X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was używa termomix? Zamierzam kupic i zbieram opinie.

Ja osobiście nie mam,ale moja mama ma i jest bardzo zadowolona. Ma go już co najmniej 4 lata i używa go na okrągło. Robi w nim wszystko. Surówki, ciasta, pizzę (samo ciasto) zupy, Kubusie itd.
    Są też fajne przepisy na zupki i papki dla niemowląt. Jak tylko nazbieram to też sobie kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 07:28

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa ja podaję swojemu hippa combiotic i jest rzadkie.
    NataliaK a Twój synek nie ulewa mocno po tym hippie? mój zaczął ulewać. Mówiłam o tym pediatrze to powiedziała, żeby podawać zamiast na raz 120 to po 60 po karmieniu piersią to może przestanie bo się może najzwyczajniej w śwwiecie przejadać. Może racja. Bo najpierw je moje mleko a po tym potrai wypić 120 mm. Aż dziw mnie brał gdzie on to mieści. od dzisiaj podaję tak jak pediatra radziła :) z tym, że Piotruś zachowuje się jakby nie dojadł, brakuje mu tej 60. Zobaczymy co daalej będzie :) ale ostatnio nie ma ochoty na moje cycki przez butelkę bo wygodniej mu chybz z butli :/
    jak Wy dziewczyny ręcznie mleko ściągacie?

monaaa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cdde0555c0ac2113med.jpg

weronikabp, MonikaS, evas, Niesforna, AISAK, Galanea, Edyta84, Nalka, alexast, Agusia2312, Martynika, Mucha, madamama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    cdde0555c0ac2113med.jpg
    Sliczna!!!

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda na bardzo wesołą dziewczynkę :) Oliwka jakby od fryzjera wyszła ;)

Dziewczyny co zdjęcie to bujna czuprynka a mój to to co miał to powycierał hehe i taki łysolek przy Waszych maleństwach :)

Dziewczyny ja już chyba wiem czemu mój denerwuje się przy cycku - za szybko leci. Ale to narazie podejrzenia tylko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:32

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    wygląda na bardzo wesołą dziewczynkę :) Oliwka jakby od fryzjera wyszła ;)

Dziewczyny co zdjęcie to bujna czuprynka a mój to to co miał to powycierał hehe i taki łysolek przy Waszych maleństwach :)

Dziewczyny ja już chyba wiem czemu mój denerwuje się przy cycku - za szybko leci. Ale to narazie podejrzenia tylko...

Monika spróbuj ściągnąć przed każdym karmieniem trochę. Jak jeszcze miałam mleko to tak musiałam robić bo inaczej był jeden wielki nerw przy przystawieniu.

MonikaS lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podają Dicoflor jak i po ile kropel podajecie?
    Mój Jaś od wczoraj ma rzadkie śluzowate kupki :/ Dzwoniłam do pediatry i poleciła podawać na razie ten Dicoflor, i jak nie będzie poprawy to w poniedziałek przyjść...
    Ale na tej ulotce wiele nie napisali..., a pediatra nie powiedziała mi ile kropel mam mu dawać.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    jak Wy dziewczyny ręcznie mleko ściągacie?

Trzeba mocno uciskać receptory wokół sutków.

Oliwka śliczna, Piotruś też słodki. Nie przejmuj się Monika, moja Zosia też wyciera włosy, chyba przez tą poduszkę z dziurką ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Dziewczyny, które podają Dicoflor jak i po ile kropel podajecie?
    Mój Jaś od wczoraj ma rzadkie śluzowate kupki :/ Dzwoniłam do pediatry i poleciła podawać na razie ten Dicoflor, i jak nie będzie poprawy to w poniedziałek przyjść...
    Ale na tej ulotce wiele nie napisali..., a pediatra nie powiedziała mi ile kropel mam mu dawać.

5 kropelek na dobę. Można bezpośrednio na łyżeczce.

Niesforna lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak podajecie leki na łyżeczce to sprawdźcie najpierw na ulotce czy można na takiej zwwykłej kuchennej bo np wiem, że witaminy D na takiej stalowej nie można tylko na plastikowej bo ponoć coś się dzieje z nią niedobrego. Czasami mogą tego nie napisać nawet - najlepiej leki podawać na plastikowej :)
    sorki, że tak z tym wyskoczyłam, ale może ktoś nie wie to tak hmm profilaktycznie do informacji :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra rada Monika, nie wiedzialam o tym.

A w ogole, to konczymy dzis 2 miesiace :)

MonikaS, weronikabp, evas, Edyta84, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuje mleko bebilon w torebkach, jedno opakowanie kupilam w wielokrotnie otwieranym pudelku ale wychodzi to sporo drozej. myslicie ze moge proszek z torebki przesypywac do tego pudelka? wiem, ze nie mozna wsypywac mleka do jakiegos zwyklego pojemnika ale do oryginalnego od bebilonu chyba mozna?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można, a czemu nie można do zwykłego? może żeby światło nie dochodziło... no racja :) ale do tego bebilonowego pudełka na pewno można :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam specjalne łyżeczki dla dzieci, z silikonową końcówką, sterylizuję je razem z butelkami.
    Galanea - gratulacje i zdrówka dla Zosi :)

Niesforna, obserwuj, jak śluz będzie nadal to zrób badanie kupki, może być niestety rota, panuje ostatnio wśród dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:23

Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? ja to strasznie nie lubię z laktatora korzystać, tyle zachodu z tym myciem itd a dodatkowo mało przyjemne samo ściąganie. Czuję się wtedy głupio hehe co innego jak dziecko pije...

AISAK, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do zwyklego nie mozna bo po pierwsze swiatlo a po drugie np w metalowym pudelku proszek wykazuje jakas reakcje czy cos

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Dziewczyny Wasze maleństwa przecudowne.
    Galanea gratulujemy 2 miesięcy
    Weroniko moja siostra ma Thermomix już kilka dobrych lat, niestety rzadko z niego korzysta i tak jak pisała Alexstat jest przy tym książka z fajnymi przepisami. Ja uważam że to fajna sprawa i zamierzam pożyczyć go od siostry na jakiś czas, jak już będę wprowadzała stałe pokarmy dla Hani ;-)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    do zwyklego nie mozna bo po pierwsze swiatlo a po drugie np w metalowym pudelku proszek wykazuje jakas reakcje czy cos
    w metalowym to oczywiście :) w sensie z tymi reakcjami :)

a kiedy zamierzacie ze stałymi pokarmami wejść? pytam głównie mam karmiących piersią. A jak zamiennie i piersią i mm to kiedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:44

Edyta84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moja Anna z przodu tez podłysiała, z tyłu za to można warkocze pleść. Wygląda trochę jak taki stary facet co ma włosy w kitce z tyłu, bo z przodu mu wypadły. Tak się troszkę śmiejemy z dziecka. ;P

Anna ma oczy takie hmmm... nie wiem. ;D Mówią, że moje oczy do małych nie należą, mąż ma spore oczyska. Chyba po nim. :)

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam kompletnie co.. nie lubię tego. :(

Aa.. są świetne przeceny w Cubusie. Pajace, body za 10 zł. Dodatkowo 3 rzecz najtańsza gratis. Wszystkie rozmiary. Jeszcze świetny dres Annie kupiłam też z przeceny w Cubusie za jedynie 20 zł. Są jasnoróżowe, białe, szare i niebieskie. Takie welurkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:53

Galanea, azi, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka Ania ma śliczne Oczki jak Sòwki:)

Mamy co karmią BEBILON COMFORT 1 od kolek i zaparć w Aptece Gemini jest po 26,90. Wg mnie super promo. Chyba, ze ktoras z mam wie gdzie taniej to chętnie usłyszę.

Moja Panna przespala dziś od 24 do 7.20. Kochana Corcia. Jutro szczepienie - juz mam ciary:(

Nalka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ