MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh tez marzę o fryzjerze i kosmetyczce
mój mąż niestety pracuje od 10 do 18 wiec nie mam szans nigdzie iść a nie mam z kim zostawić Leny
teraz jadę na tydzień do mamy więc może w końcu się odgruzuje.. Bo czuję się okropnie.
weronikabp, Niesforna, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalka my też mamy nutramimgen na 30 %, u dzieci u których stwierdzono alergię pokarmową tak własnie jest. Dzięki Bogu bo jedna puszka nutra lgg 400 gr kosztuje 50 zł.
Bardzo Wam dziewczyny zazdroszczę tych przespanych nocy, u nas dziś była najgorsza ze wszystkich, obudziła się rozgadana o 4 (po wcześniejszych karmieniach co 3h co do minuty) najpierw gadała i smiała się, potem ze zmęczenia zaczęła marudzić i tak do prawie 6, potem jadła o 7 zasnęła na godzinę po i koniec spania, taką mieliśmy noc. Myślę, że Ona nie może dojść do siebie przez tego pieprzonego rotawirusa, niestety czytałam, że po tych strasznych bólach jelit, dzieci długo dochodzą do siebie bo to ogromne negatywne przezycie dla nich( Najważniejsze, że już ją nie boli to fakt ale martwi mnie to że jest teraz taka jakby roztrzęsiona, nadwrażliwa, a wcześniej przed rota była taka spokojna. Mam nadzieję, że wszystko się jakoś ureguluje.. ja choć padam na twarz jakoś to zniosę, najważniejsze, żeby Ona doszła do pełnej formy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:06
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Weronika, weź też pod uwagę skok rozwojowy, który być może się rozpoczął
takie rzeczy naprawdę istnieją,czasem chmurka, czasem słoneczko
-
Co do tych skoków rozwojowych to się zgadzam.. Istnieją i u nas się pojawiały książkowo
teraz 12 tydzień wiec może być wesoło.
Teraz mamy problem ze spaniem w ciągu dnia.. Wczoraj wstała o 8 zasnela dopiero o 14 po 2h spaceru. Dzisiaj jest to samo tylko jest problem bo musze się trochę ogarnąć w domu a ona nie może mnie na chwile z oczu stracić. Więc spacer będzie chwile później (jeśli pogoda pozwoli) a jak nie zasnie to do wieczora mam marudzenie gwarantowane.
Hmm a może to już skok?
Natalia bo chyba nie zauważyłaś. Co sadzisz o tej szczepionce przeciwko meningokokom? Z góry dzięki za odpowiedź -
Natalia - a na ile starcza wam jedna pucha?
Ja kaji teraz tez podaje. Nie ma problemu z piciem. Do tego sama musiałam zaproponować lekarzowi ze spróbujemy podać inne mleko bo wg tutejszych lekarzy każde dziecko ma egzemei po 3 dniach widzę już poprawę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:45
-
Nalka- kokosowe sobie zrób;) podobno dobre;)
A mój Gabriel z kupką wręcz przeciwnie, zaczął robić po kilka dziennie... Po 3-4, a wcześniej robił 1-2max. Są właściwe, ale ciągle widzę, że próbuje się zalatwic... W dodatku bóle brzuszka wieczorne wróciły i znów dziś zleciłam zakup dicofloru i delicolu... Mam nadzieję, że znów pomogąAle prawie cały sierpień już było dobrze;) Od wizyty u lekarza;P Chyba się stęsknił i by chciał do pani doktor znów pojechać
Poza tym rośnie, potrzebuje wiele czasu i mam go mało dla was;) Zaglądam co jakiś czas, ale nie mam siły, albo drugiej ręki(zazwyczaj zagladam karmiąc) żeby pisać
Pozdrawiam was wszystkie;)evas, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze jedno, ważne;)
Najnowsze zalecenia WHO mówią o wprowadzaniu jakichkolwiek innych pokarmach po ukończeniu 6 miesiąca, bez względu czy dziecko karmione piersią czy mm. Pamiętajcie mamy o tym, bo nie ma sensu wprowadzać dziecku czegoś, co jest mu nie potrzebne. Ja wiem, że to fajnie jak maluch je marcheweczkę(swoją drogą jedna z bardziej uczulających:P) ale jemu to nie potrzebne i jego brzuszek nie jest jeszcze gotowy. Dziecko jest gotowe do jedzenia jak samo jest w stanie jeść: samo siedzi, wyciąga rączki i jest w stanie włożyć coś do buzi, nie ma już naturalnego odruchu wypuchania z buzi językiem.
A przy okazji my bedziemy próbować BLW:) Już książkę zamówiłam, żeby wszystko przeczytać i męża doszkolić przez ten czas jesiennych wieczorów;)MagdaO lubi tę wiadomość
-
Weronika, czy Pola w trakcie przechodzenia rotawirusa miała biegunkę? przy jakiej ilości kupek można mówić o biegunce?
u nas kupki częstsze, na razie 3-4 przy mm, wcześniej 1, czasami 2. są żółte, dość rzadkie i mają kwaśny zapach. wcześniej zielonkawe i wiecie co mi lekarka na to powiedziała-że to tak czasami jest, bo po kontakcie z powietrzem kupa się utlenia i stąd ten kolor..
dziewczyny jakie macie butelki/smoczki do podawania mleka?Maksiu je strasznie łapczywie i się krztusi,nie wiem czy zmiana butli,smoczka coś da. chciałam ostatnio zmienić mleko na hippa, ale tak się zakrztusił, że wymiękłam. A bebilon comfort jest jednak bardziej gęste.
Może te rzadkie kupki są po bebilonie comfort> ja jest z tym u Was dziewczyny?chyba AISAK podajesz to mleko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 19:36
-
nick nieaktualnyAzi generalnie meningokoki to choroba ktora dotyka dzieci najczesciej do 5 roku zycia,ogolna ilosc zachorowan rocznie to ok. 400 osob,nie jest to powszechne. W Polsce nie ma praktycznie zadnych badan ktore dowodza 100%skutecznosci szczepionki a malo tego spotkalam sie z tym ze szczepionka wywolala meningokokowe zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych... ale sa to prxypadki jak w kazdejszczepionce,zdarza sie. Sam sklad taki sam a wlasciwie podobny struktorom do pneukokow. Czyli nie jest zly,ale nie jest tez idealny,do idealu z zachodu jeszcze daleko,Twoja decyzja
jeszcze tylko dodam ze jeslo zdecydujesz sie na ta szvzepionke to rozwazaj opcje szczepionki bialkowej(najnowsza generacja)albo skoniungowana,nigdy w zyciu nie bierz polisacharydowej.
Nutka sorry za wtracenie ale jak ktos przytacza definicje WHO to przechodza mnie ciarki. To tak jakby do jedego worka wsadzic dzieci 3 miesieczne i kazac im wszystkim do tego czasu wykonywac te same czynnosci, a wiadomo ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i łapie pewne kwestie pozniej lub wczesniej. Tak samo jest z jedzeniem i rozszerzaniem diety,to pediatra powiniem zadecydowac kiedy dziecko powinno miec rozszerzona diete a nie jakies tam who ktore po pierwsze swoje definicje tak pieknie ukwieca a bierze swoje statystyki z ... strony. Takie moje wtracenieNiesforna, weronikabp, azi lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:was tak Was spytam czy ktoras mama ma HUSTAWKE Z BALDACHIMEM I PROJEKTOREM FISHER PRICE NA BATERIE I PRĄD i moze podzielić się opinia?
Jest napisane, ze do 11 kg- jak myślicie do którego miesiąca moze posłużyć?
Mam propozycje kupna używanej za 250zl, gdy nowki chodzą za 660. Trochę się waham , bo mam w domu pożyczona Fisher price RAIN FOREST, mala ja uwielbia, śpi często w niej, co prawda nie ma projektora i baldachimu, dlatego też pytam czy to przypadkiem nie zbędny bajer.
Mój synek jak miał 1,5 roku ważył 10,5 kg:-)
Ani mój mały tez obraca główkę tylko w jedną stronę i denerwuje się jak cycus jest z drugiej i okazało się, ze ma krecz szyi-dostal skierowanie na pilna rehabilitację. Fakt, że u nas pilne to oznacza, że 9 września dopiero idzie do poradni rehabilitacyjnej...
-
Jakoś przeżyłam rozstanie na 4 godziny z synkiem
A Jaś dał popis bo był cudownym spokojnym dzieckiem... Nakarmilam go przed wyjściem, a później pogadal trochę z babcia i poszedł spać na 1,5 h! Następnie babcia go nakarmila, pobawil się ponad pół godziny i znów zasnął. I spał 2,5 h! Musiałam czekać aż się obudzi żeby go do domu zabrać. No szok normalnie... W domu śpi po 15-20 minut, czasem zdarzy się cud ze śpi godzinę. Nie wiem o co chodzi, chyba mu coś nie pasuje w naszym mieszkaniu...
I mam pytanie do mam karmiących butla - ile zjadają Wasze dzieci przy jednym karmieniu? Ja do tej pory nie miałam jak sprawdzić ile Jaś zjada. A że dziś mnie tyle nie było to był karmiony moim mlekiem z butli. I zjadł tylko 100 ml i to na dwa razy... Wydaje mi się ze chyba więcej powinien zjadać... No ale wagę ma dobrą i przybiera ładnie. Może mu poprostu nie pasowało że z butli? Ale jadł spokojnie i bez płaczu. -
Monaaa u nas kupki śmierdzące na km, papkowate i średnio 1 -2 razy dziennie. Mieliśmy 1 dluzsza 3-dniowa przerwę. Dzwoniłam do przychodni-brak gorączki, miękki brzuszek i pogodne dziecko= wszystko dobrze, dziecka organizm dojrzewa: rezultat:4-ego dnia ooooogromna kupa.
monaaa lubi tę wiadomość
-
W Kartoflandzie pampersy pomarańczowe 3 - 100szt. 40zl, 4i5 też są w promocji ale liczba szt mniejsza.
A bebilin Comfort gdzieś coś wyczytałam ma obniżony poziom laktozy. Moze jak ktoras mama coś podejrzewa to moze warto spróbować.
Dziękuję za uwage.monaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKambel sorki nie zauwazylam pytania,niewiem na ile starczy puszka bo pierwsza,gramatura 450 g a hipp mial 800 g i byl na tydzien albo 6 dni,wiec obstawiam ze te 450 gram bedzie na okolo 4 dni.
Franek spal od 20 do 8 z przerwa o 2 na jedzenie,tak sie wyspalam ze az mnie glowa boli bo polozylam sie chwile po 21Galanea, Martynika, monaaa, weronikabp, Edyta84, Mucha lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dzisiejsza noc - 8 godzin snu, przerwa na karmienie i zmianę pieluszki, a następnie 3 godziny drzemki o poranku. Z nadmiaru odpoczynku zaczęłam produkować wielkie ilości mleka. Dzisiaj rano ściągnęłam 400 ml.
NataliaK, Galanea, monaaa, Martynika, Edyta84, evas, Niesforna, Agusia2312, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny