X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia codziennie robila kupke ok 8 rano. a teraz po bebilonie zrobila przepwczoraj wieczorem i do teraz nic. kurcze znowu sie zaczna klopoty

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały Piotruś próbuje mnie sterroryzować. Wyczuł ręce i teraz chciałby, żebym cały czas go nosiła. Teraz leży płacze w łóżeczku bo chce spać. Ciężko tego słuchać, ale to nawet nie jest płacz tylko takie głośne zawodzenie. :) Nawet mój Michaś prosi żebym zajęła się małym bo mu smutno jak tak płacze :) mi też smutno, ale jak teraz się poddam to będę miała ciężko

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu5w1, księżniczka była bardzo dzielna, płakała dosłownie chwilkę przy jednym wkuciu. Teraz śpi sobie. Wazy 5.350g. Okaz zdrowia.

Marcel to silny chłopak. Gratuluje dobrych wieści i życzę aby wam szybko Special ten miesiąc.

Alexast będzie dobrze, martwic się będziemy jak wszelkie inne sposoby zawiodą. Ale jak widać nasze dzieciaczki są bardzo zdolne i zaskakują nas na każdym kroku.

NataliaK, Agusia2312, alexast, Edyta84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko,a owszem, po długiej rozmowie z karuzelą zasnął chwile po 4 i spał do 6:30, teraz jest u cioci a ja dalej załatwiam swoje sprawy. On nie spał tak dobrze jak zawsze bo w domu spi po 30-40 minut w dzien a u cioooooooooci to wczoraj prawie 4 h spał ;| więc się wyspał za wszystkie czasy i w nocy mu się na zabawy zebrało :D
    Agusia chciałam Ci powiedzieć że Marcel to czysta ty :P
    Dziś czas start z bebilon pepti uł je ;|
    madamama to co napisałam ci na priv, mój mąż pilnie chce woombie xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:28

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tym woombie, ale bałabym się, że to znowu będzie niewypał, jak przy chuście i wydam kasę na coś, co będzie leżało na dnie szafki.Jak Artur się urodził, to jeszcze w szpitalu próbowałam go owijać, bo myślałam, że to takim maluszkom potrzebne.Robił wtedy wszystko, żeby uwolnić ręce, dotąd, aż mu się udało.To samo jest przy chuście, dostaje szewskiej pasji, gdy jest tak ściśnięty.Tęsknię za całą jedną przespaną nocą, bardzo, coraz bardziej mi tego brakuje, ale chyba nie zaryzykuję.Mąż jest właśnie w trakcie zmiany pracy, niby na lepiej płatną, ale póki nie podpisze umowy, to będę miała sraczkę, że coś nie wypali.Mam już uraz, ja kiedyś tak zostałam na lodzie, a już nawet badania zrobiłam, wypowiedzenie złożone i nagle się okazuje, że jednak mają cięcia, nie mogą mnie zatrudnić.Także staram się nie przesadzać teraz z wydatkami, chociaż na pewno wszystko będzie dobrze, ale wolę być przygotowana...
    Chociaż, wracając do tego śpiworka, jakby Artur był już taki śpiący, to może by zdał egzamin... Natalia, jak już do Was przyjdzie ten wynalazek, to też napisz jak wyglądają noce, jestem naprawdę bardzo ciekawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:53

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się od jakiegoś czasu zastanawiam nad tym Woombie...
    Tylko szkoda mi kasy, bo nie wiem czy to Jasiowi podpasuje. Jak próbuje go tak zawinąć w kocyk, to jest histeria....
    Zwłaszcza, że teraz muszę wydać kilka stów na prywatną rehabilitację :/

Natalia ja również przyłączam się do prośby Martyniki.

Szkoda, że nie można tego skądś wypożyczyć na jedną noc chociaż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:09

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A ja muszę się pochwalic, dziś Franek spał od 21 do 6 rano bez przerwy ! Ale jestem wyspana :)

Martynika, Agusia2312, alexast, evas, Edyta84 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak nagle? bez okresu przejściowego, gdzie mu się to spanie wydłużało?

To mi daje nadzieję... :)

Serio, na początku to wstawanie mi aż tak nie przeszkadzało, ale mój organizm już po prostu czuje, że od ponad trzech miesięcy nie przespałam ani jednej nocy w całości, bez budzenia.

• madamama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko chusta okazała się niewypałem. Woombie kupiłam z otwieranymi dziurkami na ręce, w razie gdyby się jednak okazało, że Ignacy będzie się rzucał może robić za śpiworek. Ale zapakowałam go i nie protestował, a przy owijaniu w kocyk był horror. Zobaczymy, jak kolejne noce, jestem umiarkowaną optymistką po dzisiejszej.

Natalia, ja miałam podobne podejście jak Twój mąż, jak o 3 rano, zmordowana zamawiałam ten kokon ;)

Paula, no identycznie jak Ignaś - w tych samych godzinach :)

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    U mnie tylko chusta okazała się niewypałem. Woombie kupiłam z otwieranymi dziurkami na ręce, w razie gdyby się jednak okazało, że Ignacy będzie się rzucał może robić za śpiworek. Ale zapakowałam go i nie protestował, a przy owijaniu w kocyk był horror. Zobaczymy, jak kolejne noce, jestem umiarkowaną optymistką po dzisiejszej.

Natalia, ja miałam podobne podejście jak Twój mąż, jak o 3 rano, zmordowana zamawiałam ten kokon ;)

Paula, no identycznie jak Ignaś - w tych samych godzinach :)
    a ktory rozmiar wzięlas ?

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

a kiedy zamierzacie ze stałymi pokarmami wejść? pytam głównie mam karmiących piersią.

My będziemy jeść metodą BLW, czyli stałe pokarmy pójdą w ruch dopiero ja Staszek będzie stabilnie siedział, do tego czasu tylko cycuś ;)

nutka lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • excella Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) A ja muszę się pochwalic, dziś Franek spał od 21 do 6 rano bez przerwy ! Ale jestem wyspana :)

To zupełnie jak moj Tymon.
    Moj syn przyzwyczajony do rąk, wczoraj zasnął sam w łóżeczku, zaczął sie wiercić ok 3 rano, dałam szybko cycka i spał do 6.30 :)
    W koncu sie wyspałam, i nawet sie nie zasikał :)

• madamama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a ktory rozmiar wzięlas ?

6-9 kg, mój synek waży 6500 :)

weronikabp lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    6-9 kg, mój synek waży 6500 :)
    no wlasnie ja mam dylemat, bo moja wprawdzie waży 5 ale jest bardzo długa, więc nie wiem co kupić :( a tez nie chcę wyrzucac kasy.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to woombie nie ogranicza troszke dziecka? Nie wiem bo nic o nim nie czytalam, ale jak zobaczylam obrazek to troche sceptycznie na niego patrze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka co do tego woombie to ma na celu ograniczyć ruchy dziecka głównie rączek, bo często tak jest że przez to się właśnie budzą, Franek często spi jak zabity, nagle coś mu się sni bo robi miny,zacznie gmerać sobie rękami po twarzy i koniec spania.Dodatkowo dziecko czuje się mniej więcej jak w brzuchu mamy :)
    Poczekam na zastrzyk gotówki z macierzyńskiego i raczej się zdecydujemy. Chociaż i tak w sumie nie powinnam narzekać bo Franek w momencie zaczął spać od 20 do 1:30-2:00 i później od tej godziny do 5-6, więc też nie jest źle, ale to głównie dla męza bo to on wstaje do niego w nocy. Ja chociaż się budzę to tylko ewentualnie butelki wyparzę albo mąż mówi że mam iść spać bo o 5 moja kolej :D

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja Woombie mam prawie od urodzenia Martynki i ... leży w szafce. Próbowałam go użyć kilka razy i nic z tego. Mała tak się wierciła i próbowała wyswobodzić, że myślałam, że się wścieknie a mi się serce kroiło, że tak się męczy. A pisze Wam to bo moje dziecko lubi być zawijane ale jak już śpi albo jest w fazie zasypiania. Leży wtedy na kocyku a ja jej owijam ręce, nogi zostają luźno. W ten sposób opatulona śpi spokojniej i dłużej. W dzień gdy zasypia w bujaczku i nie jest opatulona to budzi się co chwile, rzuca przez sen i ogólnie jest bardzo niespokojna. W ogóle w tym Woombie wydaje mi się za bardzo skrępowana - tak że u nas nie zdało to egzaminu :-(

relgh371fxfsmrgb.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam jeszcze, że metoda uspokajania Harveya Karpa również u nas się nie sprawdziła, może jedynie szum suszarki czasami ciutke uspokajał małą.

relgh371fxfsmrgb.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz slysze o woombie i musze powiedziec ze zdjecia mnie przerazaja

• Nalka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika Anna ma to samo co Artur z tymi rękami. Tak długo macha aż się uwolni. Jak za długo to trwa to aż się robi czerwona i w ryk. Ręce mają być wolne. A najchętniej leżałaby z gołą dupą na macie do przewijania.

Ostatnio Anna zaczęła robić kupę co dwa dni. Na początku byłam przestraszona a potem znalazłam artykuł, że na mleku matki dzieci mogą w późniejszym czasie robić kupę co 2-3 dni i to jest naturalne o ile kupa nie jest zbita, dziecko nie marudzi, zdrowo pierdzi itd. Nie wiem jak to jest przy mm ale kupa raz na dwa dni to chyba nie jakaś straszna rzecz? Przecież przemiana materii się dzieciaczkom zmienia i układ pokarmowy dojrzewa itp.

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ