MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZapytałam Panią Dr o woombi i zabroniła kategorycznie. Także my rezygnujemy, na pewno są opinie za i przeciw, ja się będę słuchać swojej dr
powiedziała, że na pierwsze tygodnie życia owszem ale nie teraz, kiedy dziecko się intensywnie rozwija i potrzebuje przestrzeni oraz ruchu.
-
nick nieaktualnymadamama wrote:moje dziecko nie potrzebuje przestrzeni i ruchu podczas snu, tylko spokoju i odpoczynku, a regularnie wybudzał sam siebie, uderzając się łapkami. woombie zapewnia możliwość ruchu, to nie bandaż czy lycra, tylko bawełna.
-
nick nieaktualny
-
madamama wrote:moje dziecko nie potrzebuje przestrzeni i ruchu podczas snu, tylko spokoju i odpoczynku, a regularnie wybudzał sam siebie, uderzając się łapkami. woombie zapewnia możliwość ruchu, to nie bandaż czy lycra, tylko bawełna.
weronikabp lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyEwelina wrote:Wtrąca się do Waszej dyskusji, bo sama też zastanawiałam się nad zakupem woombie, ale przegapiłam najlepszy moment, a nasza pediatra w ogóle zaleca pościągać wszystkie ochraniacze itd., żeby dziecko miało możliwość oglądania otoczenia, dotykania szczebelków, odpychania się od nich itd. Myślę, że ten wynalazek bardzo by nam pomógł na początku, bo Stasiu miał silny odruch moro i te rączki go budziły. Teraz, jak już ten odruch zanika, szkoda, żeby pozbawiać dziecko możliwości poznawania świata. Ale tak jak piszecie - każda mama decyduje sama
-
weronikabp wrote:Dokładnie tak powiedziała moja dr ze na pierwsze tygodnie życia to jest dobry pomysł, ale nie na teraz.
też tak myslę że na pierwsze tygodnie, nam też nawet rehabilitantka kazała ochraniacze pościągać żeby mała poznawała teren łóżeczka. No ale jeśli to pomaga komuś teraz to nic tylko się cieszyć że dziecko w końcu przesypia noc:)
tak poza tematem odebrałam wyniki tsh i ft4 idealnie w normach, morfologia też całkiem ładna chociaż nie idealna ale teraz dzieci są w okresie wymiany hm krwi z płodowej na własną więc nie ma się co przejmować. W poniedziałek się dowiem jak to będzie z kontrolą tego tsh, mam nadzieje że następna minimum za rok..ewentualnie za pół..
teraz tylko sen z powiek mi spędza wyginanie się Leny w jedną stronę..tzn normlanie leży sobie raz na prawo raz na lewo ale jak ją biorę na ręce to zawsze ten łebek w prawo odwraca..i takie kombinacje wyczyniam żeby się odwróciła...nawet jak ją do prawej piersi przystawiam to ona głowe odwraca w prawo i się złości że tam nie ma cycka:/ za 2 tyg będzei u nas rehabilitantka i jak nie będzie poprawy to czeka nas neurolog i usg..i oczywiście ja już myslę o najgorszym. tak jak kiedyś pisałyście jak nie urok to sraczka:D
Mam jeszcze pytanie do Natalii odnośnie szczepień) też tak jak Ty szczepiłam hexa 6w1 i teraz przy drugiej dawce chcę pneumokoki. a co z meningokokami? planujesz szczepić w 1 rż?
-
Hej
Ja Wam powiem, że mój Franek wieczorem to sam zasypia w łóżeczku. Dostaje jedzonko, potem beknięcie do łóżeczka i smoka. Zasypia sam
No i dziś mamy kolejny rekord ! Spał od 21 do 6:22Haha !
A my idziemy z mężem dziś na wesele, Franek zostaje z babcią a ja się stresujęGalanea, Edyta84, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 bo chyba jak dziecko zaczyna przesypiać całe noce bez wcześniejszego sygnału że tak się stanie. Mój Franek najpierw się budził w nocy co godzinę,dwie. A później nagle od 20:00 do 1:30-2:00. Dziś spał ciurkiem do 4, ale ugryzł go komar w policzek i dopiero jak posmarowałam go fenistilem to się uspokoił. I dopiero teraz wstał. Ogląda bajke i się cieszy
W ogóle stwierdzam że Franek jest mocarny... mimo iż bebilon pepti śmierdzi jak murzyńska wioska(rasistką nie jestem;)), to on je jak normalne mleko. Nawet się nie skapował że to co innego. Zuch!weronikabp, Martynika, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
was tak Was spytam czy ktoras mama ma HUSTAWKE Z BALDACHIMEM I PROJEKTOREM FISHER PRICE NA BATERIE I PRĄD i moze podzielić się opinia?
Jest napisane, ze do 11 kg- jak myślicie do którego miesiąca moze posłużyć?
Mam propozycje kupna używanej za 250zl, gdy nowki chodzą za 660. Trochę się waham , bo mam w domu pożyczona Fisher price RAIN FOREST, mala ja uwielbia, śpi często w niej, co prawda nie ma projektora i baldachimu, dlatego też pytam czy to przypadkiem nie zbędny bajer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 08:30
-
Hej
Muszę się pochwalić, że moje dziecko pierwszy raz zasnęło samo! Bez lulania, bujania i noszenia
Bawił się na macie i zaczął marudzić jak mu się znudziło. Ale że ja się kąpałam, to nie mogłam do niego wyjść. I nagle jojczenie i piszczenie ustało. Wychodzę - a tam mój Jaś smacznie sobie śpi
Pewnie nie na długo ten sen, ale jakiś postęp jest
Ja się w końcu dziś wybieram do tego fryzjera... Jaś zostaje z babcią - moją teściową. I już się boję, jak to będzie, bo zejdzie mi się co najmniej 3 godziny, gdyż mam 35 km do swojej fryzjerki. Więc zanim dojadę, zanim coś zrobi i potem jeszcze powrót. Obym tylko nie zawróciła w połowie drogi, bo od rana zastanawiam się czy nie odwołać...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:was tak Was spytam czy ktoras mama ma HUSTAWKE Z BALDACHIMEM I PROJEKTOREM FISHER PRICE NA BATERIE I PRĄD i moze podzielić się opinia?
Jest napisane, ze do 11 kg- jak myślicie do którego miesiąca moze posłużyć?
Mam propozycje kupna używanej za 250zl, gdy nowki chodzą za 660. Trochę się waham , bo mam w domu pożyczona Fisher price RAIN FOREST, mala ja uwielbia, śpi często w niej, co prawda nie ma projektora i baldachimu, dlatego też pytam czy to przypadkiem nie zbędny bajer.
Jak sama piszesz mała często w niej śpi, więc wtedy raczej ten projektor nie jest potrzebny. Baldachim w domu raczej też będzie jako zbędny gadżet
Więc ja bym nie wydawała kasy na kolejną huśtawkę
A co do tego do którego miesiąca może posłużyć, to trudno powiedzieć. Zalezy ile Hania wazy i jak szybko przybiera na wadze. Mój Jaś mając 2,5 miesiąca waży już ponad 6 kg, a znajomych synek ma pół roku i waży trochę ponad 7 kg. Jak Jaś będzie dalej tak przybierał na wadze to mając pół roku będzie z 10 kg ważyłWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:15
-
Nasz Marcel dzis tez spal od 18.30 do 3, zjadl i do 6.30 nadal spał codziennie prawie tak ma niekiedy sie zdazy wiecej pobudek
My tez dzis znow na wesele i zaraz malego wiedziemy do tesciowej
Milego weekendu
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:NataliaK o gustach, smakach się nie dyskutuję
Franio lubi to co chce:) Franio ma skaze bialkowa, ze dostaje bebilon pepti? Z tego co wiem jest opcja, ze lekarz rodzinny wypisuje receptę na ref.50%.
Niesforna idz i się nie martw, wszystko będzie ok!!!Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Sen: 7,5 h
Bez obijania się łapkami, bez kopania w szczebelki. Pobudka z uśmiechem i fru na spacerek. Dla dziecka z napięciem i przetrwałym odruchem Moro otulacz to najlepszy przyjaciel.
Niestety, lekarz kazał zrobić posiew kału małemu, a mi odstawić mleko i pochodne. Właśnie spróbowałam koziego mleka i okropnie mi nie podeszło. Znacie jakieś inne? -
Madamama chyba tylko mleko ryżowe bądź sojowe Ci zostało w takim razie.
Kurczę kusi mnie to woombie.... Ale może poczekam jeszcze, madamama zdawaj proszę codziennie relację ze snu Ignasia
P.S. karmisz piersią czy mm? Nie budzisz małego na karmienie jak tak długo śpi?
Dobra jadę z Jasiem do teściowej a potem fryzjerWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 10:30