X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Wybacz musiałam przeoczyć. Hmn smierdzace:) takie gesciejsze , nie lejace wręcz papka koloru pomaranczowego/zoltego.

U nas podobnie, z tym, że kolor musztardowy. A ile dziennie/na dobę kupek robi? my jakiś czas temu mieliśmy kupki na całą pieluchę, teraz są w niewielkiej ilości, nie wiem czy to normalne.

Dziś po ok 2h po jedzeniu Maksiu ulał dość sporo, raczej był to wyrzut z buzi na piżamkę :/ a najgorsze jest to, że jak pytam lekarki w naszej przychodni o rzeczy, które mnie niepokoją, zbywa mnie jakimś głupim tekstem. Więc muszę szukać innej przychodni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:52

Niesforna, weronikabp, Edyta84, Galanea, NataliaK, evas, Nalka, Mucha, AISAK, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Niesforna - u nas w dzień od niedawna idzie 120 ml a w nocy 60 w porywach do 90ml. A na pusZce jest ze powinna wypijac juz 180. Fakt na drugim mleku jest dodatkowo tabela z kilogramami i te 120 akurat odpowiada wadze.
    Maksiu zjada 120 ml od jakiegoś czasu, hmm widzę, że dość sporo jak na jego wiek. waży 4950, przy wyjściu ze szpitala 3400.

Limerikowo lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się kiedy po porodzie można zacząć ćwiczyć? Jakieś brzuszki itp? Ja wciąż się boję, bo boli mnie spojenie łonowe przy każdym kichnięciu, kaszlnięciu i mocniejszym ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 13:31

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea chyba kazdakobieta podchodzi dl tego indywidualnie ale przy sn cos slyszalam ze po 3 miesiach.. ja wlasnie niedlugo wracam na silownie,bo pozostalosv po brzuchu mnie irytuje lekko mowiac ;)
    Ale sie nasmielismy,siedzimy z mezem,Franek miedzy nami,mowie do niego : Franek,daj nocha,wyciagne Ci koze, a Franek co odpowiada?Nie :Di tak dwa razy,myslalam ze padne ;-)

Galanea, evas, Martynika, Edyta84, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    my wczoraj przechorowaliśmy cały dzień. Ja jeszcze nie doszłam do siebie, mały lepiej. Dopadł nas jakiś wirus żołądkowy. Już wiem czemu mały tak ulewał. Dzisiaj już nie ulewa :) biegunki nie miał, ale ja miałam i Michasia raz pogoniło. A ja już się martwiłam, że mały tak ulewa (raczej wymiotował bo w dużych ilościach), że się nie najada. Już wszystko w normie. I z zachowania już spokojny - bo wczoraj ledwo na nogach się trzymałam a jeszcze mały marudził jak nigdy w życiu. Powiem jedno - chorować to chorować, ale nie mając dzieci hehe przy dzieciach się nie da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Maksiu zjada 120 ml od jakiegoś czasu, hmm widzę, że dość sporo jak na jego wiek. waży 4950, przy wyjściu ze szpitala 3400.
    Bartuś od 2 tygodni tez zjada 120 ml ale coś mi się wydaje że niedługo będzie trzeba zacząć robić 150 ml. Straszny żarłok z niego, dopomina się butli co 2,5 godz.

monaaa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Orientujecie się kiedy po porodzie można zacząć ćwiczyć? Jakieś brzuszki itp? Ja wciąż się boję, bo boli mnie spojenie łonowe przy każdym kichnięciu, kaszlnięciu i mocniejszym ruchu.

Lekarz na piątkowej wizycie powiedział, że wszystko ok i można tak rekreacyjnie się poruszać, nawet rower, basen. ale nie szaleć. gin babcia o brzuszkach mówiła mi już jakieś 2 tygodnie temu, że mam ćwiczyć. Pokazała nawet jakie robić. położyła się na podłogę i heja! byłam w szoku. jak próbowałam je wtedy zrobić, to nie umiałam nóg podnieść, jakby te mięśnie zanikły. masakra jakaś

Martynika, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kambel sorki nie zauwazylam pytania,niewiem na ile starczy puszka bo pierwsza,gramatura 450 g a hipp mial 800 g i byl na tydzien albo 6 dni,wiec obstawiam ze te 450 gram bedzie na okolo 4 dni.
    No właśnie ja używam od czwartku i juz końcówka. Myślałam że minimum na tydzień będzie starczyć a tu niespodzianka. Nie wiesz może czy jest jakaś różnica między zwykłym a tym z dha? Boją zamówiłam bebilon z pl apteki ale będzie dopiero we wtorek i dziś dzwoniłam do lekarza bo nie wiedziałam nawet gdzie kupić bo u nas trzeba zamówić i dostałam ale zwykły. Niestety w angielskiej wersji nie ma tego z dha :/ a w Polsce widziałam ze wycofują

NataliaK lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel bebilon pepti jest w Polsce dostepny od lutego tylko w wersji z dha,poniewaz takie sa wymogi,aby kwasy byly dziecku dostaczane. Dziwie sie ze w Anglii tego nie praktykuja :( jesli masz zwykly po prostu kup sobie kapsułki z dha dla niemowlakow i podawaj :)

Niesforna!! ;) zapisalam nas dzis do poloneza w koncu,zaczynamy od 2 zajecza 2tygodnie(za tydzien nie moge) w niedziele w grupie od 11:00 za 2 tygodnie wiec mozna!!:) zaplacilam nawt mniej z tej okazji :p zapisy sa jescze w srode jakbys chciala. W ogole super babko beda prowadzily zajecia,naprawde jestem pod wrazeniem!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 18:35

czekajajaca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas najgorszy dzien ze wszystkich, Pola nie chce jeść, wczoraj i w nocy jadla ladnie a dziś nie chce, niestety zaraz zbieramy sie do szpitala, bo już nie umiem czekać az zacznie, martwię się strasznie. Wyczytałam ze dzieciom po rota zdarza sie brak apetytu ale ze az tak? jestem załamana :(

• kambel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy będę musiała jej kupić te witaminy :) wiesz cena też jest kosmiczna nawet za polski. Z polskiej apteki zamawialam za 13 f a angielski jest za 17. Dziś dostałam na receptę ale jeśli mi nie dadzą kolejnej to z polski będę ściągać bo tu to bym zbankrutowala chyba :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeroNika trzymam kciuki za Polunie, żeby nic jej nie było ;)

U nas Marcel od 2 dni mniej je zawsze wypijał 120-150 na porcje a teraz 90-100 i jest w dzien bardziej śpiący , może to też skok.. Dostawał Biogaie ale skończyła mu się i zamiast tego daliśmy Floractin zauważyłam ze jest gorzej , więcej Marcel ma gazów męczących, jutro musimy kupić Biogaie.

No i od kilku dni mocno się ślini ale czytałam ze to normalne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:21

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika kciuki zeby bylo wszystko ok,daj znac co i jak.
    Kambel hmmm podczas wizyty wPolsce odwiedz moze alergologa niech ci wystawie recepte na wieksza ilosc tez,bo faktycznie duuuzo pieniedzy w Anglii...
    Agusia,Franek wylewa hektolitry sliny doslownie;) sczegolnie jak sie na cos zapatrzy

Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika u nas też były takie dni, że Anna się zbutowała i jeść absolutnie nie chciała.. co ja się nawiwijałam.. Cały dzień karmienia. Tylko na śpiącego zjadała przyzwoicie.

Powoli zjada coraz więcej ale to nic przy Waszych żarłokach. Jak ja bym chciała, żeby ona zjadała 120 ml na raz..

Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika kciuki trzymam, oby Poli nic poważnego nie było ;)

Mój Bartuś na szczęście nie choruje mimo iż codziennie jest ze mną w pracy przez 5 godzin.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a ile Anna już waży?

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam kciuki zeby to byl tylko chwilowy brak apetytu po rota. Dawaj znac jak rozwinela sie sytuacja.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nalka a ile Anna już waży?
    Kochana 2 września ( w urodziny swojego taty) Anna ma szczepienie więc będzie ważona. Z pewnością Was poinformuję. Módlcie się, żeby przybrała chociaż te 350 gram.. właśnie przed chwilą pięknie wydoiła 85ml. Dla nas to AŻ 85. :) (22 sierpnia ważyła tylko 3410 - 3420, czyli 15,7 grama na dzień..:( )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:41

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka bedzie dobrze :)

Nalka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka Anna poprostu drobniutka. Będzie dobrze, jeszcze ręce beda ci milkły od noszenia.

Monaaa robi 1-2 dziennie. śliczny uśmieszek Smieszka:)

Weronika liczę ze jesteście juz w domku z Pola i wszystko jest oki.

co do slinienia pytałam pediatrę ostatnio. Powiedziała, ze dziecko się rozwija i zaczyna sie zwiekszona produkcja śliny, dzieci nie zdążają połykać i temu sie slinia. Często to zmylka, bo kojarzone to jest z zębami.

Agusia2312, Nalka, weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ