X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam 3 po 3 , któraś z Was pytala sie o hippa, mi konsyntencją przypomina bebilon comfort, nie śmierdzi tak jak on i mi się osobiście wydaje lepszy,nawet Franczesko zaaragował odpowiedniuo na niego.
    Mój mały rozbujnik przechodzi okres buntu pt. wszystko mnie wkurza,ale sam nie wiem co najbardziej w sumie!!! tak mi źle i tak mi niedobrze;-), prócz swojej mutacji mniemam że rozpoczął się albo jakiś skok albo po prostu dojrzewa :D,także czytam,ale że tak powiem 'po łebkach' :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:13

monaaa lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Franrk na bebilonie pepti?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam iść do Cubusa zobaczyć te promocje, ale zadzwoniłam najpierw (do Reduty), czy mają dział niemowlęcy.A więc jest zlikwidowany we wszystkich sklepach.Promocje są tam, gdzie im jeszcze cokolwiek z tych rzeczy zostało.

Byliśmy dziś w Centrum Zdrowia Dziecka, Artur waży 7360g i według pani doktor nie ma najmniejszych objawów wrodzonego cmv, rozwija się świetnie :).Jeżeli we krwi nie będzie już dna wirusa, to możemy go szczepić.Trzymajcie kciuki!

Niesforna, madamama, Limerikowo, NataliaK, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno Martynika! :)

Martynika lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Nalka Ania ma śliczne Oczki jak Sòwki:)

Mamy co karmią BEBILON COMFORT 1 od kolek i zaparć w Aptece Gemini jest po 26,90. Wg mnie super promo. Chyba, ze ktoras z mam wie gdzie taniej to chętnie usłyszę.

Moja Panna przespala dziś od 24 do 7.20. Kochana Corcia. Jutro szczepienie - juz mam ciary:(
    AISAK pytałam już kiedyś-jakie twoja córcia robi kupki po tym mleku?

81clk9i.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z Szajnochy.
    Bardzo pozytywne wrażenie odniosłam, pani doktor konkretna i wszystko dokładnie wyjaśniła. Szkoda tylko, że na te ćwiczenia trzeba tyle czekać... Dziś mi powiedziano, że ok 1 - 1,5 m-ca :/
    No i jak tylko Jaś skończy 3 m-ce mam go zabrać na basen, bo to bardzo dobrze robi przy wzmożonym napięciu.

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    AISAK pytałam już kiedyś-jakie twoja córcia robi kupki po tym mleku?

Wybacz musiałam przeoczyć. Hmn smierdzace:) takie gesciejsze , nie lejace wręcz papka koloru pomaranczowego/zoltego.

monaaa lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, mleko zmieniamy od weekendu, terrorysta ma narazie naprawdę dużo wrażeń,boje się że zmiana mleka poskutkuje tym że będzie jeszcze gorzej, więc najpierw musi się ogarnąć.
    Niesforna, cieszę się :D gdzie idziesz na ten basen? ja się jeszcze w końcu nie zapisałam w niedzielę bo nie byłam mobilna po sobocie. Ale chciałam zapisać w tą niedzielę.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka zaczela wymiotowac po jedzeniu :( i jakas marudna jest ja zje :(. Co to moze byc?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha dawaj do lekarza, nie ma zartow z wymiotami, moze jakas podla bakteria zaatakowala maluszka, nie ma co zwlekac
    maluszek moze sie odwodnic szybko przy wymiotach
    Zdrowka !

Mucha lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka mojemu Frankowi conajmniej raz dziennie sie sowicie rzygnie,ale on z tych co lapczywie jedza i jak za duzo zje to wtedy tak bywa. A jesli Majeczka nie miala takich incydentow wczesniej to moze faktycznie warto odwiedzic doktorka,przezorny zawsze ubezpieczony :)

Mucha, nutka lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Niesforna, cieszę się :D gdzie idziesz na ten basen? ja się jeszcze w końcu nie zapisałam w niedzielę bo nie byłam mobilna po sobocie. Ale chciałam zapisać w tą niedzielę.
    No właśnie jeszcze nie wiem.
    Do poloneza nie mogę iść, bo Jaś nie będzie miał jeszcze skończonych 3 m-cy. Dzwoniłam i nie są za bardzo za tym, żebyśmy zaczęli później bo na każdych zajęciach jest coś innego, i jak to miła Pani stwierdziła "będziemy odstawać od grupy" :)
    Zastanawiam się tam gdzie znajomi chodzą, to prowadzi rehabilitantka, i zajęcia są np na basenie na Namysłowskiej (Praga). Tylko tam jest sporo drożej - ale za to oboje rodzice w cenie wchodzą do basenu. Bo w Polonezie tylko jeden opiekun może być w wodzie.
    Więc jeszcze nie wiem, muszę poszukać i się zastanowić.
    Wolałabym Poloneza bo mam 5 minut autem tam :) Może będą mieli dużo chętnych i zrobią jakaś drugą grupę, która będzie zaczynała później?

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha u nas też Jaś sobie czasem rzygnie. Zwłaszcza jak zamiast jeść spokojnie to prowadzi walkę z cyckiem i tak się wierci jedząc jakby miał robaki w dupce :)
    Dziś np chlusnął mi dwa razy :)

Mucha lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna daj znac co wybierzesz :) ja szukalam wszedzie i tez wole gdzies blisko domu,bo jednak kurs bedzie jesienia wiec nie chce przeginac z dojazdami po basenie. Wiec tez mam moze z 10 minut. Akurat jesli chodzi o obecnosc dwojki rodzicow to moj maz nie cierpi basenow i za chiny ludowe noe da sie tam zaciagnac wiec nie mam zbyt duzej straty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko dawaj znać jak sytuacja, jeśli to jednorazowa sytuacja to mogła sie zdarzyć z przjedzenia itp jeśli sie powtórzy lub/i są inne objawy pewnie trzeba do lekarza.

Mucha lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój mąż też nie przepada, i jeszcze nie wie, że mam zamiar go wmanewrować w chodzenie na basen z Jasiem :D
    No właśnie ze względu na tę odległość najbardziej Polonez by mi odpowiadał. Szkoda, że ten kurs u nich nie zaczyna się tydzień później.. :)

A gdzie mieszkasz na tej Białołęce? Jeśli można wiedzieć oczywiście :)

NataliaK lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Natalia mój mąż też nie przepada, i jeszcze nie wie, że mam zamiar go wmanewrować w chodzenie na basen z Jasiem :D
    No właśnie ze względu na tę odległość najbardziej Polonez by mi odpowiadał. Szkoda, że ten kurs u nich nie zaczyna się tydzień później.. :)

A gdzie mieszkasz na tej Białołęce? Jeśli można wiedzieć oczywiście :)
    Przy Selgrosie,przy samym lesie :) moj niestety nie dal sie namowic,a szkoda,bo wiadomo ze zawsze fajniej w dwie osoby :) no szkoda szkoda,ja juz nie wiem ktory dzien tygodnia wybrac na basen. Zastanawiam sie,do niedzieli mam czas :D

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Przy Selgrosie,przy samym lesie :) moj niestety nie dal sie namowic,a szkoda,bo wiadomo ze zawsze fajniej w dwie osoby :) no szkoda szkoda,ja juz nie wiem ktory dzien tygodnia wybrac na basen. Zastanawiam sie,do niedzieli mam czas :D
    To ja bardziej "w centrum" Białołęki, na derbach :)
    Ja niestety też wątpię, żeby mój dał się namówić, ale zawsze warto spróbować :D

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za bardzo rozumiem oporu W mezow z basenem, przeciez nie musza umiec plywac by zabrac wlasne baby na basen
    poza tym tata na basenie jest nie tylko b modny ale i potrzebny do pomocy typu rozbierz, ubierz potrzymaj
    to wlasnie tacierzynstwo plus relaks wlasny i malucha
    my b chcemy isc ale chyba po 4mcu bo teraz przyplatLa sie infekcja gardla od zmiany klimatu i lotu , na szczescie juz zaleczona a byla wpierw biegunka i goraczka 38 plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 18:11

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo nie jesteś od prób rozumienia naszych mężów i ich przesłanek ku temu że nie bardzo chcą iść :) ani też nie musisz akurat mi tłumaczyć po co jest tata na basenie bo ogarniam ogarniam :P ten typ tak ma, nie i koniec kropka, może z nim iść na plac zabaw, cytuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 18:13

Niesforna lubi tę wiadomość

‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ