MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
AISAK wrote:Wybacz musiałam przeoczyć. Hmn smierdzace:) takie gesciejsze , nie lejace wręcz papka koloru pomaranczowego/zoltego.
U nas podobnie, z tym, że kolor musztardowy. A ile dziennie/na dobę kupek robi? my jakiś czas temu mieliśmy kupki na całą pieluchę, teraz są w niewielkiej ilości, nie wiem czy to normalne.
Dziś po ok 2h po jedzeniu Maksiu ulał dość sporo, raczej był to wyrzut z buzi na piżamkęa najgorsze jest to, że jak pytam lekarki w naszej przychodni o rzeczy, które mnie niepokoją, zbywa mnie jakimś głupim tekstem. Więc muszę szukać innej przychodni..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:52
Niesforna, weronikabp, Edyta84, Galanea, NataliaK, evas, Nalka, Mucha, AISAK, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
kambel wrote:Niesforna - u nas w dzień od niedawna idzie 120 ml a w nocy 60 w porywach do 90ml. A na pusZce jest ze powinna wypijac juz 180. Fakt na drugim mleku jest dodatkowo tabela z kilogramami i te 120 akurat odpowiada wadze.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea chyba kazdakobieta podchodzi dl tego indywidualnie ale przy sn cos slyszalam ze po 3 miesiach.. ja wlasnie niedlugo wracam na silownie,bo pozostalosv po brzuchu mnie irytuje lekko mowiac
Ale sie nasmielismy,siedzimy z mezem,Franek miedzy nami,mowie do niego : Franek,daj nocha,wyciagne Ci koze, a Franek co odpowiada?Nie :Di tak dwa razy,myslalam ze padneGalanea, evas, Martynika, Edyta84, eta lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
my wczoraj przechorowaliśmy cały dzień. Ja jeszcze nie doszłam do siebie, mały lepiej. Dopadł nas jakiś wirus żołądkowy. Już wiem czemu mały tak ulewał. Dzisiaj już nie ulewabiegunki nie miał, ale ja miałam i Michasia raz pogoniło. A ja już się martwiłam, że mały tak ulewa (raczej wymiotował bo w dużych ilościach), że się nie najada. Już wszystko w normie. I z zachowania już spokojny - bo wczoraj ledwo na nogach się trzymałam a jeszcze mały marudził jak nigdy w życiu. Powiem jedno - chorować to chorować, ale nie mając dzieci hehe przy dzieciach się nie da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:19
-
monaaa wrote:Maksiu zjada 120 ml od jakiegoś czasu, hmm widzę, że dość sporo jak na jego wiek. waży 4950, przy wyjściu ze szpitala 3400.
monaaa lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Orientujecie się kiedy po porodzie można zacząć ćwiczyć? Jakieś brzuszki itp? Ja wciąż się boję, bo boli mnie spojenie łonowe przy każdym kichnięciu, kaszlnięciu i mocniejszym ruchu.
Lekarz na piątkowej wizycie powiedział, że wszystko ok i można tak rekreacyjnie się poruszać, nawet rower, basen. ale nie szaleć. gin babcia o brzuszkach mówiła mi już jakieś 2 tygodnie temu, że mam ćwiczyć. Pokazała nawet jakie robić. położyła się na podłogę i heja! byłam w szoku. jak próbowałam je wtedy zrobić, to nie umiałam nóg podnieść, jakby te mięśnie zanikły. masakra jakaś
Martynika, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Kambel sorki nie zauwazylam pytania,niewiem na ile starczy puszka bo pierwsza,gramatura 450 g a hipp mial 800 g i byl na tydzien albo 6 dni,wiec obstawiam ze te 450 gram bedzie na okolo 4 dni.
a w Polsce widziałam ze wycofują
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKambel bebilon pepti jest w Polsce dostepny od lutego tylko w wersji z dha,poniewaz takie sa wymogi,aby kwasy byly dziecku dostaczane. Dziwie sie ze w Anglii tego nie praktykuja
jesli masz zwykly po prostu kup sobie kapsułki z dha dla niemowlakow i podawaj
Niesforna!!zapisalam nas dzis do poloneza w koncu,zaczynamy od 2 zajecza 2tygodnie(za tydzien nie moge) w niedziele w grupie od 11:00 za 2 tygodnie wiec mozna!!
zaplacilam nawt mniej z tej okazji :p zapisy sa jescze w srode jakbys chciala. W ogole super babko beda prowadzily zajecia,naprawde jestem pod wrazeniem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 18:35
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas najgorszy dzien ze wszystkich, Pola nie chce jeść, wczoraj i w nocy jadla ladnie a dziś nie chce, niestety zaraz zbieramy sie do szpitala, bo już nie umiem czekać az zacznie, martwię się strasznie. Wyczytałam ze dzieciom po rota zdarza sie brak apetytu ale ze az tak? jestem załamana
-
Wtedy będę musiała jej kupić te witaminy
wiesz cena też jest kosmiczna nawet za polski. Z polskiej apteki zamawialam za 13 f a angielski jest za 17. Dziś dostałam na receptę ale jeśli mi nie dadzą kolejnej to z polski będę ściągać bo tu to bym zbankrutowala chyba
-
WeroNika trzymam kciuki za Polunie, żeby nic jej nie było
U nas Marcel od 2 dni mniej je zawsze wypijał 120-150 na porcje a teraz 90-100 i jest w dzien bardziej śpiący , może to też skok.. Dostawał Biogaie ale skończyła mu się i zamiast tego daliśmy Floractin zauważyłam ze jest gorzej , więcej Marcel ma gazów męczących, jutro musimy kupić Biogaie.
No i od kilku dni mocno się ślini ale czytałam ze to normalne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:21
weronikabp lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyWeronika kciuki zeby bylo wszystko ok,daj znac co i jak.
Kambel hmmm podczas wizyty wPolsce odwiedz moze alergologa niech ci wystawie recepte na wieksza ilosc tez,bo faktycznie duuuzo pieniedzy w Anglii...
Agusia,Franek wylewa hektolitry sliny doslownie;) sczegolnie jak sie na cos zapatrzyAgusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Weronika u nas też były takie dni, że Anna się zbutowała i jeść absolutnie nie chciała.. co ja się nawiwijałam.. Cały dzień karmienia. Tylko na śpiącego zjadała przyzwoicie.
Powoli zjada coraz więcej ale to nic przy Waszych żarłokach. Jak ja bym chciała, żeby ona zjadała 120 ml na raz..Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Nalka a ile Anna już waży?
(22 sierpnia ważyła tylko 3410 - 3420, czyli 15,7 grama na dzień..
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:41
-
Nalka Anna poprostu drobniutka. Będzie dobrze, jeszcze ręce beda ci milkły od noszenia.
Monaaa robi 1-2 dziennie. śliczny uśmieszek Smieszka:)
Weronika liczę ze jesteście juz w domku z Pola i wszystko jest oki.
co do slinienia pytałam pediatrę ostatnio. Powiedziała, ze dziecko się rozwija i zaczyna sie zwiekszona produkcja śliny, dzieci nie zdążają połykać i temu sie slinia. Często to zmylka, bo kojarzone to jest z zębami.Agusia2312, Nalka, weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość