panna przespala dziś od 24 do 7.20. Kochana Corcia. Jutro szczepienie - juz mam ciary:(Nalka lubi tę wiadomość